X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze tak bym chciala zeby sie nam udalo w tym cyklu. Ale to dopeiro pierwszy a tak sie chyba nikomu nei udaje wiec pewnei nic z tego :(

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Nikus Kochana u mnie średnio, brzuch mnie boli masakrycznie, czuję się jakbym miała okres a jeszcze go nie ma, chociaż przed chwilą zauważyłam jakąś ciemniejszą plamkę...więc już jakieś plamienie się zaczyna...porażka ogólnie.

A TY jak się czujesz?
    mnie też pobolewa ale dlatego że zbliżają się dni płodne, a mój jeszcze za granicą , chyba niezdąży :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Boze tak bym chciala zeby sie nam udalo w tym cyklu. Ale to dopeiro pierwszy a tak sie chyba nikomu nei udaje wiec pewnei nic z tego :(
    nie ma reguły, możesz zajść w pierwszym, życzę ci tego z całego serducha. musisz tylko znać swój cykl, żeby wiedziec kiedy działać :)

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:

oj życze Ci aby się w pierwszym udało :) popracuj troszkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff doczytałam was....

Martus trzymam kciuki za dwie grube krechy!!!!

Emilka dzwon do gina i sie pytaj...

KotkaPsotka trzymam kciuki...

Ja sie na pracy nie znam w polsce bo w polsce nigdy nie pracowalam... tutaj nie daja zwolnien bo ciaza no chyba ze zagrozona... jak nie to pracowac... jesli masz niebezpieczna prace to twuj pracodawca musi ci znalesc inne zajecie... i chyba dopiero miesiac przed terminem mozna isc na macierzynski... ale ja sie nie wglebialam bo ja nie pracuje.

nie wiem co komu mialam pisac bo mam zacme na muzgu :P

co do objawow to mi sie tez kreci w glowie strasznie, poce sie, swedza mnie sutki i boli brzuch.... tzn rozpycha tak dziwnie... i strasznie chce mi sie pic...

lece do sklepu bo nie ma co jesc w tym domu... a ja jakas taka glodna.... loda se kupie :P

sprawdzalam szyjke to mam tak wysoko ze nie moge dosiegnac :O zawsze jakos tam smyrlam ale teraz to juz przesada...

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja też mam tak wysoko, ze nawet nie smyram jej... ale mi smaczka narobiłaś na loda heheh

a jak myślicie alkohol wpływa na poczęcie? miałam w przeciągu 1,5m-ca 3 wesela więc trochę się wypiło toastów i zastanawia mnie jaki wpływ ma na poczecie hmmmm ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno przed implantacja, zarodek jest chroniony... ale na ile to jest pewne to nie wiem

pytanie do zaciazonych... kluja was jajniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 16:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kiedyś wykończe...dziś byłam u gina i okazało się, że jednak nie jestem w ciąży!!!
    Wyszło na to, że mam efekty uboczne po zastrzyku choragonu w połączeniu z lekami na krew, stąd powiększona macica, częstomocz, bóle sutków i podwyższona temperatura oraz podwyższona beta hcg!!! Nawet nie przypuszczałam, że jest coś takiego możoliwe, ale jak widać u mnie wszystko może się zdarzyć!!!! Szkoda tylko, że zdarzają się same złe rzeczy...Nie mam już do tego wszystkiego siły, a tak się cieszyła, a tu okazuje się że mam wszystkie objawy a ciąży brak...już mam dosyć, poddaje się!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli boli cię tylko jeden jajnik w czasie spodziewanej normalnie miesiączki, masz nitkowate tętno i silnie się pocisz, nie zwlekaj i szybko wezwij pogotowie ratunkowe lub jedź do szpitala. Takie objawy mogą bowiem świadczyć o ciąży jajowodowej.

no i teraz sie boje jak cholera -___-

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Ja się kiedyś wykończe...dziś byłam u gina i okazało się, że jednak nie jestem w ciąży!!!
    Wyszło na to, że mam efekty uboczne po zastrzyku choragonu w połączeniu z lekami na krew, stąd powiększona macica, częstomocz, bóle sutków i podwyższona temperatura oraz podwyższona beta hcg!!! Nawet nie przypuszczałam, że jest coś takiego możoliwe, ale jak widać u mnie wszystko może się zdarzyć!!!! Szkoda tylko, że zdarzają się same złe rzeczy...Nie mam już do tego wszystkiego siły, a tak się cieszyła, a tu okazuje się że mam wszystkie objawy a ciąży brak...już mam dosyć, poddaje się!!

o cholercia... a to lekaz nie mowil ze zastrzyki moga zafalszowac bete?

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    podobno przed implantacja, zarodek jest chroniony... ale na ile to jest pewne to nie wiem

pytanie do zaciazonych... kluja was jajniki?

kłuły mnie w cyklu w którym zaciążyłam. Bardzo czułam to kłucie w okolicach owulki, później mniej więcej w czasie zagnieżdżania i po tym przestały.
    Za to w miejsce kłucia jajników pojawiło się takie rozciąganie, rozpychanie po bokach brzucha w jego dolnej części.

Puszysta lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    kłuły mnie w cyklu w którym zaciążyłam. Bardzo czułam to kłucie w okolicach owulki, później mniej więcej w czasie zagnieżdżania i po tym przestały.
    Za to w miejsce kłucia jajników pojawiło się takie rozciąganie, rozpychanie po bokach brzucha w jego dolnej części.
    no mnie tam cos rozpycha ale tylko z jednej strony i przy wstawaniu czy chodzeniu strasznie kłuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    o cholercia... a to lekaz nie mowil ze zastrzyki moga zafalszowac bete?

mówił...
    ale mówił, że zafałszować w sensie że pokaże więcej niż przy braku ciąży, ale że nigdy nie wskaże na ciążę...u mnie beta jest bardzo podwyższona przez mieszankę tego zastrzyku z Acardem między innymi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a ile jestes po zastrzyku ? moze to jednak ciaza ale bardzo wczesna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    Aga a ile jestes po zastrzyku ? moze to jednak ciaza ale bardzo wczesna?

Jestem 7 dni po zastrzyku. W laboratorium mówili mi, że zw względu na leki jakie biorę powinnam bete zrobić po 5 dniach i tak też zrobiłam...dziś zrobiłam drugą i wyszła 3,10...jak mnie nastraszyły ciążą pozamaciczną to od razu pobiegłam do gina sprawdzić co się dzieje...moja ostatnia nadzieja jest 25go - kazał powtórzyć test...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzyk miałam 10go o 8 rano, więc dziś mija 7 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nawet jeśli jakimś cudem jest to bardzo wczesna ciąża, to niemożliwym jest żebym miała takie objawy i to tak nasilone...więc raczej jest tak jak gin mówi - efekt uboczny mieszanki leków

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    zastrzyk miałam 10go o 8 rano, więc dziś mija 7 dni
    no ja czytałam ze takie leki co zaweiraja HCG moga utrzymac sie we krwi do 10 dni po podabniu a nawet do 14..... a nie moze ci poporstu zmienic lekow skoro starasz sie o ciaze? ja tego nie rozumiem... wie ze sie starasz to czemu odrazu nie zmieni na takie co mozesz brac w ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie ma zbyt wiele leków, które można brac w ciąży, a jeśli są to maja też inne działania i skład...dlatego też przed ciążą bierze się inne w jak tylko się dowiesz o ciąży musisz zmienić na inne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, to już mi jest to wszystko obojetne...mam dosyć

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ