Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zimowe staranka :)
Odpowiedz

Zimowe staranka :)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi sie :)

stardust87, Niebieska, Anulkaa lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nescafe Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada Gratulacje ;):*:*

• Panicznaaaa Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana.Zrobiłam ten test ale chyba źle. Najpierw musiałam się załatwić ze stresu ale to drugie ;p potem przy nakraplaniu tak ręce mi się trzęsły ,że 1 kropla wpadła tylko w połowie do dziurki i potem już okej ale sama nie wiem.Test negatywny.Jestem rozczarowana. Wczoraj według mnie powinnam dostać @ a dzisiaj według ovufriend.Tempka nadal wysoko.Dziś 13dpo ,27dc
    Zastanawiam się czy powtórzyć jutro co wy na to?

Załamana...:(:(:(
  • Liath Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak @ nie będzie to powtórz oczywiście

oar8dqk33oflkx9m.png
  • Martii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    No niestety ja bym stawiala na to, ze to mogla byc ciaza ktora sie nei utrzymala. Nie raz juz czytalam o testach ktore "klamaly". To znaczy tak okreslaly je dziewczyny ktore robily test zbyt wczesnie. Wychodzila wtedy druga kreska, one sie cieszyly ze sa w ciazy a tu nagle przychodzil @ wiec wedlug nich test klamal. A test nie klamal tylko poprostu ciaza sie nie utrzymala co jest stosunkowo czeste. Dlatego robienie testow za wczesnie niesie ze soba wiele rozczarowan, w szczegolnosci wlasnie w wypadku gdy wychodza 2 kreski a potem przchodzi okres.
    Tylko ze ja nie zrobiłam za wczesnie,a w dniu,w ktorym miala przyjsc@ :( a ta i tak przylazła,tylko z opoznieniem.Wiec chyba rzeczywiscie moglabyc to ciaza.To i dobrze i zle.Pozytyw taki,ze wiem,ze mogę zajsc,tylko zeby jeszcze móc utrzymac,ehh...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Papi77 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Papi, a czy przy Twoim Pierworodnym miałaś tez ból brzucha jak na @? Bo wlasnie zapomnialam jeszcze o tym sygnale, pojawia sie kilka razy w ciagu dnia(no a do @przeciez 2 tyg), a potem w nocy dochodzi do tego jeszcze ból w pachwinie...
    Miałam bóle jak na @. Im bliżej przyjścia @ tym bardziej mnie jakby "rozpychało" na dole. I też czułam się mega wzdęta, jak bym z 2kg fasoli zjadła ;)

20130914050120.png201207104662.png
  • Papi77 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest większa torbiel na jajniku, to test też może wyjść pozytywny. Niestety, przerabiałam to :/
    Kada, Gratulację!!
    Paniczna, powtórz jutro rano!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 10:54

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada24 gratuluje!
    Marti ja wiem ze nei za wczesnie teoretycznie ale praktycznie to chyba jednak tak :/. Przykro mi.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi77 wrote:
    Jak jest większa torbiel na jajniku, to test też może wyjść pozytywny. Niestety, przerabiałam to :/
    Kada, Gratulację!!
    Paniczna, powtórz jutro rano!

Ale jesli bylaby to torbiel to chyba wszystkie testy wychodzilyby pozytywnie,nie tylko 2 na 100;)??Czy nie koniecznie?
    Kada, ja również gratuluje!!!:)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Kada24 gratuluje!
    Marti ja wiem ze nei za wczesnie teoretycznie ale praktycznie to chyba jednak tak :/. Przykro mi.
    Masz pewnie racje.Lepiej było mi jak żyłam w przeswiadczeniu,ze to jednak zdradziecki test:(.Nawet przestalam kupowac "ten model"

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Alllll Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada24
    Gratulacje :-)

• Papi77 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Ale jesli bylaby to torbiel to chyba wszystkie testy wychodzilyby pozytywnie,nie tylko 2 na 100;)??Czy nie koniecznie?
    Kada, ja również gratuluje!!!:)
    Wydaję mi się, że wszystkie były by pozytywne. Bo torbiel z tego co pamiętam, także podwyższa czasem poziom hCG.

• Papi77 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Tylko ze ja nie zrobiłam za wczesnie,a w dniu,w ktorym miala przyjsc@ :( a ta i tak przylazła,tylko z opoznieniem.Wiec chyba rzeczywiscie moglabyc to ciaza.To i dobrze i zle.Pozytyw taki,ze wiem,ze mogę zajsc,tylko zeby jeszcze móc utrzymac,ehh...
    Ech, mi również przykro :/ Niedaleko mnie są mieszkania socjalne, i tam mieszka małżeństwo, które nie wylewa za kołnierz. Ma 5-tkę dzieci, a ona z 6-tym jest w ciąży. Dzieci, brudne, zaniedbane. Ogólne tam dużo takich rodzin mieszka. I jak widzę te dzieci, to mnie taka złość ogarnia :/

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada gratulacje!!

U mnie w bliskim otoczeniu byl taki przypadek, gdzie dziewczyna zrobila testy, byly 2 kreseczki, pochwalila sie najblizszym, a potem przyszla @
    Lekarz jej tlumaczyl, ze to nawet nie do konca jest poronienie, po prostu ciaza tak jakby sie nie przyjela.
    Na szczescie udalo jej sie zajsc w nastepnym cyklu, mam nadzieje ze tak tez bedzie w Twoim przypadku Martii!

U mnie koniec zludzen na ten miesiac, nie dostane od Mikolaja tego, czego chcialam, @ przyszla.
    Nastepne testowanie w Sylwka.

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi77 wrote:
    Ech, mi również przykro :/ Niedaleko mnie są mieszkania socjalne, i tam mieszka małżeństwo, które nie wylewa za kołnierz. Ma 5-tkę dzieci, a ona z 6-tym jest w ciąży. Dzieci, brudne, zaniedbane. Ogólne tam dużo takich rodzin mieszka. I jak widzę te dzieci, to mnie taka złość ogarnia :/

No wlasnie to jest przykre. Moze to co powiem zabrzmi kontrowersyjnie i niefajnie ale i tak powiem.
    Czesto ludzie biedni, niewyksztalceni, bezrobotni i patologiczni rozmnazaja sie na potege. Dlatego zeby byla rownowaga ludzie wyksztalceni, dobrze sytuowani i spolecznie przystosowani powinni rowniez wspomagac panstwo majac jak najwiecej dzieci. A sytuacja jest wlasnie odwrotna, bo im wyzsze wyksztalcenie i zarobki tym mniej dzieci :/. niestety z badan wynika ze dzieci powielaja historie i zachowania rodzicow...(nie zawsze oczywiscie i brawa dla tych ktore wychodza na ludzi).

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi77 wrote:
    No własnie ja nie moge tego zrozumiec.Dlaczego te nawet patologiczne rodziny,gdzie nie żaluja sobie alkoholu,papierosow i nie wiadomo czego tam jeszcze,z taka łatwoscia płodza dzieci i donosza ciaze(!)
    Moze dlatego wlasnie,ze nie maja tej blokady w postaci ciaglego marzenia"chce mieć fasolke":/

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulkaa wrote:
    Kada gratulacje!!

U mnie w bliskim otoczeniu byl taki przypadek, gdzie dziewczyna zrobila testy, byly 2 kreseczki, pochwalila sie najblizszym, a potem przyszla @
    Lekarz jej tlumaczyl, ze to nawet nie do konca jest poronienie, po prostu ciaza tak jakby sie nie przyjela.
    Na szczescie udalo jej sie zajsc w nastepnym cyklu, mam nadzieje ze tak tez bedzie w Twoim przypadku Martii!

U mnie koniec zludzen na ten miesiac, nie dostane od Mikolaja tego, czego chcialam, @ przyszla.
    Nastepne testowanie w Sylwka.
    Dziekuje!Mam nadzieje,ze w koncu tak sie stanie:)
    A taki pozytywny tescik na sylwka tez fajny prezencik.Trzymam kciuki,zeby to byla Twoja ostatnia@ na najblizszych kilka miesiecy:)

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Papi77 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    No wlasnie to jest przykre. Moze to co powiem zabrzmi kontrowersyjnie i niefajnie ale i tak powiem.
    Czesto ludzie biedni, niewyksztalceni, bezrobotni i patologiczni rozmnazaja sie na potege. Dlatego zeby byla rownowaga ludzie wyksztalceni, dobrze sytuowani i spolecznie przystosowani powinni rowniez wspomagac panstwo majac jak najwiecej dzieci. A sytuacja jest wlasnie odwrotna, bo im wyzsze wyksztalcenie i zarobki tym mniej dzieci :/. niestety z badan wynika ze dzieci powielaja historie i zachowania rodzicow...(nie zawsze oczywiscie i brawa dla tych ktore wychodza na ludzi).
    A no, niestety, święta racja. Mam wielu takich znajomych, i starają się długie miesiące.. Może faktycznie za dużo myślimy, i nasz organizm się blokuje? Chociaż u mnie to akurat problemy zdrowotne są przyczyną, ale wiele par nie ma problemów zdrowotnych a i tak muszą długo "walczyć" o maleństwo.

• Papi77 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    No własnie ja nie moge tego zrozumiec.Dlaczego te nawet patologiczne rodziny,gdzie nie żaluja sobie alkoholu,papierosow i nie wiadomo czego tam jeszcze,z taka łatwoscia płodza dzieci i donosza ciaze(!)
    Moze dlatego wlasnie,ze nie maja tej blokady w postaci ciaglego marzenia"chce mieć fasolke":/
    I to jest chyba właśnie odpowiedź :/ Kiedy leżałam w szpitalu, bo w 20 tyg rozpoczął mi się poród przedwczesny, leżała ze mną na sali dziewczyna, w moim wieku, z 4 dzieckiem. Była w 24 tyg i ciąża była bardzo mocno zagrożona, miała więc leżeć plackiem i wstawać tylko do wc. A ona co chwilę na fajkę, sama sobie kroplówkę odłączała. Albo sobie szła na miasto, położne już machały ręką. A jej chłopak przychodził w odwiedziny, wypił sobie ze 3 piwka na sali, opowiadał jak to "bachory" już go wkurzają i szedł do domku. W końcu wypisała się na własne żądanie. Ot, rodzinka.

• Martii Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba znaleźć sposób na wyłaczenie odpowiedniej klapki w mózgu;)
    Ostatnio zajmuje sie też szykowaniem mieszkania do urzadzenia,bo w koncu doczekalismy sie swojego M2,ale niestety TE mysli wciaz sie przebijaja.Szczegolnie jak rodzina zagaduje,jaka funkcje bedzie pelnil mały pokoik,z wiadoma aluzja...:/
    Zreszta we wszystkim co robie nasuwa sie mysl o dziecku.Unikam imprez z%,albo zglaszam sie do roli szofera,nawet bedac ostatnio przeziebiona,poprosilam lekarza o bezpieczne leki dla ciezarnych,zero antybiotykow,wszystko,ze a nóż widelec sie uda;) Mam nadzieje,ze fasolina niedlugo zawita,bo w koncu zawina mnie w rekaw i zamkna w pokoju bez klamek :p

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ