X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • lena82 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez tak powiedzieli, ze trzeba brac ciaze pozamaciczną, później tak chodziłam 3 tygodnie i robiłam bete i wpierał mi ze to poronienie, krwawienie się uspokoiło na tydzień i później znowu zaczęło się to powiedział ze to wczesna miesiaczka, później tydzień spokoju tylko w głowie mi się kręciło i wewnętrznie czułam ze to coś nie tak i nagle zabolał mnie brzuch w dole tak jak na miesiączkę i zaczęłam bardzo żle się czuc i szybko pojechałam do szpitala i okazało się ze jajowód pękł i jest krwotok wewnętrzny i ciaża w pękniętym jajowodzie. laparatomia, przetaczanie krwi i teraz już dochodzę do siebie.

• Tola93 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena82 współczuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi gratuluję, a byłam pewna, że będzie dziewczynka:).

Tola ten lekarz to jakiś konował jak dla mnie, przecież na tym etapie jest wcześnie wszystko się może zdarzyć, trzeba sprawdzić czy przyrośnie beta. I dlaczego anty? Bez badań? Bardzo dziwne jak dla mnie.

Ewi daj znać jak mąż zareaguje:)

ewi0808 lubi tę wiadomość

• lena82 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tez to dziwne z tymi tabletkami
    ja bym natychmiast zmienila lekarza
    tez 7 miesiecy temu im wierzylam i zaluje ze nie pojechalam do lepszego specjalisty i bym moze nie przeszla tego co przeszlam!

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis nic sie nie dzieje. Wlasnie z kontrolnego ktg ze szpitala. Czekac, czekac, czekac... a dzis sie swietnie czuje!

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadam
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8b7694587c1.jpg

I bebzok
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1537927763d.jpg

Jeszcze tylko wybrać imię :P

ewi0808, Madziulla, justi::, littleladybird lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa a macie już jakieś pomysły na imie?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • justi:: Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa.
    Zazdrość.
    Czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:30

Tola93 lubi tę wiadomość

hrqo6vgc5gm3uzga.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Będzie.............

Chłopczyk :D
    WIEDZIALAM!!!!!!!!!!!!!!!!

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Baronowa a macie już jakieś pomysły na imie?
    Pomyslu mamy, zgody nie mamy;)

Justi zostawiam wirusy ;)

justi::, ewi0808 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piątym miesiacu, ale leci

Najlepsze ze od p-oczatku czułam ze to chłopak, intuicja kobieca ;)) Z dziewczynkitez bym mega cieszyła.

Baronowa pochwal sie pomysłami ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 06:57

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa my też mamy pomysły przez nikogo nie popierane, ale Nam się od.dawna podobają i pewnie tak zostanie.
    Ja mam nadzieję, że będę miała potwierdzenie lub nie płci 30.03.
    Ewi też miałaś taki spokój w 4 msc?, bo ja kompletnie się w ciąży nie czuję, czekam na usg i poproszę o filmik, żeby sobie puszczać w takich chwilach dla przypomnienia:)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, gratuluję udanej wizyty i 5 miesiąca :D
    Baronowa, to już ostatnia prosta :)
    Co do imion, mnie nie obchodzi opinia innych. Ważne, żeby imię podobało się mnie i mężowi, reszta może sobie wiecie co zrobić :P

Tola, lekarz u którego byłaś brzmi jak konował jakiś. Zrób jak dziewczyny radzą. Powtórz betę i idź do innego ginekologa. Jeśli to ciąża pozamaciczna (nie daj Boże) to antyki nie pomogą, a brak działania może się skończyć tragicznie.

Miłej soboty :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla no czułam się ekstra po za kilkoma epizodami mega bólu głowy i wymiotów przy tym. Ponoć w II trymestrze się odrzywa no nie każdy ale większość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na drugi trym jak na zbawienie :) tylko w nocy czuję się dobrze pod warunkiem, że śpię :P wymiotuję sporadycznie, chociaż przy myciu zębów odruch wymiotny mam za każdym razem ;) Żołądek mi świruje, cały czas mam wrażenie, że puszczę pawia :P
    ale jest super :D

basiunia lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Baronowa my też mamy pomysły przez nikogo nie popierane, ale Nam się od.dawna podobają i pewnie tak zostanie.
    Ja mam nadzieję, że będę miała potwierdzenie lub nie płci 30.03.
    Ewi też miałaś taki spokój w 4 msc?, bo ja kompletnie się w ciąży nie czuję, czekam na usg i poproszę o filmik, żeby sobie puszczać w takich chwilach dla przypomnienia:)
    to nie tak ;)
    Ja mam inny pomysł, a mój mąż inny :D i się nie zgadzamy. Reszta rodziny nas wali :D

Mamy Tadka. Ja chce Zbyszka: Tadziu i Zbysiu. A mój mąż Władka Tadziu i Władziu :D
    Do nazwiska oba pasują

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie Baronowa. Jak bym miała między tymi dwoma wybierać to bliższy mi pomysł Twojego męża, no i takie królewskie;);) ciągnijcie słomkę;)

Ja mdłości mam owszem, ale bez tragedii do opanowania po głębszych oddechach, a przy myciu zębów to zawsze. W ogóle dużo krócej teraz myję z tej przyczyny właśnie, bałam się, że będą tego skutki, ale na przeglądzie wyszło, że póki co jest ok.

Od strony mojego taty, ale tak kilka pokoleń wstecz tzn. Pra dziadkowie itp mieli piękne imiona: Anastazja, Nadzieja, Maksym, a moja babcia była Nina. I właśnie stąd wzięliśmy Maksyma dla syna, choć jeszcze się waham. A dla córki wybraliśmy Karina, szalenie mi się spodobało od podróży poślubnej do Włoch, mieliśmy tam fantastyczną przewodniczkę o tym imieniu i takie ciepłe skojarzenia, ALE osobom z pokolenia ciut starszego imię nieodzownie kojarzy się z...koniem:)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z koniem kojarzy mi sie Baśka.
    A koń to byl Karino, nie Karina ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Baronowa dzieki za skojarzenie :D
    Ewii super, gratki;) ja juz pojutrze mam nadzieje sprawdze swoje przeczucia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ja czekam na drugi trym jak na zbawienie :) tylko w nocy czuję się dobrze pod warunkiem, że śpię :P wymiotuję sporadycznie, chociaż przy myciu zębów odruch wymiotny mam za każdym razem ;) Żołądek mi świruje, cały czas mam wrażenie, że puszczę pawia :P
    ale jest super :D
    Mam identycznie :D i nie chcę Cie martwić ale juz jestem chwile w 2 trym i tylko trochę popuścilo :D

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ