Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a u mnie pojawiło się plamienie... więc chyba zaczynam znów od kolejnego cyklu:(
ale chyba najdziwniejsze jest to że nie boli mnie na miesiączkę brzuch! a normalnie dziś lub przed przed umieram!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2013, 12:14
-
Witajcie moje sieciowe Koleżanki
Znów napisałyście tyle, że ponad godzinę doczytywałam i jeszcze notatka była co której odpisać
Puszku- ja wczoraj latałam po sklepach za sukienką. Jestem okropnie utyta i naprawdę ciężko mi się z tym pogodzić. Zawsze nosiłam 36, a teraz 42 ledwo wchodzi. Zaczęłam ćwiczyć z Ewą Chodakowską (znacie?), śledziłam metamorfozy dziewczyn i chłopaków i nabrałam takiego powera do walki o starą siebie, że wracałam do domu rozkładałam matę i ćwiczyłam razem z M. Trwało to 3 tygodnie, zrobiłam test i zaprzestałam ćwiczeń (z resztą za sugestią samej Ewy). Suma summarum kupiłam sukienkę w rozmiarze 44, nie taką, o jakiej marzyłam, a taką, w której jako wyglądam. Wesele mamy u kolegi męża z pracy, więc nie chciałabym, żeby się mnie wstydził
Nusia- kusiłaś wczoraj tym zimnym piwkiem, ja uwielbiam piwko i ostatnie jakie piłam to właśnie cudownie pyszny radler jabłkowy- cytryna mi nie podchodzi, ale ten smakuje bombastycznie
Czytałam na wielu forach, że jak dziewczyny zrobiły sobie przerwę od ovu to zatrybiły niemalże od razu- być może Ty też tego potrzebujesz. Odpocznij i wracaj do nas w dwupaku. Będzie mi brakowało pogaduszek. Powodzenia Kochana!
Patrianna- serdecznie gratuluję! Kiedy wizyta u lekarza? Jak się czujesz??
Któraś z Was pytała o kujące jajniki- owszem kuły mnie przy pierwszej ciąży razem z ciągnącą macicą. Obecnie ich nie odczuwam.
Powodzenia Kobietki, udanego dnia- ja widzę już piąteczek )Puszysta lubi tę wiadomość
-
alxa wrote:a u mnie pojawiło się plamienie... więc chyba zaczynam znów od kolejnego cyklu:(
ale chyba najdziwniejsze jest to że nie boli mnie na miesiączkę brzuch! a normalnie dziś lub przed przed umieram!
Alxa, może to plamienie implantacyjne?? Nie chcę robić Ci nadziei, bo potem rozczarowanie większe,ale może akurat? Jak oceniasz swoje szanse? -
nika86 wrote:Alxa, może to plamienie implantacyjne?? Nie chcę robić Ci nadziei, bo potem rozczarowanie większe,ale może akurat? Jak oceniasz swoje szanse?
Nikuś jak tylko zerkniesz na mój wykres to widać, że tempka spadła mimo, że utrzymywała się dość wysoko jak na mnie... co prawda mierzyłam ją o innej godzinie niż zwykle ale jest dużo niższa niż te z ostatnich dni, więc obawiam się, że jednak zacznie się @
a wszystkie objawy jakie mogłam mieć pewnie spowodowało ostawieie tabletek anty.. brak hormonów przez nie udzielanych i teraz mój organizm zaszalał.. -
nick nieaktualnynika86 wrote:Aga, o Bidulu, jak ja Ci współczuję. Czy lekarz na pewno się nie pomylił?? Ja bym to jeszcze sprawdziła u innego doktorka.
Życzę Ci duuużo siły i wytrwałości! Tulę mocno, żeby zarazić
Nie wiem własnie czy sie pomylił, czy nie...bo już różne słyszałam opinie i przypadki...sama nie wiem co mam myśleć, poza tym że musze czekać tydzień do zrobienia kolejnego testu...nie wiem czy jestem w ciąży czy też nie...podświadomosc mówi mi że nie, ale ciało mówi co innego...te bóle, mdłości, a najgorsze teraz są te sutki i podwyższona temp...nie wiem co myśleć, mam mętlik w głowie, gubie się już w tym wszystkim -
alxa wrote:Nikuś jak tylko zerkniesz na mój wykres to widać, że tempka spadła mimo, że utrzymywała się dość wysoko jak na mnie... co prawda mierzyłam ją o innej godzinie niż zwykle ale jest dużo niższa niż te z ostatnich dni, więc obawiam się, że jednak zacznie się @
a wszystkie objawy jakie mogłam mieć pewnie spowodowało ostawieie tabletek anty.. brak hormonów przez nie udzielanych i teraz mój organizm zaszalał..
Jeśli ten spadek to @, to życzę Ci MEGA- OWULACJI w następnym cyklu, mniej stresu, samych przyjemnych przytulanek i podwójnej kreseczki w 14 dpo
Buziaczki Kochana -
nick nieaktualnywirbażka wrote:no właśnie ja tak mam, że nic mi się nie chce, zmęcozna jestem ile bym nie spała to i tak wstaje nie wyspana, jak zawsze ubolewałam, że mąż ma 2 zmiany tak teraz się ciesze czasami, bo wracam biorę kocyk, włączam jakiś babski film i wegetuję ... jakoś chęci nie mam do niczego
Jak zerkniesz na mój wykres, to zobaczysz że ja mam tak juz dosyć długo...nie wiem czym to jest spowodowane...dosłownie na nic nie mam siły, mogłabym tylko leżeć i spać... -
nika86 wrote:Zerknęłam właśnie na wykres, nie bardzo się jeszcze znam na tym wszystkim, ale oglądam wykresy i różne "cuda" się zdarzają.
Jeśli ten spadek to @, to życzę Ci MEGA- OWULACJI w następnym cyklu, mniej stresu, samych przyjemnych przytulanek i podwójnej kreseczki w 14 dpo
Buziaczki Kochana
właśnie zaczyna się miesiąc największych stresów!
mója córa ma za 31.07 zabieg wycinania wszystkich 3 migdałów:( później konkretna przeprowadzka, gonienie się jak diabli bo do końca miesiąca mamy umowę na stare mieszkanie ah.. załamię się myślałam, że chociaż to jedno będzie mnie pocieszać -
Aga_Andzia wrote:Jak zerkniesz na mój wykres, to zobaczysz że ja mam tak juz dosyć długo...nie wiem czym to jest spowodowane...dosłownie na nic nie mam siły, mogłabym tylko leżeć i spać...
nie wiem czym tak jest... pogoda piękna powinna pobudzać do rodości a tu lipa...ja sie obajada owockami, żeby mnie jakoś pobudziły do życia, bo kawy nie pije a nie chce redbulikiem się podnosić ... zobaczymy może się ocknę -
nick nieaktualnyAlxa podobno jak jest duzo na glowie to sie tak wtedy nie mysli i szybciej zachodzi ;)przykro mi ze masz plamienia..
Nika ja w tym momecie nosze rozmiar 46 gora 40 dol... brzuch mam okropny.
W pierwszej ciazy przytylam z 60kg na 80kg (a urodzilam w 30tc) potem wpadlam w depresje straszna i przytylam do 100kg... i potem jeszcze troche... potem zeszlo mi ale w tym momecie waze ze 110kg -__- i raz mi zle z tym raz mam wyj*bane za przeproszeniem.... moj mi zawsze mowi ze bedzie mnie kochal i z waga 50kg i z waga 200kg, najwaznejsze zebym ja sie dobrze ze soba czula. Sek w tym ze ja naprawde malo jem.... obliczylam sobie ze dziennie jem max1400 kalori... z tym ze ja sie malo ruszam przez moja kostke ktora zlamalam w zeszle wakacje i mialam dwie operacje na niej i teraz sam metal nie kosci.... no i po operacji przytylam znowu bo 18tygodni w gipsie....
Ps. to ja sie pytalam o te jajniki
A wiec tak... poszlam spytalam w recpecji, powiedzialam ze mi sie okres spoznia 2 tygodni (hehe) i wcisnela mnie do lekarza..... po raz pierwszy mam idealne cisnienie!! heheh.... mam jutro przyniesc mocz wysla do laboratorium... a jesli wyjdzie negatywny to wysla mnie na USG wiec sie ciesze... nie olali mnie i mowil ze jesli na usg nic nie bedzie to wtedy porobi mi hormony i bedziemy leczyc zeby zaciazyc wiec swumie jestem zadowolona -
Aga_Andzia wrote:Nie wiem własnie czy sie pomylił, czy nie...bo już różne słyszałam opinie i przypadki...sama nie wiem co mam myśleć, poza tym że musze czekać tydzień do zrobienia kolejnego testu...nie wiem czy jestem w ciąży czy też nie...podświadomosc mówi mi że nie, ale ciało mówi co innego...te bóle, mdłości, a najgorsze teraz są te sutki i podwyższona temp...nie wiem co myśleć, mam mętlik w głowie, gubie się już w tym wszystkim
Wiesz Aga, moje ostatnie doświadczenie (jeśli się mylę- wyprowadźcie mnie z błędu) poszłam do gina, żeby powiedzieć, że się staramy, że odstawiłam Ringa itp. Ten, że cudownie, że fajnie, że dobrze. Zrobił mi USG i stwierdził, że endometrium ma 2 cm, że lada moment @ będzie. Pomyślałam, super nowy cykl- nowe możliwości i co? 2 tyg później się okazało, że to owulacja była, późna, to późna, ale owulacja, a nie przerośnięte endometrium na @.
Takich mamy specjalistów, że lepiej samemu wszystko wiedzieć, bo krzywdę mogą zrobić.... Mają narzędzia- leki, preparaty, medykamenty, ale nie potrafią ich racjonalnie stosować; mają sprzęty, ale nie specjalnie chcą go wykorzystywać. Masakra!
Uważaj na siebie, notuj wszystko w ovu i cierpliwie poczekaj do soboty chociaż i zatestuj -
nick nieaktualnydostalam dzis list ze szpitala na 30stego.... i sie zastanawiam po co i dlaczego bo to nie jest od ortopedy tylko Medical Doctor... moze jak bylam z zalapeniem pluc w zeszlym miesiacu w szpitalu 4 dni? to nie na katrole biore... coz pojde i sie dowiem gorzej bedzie jak lekarz nie bedzie wiedzial czemu przyszlam
u was tez tak goraco? -
alxa wrote:właśnie zaczyna się miesiąc największych stresów!
mója córa ma za 31.07 zabieg wycinania wszystkich 3 migdałów:( później konkretna przeprowadzka, gonienie się jak diabli bo do końca miesiąca mamy umowę na stare mieszkanie ah.. załamię się myślałam, że chociaż to jedno będzie mnie pocieszać
I zaskoczysz sama nie będziesz wiedziała kiedy. Głowę będziesz miała zaprzątniętą czymś innym i ani się obrócisz, a będą 2 śliczne kreseczki na teście ) Czego życzę Ci bardzo, bardzo mocno -
mój brat ,,wpadł" z bratową i ze względu na to, że obydwoje nie byli samodzielni finansowa itd. zadeklarowałyśmy z mamą, że pomożemy z rzeczami dla Niuni(będzie kobitka) i zaczęło się wybieranie wózka, łóżeczka... wszystko pięknie ładnie tylko to smutno, że nie dla siebie... ehhhh
-
Puszysta wrote:Alxa podobno jak jest duzo na glowie to sie tak wtedy nie mysli i szybciej zachodzi ;)przykro mi ze masz plamienia..
Nika ja w tym momecie nosze rozmiar 46 gora 40 dol... brzuch mam okropny.
W pierwszej ciazy przytylam z 60kg na 80kg (a urodzilam w 30tc) potem wpadlam w depresje straszna i przytylam do 100kg... i potem jeszcze troche... potem zeszlo mi ale w tym momecie waze ze 110kg -__- i raz mi zle z tym raz mam wyj*bane za przeproszeniem.... moj mi zawsze mowi ze bedzie mnie kochal i z waga 50kg i z waga 200kg, najwaznejsze zebym ja sie dobrze ze soba czula. Sek w tym ze ja naprawde malo jem.... obliczylam sobie ze dziennie jem max1400 kalori... z tym ze ja sie malo ruszam przez moja kostke ktora zlamalam w zeszle wakacje i mialam dwie operacje na niej i teraz sam metal nie kosci.... no i po operacji przytylam znowu bo 18tygodni w gipsie....
Ps. to ja sie pytalam o te jajniki
A wiec tak... poszlam spytalam w recpecji, powiedzialam ze mi sie okres spoznia 2 tygodni (hehe) i wcisnela mnie do lekarza..... po raz pierwszy mam idealne cisnienie!! heheh.... mam jutro przyniesc mocz wysla do laboratorium... a jesli wyjdzie negatywny to wysla mnie na USG wiec sie ciesze... nie olali mnie i mowil ze jesli na usg nic nie bedzie to wtedy porobi mi hormony i bedziemy leczyc zeby zaciazyc wiec swumie jestem zadowolona
Cieszę się , że się należycie Tobą zaopiekowali powodzonka:)Puszysta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywirbażka wrote:mój brat ,,wpadł" z bratową i ze względu na to, że obydwoje nie byli samodzielni finansowa itd. zadeklarowałyśmy z mamą, że pomożemy z rzeczami dla Niuni(będzie kobitka) i zaczęło się wybieranie wózka, łóżeczka... wszystko pięknie ładnie tylko to smutno, że nie dla siebie... ehhhh
no lekarz powiedzial ze chce wykluczyc ciaze pozamaciczna wlasnie jakby test z laboratorium wyszedl negatywny bo jednak mam te bole z boku ale mowil ze rownie dobrze moga to byc ligamety i ze bedziemy sie martwic w piatek albo w poniedzialek
Doczytalam ze takie testy z moczu w laboratorium wykrywaja ciaze juz 7 dni po zaplodnieniu i sa tak samo dokladne jak beta -
nick nieaktualnynika86 wrote:Wiesz Aga, moje ostatnie doświadczenie (jeśli się mylę- wyprowadźcie mnie z błędu) poszłam do gina, żeby powiedzieć, że się staramy, że odstawiłam Ringa itp. Ten, że cudownie, że fajnie, że dobrze. Zrobił mi USG i stwierdził, że endometrium ma 2 cm, że lada moment @ będzie. Pomyślałam, super nowy cykl- nowe możliwości i co? 2 tyg później się okazało, że to owulacja była, późna, to późna, ale owulacja, a nie przerośnięte endometrium na @.
Takich mamy specjalistów, że lepiej samemu wszystko wiedzieć, bo krzywdę mogą zrobić.... Mają narzędzia- leki, preparaty, medykamenty, ale nie potrafią ich racjonalnie stosować; mają sprzęty, ale nie specjalnie chcą go wykorzystywać. Masakra!
Uważaj na siebie, notuj wszystko w ovu i cierpliwie poczekaj do soboty chociaż i zatestuj
Ja akurat na mojego gina nie mam co narzekać (jak narazie), bo chodziłam już naprawdę do wielu a tylko on jakoś mi pomaga i czuje że mam należytą opiekę...ale nie wiem co mam myśleć o ostatnich wydarzeniach, jakoś tak niezbyt to wszystko chyba rozumiem...taka ciaża bez dziecka...wszystkie objawy masz, ale żadnej fasolki nie ma...nie ogarniam...i nie wiem co mam myśleć, czy jestem czy nie jestem... -
Puszysta wrote:oj mi by serce peklo... dobrze ze moj brat ma tylko 8 lat wiec zanim zaliczy jakakolwiek wpadke minie minimum te 8 lat (chociasz mam nadzieje ze conajmniej 12 )
no lekarz powiedzial ze chce wykluczyc ciaze pozamaciczna wlasnie jakby test z laboratorium wyszedl negatywny bo jednak mam te bole z boku ale mowil ze rownie dobrze moga to byc ligamety i ze bedziemy sie martwic w piatek albo w poniedzialek
Doczytalam ze takie testy z moczu w laboratorium wykrywaja ciaze juz 7 dni po zaplodnieniu i sa tak samo dokladne jak beta
Poleciłabym Ci ćwiczenia z ewką bo na prawdę działają i dają kopa, ja po 8tyg ćwiczeń po jakieś 4razy w tyg zgubiłam po 6-8cm w dupie pasie i jak ja to nazwywam fałdzie ale zgubiłam rytm i ciężko wrócić...
jednak wierzę, że fasolk się zagnieździła i pocwiczysz sobie po porodzie
-
nick nieaktualnyja bym z checia pocwiczyla jesli sa to cwiczenia ktore nie wymagaja ze tak powiem stania,skakania i ogolnie uzywania nog... bo niestety to odpada. ja jestem juz rok po operacji a dalej chodze z kula... i dalej boli. wiecj balbym sie.
ale podeslij mi linka chetnie obejrze