Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Cześć dziewczyny 😚
Wow ile się tu dzieje,ile nowych twarzy, trochę przykro,bo to znaczy, że starających z problemami jest więcej... witam Was wszystkie, ogarniam modlitwą i daję nadzieję,że Wasz upragniony cud pojawi się w Waszym życiu 🙏💙
My wczoraj zaczęliśmy 26 tydzień życia Tadeusza 💙
Miewam kryzysie, szczególnie jak nie chce spać,a wiem że najwyższa pora...
Poza tym Tadzik rozwija się dobrze,obraca się na boczki,zdarza mu się raczkować, robić pivoty, bardzo polubił leżeć na brzuszku
Śmieje się tak uroczo,gaworzy ❤️
Nasz poranny spacer
https://zapodaj.net/72f48fe206abe.jpg.html
Dziewczyny, nadzieja jest jak obietnica. Na pewno w końcu każda z Was doczeka tych kryzysów jak Kasiastaraczka 😁💗.
Hannah, faktycznie z tym krótkim okresem dziwna sprawa. Ja też miałam dość krótkie (takie dwa- trzy dni) ale za to ciemne i gęste, więc zakładam, że był to znak, że trzeba brać heparynę, ale oczywiście, o takich rzeczach się przy kawusi nie rozmawia, więc latami myślałam, że to jest normalne. Tylko widziałam, że masz wykluczoną trombofilię i w drugą stronę problem... Bardzo dziwne...Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny 🙏 Wierzę, że Bóg wypełni wasze pragnienie macierzyństwa. Też byłam w takim punkcie kilka lat temu, nawet zaczęłam się godzić, że nigdy nie poczuję się matką. A dziś takie myślenie jest już tylko niemiłym wspomnieniem
Kasia, Tadzio rośnie, czas leci, nim się obejrzysz a już będzie biegał za dziewczynami 😁 Mój najstarszy będzie miał we wrześniu dopiero 4 lata, a już mówi mi o jakiejś Zosi z przedszkola, ehh 😆 Ale na szczęście nadal mama jest dla niego number one, bo przy każdej okazji tuli się i wszędzie mnie zabiera. A najmłodszy szogun mnie aż zaskakuje. Zdjęcie sprzed kilku dni ⬇️
Zostawiłam go w łóżeczku na plecach. Po chwili on hop na brzuch i nawet ręce spod tego brzucha wyjął. Takie rzeczy dzieci robią nie wcześniej niż w 4m. A mój w zeszłą niedzielę skończył dopiero 3 miesiące...
I jeszcze patrzy zdziwiony, że ja się dziwię.
Trzcina, IlonaQ, hannah_92, Kasiastaraczka, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Oczywiście powierzyłam na Jasnej Górze nasze intencje, to cudowne miejsce. Chociaż teraz w sezonie pielgrzymek jest dosyć ciasno 😅
Na pewno takie krótkie miesiączki są do skonsultowania z lekarzem, nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna?
Trzcina, niesamowicie się czyta takie relacje 🧡
Chociaż przez chwilę można sobie wyobrazić jak to jest...
Niech dzidzia rośnie zdrowo i rodzi się w terminie🥰
edka85, syn piękny i jaki silny!
On dopiero będzie podrywał koleżanki 😅 -
edka85 wrote:Dziewczyny 🙏 Wierzę, że Bóg wypełni wasze pragnienie macierzyństwa. Też byłam w takim punkcie kilka lat temu, nawet zaczęłam się godzić, że nigdy nie poczuję się matką. A dziś takie myślenie jest już tylko niemiłym wspomnieniem
Kasia, Tadzio rośnie, czas leci, nim się obejrzysz a już będzie biegał za dziewczynami 😁 Mój najstarszy będzie miał we wrześniu dopiero 4 lata, a już mówi mi o jakiejś Zosi z przedszkola, ehh 😆 Ale na szczęście nadal mama jest dla niego number one, bo przy każdej okazji tuli się i wszędzie mnie zabiera. A najmłodszy szogun mnie aż zaskakuje. Zdjęcie sprzed kilku dni ⬇️
Zostawiłam go w łóżeczku na plecach. Po chwili on hop na brzuch i nawet ręce spod tego brzucha wyjął. Takie rzeczy dzieci robią nie wcześniej niż w 4m. A mój w zeszłą niedzielę skończył dopiero 3 miesiące...
I jeszcze patrzy zdziwiony, że ja się dziwię.
Moc serdeczności dla całej Waszej gromadki 😘🤗edka85 lubi tę wiadomość
-
Hannah polecam naprotechnologa, oni naprawdę szukają przyczyn.. ja jestem bardzo zadowolona z mojego. Jemu tez zależy na tym, żeby u nas pojawił się dzidzius i do tego jest wierzący.
Włochy są cudowne! Musiałaś miec piękne wakacje! Gdzie konkretnie byluscie? My byliśmy tam na podróży poślubnej, aż 2 tygodnie! Byl Asyz, San Damiano, San Giovani Rotondo, Orvieto, Manepello, Rzym, Pompeje, Siena, Padwa i tam gdzie się ukazał Sw.Michal Archanioł w grocie. Cudowna podróż. Chciałabym tam wrócić. Czy wpuszczają tam już bez paszportów szczepionkowych?
Milo sie czyta informacje od osób, które tez czekały na dzieci, a teraz już je mają czekamy i my gratuluje dzieciątek i pewnie wtedy bardziej docenia się macierzyństwo?Starania od Września 2018❤️🩹 -
Ja jeszcze przed urlopem, zaczynam dopiero 29 sierpnia. W przyszły piątek idę na pielgrzymkę do Częstochowy ale mam taki ścisk na samą myśl.. mam ostatnio trudną relacje z Bogiem, pełną żalu, niezrozumienia. Właśnie siedzę w pokoju pijąc wino, bo nie mam już nadziei. Jakby tego było mało, to odbiło się to wszystko na moim mężu.. tak więc spędzam dziś wieczór samotnie. Z winem i paluszkami.
Ale wiecie co? Jest jakiś mini postęp w moich cyklach. W czasach liceum miałam miesiączki 5 dniowe, potem już 6, a nawet 7. Odkąd się suplementuje miesiączka skróciła się z 7 do 6 dni, a dziś.. 6dc a ja nie mam nic, nawet plamien. Także trwało to 5 dni jak za dawnych, dobrych lat. Nie wiem czy wpływ ma na to fakt, ze używam od pół roku kubeczka zamiast podpasek, czy może suplementy, albo jeszcze coś innego. Ale cieszę się, bo tydzień z miesiączką to nic przyjemnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 20:01
-
Ilona właśnie takiego lekarza mam, naprotechnolog i wierzący 🙏 liczę, że mi powie jaka jest przyczyna tak skąpych i krótkich okresów.
Wow!😍😍 Cudowna ta Wasza wycieczka. Coś wspaniałego, tyle pięknych miejsc!😍
My byliśmy tydzień na Sardynii, było cudownie, wyspa jest przepiękna!
We Włoszech na lądzie byłam w Rzymie dwa razy, w Mediolanie, Florencji, Bergamo, Bolonii, nad jeziorem Como i Garda oraz w Wenecji. Na mojej liście jest tyle miejsc we Włoszech jeszcze🙈 do Padwy, Sieny i Asyżu też muszę się wybrać. Oczywiście zależy mi też, aby odwiedzić Matkę Bożą Pompejańską i św. Ojca Pio ❤️"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
edka śliczny synek 💓 niech zdrowo rośnie maluszek 🥰
Szafirku też miałam i czasem dalej mam kryzysy w modlitwie, że już mi się nie chciało, bo przecież moje prośby i tak nie są wyslcuhane, byłam zła na Pana Boga, miałam w sobie dużo żalu. Zawsze jednak zbieram się do kupy i potem przepraszam Boga za swoje zachowanie i wracam do modlitwy. Bardzo pomaga mi modlitwa różańcowa, Maryja nas zawsze prowadzi do Jezusa🙏 Plus staram się dużo religijnych książek czytać, one też otwierają mi oczy na wiele spraw. Ostatnio przeczytałam kilka książek Marcina Zielińskiego oraz od ks. Piotra Glasa. Bardzo polecam!❤️edka85 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Nie jestem tu z Wami długo. Ale dziś wylądowaliśmy na SOR bo rano wystąpiło krwawienie. Lekarz zdiagnozował poronienie zatrzymane na 6tc (dziś jest 10tc). Odmówiłam zostania na oddziale i tabletek, wierząc że jak tak ma być to naturalnie bez mojej zgody i dokładania ręki. (Być może nieodpowiedzialnie, ale zgodnie z sumieniem).
Wróciłam do domu i chyba się zaczęło. Mocne skurcze, ból podbrzusza i mnóstwo krwi... Od 12 do 15.... (Symbolicznie zaczęłam Aniołem Pańskim i kończyłam Koronką). Teraz fizycznie czuję się lepiej i czuję że grono Aniołków się poszerzyło.
Jeśli mogę prosić o wsparcie modlitewne aby poradzić sobie z tą stratą. -
eRKow. wrote:Nie jestem tu z Wami długo. Ale dziś wylądowaliśmy na SOR bo rano wystąpiło krwawienie. Lekarz zdiagnozował poronienie zatrzymane na 6tc (dziś jest 10tc). Odmówiłam zostania na oddziale i tabletek, wierząc że jak tak ma być to naturalnie bez mojej zgody i dokładania ręki. (Być może nieodpowiedzialnie, ale zgodnie z sumieniem).
Wróciłam do domu i chyba się zaczęło. Mocne skurcze, ból podbrzusza i mnóstwo krwi... Od 12 do 15.... (Symbolicznie zaczęłam Aniołem Pańskim i kończyłam Koronką). Teraz fizycznie czuję się lepiej i czuję że grono Aniołków się poszerzyło.
Jeśli mogę prosić o wsparcie modlitewne aby poradzić sobie z tą stratą.
Bardzo mi przykro 😭💔💔 serce pęka, że takie rzeczy spotykają kobiety. Pomodlę się za Ciebie dzisiaj 🙏 bądź silna, niech Bóg nad Tobą czuwa ❤️"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Erkow, cholernie mi przykro Ciąże, z których mam dwoje ostatnich dzieci były wpierw poprzedzone poronieniami. W 2019 r. pozamaciczna, po niej córka, natomiast w 2021 biochem, a po nim syn. Trudne doświadczenie, ale po każdej burzy wychodzi słońce. Pamiętaj o tym ❤️
Dodam, że ciąża pozamaciczna i związane z nią przeboje bardzo mnie podłamały. Ukojenie znalazłam w sakramencie pokuty, gdy wyrzuciłam z siebie ten żal. Do dziś pamiętam słowa spowiednika "nie martw się, następnym razem już będzie wszystko dobrze". I rzeczywiście, kolejna ciąża idealna ze szczęśliwym zakończeniem. Tak więc tobie też mówię - nie martw się, doczekasz się maleństwa! -
Trzcina ojej przeczytałam,że już musisz leżeć...ale już 35 tc to na szczęście dużo nie zostało. Tak , szyjka skraca się na koniec
Na pewno będzie dobrze 😚❤️
Noo, Tadzio ma dietę cyc 😁 ledwo co mieści się w gondoli
Edka no leci czas,a ja powoli myślę o kolejnych staraniach 🙃
Ha ha no to rośnie mały amant ❤️te miłości przedszkolne 😁
Wow jaki spryciarz ten Twój maluszek! SłodziakTrzcina lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć Dziewczyny. Jak u Was po weekendzie? Ja weekend miałam bardzo trudny, cały przepłakałam, byłam wczoraj wieczorem na Mszy i było mi tak cholernie trudno. Tak bardzo mi przykro, że niektóre z Was spotyka utrata Maleństwa 😢
Dziś o dziwo wstałam z lepszym humorem. W czwartek mamy z mężem rocznice ślubu, mam nadzieje że kolejną spędzimy już we trójkę, z maluchem w brzuchu albo i na świecie.. mam nadzieje ogromną że tak będzie. Kiedyś musi, co nie?
W piątek wyruszam na Jasną Górę, będę pamiętać o Was w tym czasie. Jeśli mogę prosić - pamiętajcie też o mnie, bardzo tego potrzebuje. Od miesiąca nie biorę leków na depresje, ale widzę, że jest mi coraz trudniej a bardzo nie chciałabym do leków wracac.
Wczoraj przez chwile poczułam swoje jajniki, nie był to ból, ale uczucie że je mam, po raz pierwszy od wielu miesięcy. Może te zioła coś dają? Zobaczymy. U mnie dziś 8dc.
Miłego dnia Wam życzę i pamietam o Was, buziaki ♥️ -
Hej kochane.
Lili wyrazy współczucia po stracie brata 😔 Przytulam mocno.
Wpadłam zobaczyć co u Was.Jak Wam się wiedzie,czy są już nowe brzuszki.
Widzę,że są nowe staraczki.Zycze powodzenia kochane.
Ps.U mnie po staremu 😘
Lili❤️ lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
hannah_92 wrote:Trzcina akurat muszę przyznać, że więcej gotuje mój mąż 🙈😁 Jest cudowny, gotuje wyśmienicie, lepiej ode mnie, w kuchni radzi sobie nawet lepiej niż ja😅 ja wolę piec ciasta❤️
dominikawa z racji ciągłych problemów jelitowych badałam kał na pasożyty, Helicobacter Pylori, Lambie, a do tego kalprotektyna oraz z krwi tranglutaminaza tkankowa i przeciwciała pko endomysium. Wszystkie badania wyszły dobrze, ale problemy jak były tak są. Podejrzewam u siebie SIBO, byłam u gastroenterologa z pakietu PZU i na USG wszystko ok, zlecił właśnie test wodorowy w kierunku SIBO, ale na Instagramie jest ogrom wiedzy i już wyczytałam że jak taki test to tylko wodorowo-metanowy. Trzeba się trochę do niego odpowiednio przygotować. Wolałabym nie być wtedy na żadnych lekach, także zrobię ten test jakby w tym cyklu się nie udało.
Problemy jelitowe mam od gimnazjum/liceum bo kiedyś brałam dużo leków na trądzik. Zniszczyłam sobie tym cała mikrobiote jelitowa;( to jest straszne, cokolwiek zjem to od razu mam wzdęty brzuch i często mnie boli. Ciężko z tym się żyje.
Wcześniej nigdy bym nie pomyślałam, że leczenie trądziku może mieć wpływ na jelita i ja akurat u siebie jakoś tego nie powiązałam, choć też bardzo długo się leczyłam. Ja chyba poważniejsze problemy zaczęłam mieć kilka lat temu, odkąd zaczął się stres dorosłego życia, czyli praca, ciągłe problemy i też podstawowe badania robiłam, ale w nich nic nie wyszło. Może też spróbuję poszerzyć diagnostykę, bo jestem ciekawa, czy np. te problemy żołądkowe nie mają wpływu na starania, pewnie tak, bo przecież w organizmie wszystko nawzajem na siebie oddziałowuje. Ale rozumiem Twój ból.
Szafirku doskonale Cię rozumiem, momentami to wszystko jest strasznie przygnębiające, leż odpoczywaj, zadbaj o siebie, zacznij robić to czego potrzebujesz. I pamiętaj, jesteś bardzo dzielna i masz tutaj nas! Możliwe, że gdzieś się miniemy w tej Częstochowie, bo prawdopodobnie w ten najbardziej oblegany weekend też będę jechać z mamą, bo bardzo chciała już długi czas pojechać i akurat ten termin jej odpowiada. Będę mieć w myślach i modlitwie nas wszystkie i Kasiastaraczka, edka85 i Trzcina i Wasze maluszki oczywiście też! 🙂Trzcina lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Cześć
My spędziliśmy weekend we trójkę,na spokojnie
W sobotę spacer,a w niedzielę byliśmy na koncercie Chopinowskim w łazienkach królewskich
Tadzio był już drugi raz, mały meloman ❤️
Mój mąż zaczyna od 1 sierpnia dłuższy urlop i pojedziemy trochę do mojej mamy,do teściów,chcemy też jechać nad morze
W zeszłym roku we wrześniu Tadzio był jeszcze w brzuszku i byliśmy w Jantarze,teraz nie mamy jeszcze wybranego miejsca
Szafirku mam nadzieje i tego Wam życzę aby kolejna rocznica była już świętowana we trójkę
Ja przez jakieś 3 m-ce stosowałam zioła o.sroki,ale nie wiem czy pomogły,bo brałam też inne suple
U nas dziś 4 rocznica zaręczyn ❤️to były czasy .. Gruzja, Batumi ❤️
Dziewczyny widzę,że jest Was trochę ze Śląska, może spotkacie się na kawę i pogaduchy? Nikt nie zrozumie staraczki tak jak druga,a w dodatku jesteśmy staraczki z wartościami, wierzące, miło spotkać się w takim towarzystwie
Ja mieszkam w wwa,ale ostatnio udało mi się spotkać z koleżanką, którą poznałam na Instagramie. Akurat byli z mężem i córeczką w wwa i udało się spotkać na miły spacer i popołudnie
Też dlugo się starali,więc podobna historia do nas
Poza tym z tego forum,z wątku mamusiowego udało mi się spotkać z jedną koleżanką i jej córeczką ❤️
Słyszałam,że na Śląsku w Skoczowie jest baardzo dobry naprotechnolog dr Kuźnik. Terminy do niego są zabójcze,my mieliśmy termin na luty tego roku,ale udało się wcześniej zajść w ciążę i urodzić
Byłam z tym dr w kontakcie mailowym i telefonicznym, nawet nie będąc jeszcze jego pacjentką sam zaproponował rozmowę tak bezinteresownie
Na FB jest grupa i napro i tam bardzo chwalą doktora, ogólnie polecam tę grupę 🥰
Dominikawa 😚❤️
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Przepraszam,że piszę tak bez ładu i składu,ale chciałabym więcej,a przy bobo mało czasu...
U nas podczas starań wyszło też,że muszę wykluczyć gluten z diety
Robiłam badania genetyczne krwi
Myślę,że na to też spory wpływ,bo gluten w moim przypadku mógł robić stany zapalne
Mam endometriozeSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Cześć
My spędziliśmy weekend we trójkę,na spokojnie
W sobotę spacer,a w niedzielę byliśmy na koncercie Chopinowskim w łazienkach królewskich
Tadzio był już drugi raz, mały meloman ❤️
Mój mąż zaczyna od 1 sierpnia dłuższy urlop i pojedziemy trochę do mojej mamy,do teściów,chcemy też jechać nad morze
W zeszłym roku we wrześniu Tadzio był jeszcze w brzuszku i byliśmy w Jantarze,teraz nie mamy jeszcze wybranego miejsca
Najlepsze leniwe i spokojne weekendy! ❤️ jeśli chodzi o spotkanie to ja bardzo chętnie, tylko że ja akurat z Wrocławia jestem, a faktycznie większość dziewczyn tutaj to kierunek bardziej Śląsk albo Warszawa, ale jakby któraś z Was się wybierała do Wrocławia to zapraszam 😉
Akurat celiakię mam wykluczoną i po sobie też czuję, że jak zdarza się na wyjazdach, że jestem cały dzień tylko na kanapkach, najlepiej się czuję👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Witajcie Drogie
Hannah, odwiedziłaś piękne miejsca! Włochy są niesamowite! Pamiętam, że jak my byliśmy w Rzymie to wchodziliśmy do każdego kościoła i przez przypadek trafiliśmy do Bazyliki św.Praksedy z kolumną biczowania..
Ciesze sie również, że jesteście w dobrych rękach. Czy wiadomo właściwie dlaczego nie macie jeszcze dzieci? Macie znalezione źródło?
Chyba nie odpisałaś mi o tym maślanie potasu. Napiszesz co to?
Szafirku a może w sakramencie pokuty powiedz o tym żalu do Pana Boga? Bóg w tym sakramencie uzdrawia i może uzdrowić Twoje uczucia i emocje.
Kasiastaraczka - czy wykluczylas gluten w czasie staran? Czy dzieciątko poczęło się jakoś mimo jedzenia tego glutenu przez Ciebie? Tez mam endometrioze i stwierdzone nietolerancje pokarmowe.
eRkowa bardzo mi przykro.. nie potrafię sobie wyobrazić takiej straty.. ale zawsze z podwiem patrze na kobiety, które nie wpadają wtedy w rozpacz i pozostają ufne w Boze prowadzenie. Macie orędownika w niebie.. Niech Pan Boģ wam błogosławi i wynagrodzi to cierpienie..Starania od Września 2018❤️🩹