Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    O, będę pamiętać o Środzie bo ja w czwartek za tydzień mam wizytę 😊 więc pierw będę czekać na Twoją a później na swoją 😃
    A ja będę pamiętać o czwartku :) który tc u Ciebie?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    A ja będę pamiętać o czwartku :) który tc u Ciebie?
    8+5
    Mdłości mnie męczą, udało mi się ostatnio trzy dni bez wymiotow, ale wczoraj przerwałam dobra passę. Nie mogę tulić kotów, bo śmierdzą mi karma 🤦
    Mężu przyniósł winogron z lodówki, pytam czy łososiu albo jakiejś rybie nie leżał. "Nie,nie" a wieczorem patrzę jaka koty karmę jedza akurat? Z tuńczykiem. 🤮

relgh371eque54k9.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nord tak wygląda
    f12b6265b8b5.jpg

Maciejka🌸, Kasiastaraczka, Misiaa lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki, to już prenatalne? Rety ja tu rzadko wchodzę i tak nie ogarniam jak ten czas leci...

Edka pamiętam jak rodziłaś rok temu w sierpniu, 15. wtedy byłam po 2 poronieniu i w dołku. Teraz sama już na dniach rodzę... gratulacje, piekna kreska.

Tak Was podczytuje o tym wychowaniu i co do czytania bardzo się zgadzam. Mi babcia czytała po kilka godzin dziennie Koziołka Matołka, albo na jagody i mimo że znałam to na pamięć cały czas chciałam słuchać. A potem poszłam do zerówki i już umiałam czytać. Ale wiecie nasze zachowanie i nawyki też mają wpływ na dzieci. Jak sami nie będziemy w telefon zaglądać często to i dziecko zaraz będzie też chciało. A ja z czystym sumieniem przyznam, że za często patrzę w telefon. A to śledzę grupy ciążowe i porodowe, a to ktoś napisze to ja chce od razu odpisać... I muszę wam przyznać, że po sobie czuję, że mam problem ze skupieniem, że jak coś w tv oglądam to kusi by sprawdzić co się dzieje, czy coś nowego się pojawiło albo czy ktoś napisał. Potrafię chodzić bez telefonu i o nim zapomnieć ale potem pretensje do mnie że nie odbieram. Więc noszę A jak noszę, to kusi. Dobrze że zaraz rodzę to nie będę miała czasu na telefon. Ale do czego dąze: jeśli ja czuje taki wciągający wpływ telefonu to co dopiero małe dziecko.

Dziś brzuch mi się spina cały dzień, także myślę że to już blisko :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka gratuluję ❤️😍

Żonkil trzymam kciuki za szybki bezproblemowy poród. To już na dniach 😍

PS. U mnie bez zmian 😘 Odłożylam wszystkie nowenny na bok. W nowym cyklu robię jeszcze raz Amh, fsh, lh. Mam świadomość, że mój wiek już nie napawa optymizmem. Generalnie starań też nie ma. W tym cyklu 2 seksy. Nawet mam przeczucie, że poza zasięgiem owulacji. Mąż mówi, że skoro się do tej pory nie udało to tak miało być. Może i ma racje.

Żonkil lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnWer wrote:
    8+5
    Mdłości mnie męczą, udało mi się ostatnio trzy dni bez wymiotow, ale wczoraj przerwałam dobra passę. Nie mogę tulić kotów, bo śmierdzą mi karma 🤦
    Mężu przyniósł winogron z lodówki, pytam czy łososiu albo jakiejś rybie nie leżał. "Nie,nie" a wieczorem patrzę jaka koty karmę jedza akurat? Z tuńczykiem. 🤮
    Ja dziś miałam fatalny dzień,rano było jeszcze w porządku. Ogólnie to śpię do 10,a dziś prawie do 11. Później przeszłam się do sklepu,a po 16 jak mnie zmogło tak spałam do 20, wstałam na kolację i z powrotem do łóżka. Nie mam siły i strasznie mnie mdli
    Jej to Ciebie też męczy...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dzisiaj nord tak wygląda
    f12b6265b8b5.jpg
    Mały Cud 🙏❤️ ogromnie się cieszę

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil tak,już prenatalne,leci baardzo:)
    Mam to samo z telefonem, czuję,że za dużo spędzam w nim czasu, ciężko mi się skupić na dłuższym filmie,wiem że to sprawka tego... jednak a to jakaś grupa,a to jakiś webinar,tu coś szukam na olx,a w międzyczasie gdzieś jeszcze zajrzę...staram się też codziennie czytać książkę, jutro chyba odpalę puzzle i czas wrócić do szydełkowania
    U Ciebie już tak blisko, myślę o Was, będzie dobrze 🙏🙂

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Edka gratuluję ❤️😍

Żonkil trzymam kciuki za szybki bezproblemowy poród. To już na dniach 😍

PS. U mnie bez zmian 😘 Odłożylam wszystkie nowenny na bok. W nowym cyklu robię jeszcze raz Amh, fsh, lh. Mam świadomość, że mój wiek już nie napawa optymizmem. Generalnie starań też nie ma. W tym cyklu 2 seksy. Nawet mam przeczucie, że poza zasięgiem owulacji. Mąż mówi, że skoro się do tej pory nie udało to tak miało być. Może i ma racje.
    Jej ciężko coś poradzić...może warto ciut przerwy zrobić,ale z drugiej strony człowiek myśli,że czas leci,a w staraniach to ważne,ale psychika też. Trzymam kciuki za badania

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jej ciężko coś poradzić...może warto ciut przerwy zrobić,ale z drugiej strony człowiek myśli,że czas leci,a w staraniach to ważne,ale psychika też. Trzymam kciuki za badania
    Tu nie ma co radzić 😉 badania robię, ale czuję, że już po zawodach. Robię tylko po to by w głowie poukładać. Oczywiście przytłacza mnie myśl, że bliżej mi do menopauzy niż dalej. Mój dawny już ginekolog jasno powiedział, że mimo iż mąż ma poprawę wyników to niestety zostaje tylko in vitro biorąc pod uwagę mój wiek.chyba już mi się nie chce/nie mam czasu, czekać na cud. A in vitro odpada.
    Jeszcze dziś czuje, że mnie coś zaczyna mnie brać.
    Nie mam żalu do Boga, że mimo tych wszystkich nowenn przez 3 lata, cud się nie zdarzył. Wiadomo trochę mi przykro. Ale czas się z tym pogodzić.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Izi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba jestem w ciąży :)
    środa beta 137,7
    dziś beta 446,20

Jak możecie wspomnijcie mnie i okruszka w modlitwie :)

Kasiastaraczka, Pszczolka36l, edka85, Zagadka919, Pia88, Misiaa, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Dziewczyny chyba jestem w ciąży :)
    środa beta 137,7
    dziś beta 446,20

Jak możecie wspomnijcie mnie i okruszka w modlitwie :)
    Tak❤️
    Oczywiście 🙏

Izi lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi gratulacje ❤️😍

Izi lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 11:53

edka85, Izi, Kasiastaraczka, Misiaa lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, gratulacje! Też będziesz kwietniówką? Zapraszam na wątek :)

Izi lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Izi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Izi, gratulacje! Też będziesz kwietniówką? Zapraszam na wątek :)

Wygląda na to, że tak. Cieszę się jednak z rezerwą bo wiem, że nie wiem czy jest dobrze wszystko. Ale ufam.

Taką miałam postawę też ostatnio ufną, modliłam się już tylko mówiąc: Panie Boże nie wiem czy teraz to dobry czas bo nowa praca, nie wiem czy cokolwiek dobrze robię ale Ty wiesz i wiesz kiedy dla nas będzie najlepszy czas na dziecko bo wierzę, że nam je dasz. Więc rób jak uważasz i kiedy chcesz teraz, za pół roku, za rok, a ja postaram się być cierpliwa, ale nie dziw się jak czasami nie będę i daj nam je kiedy będzie uważał, że damy radę.
    Ostatnio bardziej urządzam sobie z Nim pogaduchy niż formułki, one zawsze mi średnio szły co nie znaczy, że ich nie lubię bo też lubię czasami. :)

Kasiastaraczka, Zagadka919, Maciejka🌸 lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka jak u Ciebie? Jak się masz? :)
    Wczoraj byliśmy na wizycie,nasze Małe tak urosloooo 😍 mąż zachwycony,że już taki mały człowieczek
    Dzisiaj byłam u fizjoterapeutki,bo mam ból pośladka, wymalowała mi i dostałam ćwiczenia do domu
    A jutro już USG prenatalne

Izi lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Edka jak u Ciebie? Jak się masz? :)
    Wczoraj byliśmy na wizycie,nasze Małe tak urosloooo 😍 mąż zachwycony,że już taki mały człowieczek
    Dzisiaj byłam u fizjoterapeutki,bo mam ból pośladka, wymalowała mi i dostałam ćwiczenia do domu
    A jutro już USG prenatalne
    Bądź spokojna, na usg prenatalnym wszystko wyjdzie dobrze. Wiem to ;)
    A u mnie nic nowego. Czekam sobie na wizytę, którą mam umówioną na 27 sierpnia. W sobotę robiłam betę, wyszła 456. Ale jakoś nie mam odwagi jej powtarzać ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 15:44

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Bądź spokojna, na usg prenatalnym wszystko wyjdzie dobrze. Wiem to ;)
    A u mnie nic nowego. Czekam sobie na wizytę, którą mam umówioną na 27 sierpnia. W sobotę robiłam betę, wyszła 456. Ale jakoś nie mam odwagi jej powtarzać ;D
    Dziękuję 😚
    Czekamy razem z Wami na wizytę 🙏
    Oo jednak zrobiłaś,ale na pewno wszystko będzie dobrze 🙂
    W ogóle to super Wam się udało,bo córcia zaraz rok skończy,a Ty znowu w ciąży i teraz pójdziesz pewnie na zwolnienie?
    Moje marzenie,by tak ciągnąć zwolnienia na zmianę z macierzyńskim 😁

Izi lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    W ogóle to super Wam się udało,bo córcia zaraz rok skończy,a Ty znowu w ciąży i teraz pójdziesz pewnie na zwolnienie?
    Moje marzenie,by tak ciągnąć zwolnienia na zmianę z macierzyńskim 😁
    No dokładnie. Po macierzyńskim idę na L4. Poprzednio też mi się udało uzyskać ciągłość, z tym że musiałam trochę urlopu wypoczynkowego jeszcze wykorzystać. Ale generalnie już i tak od ponad 3 lat nikt mnie w pracy nie widział. A teraz to tym bardziej nie spodziewają się, że mogłabym być trzeci raz pod rząd w ciąży 😂

Kasiastaraczka, Izi lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ