Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zimowe staranka :)
Odpowiedz

Zimowe staranka :)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj na pocztaku spia a po paru misiacach daja w kosc :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Jackie ;)

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie jakby byl wybor albo wiecej niz jedno albo wcale...

ja to przyjme wszystko ważne tylko aby zdrowe było:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 15:32

• kada24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od szwagierki blizniaki Kuba mial 51cm i 2kg a Kacper 1,8kg i 44cm takie to malutkie ze boje sie ich wziasc na rece moja corka miala 56cm i 3.1kg..

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jaszczurko za przywitanie , nie wybrzydzam tylko mówię , że wolałabym nie ;D

• Paulia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie które mnie znają:-) Paulina lat 26 po dwóch promieniach z nadzieja ze trzecią zakończy się szczęśliwie!! Druga ciąża była to ciąża bliźniacza!!! Pozdrawiam

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    od szwagierki blizniaki Kuba mial 51cm i 2kg a Kacper 1,8kg i 44cm takie to malutkie ze boje sie ich wziasc na rece moja corka miala 56cm i 3.1kg..
    o kurcze to faktycznie maluszki;) ten pierszy to jako tako ale drugi bobas to malenstwo takie tyci tyci;)

• Topola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie :) Ja mam 29 latek. Nasze staranka o pierwszego dzidziusia zaczęliśmy jakoś w maju. Miesiąc przed ślubem. Mam PCOS i przez to niestety nie jest wesoło. Pierwszy cykl po odstawieniu tabletek bezowulacyjny i bez @, która musiała zostać wywołana w 105dc! Teraz 2 cykle na duphastonie też bez owulacji. Teraz zaczął się kolejny, już bez dupka i z nadzieją na owulkę w końcu.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Hej nie które mnie znają:-) Paulina lat 26 po dwóch promieniach z nadzieja ze trzecią zakończy się szczęśliwie!! Druga ciąża była to ciąża bliźniacza!!! Pozdrawiam
    a jednak ;)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie nie przedstawial haha wiec Karolina 24lat 4 ciaze(2 poronienia, 1 poród, 1 pozamaciczna..)z zespołem antyfosolipidowym.. staramy sie o rodzeństwo..

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie :) Ja mam 29 latek. Nasze staranka o pierwszego dzidziusia zaczęliśmy jakoś w maju. Miesiąc przed ślubem. Mam PCOS i przez to niestety nie jest wesoło. Pierwszy cykl po odstawieniu tabletek bezowulacyjny i bez @, która musiała zostać wywołana w 105dc! Teraz 2 cykle na duphastonie też bez owulacji. Teraz zaczął się kolejny, już bez dupka i z nadzieją na owulkę w końcu.
    Kochana a gin nie chciał Ci wprwadzic stymulacji przy tym duphastonie? podobno przy poco to podstawa taka stymulacja i to z bardzo dobrymi wynikami w postaci duzej ilosci II kreseczek;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola jesteśmy podobnymi przypadkami ja bez luteiny bym okresu wcale nie miała :( mam bardzi długie nieregularne cykle ciężko mi przewidzieć owulkę , ale przytulamy się w ciemno może nóż widelec się uda ;D
    myślicie , że po 6 msc starań lekarz przepiszę mi CLO?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    Topola jesteśmy podobnymi przypadkami ja bez luteiny bym okresu wcale nie miała :( mam bardzi długie nieregularne cykle ciężko mi przewidzieć owulkę , ale przytulamy się w ciemno może nóż widelec się uda ;D
    myślicie , że po 6 msc starań lekarz przepiszę mi CLO?
    przy PCO nie powinien robic problemu, bo przy takich cyklach to jak granie w ruletkę niestety, szkoda czasu marnowac:)

• Topola Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Kochana a gin nie chciał Ci wprwadzic stymulacji przy tym duphastonie? podobno przy poco to podstawa taka stymulacja i to z bardzo dobrymi wynikami w postaci duzej ilosci II kreseczek;)

Taki jest chyba plan. Mieszkam za granicą a póki co jestem pod opieką mojej ginekolog w Polsce. W grudniu jadę do Polski na święta i już jestem do niej umówiona. Powiedziała, że przeanalizujemy moje wykresy temp i zdecydujemy co dalej. Podejrzewam, że właśnie zaleci stymulację. Tylko wtedy już da mi wszystkie potrzebne informacje i wyślę do lekarza tutaj na miejscu. Taki mamy z moją gin plan :)

Jackie, wiem jak to jest. Też zawsze miałam nieregularne i długie cykle. A mierzysz tempkę? Moja gin kazała mierzyć mimo wszystko, bo wtedy widać czarno na białym, że nie było owulki. A jeśli jej nie ma to jest podstawa, żeby zacząć działania wspomagające wcześniej niż po roku (a tyle z regóły czekają w "normalnych" przypadkach)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja tez sie dołacze :)
    Karolina 23 lata, dzieci brak, 2 poronienia, po slubie 2 lata, znamy sie prawie 4. przytkane i zwezone jajowody + zrosty na macicy, maz problemy z nasieniem :( niedługo in vitro...
    czekam jeszcze 4 dni na rozstrzygniecie tego cyklu, ale mysle ze nic sie nie wykluje... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 15:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tempka poranna nigdy nie była ładna :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    witam ja tez sie dołacze :)
    Karolina 23 lata, dzieci brak, 2 poronienia, po slubie 2 lata, znamy sie prawie 4. przytkane i zwezone jajowody + zrosty na macicy, maz problemy z nasieniem :( niedługo in vitro...
    czekam jeszcze 4 dni na rozstrzygniecie tego cyklu, ale mysle ze nic sie nie wykluje... :(
    Hej Karolka, witamy:) My tez sie dobrze znamy :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola moze sie uda :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jackie wrote:
    moja tempka poranna nigdy nie była ładna :(
    ale tak jak Topola mowila warto mierzyc mimo wszystko, zobacz kochana jaka padaka u mnie jest z tempka;/ mialam juz nie merzyc bo mnie to wkurzalo no ale sobie mysle ze juz jestem do tego rytulalu porannego przyzwyczajona noi taje mi to jakis obraz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 15:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to chyba nie mam szcześcia też do lekarzy .

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ