Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zafasolkowane ze szczęśliwym finalem w 2016
Odpowiedz

Zafasolkowane ze szczęśliwym finalem w 2016

Oceń ten wątek:
  • Smużka Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę w tabletkach i też nie wiem co się bardziej przyswaja :/

Paulette, KinderBaby lubią tę wiadomość

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę no trudno, na razie sobie popijam, ale tak raz wypiję, 10 razy zapomnę;/ a tak tabletki to łykam i nie zapominam :P ahh ta skleroza

Smużka, KinderBaby lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Mogę dołączyć? Starania planuję co prawda na początku 2017 roku, ale samo przygotowanie do ciąży w połowie 2016 :) Dobre odżywianie, ćwiczenia, oczyszczanie organizmu z nałogów ;)

Mam 8-miesięczną córeczkę, sierpniową Liliankę <3

Z chęcią podpowiem coś w tematach ciążowych, ponieważ sama niedawno przez to przechodziłam, uważam że będzie mi łatwiej zmobilizować się do rzucania palenia i dobrej diety kiedy wszystkie przed końcem 2015 zajdziecie w ciążę. Trzymam kciuki :)

Paulette, KinderBaby lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lanusia, miło że dołączasz do Nas. Gratuluję córeczki :) Zaciekawiło mnie Twoje słowo "ćwiczenia" . Jakie ćwiczenia masz na myśli? Ćwiczyłaś coś przed pierwszą ciążą? Jestem ciekawa bo teraz ćwiczę, żeby trochę schudnąć. ale czytałam gdzieś, że ćwiczenia nie pomagają zajść w ciążę. A takie ćwiczenia np w ciąży trudno jest znaleźć, żeby były wiarygodne i nie zaszkodziły w niczym .

KinderBaby, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak tam po świętach ? : )

KinderBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno jestem przejedzona. to fakt oparty na faktach autentycznych :D teraz trzeba spalić te zbędne puste kalorie. No i najwyższy czas na przygotowanie się to zaczęcia starań .

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KinderBaby nie tylko Ty jesteś przejedzona ;) Kiedy zaczynasz starania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 1 lipca. tzn dokładniej od pierwszych dni płodnych, które wystąpią w cyklu lipcowym .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a byłaś już na wizycie kontrolnej po zabiegu? wiesz dlaczego tak się stało ? ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak byłam, ale mój gin mi nic konkretnego nie powiedział "tak musiało się stać" i już . tylko tyle, że wszystko już ładnie wygląda. i że nie ma żadnych przeciw wskazań do starania się we wakacje. Jeszcze dodał, że jeśli nie jestem wstanie psychicznym to żebym nie próbowała na siłe tylko ochłonęła emocjonalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa rozumiem kochana. ja też mam problem z pozbieraniem się no i ten lęk przed następną ciążą;/ zapisałam się nawet do psychologa, ale wizyte mam dopiero na 21-go kwietnia ;/ porażka z tym czekaniem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety te czekanie jest najgorsze. ja tez caly czas mysle zeby nie wybrac sie gdzies do jakiejs poradni, ale... nie wiem czy bede potrafila o tym z kims tak porozmawiac w cztery oczy ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym na Twoim miejscu poszła. wiadomo może i na początku i ja sama będę miała problem z przełamaniem się do obcej kobiety. Ale zdaję sobie sprawę z tego, że sama się z tym nie będę potrafiła uporać ;/ Więc zdobądź się na odwagę i jak masz tylko możliwość z korzystania z jakiejś poradni to idź i skorzystaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba mnie przekonałaś. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie się cieszę ;) i życzę powodzenia, żeby Ci czas mijał szybko i spokojnie, żebyś mogła wkrótce się cieszyć z dwóch kreseczek a później ze zdrowego dzidziusia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :) zapisze to sobie chyba i codziennie rano będę to sobie czytała i wierzyła w lepsze jutro. Tobie też się uda :) z resztą każda z nas kiedyś będzie miała te upragnione zawiniątko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie, że tak ;) nie ma innej opcji ;) a ja tak pragnę żeby był już czerwiec *.*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczysz zleci w momencie niedawno wydawało mi sie jak ja te swieta przezyje a tu patrz juz po. nim sie odwrocisz bedzie juz czerwiec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam Cię za słowo :P że szybo mi zleci, ale tak masz rację ja sama bałam się tych świąt a zleciały tak szybko, że nawet nie wiem kiedy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.menshealth.pl/media/lib/212/kinder_collect-bc026ce8de300a8fe78329a9c0b543b4.jpg

Takiej słodkiej niespodzianki życzę każdej dziewczynie na tym forum :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 12:34

Paulette, Smużka lubią tę wiadomość

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ