Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    Hej Żonkilku!
    Ja hobbystycznie zajmuję się pasterstwem razem z moim psem, więc rano byliśmy na treningu. Potem ogarnęliśmy z mężem mieszkanie i poszliśmy do znajomych. Córki mojej przyjaciółki są przesłodkie.
    Ja kiedyś spałam do późna, dziś nieważne o której pójdę spać, to wstaję 7-8. Polecam kupić psa i mieć obowiązek z nim wyjść. Wcześniej też często robiłam popołudniowe drzemki, teraz nie mam takiej potrzeby.

Dobrej niedzieli wszystkim!😘
    Super, piesek to niezły motywator
    Miłej niedzieli :)

P.s. dziś pierwsza niedziela Adwentu, macie jakieś postanowienia?

Pia88 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje postanowienie coroczne jest chodzić na Roraty. I to nigdy nie wychodzi :D Nawet ustawiam budzik ale potem go wyłączam i śpię dalej...
    Mój mąż dziś morsował rano ;) Ja tylko kibicowałam. Normalnie codziennie robi sobie zimne prysznice a dziś pierwszy raz morsował. Ja czekałam na brzegu i marzłam. Było mi okrutnie zimno, nie wiem czy ja się jeszcze do zimna nie przyzwyczaiłam, czy co, ale mam wrażenie jakby było zimniej niż rok temu.
    Pies to super sprawa. Właśnie u nas mąż się nie zgodził na psa, bo mieszkamy w mieszkaniu. A a domu u moich rodziców jest taki słodziak, który tylko by się bawił. Bardzo towarzyski i typowy kanapowiec. No ale nie to nie. Właśnie wtedy ktoś musiałby z nim wychodzić. Deszcz czy ziąb a tu trzeba wyjść z psem. No wymaga to sporego poświęcenia.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png

Wysłany: 30 listopada 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Moje postanowienie coroczne jest chodzić na Roraty. I to nigdy nie wychodzi :D Nawet ustawiam budzik ale potem go wyłączam i śpię dalej...
    Mój mąż dziś morsował rano ;) Ja tylko kibicowałam. Normalnie codziennie robi sobie zimne prysznice a dziś pierwszy raz morsował. Ja czekałam na brzegu i marzłam. Było mi okrutnie zimno, nie wiem czy ja się jeszcze do zimna nie przyzwyczaiłam, czy co, ale mam wrażenie jakby było zimniej niż rok temu.
    Pies to super sprawa. Właśnie u nas mąż się nie zgodził na psa, bo mieszkamy w mieszkaniu. A a domu u moich rodziców jest taki słodziak, który tylko by się bawił. Bardzo towarzyski i typowy kanapowiec. No ale nie to nie. Właśnie wtedy ktoś musiałby z nim wychodzić. Deszcz czy ziąb a tu trzeba wyjść z psem. No wymaga to sporego poświęcenia.
    Ja też chciałabym chociaż kilka razy być na roratach, a poza tym chcę odstawić słodycze do 0,bo ostatnio coś za dużo ich wjeżdżało i zacząć czytać Pismo Sw.
    Wow, podziwiam za morsowanie!
    Ja też jestem mega zmarzluchem i ostatnie temperatury to jest masakra dla mnie,też je jakoś mocniej chyba odczuwam,nie mogę się rozgrzać
    My też w mieszkaniu nie chcemy psa,jak wybudujemy domek i się przeprowadzimy to chcielibyśmy wtedy :)

Miłego poniedziałku dziewczyny!

Żonkil lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na walkę że słodyczami polecam je rozdać lub włożyć do najwyższej półki, gdzie nie będzie Ci się chciało zaglądać :) mnie do słodyczy nie ciągnie, ale chipsy to już co innego. Dla moich ulubionych żeberek z grilla crunchips bym wiele zrobiła :D
    Pia napisz coś więcej o tym pasterstwie bo to brzmi ciekawie.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png

Wysłany: 30 listopada 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Na walkę że słodyczami polecam je rozdać lub włożyć do najwyższej półki, gdzie nie będzie Ci się chciało zaglądać :) mnie do słodyczy nie ciągnie, ale chipsy to już co innego. Dla moich ulubionych żeberek z grilla crunchips bym wiele zrobiła :D
    Pia napisz coś więcej o tym pasterstwie bo to brzmi ciekawie.
    Dla mnie chipsy i inne mogą nie istnieć,ale słodycze to już gorzej
    Teraz mamy malutko w domu, więc wierzę,że wytrwam :)
    Jaki serial oglądaliscie w weekend?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi no nie mam czym się chwalić. "Ślepnąc od świateł" :) czytałam książkę na wiosnę i przestałam bo zbyt mnie dołowała. A tu mieliśmy hbo to na miesiąc to szukałam czegoś co by za bardzo nie wyciągnęła czyli miniserial. No i padło na to, bo kojarzyłam tytuł. No i jak śliwka w kompot, wciągający, brutalny i dołujący. Także takie klimaty piękne :) polecam Wam za to książkę/sluchowisko Ks Dziewieckiego "nie ma sytuacji bez wyjscia". Jest na storytel. Bardzo mocne historie o zaufaniu Bogu.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png

Wysłany: 1 grudnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Hihi no nie mam czym się chwalić. "Ślepnąc od świateł" :) czytałam książkę na wiosnę i przestałam bo zbyt mnie dołowała. A tu mieliśmy hbo to na miesiąc to szukałam czegoś co by za bardzo nie wyciągnęła czyli miniserial. No i padło na to, bo kojarzyłam tytuł. No i jak śliwka w kompot, wciągający, brutalny i dołujący. Także takie klimaty piękne :) polecam Wam za to książkę/sluchowisko Ks Dziewieckiego "nie ma sytuacji bez wyjscia". Jest na storytel. Bardzo mocne historie o zaufaniu Bogu.
    Ja jestem mało serialowa, brakuje mi na to czasu
    Zerkne co to za książka którą polecasz. :)

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w mieszkaniu wielkiego kudłatego misia - briarda. Część ras nadaje się do mieszkania w bloku, inne nie. Jedne muszą być z człowiekiem, inne stróżują na zewnątrz. Nasz pies nas uratował. Zmienił wszystko o 180 stopni. Znajomi mówią, że widać jaki dobry wpływ ma na nas. Żałujemy, że tak późno się zdecydowaliśmy. Ja o briardzie marzyłam pół życia, wiele razy już mieliśmy kupować, ale zawsze coś stawało na drodze. Teraz jest naszym prywatnym psychologiem, pocieszką kochaną. Do tego rozwijamy wspólnie pasje: jeździmy na treningi z owcami (wypasy/zaganiania) owiec w różne miejsca Polski, w sierpniu zdaliśmy egzamin pasterski HWT w Czechach, możemy brać udział w zawodach, które w wielkim skrócie polegają na przejściu odpowiedniej trasy z przeszkodami z owcami, oczywiście z niezastąpioną pomocą psa. Złapałam bakcyla 😉 Więc wierzcie mi- obawy są bezpodstawne. ☺️

https://zapodaj.net/1d94e7fdd435b.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 22:32

Kasiastaraczka, fabcia, Żonkil, melba lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 grudnia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia88 wrote:
    My mamy w mieszkaniu wielkiego kudłatego misia - briarda. Część ras nadaje się do mieszkania w bloku, inne nie. Jedne muszą być z człowiekiem, inne stróżują na zewnątrz. Nasz pies nas uratował. Zmienił wszystko o 180 stopni. Znajomi mówią, że widać jaki dobry wpływ ma na nas. Żałujemy, że tak późno się zdecydowaliśmy. Ja o briardzie marzyłam pół życia, wiele razy już mieliśmy kupować, ale zawsze coś stawało na drodze. Teraz jest naszym prywatnym psychologiem, pocieszką kochaną. Do tego rozwijamy wspólnie pasje: jeździmy na treningi z owcami (wypasy/zaganiania) owiec w różne miejsca Polski, w sierpniu zdaliśmy egzamin pasterski HWT w Czechach, możemy brać udział w zawodach, które w wielkim skrócie polegają na przejściu odpowiedniej trasy z przeszkodami z owcami, oczywiście z niezastąpioną pomocą psa. Złapałam bakcyla 😉 Więc wierzcie mi- obawy są bezpodstawne. ☺️

https://zapodaj.net/1d94e7fdd435b.jpg.html
    Jejku nie wiedziałam,że takie coś jak pasterstwo takich miejskich psów istnieje ;) myślałam,że to tylko pieski mieszkające na wsi,w górach
    Piękny pies 😍 wspaniala pasja

Pia88 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pies jest ekstraaaaaa!!!! Sliczny :) moi rodzice mieli kiedyś Bouviera to też taki duży kudłaty, trzeba bylo go strzyc. Ty go strzyzesz? Właśnie pies jest super, taki towarzysz zawsze pozytywnie nastawiony do wszystkiego.

Dziewczyny zobaczyłam upragnione 2 kreski :)

hannah_92, Kasiastaraczka, Kittinka 3.0, Larita, Pia88 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil Ogromne gratulacje, wspaniała wiadomość!❤ ❤ ❤

Żonkil lubi tę wiadomość

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Pies jest ekstraaaaaa!!!! Sliczny :) moi rodzice mieli kiedyś Bouviera to też taki duży kudłaty, trzeba bylo go strzyc. Ty go strzyzesz? Właśnie pies jest super, taki towarzysz zawsze pozytywnie nastawiony do wszystkiego.

Gratuluję z całego serca! 😚 Wspaniały prezent

P.s. napisałam na priv

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 10:56

Żonkil lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 11:53

Żonkil lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:

Znam też Bouviery, jak biegają to wyglądają trochę jak koniki na biegunach.
    Na ostatnich zawodach pasterskich wygrał właśnie Bouvier.
    Briardów nie wolno obcinać. Tylko łapki podcinamy.

Gratuluję pozytywnego testu!
    U mnie niestety rozkręca się okres.
    Startuję z antykoncepcją i kolejną procedurą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 14:50

• Żonkil Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:)
    Aczkolwiek na razie jeszcze trochę za wcześnie na radość ;) z tyłu glowy jest pamieć o moich aniołkach. zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję że się udało.
    Bouvier którego mieliśmy był ciekawym egzemplarzem. Skakał równocześnie na 4 łapach jak taka sprężyna, jadł warzywa, winogrona sam sobie zbadał z krzaka :) kurczę super opcja to pasterstwo chyba wymaga długich treningów?
    W tej Książce która Wam polecałam pierwszy przykład dotyczy bezpłodnej pary. W ogóle wszystkie historie są bardzo mocno przemawiające do serca.

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png

Wysłany: 4 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Dziękuję dziewczyny:)
    Aczkolwiek na razie jeszcze trochę za wcześnie na radość ;) z tyłu glowy jest pamieć o moich aniołkach. zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję że się udało.
    Bouvier którego mieliśmy był ciekawym egzemplarzem. Skakał równocześnie na 4 łapach jak taka sprężyna, jadł warzywa, winogrona sam sobie zbadał z krzaka :) kurczę super opcja to pasterstwo chyba wymaga długich treningów?
    W tej Książce która Wam polecałam pierwszy przykład dotyczy bezpłodnej pary. W ogóle wszystkie historie są bardzo mocno przemawiające do serca.
    Mocno w to wierzę,że teraz będzie dobrze. :)

Żonkil lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dziewczyny macie? Coś wątek nam ucichł.

Pia ja nie znam się za bardzo, ta antykoncepcja jest po to by hormony ustabilizować przed zabiegiem?

Jak Wasze nowenny idą?

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    No właśnie taki piękny wątek,a ucichł
    Możemy tu wspierać się nie tylko duchowo,ale ogólnie rozmawiać o naszych staraniach, wątpliwościach czy codzienności :)
    Moja nowenna idzie do przodu,ale nie jest łatwo i mam wrażenie,że trochę ją klepie... wytrwam do końca, zostało 2 tygodnie
    Byliśmy wczoraj u lekarza i dostałam trochę nowych leków i supli. Niestety w badaniu genetycznym na celiakie wyszły mi dodatnie allele tzn.ze mogę zachorować na celiakie i mam przejść na dietę bezglutenową w szczególności podczas starań i ciąży,bo to może mieć wpływ na płodność. Oprócz tego mam przeciwciała ANA 4,więc muszę wybrać się do reumatologa lub dermatologa. Z prolaktyną też muszę powalczyć, doktorek powiedział,że może to potrwać kilka miesięcy. Dostałam na to dostinex.
    Miłego dnia dziewczyny :)

Larita lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lalinka Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) ja staram się już 5 cykl, ale nie tracę nadziei. U mnie wyszła wysoka prolaktyna i mam nadzieję, że jak ją zbiję uda się zajść w upragnioną ciążę :) jednak dodatkowym moim utrudnieniem są długie cykle 36-38 dni. Czy wiecie może jak je skrócić? Może to też efekt wysokiej prolaktyny? Jestem zielona w tym wszystkim. Dziś udało mi pójść na roraty i nawet zamówiłam Mszę o dar potomstwa :D

Żonkil, Larita lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalinka wrote:
    Witam Was dziewczyny :) ja staram się już 5 cykl, ale nie tracę nadziei. U mnie wyszła wysoka prolaktyna i mam nadzieję, że jak ją zbiję uda się zajść w upragnioną ciążę :) jednak dodatkowym moim utrudnieniem są długie cykle 36-38 dni. Czy wiecie może jak je skrócić? Może to też efekt wysokiej prolaktyny? Jestem zielona w tym wszystkim. Dziś udało mi pójść na roraty i nawet zamówiłam Mszę o dar potomstwa :D
    Cześć Lalinka,
    Co dostałaś na wysoką prolaktynę? Robiłaś badanie podstawowe czy to z tabletką?
    Ja raz "byłam" na roratach,ale przez neta,bo u nas są o 7 i jak miałam pracę zdalną to akurat mi się udało to zgrać.
    My też mieliśmy jedną mszę o dar potomstwa, połączyliśmy ją z mszą na pierwszą rocznicę ślubu.

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ