X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • alxa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    ja też jestem ze śląska :) to już jest nas więcej :)

ooo:) a dokladniej? (jesli mozemy wiedziec):P bo ja katowice-Chorzów :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

e3db312905.png
    920555c751.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Jastrzębie Zdrój :):) do Katowic jadę 40 minut :D:D nawet byłam ostatnio w Zoo :D:D no to mamy bliziutko do siebie hih :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, bo jakoś się pogubiłam ile po współżyciu można testować , bo za tydzień z męzem działamy, to ile dni po już na 100 % będzie wiadomo, no chociaż na 50 % heh

• alxa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dpo :) lub w dniu @

e3db312905.png
    920555c751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    Aga gratuluje.

Dziękuję Kochana bardzo.
    Będę bardzo mocno trzymać kciuki za Was wszystkie aby i Wam się udało, a i Wy trzymajcie za mnie żeby wszystko było dobrze, bo boję się jak cholera...

Nusia, Puszysta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Martusska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy trzymać kciuki :) nie stresuj się :) musisz być spokojna :) Gratulacje :):)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Dziękuję Kochana bardzo.
    Będę bardzo mocno trzymać kciuki za Was wszystkie aby i Wam się udało, a i Wy trzymajcie za mnie żeby wszystko było dobrze, bo boję się jak cholera...

Aguś gratuluję jeszcze raz! super, że Ci się udało, miałaś przeczucie :)
    a powiedz jaki miałaś wynik bety?

U mnie dzisiaj tempka spadła, więc na 100% @ dostanę :-( Boże, kiedy ja zobaczę w końcu moje II kreseczki???????

• Martusska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia głowa do góry. nie tym razem to nastepnym :) grunt to się nie załamywać :)

Nusia, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia tylko sie nie załamuj, wiem że się niecierpliwisz, też tak mam i rozumię cię, ale wierzę że w następnym roku my i inne dziewczyny będziemy kiec bobasa.

Nusia, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki, ale co miesiąc mówię, że "w następnym się uda" i kończę tak samo. To już za długo trwa. Chyba muszę pomyśleć o in vitro!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a korzystałaś może z porad lekarzy z kliniki leczenia bezpłodności, niechodzi mi o to ze niemożesz mieć dzieci ale oni są tam w stanie wykonać szczegółową analizę cyklu, i dodatkowe badania, moze warto jak długo sie starasz i nie wychodzi, moja koleżanka była w takiej klinice gdzieś w Krakowie i zajęli sia tam nią, niewiem z jakim efektem bo kontakt sie urwał ale warto spróbować.

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a trzymacie nogi w gorze po stosunku? Ja mam tylozgiecie macicy wiec mi ginekolog powiedziala ze byloby wskazane to u mnie.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raczej nie trzymam nóg w górze ale zawsze zostaje z 10 minut w pozycji leżącej..

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    ja raczej nie trzymam nóg w górze ale zawsze zostaje z 10 minut w pozycji leżącej..
    ja też, tak z 5 min poleżę jeszcze, też nie trzymam nóg do góry, i tak by mi wszystko wypłynęło zanim bym zdążyła się podnieść.

• nika86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa wrote:
    i bedzie cala polska ;P
    ale mi sie czas dluzy bez mojego dzieciaka :(
    ja czasem się zastanawiam czy ona na pewno ma tylko 5 lat... Dzwoniła do mnie wczoraj rano, żeby się zapytać czy na weekend przyjedziemy, więc odpowiedziałam, że nie możemy, bo auto się psuje i nie ma paliwka... stara śpiewka.. no to trudno powiedziała.. a wieczorem dzwoni i "mamo, mamo! przyjedziecie do mnie. Wujek Łukasz Was przywyezie, załątwiłam"
    i czy tak myśli dziecko 5 letnie? :P

Znam to, Miki czasem też jak coś powie to aż zatyka z wrażenia. Zupełnie jakby miał 15 lat,a nie 4 z kawałeczkiem :)

cc5ceaf8a68d06df174fd3eb685ece83.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Dziewczyny a trzymacie nogi w gorze po stosunku? Ja mam tylozgiecie macicy wiec mi ginekolog powiedziala ze byloby wskazane to u mnie.
    na tylozgeicie podobno dobra jest pozycja od tylu.... ja nog nie trzymalam ale mialam poduszke pod pupa i tak wsomie zasypialam :P

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa wrote:
    po piersze ciąży.. na szczęście.. małą urodziłam w 2008 a leczyć się zaczęłam na początku 2012 :)

Pytam sie bo ja tez jestem po leczeniu raka szyjki macicy i czesciowej amputacji. W ciaze zaszlam 6 lat po leczeniu. Mialam zalozoy szew bo szyjka krotka. Urodzilam w 26 tygodniu. Na szczesie z malym wszystko ok. Ma teraz 2 latka i super sie rozwija.
    Teraz staramy sie o drugi i bardzo sie boje. Oczywiscie wierze tez, ze wszystko bedzie ok. Mam wszystko zaplanowane. Mama ma przyjechac i pomoc mi przy synku, zebym mogla jak najwiecej odpoczywac w ciazy.

Jestem ciekawa czy tobie lekarze mowili cos o zagrozeniu jak bedziesz w ciazy w zwiazku z tym?

Pozdrawiam wszystkie staraczki

8599gov35hcg7r21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    a korzystałaś może z porad lekarzy z kliniki leczenia bezpłodności, niechodzi mi o to ze niemożesz mieć dzieci ale oni są tam w stanie wykonać szczegółową analizę cyklu, i dodatkowe badania, moze warto jak długo sie starasz i nie wychodzi, moja koleżanka była w takiej klinice gdzieś w Krakowie i zajęli sia tam nią, niewiem z jakim efektem bo kontakt sie urwał ale warto spróbować.

Tak Kochana, ja już długo się leczę, ponieważ choruję na endometrioze, jestem już po 2 latarotomiach i 1 laparokopii, także nie jest za ciekawie. Wg lekarzy zostaje mi tylko in vitro, bo mam dużo zrostów pooperacyjnych, więc pewnie na tym się skończy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2013, 11:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia przykro mi...

ja sie musze wybrac do mojego GP i mu nagadac ze sie tyle juz staramy i niech mnie gdzies wysle.... ale poczekam jeszcze ze dwa miesiace...

okropnie sie czuje... strasznie mnie boli z prawej strony... co chwile mam dreszcze i pot sie ze mnie leje, trzesa mi sie race...cale ramiona.... ide sie polozyc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2013, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    połóż się i odpoczywaj! mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Aga_Andzia lubi tę wiadomość

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ