X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrianna wrote:
    Jest! Jest Druga Kreska Troche Bledsza Niż C Ale Jest! za dwa dni powtórze test i zobaczymy i na bet w pon pobiegne sprawdzić jak rośnie

Kochane trzymam kciuki za Was,a za Ciebie Nusia dwa razy bardziej, bo przecież musi być kiedyś dobrze
    Milego dnia
    bardzo prosze.... chociasz u ciebie jest spoko.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia2626 wrote:
    Dziewczyny nie martwcie sie... kazda z was jeszcze bedzie miala dzidziusia.... ja staralam sie ponad rok... i w koncu zaszlam w ciaze...teraz jestemn w 12 tyg :) musicie tylko wyluzowac i cieszyc sie z zycia :)
    gratuluje.... im zazdroszcze.... latwo powiedziec -wyluzuj- kiedy tak naprawde sie nie da... i jesli starałas sie tak długo to powinnas to wiedziec.... ja nie potrafie wyluzowac po stracie i po dwoch biochemicznych...po zapaleniu macicy i jajnikow i cyklach takie jak sa...

Jeszcze raz gratuluje i zycze spokojnej ciazy

Andzia33 lubi tę wiadomość

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka wrote:
    Wirbazka jak krótka jest ta faza? Z tego ci wiem jeśli trwa co najmniej 10 dni to jest ok. Moja ostatnia trwała 11 wdg ovufriend ale ja uważam, ze owulacja była dzień pózniej niż obu zaznaczyła więc faza trwała 10 dni.
    U mnie owulacja będzie za jakieś 10 dni więc mezusia od dziś maltretuje :)

waha mi się między 9 a 11dni...
    Ja nie wiem kiedy będę miała owulke bo mam nieregularne cykle, ale popęd mamy spory więc co jakiś czas dostarczamy świeżych plemiczków hehehheh ;)

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku a brałaś kiedyś luteinę albo duphaston? wyczytałam, że pomaga się zagnieździć

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    waha mi się między 9 a 11dni...
    Ja nie wiem kiedy będę miała owulke bo mam nieregularne cykle, ale popęd mamy spory więc co jakiś czas dostarczamy świeżych plemiczków hehehheh ;)
    ponizej 10 dniu juz jest za krotka bo do zagniezdzenia moze dojsc pomiedzy 6 a 12 dpo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    Puszku a brałaś kiedyś luteinę albo duphaston? wyczytałam, że pomaga się zagnieździć
    nie brałam i tutaj mi nie dadza... dopiero jak wysla mnie do specjalnej kliniki co raczej szybko nie nastapi =/

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    nie brałam i tutaj mi nie dadza... dopiero jak wysla mnie do specjalnej kliniki co raczej szybko nie nastapi =/

wiem właśnie że po niżej 10dni to już lipa... hmmm tutaj jak się idzie za 1 razem do lekarza czy na podregulowanie cykli, czy właśnie na za krótką faze lute to każdy daje, któreś z tych tabletek zresztą są bez recepty i każdy może sobie kupić... ale sama chyba nie będe brać poczekam co będzie w tym cyklu a potem pójdę do gina

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    wiem właśnie że po niżej 10dni to już lipa... hmmm tutaj jak się idzie za 1 razem do lekarza czy na podregulowanie cykli, czy właśnie na za krótką faze lute to każdy daje, któreś z tych tabletek zresztą są bez recepty i każdy może sobie kupić... ale sama chyba nie będe brać poczekam co będzie w tym cyklu a potem pójdę do gina
    no niestety w Irlandii jest inaczej.... jak nie powiesz lekarzowi ze starasz sie ponad rok to powie ci- to idz sie taraj czesciej i wyluzuj-

mam zamiar isc do lekarza bo moje cykle mnie denerwuja... raz 52 dni potem 36(biochemiczna) potem 16.... raz zdazylo sie nawet 65 dni... a jak mialam zapalenie macicy i jajnikow to przez 4 miesiace nie mialam okresu... niech mi chociasz badania zrobi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie tylko boje zeby nie dal mi tabletek anty na "podregulowanie cykli" bo to nic nie da -__-

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    kochana bedzie dobrze.... musi byc... tule <3

Gin kazał mi powtórzyć test 24-25...i tak też zrobię
    Kurcze...sama nie wiem co mam o tym myśleć bo nadal mam bolące strasznie sutki, ból brzucha, lekkie mdłości dzisiaj i temp utrzymuje się na 37 więc objawami wychodziłoby na ciążę, ale mam przeczucie że w ciąży nie jestem...sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    ja sie tylko boje zeby nie dal mi tabletek anty na "podregulowanie cykli" bo to nic nie da -__-

mi też kilka miesięcy temu przepisał anty, kupiłam ale nie wzięłam jednak ani jednej tabletki bo się strasznie bałam że przez to będzie jeszzce gorzej

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:

zobaczysz co Ci powie... nie musisz się stosować. a Ty dziś idziesz na bete?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no to trzymam kciukasy....

Co do tych tabletek to tutaj jest to popularna metoda na wszystkie probleny w cyklu... od plamien po nieregularne do krutkiej fazy lutealnej... ale ufam lekarzowi i mysle ze on mnie tak nie wyroluje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    zobaczysz co Ci powie... nie musisz się stosować. a Ty dziś idziesz na bete?
    nie wiem. ide sie spytac czy wogole beda laskawi zrobic mi bete... bo moga powiedziec ze nie... i tyle z tego bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogole to mam niezlego wku*wa dzis... od 6 rano nie spie i oczekuje na listonosza a ten jak duch przemknol , zostawil list , i zniknol w czelusciach mgly.......nb. list byl do kogos kto juz tu nie mieszka...

a moja paczka?!?!?!

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znów mam lenia zamiast brać się do pisania pracy, szperam po necie i tylko zerkam na stertę książek, a szefo wraca z urlopu niebawem i koniec luzów hehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę Wirbażka, że mamy dziś taki sam zapał do pracy...też mi się strasznie nic nie chce...nie wiem co mi się dzieje, jak zerkniecie na mój wykres to same zobaczycie że od dłuższego czasu codziennie jestem zmęczona i to do tego stopnia, że jak tylko poarłabym głowę o biurko to potrzebowałabym max 5 minut i śpię, a ja nigdy w dzień spać nie mogłam...nie mam pojęcia co się ze mną ostatnio dzieje...miała któraś z Was tak, żeby miesiąc czasu dzień w dzień być zmęczoną i niewyspaną??

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    widzę Wirbażka, że mamy dziś taki sam zapał do pracy...też mi się strasznie nic nie chce...nie wiem co mi się dzieje, jak zerkniecie na mój wykres to same zobaczycie że od dłuższego czasu codziennie jestem zmęczona i to do tego stopnia, że jak tylko poarłabym głowę o biurko to potrzebowałabym max 5 minut i śpię, a ja nigdy w dzień spać nie mogłam...nie mam pojęcia co się ze mną ostatnio dzieje...miała któraś z Was tak, żeby miesiąc czasu dzień w dzień być zmęczoną i niewyspaną??

no właśnie ja tak mam, że nic mi się nie chce, zmęcozna jestem ile bym nie spała to i tak wstaje nie wyspana, jak zawsze ubolewałam, że mąż ma 2 zmiany tak teraz się ciesze czasami, bo wracam biorę kocyk, włączam jakiś babski film i wegetuję ... jakoś chęci nie mam do niczego

• Martusska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj wolne od dziecka:):) teściowa wzięła mi moją córke do siebie na caaały boży dzień :):) mąż w pracy to mogę poświęcić troszkę czasu na zakupy i czas dla siebie :):) ahh jak miło :) słonko świeci :) tylko jakby łaskawie brzuch przestał mnie boleć to by było miło :)

wirbażka, Andzia33 lubią tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nika86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Ja się kiedyś wykończe...dziś byłam u gina i okazało się, że jednak nie jestem w ciąży!!!
    Wyszło na to, że mam efekty uboczne po zastrzyku choragonu w połączeniu z lekami na krew, stąd powiększona macica, częstomocz, bóle sutków i podwyższona temperatura oraz podwyższona beta hcg!!! Nawet nie przypuszczałam, że jest coś takiego możoliwe, ale jak widać u mnie wszystko może się zdarzyć!!!! Szkoda tylko, że zdarzają się same złe rzeczy...Nie mam już do tego wszystkiego siły, a tak się cieszyła, a tu okazuje się że mam wszystkie objawy a ciąży brak...już mam dosyć, poddaje się!!

Aga, o Bidulu, jak ja Ci współczuję. Czy lekarz na pewno się nie pomylił?? Ja bym to jeszcze sprawdziła u innego doktorka.
    Życzę Ci duuużo siły i wytrwałości! Tulę mocno, żeby zarazić ;-)

cc5ceaf8a68d06df174fd3eb685ece83.png

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ