Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe starania 2021
Odpowiedz

Wrześniowe starania 2021

Oceń ten wątek:
  • Starania2021❤️ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie odnośnie tego jak często macie zbliżenia w dniu owulacji?
    Bo ja mam różne opinie. Internet mówi że co drugi dzień żeby plemniki nabrały siły. Mam też opinie innego lekarza że nawet dwa razy dziennie...
    A wy macie jakieś opinie, innych, lekarzy ? 🙂

• olcik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko swoją, że 3 dni pod rząd bez przerwy dało 2
    razy rezultat a co 2 dzień w ogóle od 1,5 roku. Niestety nie zawsze możemy wtedy kiedy trzeba 🤷🏽‍♀️
    Od Lekarza regularne współżycie w całym cyklu, ale przy owulacji na maksa przez 3 dni 🥳

Starania2021❤️, Mari92 lubią tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz mówił, że codziennie. Chociaż czytałam mamę ginekolog i ona pisała, że co drugi dzień 🙈

Mari92, Starania2021❤️ lubią tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam a ja jutro powinna być @ zamiast tego w nocy bóle i przeszły szyjka tak wysoko zamknięta, ból głowy sutki pobolewają i cień cienia się pokazał dziś cicha nadzieja

https://zapodaj.net/9f0bba7401ca3.jpg.html

Mari92 lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Hej wam a ja jutro powinna być @ zamiast tego w nocy bóle i przeszły szyjka tak wysoko zamknięta, ból głowy sutki pobolewają i cień cienia się pokazał dziś cicha nadzieja

https://zapodaj.net/9f0bba7401ca3.jpg.html
    Jest kreska , powtórz za dwa dni , albo zrób betę. Trzymam kciuki kochana 😉

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Jest kreska , powtórz za dwa dni , albo zrób betę. Trzymam kciuki kochana 😉
    Lipa tutaj bety nie robią 😥 muszę, czekać jak będzie krecha widoczna to się dzwoni do lekarza i oni robią spotkanie na usg za 2 tyg po terminie @ a potem dopiero beta.
    A napisz mi kochana czy ty też miałaś, wysoko szyjkę?

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo krecha fabryczna, albo będzie ciemnieć i to będzie to🥰✊ sikasz jutro?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Albo krecha fabryczna, albo będzie ciemnieć i to będzie to🥰✊ sikasz jutro?
    Sikam jutro powinna zciemniec jak będzie to, ale wiesz pierwszy raz tak wysoko mi szyjka poszła ledwo ja dotykam, chciałam sprawdzić krew czy idzie a tu niespodzianka, pozatym mam lekkie skurcze z prawego jajnika, i w nocy był okropny ból wstałam z rana i mówię mojemu że muszę, szybko wstać chycha krew mi poleciała a tu nic mokro tylko. Jeju jestem pełna emocji muszę ochłonąć.
    Idę wcześniej spać dziś żeby szybko siknac.

Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Sikam jutro powinna zciemniec jak będzie to, ale wiesz pierwszy raz tak wysoko mi szyjka poszła ledwo ja dotykam, chciałam sprawdzić krew czy idzie a tu niespodzianka, pozatym mam lekkie skurcze z prawego jajnika, i w nocy był okropny ból wstałam z rana i mówię mojemu że muszę, szybko wstać chycha krew mi poleciała a tu nic mokro tylko. Jeju jestem pełna emocji muszę ochłonąć.
    Idę wcześniej spać dziś żeby szybko siknac.
    Będę zaglądać rano 😘💗

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobitki zrobiłam test innej firmy nie wiem czy nie gorszej bo super tani lool i coś tam widać ale nic jakby, więc dla mnie negatywny, nie będę nawet zdjęcia robić bo na tych testach na mokro nie zobaczy się na zdjęciu jedynie na sucho jak wyschnie może, 😑 co za lipa miałam nadzieję że coś zciemnieje, Pobolewa brzuch jak na okres ale bardzo lajtowo, nie wiem co myśleć czekam dalej, jadę później na Amsterdam to po trasie kupię innej firmy test jakiś lepszy i zrobię będę mało pić, ahhhh.....
    Jak nie to czekam dalej, nadzieją jest dopóki wredna @ się nie pojawi.

• olcik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Zrobiłam dzisiaj bobo test i mam wrażenie, że przebija testowa. On jest o czułości 25, ale jak robiłam kiedyś to nawet w facelle wychodziły mi cienie w dniu spodziewanej @. Eh no nic, widocznie to nie mój czas🤷🏽‍♀️ Odstawiam dziś luteinę, wykupie receptę na clo i mam nadzieje odpocząć w weekend, bo miałam kupe pracy w tym tygodniu. Wczoraj wyszłam z domu o 6:40 a wróciłam o 22🙈 Miłego dzionka😘

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Dzień dobry! Zrobiłam dzisiaj bobo test i mam wrażenie, że przebija testowa. On jest o czułości 25, ale jak robiłam kiedyś to nawet w facelle wychodziły mi cienie w dniu spodziewanej @. Eh no nic, widocznie to nie mój czas🤷🏽‍♀️ Odstawiam dziś luteinę, wykupie receptę na clo i mam nadzieje odpocząć w weekend, bo miałam kupe pracy w tym tygodniu. Wczoraj wyszłam z domu o 6:40 a wróciłam o 22🙈 Miłego dzionka😘
    A szyjkę masz zamknięta? Wysoko nisko?

• olcik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka to dla mnie czarna magia i nie jestem w stanie jej ogarnąć czy jest nisko czy wysoko czy otwarta czy zamknięta :P mój mózg staraczki nadal ma nadzieje..

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Szyjka to dla mnie czarna magia i nie jestem w stanie jej ogarnąć czy jest nisko czy wysoko czy otwarta czy zamknięta :P mój mózg staraczki nadal ma nadzieje..
    Jak przykucniesz to powinnaś dotknąć jej palcem jak dosięgasz ledwo to jest wysoko, jak wchodzi opuszek otwarta jak tylko dotykasz opuszkiem i jie wchodzi zamknieta

• olcik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według twojej instrukcji to jest wysoko i zamknięta, aplikowałam wczoraj luteinę. Ale pewności nie mam :P sprawdzę jak wrócę do domu bo aż jestem ciekawa

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela bezsensu porównywać dwa różne testy, musiałabys robić jednej firmy je, oczywiście z tą samą czułością.
    A ja nie mam zielonego pojęcia co myśleć. Wstałam siku o 4:30, temperatura o 5:30 36,51 a z ciekawości zmierzyłam o 6:30 i było 36,80.

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcik wrote:
    Według twojej instrukcji to jest wysoko i zamknięta, aplikowałam wczoraj luteinę. Ale pewności nie mam :P sprawdzę jak wrócę do domu bo aż jestem ciekawa
    Czuję że się udało tobie kochana jeśli jest wysoko to bardzo dobry znak

olcik, Mari92 lubią tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dalej wysoko i okresu brak bóle na @. Pff jadę kupić inny test zobaczymy
    Powodzenia wam życzę kobitki

Dominika96, Mari92 lubią tę wiadomość

• olcik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika96 wrote:
    Ewela bezsensu porównywać dwa różne testy, musiałabys robić jednej firmy je, oczywiście z tą samą czułością.
    A ja nie mam zielonego pojęcia co myśleć. Wstałam siku o 4:30, temperatura o 5:30 36,51 a z ciekawości zmierzyłam o 6:30 i było 36,80.

Domi, taki spadek może oznaczać implantację? Ja się na temperaturze nie znam, nie mierzę ale na jakimś innym wątku na pewno znajdziesz pomoc. Ja swoją sytuację biore na miękko, plamien jak zawsze mialam tak nie ma, ale to pewnie zasługa luteiny i 1-2 dni cykl zawsze może się wydłużyć. Może kupię dzisiaj teścik na niedzielę :D

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Ja mam dalej wysoko i okresu brak bóle na @. Pff jadę kupić inny test zobaczymy
    Powodzenia wam życzę kobitki
    Trzymam ✊ ✊ 😘

olcik lubi tę wiadomość

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ