Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanek wrote:
    Słyszałam o tym, bo modliłam się Nowenną do Paczyńskiego, też myśleliśmy o tym żeby tam pojechać Jest tyle pięknych miejsc, że można byłoby cały czas jeździć 😊 my z mężem z racji tego że jesteśmy z Pomorskiego i mamy ok. 60 km do Gdańska jeździmy każdego 8 dnia miesiaca na adorację dla par starających się o potomstwo do Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, gdzie działa wspólnota Modlitwa o potomstwo. Przepiękne przeżycie, również polecam! Można się łączyć w modlitwie nawet online na fejsie Modlitwa o Potomstwo.
    Cześć Hanek 😊 akurat podczytuje. Nam też udało się pojechać teraz 8 sierpnia na msze do Matemblewa. Przyznaje, ta modlitwa jest przepiękna i dodaje sił.. Przyjęliśmy błogosławieństwo i zamówiliśmy msze na 8 października ❤️Od lutego odmawiamy róże różańcową🙏 Staramy się o dzidziusia prawie 3 lata..

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wspaniałe przeżycie. Zawierzyłam to dziecko Maryi, całe jego życie, tak aby mogło stać się jej niewolnikiem. Być może kogoś to gorszy, ale tu nie chodzi o takie niewolnictwo, jakie my znamy. Być niewolnikiem Maryi to być jej całkowicie oddanym, a zarazem wolnym duchowo. Jest to głęboka tajemnica, trudna do pojęcia. Aby ją poznać należy zagłębić się w rozważania św. Ludwika de Montfort i przeczytać jego słynny Traktat o prawdziwym nabożeństwie do Najświętszej Maryi Panny.
    W każdym razie temu z dołu chyba się moje intencje nie spodobały, bo od drogi powrotnej miałam duże trudności duchowe, niemalże ogarnęła mnie wewnętrzna ciemność. I te natarczywe myśli, że to wszystko nie miało sensu... Dopiero dziś rano, gdy poszłam do kościoła i usiadłam przed obrazem MB Pompejanskiej, wtedy szatan ode mnie odszedł. Łatwo to poznałam, bo zaraz ogarnęła mnie radość duchowa. Tak więc widać jak on nie znosi Matki Bożej. I jak bardzo się Jej boi.

Kasiastaraczka, Dominika283 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Hanek Znajoma

Wysłany: 5 września 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka pięknie świadectwo tutaj dajesz! ♥️ Muszę przeczytać ten traktat, zainspirowałaś mnie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2021, 12:59

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie przeczytaj. Być niewolnikiem Maryi to inaczej być niewolnikiem miłości. Ot, cała prawda zawarta w tym dziele ;)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Tak, wspaniałe przeżycie. Zawierzyłam to dziecko Maryi, całe jego życie, tak aby mogło stać się jej niewolnikiem. Być może kogoś to gorszy, ale tu nie chodzi o takie niewolnictwo, jakie my znamy. Być niewolnikiem Maryi to być jej całkowicie oddanym, a zarazem wolnym duchowo. Jest to głęboka tajemnica, trudna do pojęcia. Aby ją poznać należy zagłębić się w rozważania św. Ludwika de Montfort i przeczytać jego słynny Traktat o prawdziwym nabożeństwie do Najświętszej Maryi Panny.
    W każdym razie temu z dołu chyba się moje intencje nie spodobały, bo od drogi powrotnej miałam duże trudności duchowe, niemalże ogarnęła mnie wewnętrzna ciemność. I te natarczywe myśli, że to wszystko nie miało sensu... Dopiero dziś rano, gdy poszłam do kościoła i usiadłam przed obrazem MB Pompejanskiej, wtedy szatan ode mnie odszedł. Łatwo to poznałam, bo zaraz ogarnęła mnie radość duchowa. Tak więc widać jak on nie znosi Matki Bożej. I jak bardzo się Jej boi.
    To znaczy, że jest wielki plan na dzieciątko w Tobie ❤️

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was dziewczyny cicho ciągle podczytuje. Trzymam kciuki i modlę się o wytrwałość dla Was, gdy zły przeszkadza, ale Wam jej nie brakuje ❤️

Pszczolka36l, Ana.Ta, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

relgh371eque54k9.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja Was caly czas podczytuje :) piekne tu swiadectwa piszecie :) ja staram sie modlic swoimi slowami bo po ostatnim poronieniu coraz ciezej przychodza mi modlitwy... na mszy sw ostatnio łzy same mi leciały,bezwarunkowo...
    Ogladalam tez transmisje z Matemblejewa i w ostatnia niedziele miesiaca chce pojechac z moim M do Sanktuarium w Skępem bo to niedaleko mnie...tez będzie msza za pary które pragną zostać rodzicami. Trzymam za Was kciuki :)

Ana.Ta, Maciejka🌸, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    To znaczy, że jest wielki plan na dzieciątko w Tobie ❤️
    Nie dodałam, że akt zawierzenia zawierał również Twoja intencję. Oddałam ją jak swoją, to znaczy - razem ze swoimi intencjami przedstawiłam Matce. Miała ona (Twoja intencja) tę sama rangę ważności. Tak więc wierzę, że i tu u ciebie będzie wiele się dziać ;) Ale w odpowiednim czasie.

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Nie dodałam, że akt zawierzenia zawierał również Twoja intencję. Oddałam ją jak swoją, to znaczy - razem ze swoimi intencjami przedstawiłam Matce. Miała ona (Twoja intencja) tę sama rangę ważności. Tak więc wierzę, że i tu u ciebie będzie wiele się dziać ;) Ale w odpowiednim czasie.
    Dziękuje Ci z całego serca ❤️😍 dziękuję, że pamiętałaś 😘

Misia czasami lepsze jest mówienie co się czuje niż regułki. To Waszą cicha rozmowa z Bogiem.

AnnaWer oj u mnie z wytrwałością krucho także jestem wdzięczna za modlitwe.😘

Ja za Was też się modlę, za każdą i pragnąca potomstwa i z dzidziusiami pod sercem😘

edka85 lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie może objawienia Anny Kathariny Emmerich? Beatyfikowanej przez św. Jana Pawła II? Ponieważ święto narodzin Maryi już za kilka dni podaję Wam fragment książki, czuję, że muszę się z Wami tym podzielić, może któraś z Was zawierzy swoje starania czy czas ciąży!!!
    https://naforum.zapodaj.net/6b5a4b0ec75e.jpg.html
    Dobrej nocy dziewczyny 😘

Pszczolka36l, edka85, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Dominika283 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytam Was na bieżąco dziewczyny. Edka, pięknie napisane ❤
    U nas strach o donoszenie ciąży zmienia się w strach czy nasza Malutka urodzi się zdrowa. Jeszcze 3 tygodnie i będziemy razem 🥰

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Znacie może objawienia Anny Kathariny Emmerich? Beatyfikowanej przez św. Jana Pawła II? Ponieważ święto narodzin Maryi już za kilka dni podaję Wam fragment książki, czuję, że muszę się z Wami tym podzielić, może któraś z Was zawierzy swoje starania czy czas ciąży!!!
    Dobrej nocy dziewczyny 😘
    Znam oczywiście. Czytałam objawienia. Ale tej modlitwy nie znałam. Dziękuję bardzo, na pewno odprawię to nabożeństwo!

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejka🌸 wrote:
    Dobrej nocy dziewczyny 😘
    Tu jest mowa o brzemiennych. Ale czy ja jako nie będąc w ciąży mogę odprawić modlitwę? I dobrze rozumiem, że przez 9 dni, 9 razu zdrowas Mario?

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Tu jest mowa o brzemiennych. Ale czy ja jako nie będąc w ciąży mogę odprawić modlitwę? I dobrze rozumiem, że przez 9 dni, 9 razu zdrowas Mario?
    W drugim akapicie jest mowa o intencji, nie ma wskazania , że dotyczy tylko spodziewających się dziecka, stąd moja interpretacja tego tekstu, że może on być prośbą o macierzyństwo :*
    Myślę więc, że możemy się tak modlić. św. Anna długo oczekiwała na swoje macierzyństwo, myślę, że jej sercu bliskie są wszystkie staraczki. Przez 9 dni odmawia się 9 razy Zdrowaś Maryjo ze szczególnym odniesieniem do trwającej 9 miesięcy ciąży św. Anny a dla mnie każda jedna Zdrowaś to jakby każdy miesiąc ciąży i wyobrażenie sobie dzieciątka Maryi od poczęcia do narodzin.
    Spróbujcie kochane zebrać ten bukiet kwiatów dla Maryi :*
    ja z pewnością tą nowennę odprawię! :)

edka85, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Jest mowa o łaskach dla modlącej, czyli również tej, która chce się stać brzemienna. Odmawiasz 8 września po południu 9 zdrowas i potem przez kolejne 8 dni tak samo (czyli do 16 września).

Dziewczyny, zbierzmy jak najwięcej kwiatów, żeby nimi zasypać Boga! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 08:52

Maciejka🌸, Kasiastaraczka, Izi, Lili❤️ lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze. Dzięki za rozjaśnienie 😘❤️
    Ok to ja będę się łączyć z modlitwa. Akurat w środę 8 u nas jest Mszą o 9 (zawsze o 7 i 17) i ta 9 jest dla mnie w punkt w ten dzień. Także zacznę od Mszy. (tego dnia też miałam jechać na zbadanie proga i teraz myślę, czy jechać 🤔)

Maciejka🌸 lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego chcesz badać prog?

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co będę ok 7 dni po owulacji. Dawno nie badałam, już z rok i chcialam sprawdzić jaki ogólnie jest stan progesteronu.
    Dokładnie według aplikacji mam dziś 6dpo i wtedy bolał mnie prawy jajnik bardzo intensywnie, a dwa dni później jeszcze gorzej bolał lewy. Więc sama nie wiem kiedy owulacja była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 10:35

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam czy popołudnie to ma być w wigilię narodzenia czyli 7 września ( jak ten post i modlitwy ciężarnych) czy 8 września w dzień narodzenia?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytuł jest "modlitwy w dzień Narodzenia" i o ile w przypadku św. Brygidy jest rzeczywiście mowa o wigilii (ale bez nowenny), o tyle u bł. Katarzyny jest moim zdaniem mowa o 8 września i kolejnych dniach nowenny.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ