Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w naszych skromnych progach :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się staramy tak "porządnie" 2 miesiące, wcześniej było poronienie, później ciąża pozamaciczna.. i tak zleciało 2 lata od wszystkich złych wydarzeń. Teraz się staramy chociaż obawa przed następną porażką jest ale póki co staram się myśleć pozytywnie. :)

Ania_84, Andzia33 lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę aby złe wydarzenia teraz były zastapione miłymi i dobrymi :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Życzę aby złe wydarzenia teraz były zastapione miłymi i dobrymi :)
    Oby Twoje słowa były prorocze :)53kwiatek.gif

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko - bo troche mnie to niepokoi...
    Ciągle - nawet po owu co jakis czas odczuwam take kłucie.. okolice - nad biodrem lewym i po linii prostej od biodra do pępka.. troche mnie to martwi bo boje sie zeby to ne była czasem jakas torbiel ... czy taki bol odczuwa sie po owulce ?? nie jest on mocny takie delikatne kłucia po kilka sekund

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Ciągle - nawet po owu co jakis czas odczuwam take kłucie.. okolice - nad biodrem lewym i po linii prostej od biodra do pępka.. troche mnie to martwi bo boje sie zeby to ne była czasem jakas torbiel ... czy taki bol odczuwa sie po owulce ?? nie jest on mocny takie delikatne kłucia po kilka sekund
    ja zas miałam klucie lewego jajnika az mnie miednica bolała . bylam u lekarza ale konkretnego wywiadu ze mna nie przeprowadzil powiedziałam mu ze przed i po okresie bola mnie jajniki i wogole to stwierdził zespol bolowy miednicy malej bylam w szpitalu z usg dopochwowo wszystko okej nawet nie miał czasu pogadać ze mna wiec za 2tyg wybieram się do niego i zapytam na czym to polega i czy to na pewno mam ten zespol bolowy jestem po cc 2lata i doskwiera mi bol plecow miednicy i jajnikow

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    taki bol może doskwierać po owu bo go co miesiąc przechodzę ale lepiej idz do lekarza i się upewnij najlepiej jakby ci zrobili usg dopochwowe wykrywa torbiele na jajnikach

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja jak miałam torbiel to mnie bolał cały dół jak na @, czasami na przemian raz lewa raz prawa strona i miałam wrażenia, że moje jajniki są tak nabrzmiałe ,że zaraz wybuchną, No i się okazało że mam torbiel wielkości jabłka. Takie kłucie też mam dosyć często,jest on delikatny trwa kilka sekund chociaż przed i po owulce mam wrażenie, że jest troszkę mocniejszy ale bardziej mnie kłuje niżej. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie , że cały czas że tak powiem "ćmią" mnie jajniki też tak macie? czy ja już przewrażliwiona jestem?:(

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    Aniu ja jak miałam torbiel to mnie bolał cały dół jak na @, czasami na przemian raz lewa raz prawa strona i miałam wrażenia, że moje jajniki są tak nabrzmiałe ,że zaraz wybuchną, No i się okazało że mam torbiel wielkości jabłka. Takie kłucie też mam dosyć często,jest on delikatny trwa kilka sekund chociaż przed i po owulce mam wrażenie, że jest troszkę mocniejszy ale bardziej mnie kłuje niżej. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie , że cały czas że tak powiem "ćmią" mnie jajniki też tak macie? czy ja już przewrażliwiona jestem?:(
    powiem ci ze jak mnie zaczal bolec jajnik prawy tylko z nim tak mam to czuje jakby mi napuchnal nawet męzowi mowilam ale no kurde miałam usg dopochwowe i nic lekarz nie widział pow.ze wszystko okej no ale ja i tak tym lekarza nie wierze

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nigdy nie miałam torbieli - ale troche mnie to niepokoi.. własnie ja mam takie bole pleców, miednicy i w sumie nie wiem czy jajnikow- choc jeszcze biore pod uwage ze ciagle mam ucisk na brzuch bo nie siedze na fotelu przed kompem tylko po turecku - mój neurolog to mnie opierniczył bo ogólnei mam problemy z odcinkiem ledzwiowym i szyjnym ;/ nic przez 10 dni mam brac luteine - wtedy tez zrobie test z krwi. jesli do tej pory beda bole sie nasila to na pewno pojde do gina.. :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 no właśnie mi też chybą puchną :P haha w sumie to lewy cały czas daje mi w kość bo kłuje i kłuje ale dziś to mam wrażenie napuchniętych ehh oby zas coś się nie przyplątało bo chyba sobie już w głowę strzelę...0dash2.gif
    chociąż mysle, że to raczej nie torbiel bo wtedy to mnie inaczej bolało

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    Nie no to brzuch wgole mnei nie boli tylko to klucie;/
    Moze za duzo sie naczytalam o torbielach , ciazach pozamacicznych i wszystkich innych ustrojstwach.. i tez jestem przewrazliwiona :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kokilka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja bym też bardzo chciała zostać mamą 2014 :D To mój pierwszy cykl (a właściwie jego końcówka) na ovu i z mierzeniem temperatury, ale działamy w tym temacie już jakiś czas, puki niestety co bezskutecznie. W każdym razie ovu to bardzo fajne miejsce, chociaż też bardzo wciągające, zwłaszcza kiedy się czeka...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    W sumie nigdy nie miałam torbieli - ale troche mnie to niepokoi.. własnie ja mam takie bole pleców, miednicy i w sumie nie wiem czy jajnikow- choc jeszcze biore pod uwage ze ciagle mam ucisk na brzuch bo nie siedze na fotelu przed kompem tylko po turecku - mój neurolog to mnie opierniczył bo ogólnei mam problemy z odcinkiem ledzwiowym i szyjnym ;/ nic przez 10 dni mam brac luteine - wtedy tez zrobie test z krwi. jesli do tej pory beda bole sie nasila to na pewno pojde do gina.. :)
    czytałam jeszcze ze 17% kobiet ma bole owulacyjne no ale do przesady ja po owu tak mnie zaczął kłuc lewy jajnik ze na podłodze lezalam bol niesamowity , ale z ginem mam problem żeby jakiegoś wporzadku znalesc same takie ofermy

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    malinka19 no właśnie mi też chybą puchną :P haha w sumie to lewy cały czas daje mi w kość bo kłuje i kłuje ale dziś to mam wrażenie napuchniętych ehh oby zas coś się nie przyplątało bo chyba sobie już w głowę strzelę...0dash2.gif
    chociąż mysle, że to raczej nie torbiel bo wtedy to mnie inaczej bolało
    moja mama ma torbielą tabletki brala i mowila mi ze czasem ja bola jajniki a zas moja nauczycielka w szpitalu i na stol wyladowala bo zlapal ja taki bol wieczorem ze masakra a torbiel jak jajko kacze

• Eweloka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dokładnie, najlepiej iść i mieć czyste sumienie, że jest ok wszystko, będziesz spokojniejsza. u mnie to zaraz wyobraźnia działa ze ho ho a jeszcze się naczytam i strsik gotowy. Ja to też chyba się wybiorę do mojego gienka chociaż ostatnio mi powiedział, że mam przyjśc dopiero jak dwie krechy będa :) chyba miał mnie już dość :)

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    czytałam jeszcze ze 17% kobiet ma bole owulacyjne no ale do przesady ja po owu tak mnie zaczął kłuc lewy jajnik ze na podłodze lezalam bol niesamowity , ale z ginem mam problem żeby jakiegoś wporzadku znalesc same takie ofermy
    Nieno az tak mocne te klucia nie sa..raczej jakby ktos mi igielki wbijal :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Nie no to brzuch wgole mnei nie boli tylko to klucie;/
    Moze za duzo sie naczytalam o torbielach , ciazach pozamacicznych i wszystkich innych ustrojstwach.. i tez jestem przewrazliwiona :)
    wiesz co ja tez tak mam naczytam się tych chorob a później wkręcam ze chyba to mam albo to hehe no bo takie objawy podobne to nie których chorob a i jeszcze jakiegoś lekarza znalesc dobrego to nie latwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Nieno az tak mocne te klucia nie sa..raczej jakby ktos mi igielki wbijal :)
    no to ja tez tak miałam tylko ze mocniejsze bole

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka19 wrote:
    moja mama ma torbielą tabletki brala i mowila mi ze czasem ja bola jajniki a zas moja nauczycielka w szpitalu i na stol wyladowala bo zlapal ja taki bol wieczorem ze masakra a torbiel jak jajko kacze
    malinak już nie stresuj !! bo zaś sobie coś wkręcę. Trzeba myśleć pozytywnie " bedzie wszystko dobrze" :) już limit porażek chyba wyczerpałam 3 razy więc wystarczy :) teraz tylko same dobro

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ