X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Przeglądam forum od kiedy znowu tu trafiłam ale ten wątek dopiero teraz odkryłam.
    Nie bardzo mam czas czytać całości (mam nadzieję ze nadrobię) ale chciałaby podzielić się z Wami swoim świadectwem.
    Z Mężem staraliśmy się o drugie dziecko od 10 lat czyli od 2011r . przez te lata niepowodzeń były tylko łzy przeplatane z nadzieją. W 2012r. w 8tc okazało się ze serduszko przestało bić i tak naprawdę te uczucie które wtedy poznałam towarzyszy mi do dnia dzisiejszego. Daliśmy sobie czas do 40-stki. Zawsze byliśmy wierzący, chodziliśmy do Kościoła , modliliśmy się ale w pewnym momencie poczułam że potrzebuję czegoś więcej bo inaczej zwariuję i wtedy szwagierka powiedziała mi o Nowennie Pompejańskiej. Bałam się ją zaczynać bo myślałam że nie dam rady ale chodziłam, przymierzałam się i w końcu zaczęłam- to było chyba z 5 lat temu.
    Od tamtej pory kończę i właściwie zaczynam kolejną, zawsze za mojego syna albo za poczęcie zdrowego dzieciątka i donoszenie ciąży. Ostatni rok dałam już na straty i nie myślałam już o ciąży a raczej o menopauzie haha. Przyszedł czas 40 urodzin :) a dwa miesiące po nich dwie tłuste krechy na teście, to był szok! Dziesięć lat nic a tu raptem ciąża! 23listopada była pierwsza wizyta u lekarza piękny pęcherzyk ciążowy 6+5tc a w nim dwa ciałka żółtkowe (ciąża bliźniacza jednokosmówkowa). Jakie szczęście 10 lat posuchy a tu raptem ciąża i to bliźniaki :)! Zapał opadł kiedy lekarz powiedział że pęcherzyk ma 18mm a jedno ciałko żółtkowe 5mm a drugie 6mm i nie widać echa zarodka, ani jednego... Dał nam czas do 7 grudnia na kolejną wizytę wtedy wszystko się wyjaśni. Nie wierzę że Bóg po tylu latach dał nam ten cud i tak to się skończy, wiem że ta ciąża jest wymodlona i dalej się modlimy o to żeby była żywa i zdrowa żeby usłyszeć serduszka. Nowennę Pompejańską zaczęłam zanim dowiedziałam się o ciąży za syna więc drugiej już nie zaczynałam bo raczej nie dałabym rady ale odmawiam Różaniec codzienny, Modlitwę do św. Rity i Modlitwę do św. Joanny Beretty.
    Wierzę że wszystko będzie dobrze.
    Jeśli to nie problem szepnijcie w Swoich modlitwach o moich dwóch kropkach :)

Kasiastaraczka, Paulina666 lubią tę wiadomość

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa pomodlę się za Was. 8 grudnia na fb modlitwa o potomstwo będzie adoracja z Metamblewa.

Paulina666 lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Pszczolka :)

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa 🙏

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa pomodlę się również 😊
    Piękne świadectwo, teraz postaraj się Być spokojną 😊

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja dziś proszę was o modlitwę 🙏
    Dziś mamy trzecie szczepienie limfocytami, startowaliśmy z Allo 0%. W tym cyklu się staramy, bardzo bym chciała i modlę się o to aby się udało.
    Z góry bardzo wam dziękuję i ja pomodlę się za was 🙂

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili 🙏

Lili❤️ lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili pomodlę się. Codziennie modlę się za Was. Za te które się jeszcze starają i za te które już są w stanie błogosławionym 🤗

Mojemu przyszły wyniki hormonów. Czekam, żeby zadzwonić do androloga umówić wizytę.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili i Marmurkowa 🙏🙏🙏🙏
    Pszczółka i jak wyniki męża?

Lili❤️ lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadko tylko prolaktyna podwyższona. Już saa nie wiem co myśleć i co robić.
    ccefbc598235.jpg

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję, nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy, normalnie się popłakałam.
    Ja też o Was pamiętam.

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Zagadko tylko prolaktyna podwyższona. Już saa nie wiem co myśleć i co robić.
    ccefbc598235.jpg
    Hmmm a Twoje mąż przyjmuje teraz jakieś leki?

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 🙏 🥰

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka nie, tylko suple. Przy pregnylu gdzie brał raz w tygodniu zastrzyk przez 3 miesiące była u mnie cb. Później cisza, zabieg na żylaki i dalej cisza. Tzn słabe parametry.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Zagadka nie, tylko suple. Przy pregnylu gdzie brał raz w tygodniu zastrzyk przez 3 miesiące była u mnie cb. Później cisza, zabieg na żylaki i dalej cisza. Tzn słabe parametry.
    To może ta wyższa prolaktyna to tak naprawdę nic nie znaczy, bo może być stres, nieodpowiedni moment pobrania itp. Trzymam kciuki za androloga ✊

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeszcze nie umówiliśmy wizyty. Dziś zaczęłam już plamić. W styczniu obiecywaliśmy sobie, że staramy się do grudnia. To mój ostatni cykl. A że wyniki są jakie są to i tak już bez nadziei.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko o kant dupe potłuc

👱‍♀️-39
    5 lat starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Hej. Jeszcze nie umówiliśmy wizyty. Dziś zaczęłam już plamić. W styczniu obiecywaliśmy sobie, że staramy się do grudnia. To mój ostatni cykl. A że wyniki są jakie są to i tak już bez nadziei.
    Musisz słuchać siebie, wspieram Cię w każdej decyzji 🤗
    Szczęście może przyjść w najmniej spodziewanym momencie, grudzień jest magiczny pamiętaj 😊

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mało mnie tu ostatnio ale ciągle jestem z Wami myślami i w modlitwie ❤️ u mnie w parafii trwają właśnie rekolekcje i głosi je prezes fundacji Małych Stópek. Opowiada tak niesamowite świadectwa. Człowiek siedzi w kościele i myśli o tych wszystkich kobietach decydujących się na morderstwo własnego dziecka wiedząc jak wiele par bezskutecznie się o dziecko stara :( mówił też żeby nie modlić się za dzieci nienarodzone i te które zostały poronione tylko modlić się z nimi ❤️

• dorkaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, baaardzo dawno tu nie zaglądałam, aby trochę odstawić na bok myślenie o niepłodności. U mnie dalej bez zmian... Bardzo się cieszę ze wszystkich waszym informacji o powodzeniu starań, jednocześnie mam lekkie ukłucie w sercu czemu to nie ja... :( Już też wszystkie moje koleżanki, które miały kilkuletnie problemy z zajściem w ciążę, albo mają teraz malutkie dzieci, albo właśnie są w ciąży. Z jednej strony daje to nadzieję, z drugiej zasmuca. Jednak są też pary, którym nigdy się nie udaje...
    Jakby co jestem w trakcie nowenny pompejańskiej 🥰 Naprawdę modlitwa i ogólnie wiara daje duże pocieszenie i pozwala mi nie dołować się na maksa (tylko troszeczkę :P)...

Ja: 38l
    Mąż: 39l
    Starania 11 lat

Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium

Leczenie: naprotechnologia

02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ