X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    dziewczyny dzisiaj mnie to ovu zaskoczyło..wchodze a tu ze abonement jakis sie skonczył.. i wszystko na szaro i niedostepne dni płodne..wy wykupywałyście te abonamenty ?????????????????
    ja nie kupowalam... nie potrzebne mi jest :P

Emilka biedaczku... trzymam kciuki

moja tempka skacze... ja sie juz wykoncze...

Zaraz sie zbieram i ide zaniesc ten mocz na badania... cholernie mi sie nie chce... chociasz troche ruchu dobrze mi zrobi, rozrusza noge :)

ktos kurde powinien wynalesc test domowy z krwi... zycie by to ulatwilo :P

Aniqa, patrianna, Andzia33 lubią tę wiadomość

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Ja jak się logowałam, to miałam info że pierwszy miesiąc za free, natomiast w kolejnych trzeba wykupić abonament jeżeli chce się mieć full opcje, a jeżeli nie wykupisz abonamentu to masz dostęp jedynie do podstawowych...
    no chyba, że coś źle doczytałam to mnie oświećcie :)

no właśnie jest jakoś tak jak mówisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Andzia wrote:
    Ja jak się logowałam, to miałam info że pierwszy miesiąc za free, natomiast w kolejnych trzeba wykupić abonament jeżeli chce się mieć full opcje, a jeżeli nie wykupisz abonamentu to masz dostęp jedynie do podstawowych...
    no chyba, że coś źle doczytałam to mnie oświećcie :)
    dobrze odczytałaś , pierwszy msc za free a potem trzeba zapłacić, za 3 msc 30 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa wrote:
    złapałam mega doła.. brakuje mi mojego dzieciaczka.. @ rozkręciła się na dobre.. a ja leżę w łóżku małej i płaczę.. nie widzę swojego dziecka od niedzieli i już zgłupiałam :(
    nie smutaj się :) normalne że tęsknisz za swoim serduszkiem ale za nie długo wróci, ona też na pewno tęskni.

• Jaga Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika86 wrote:
    Witajcie,

nie mam dobrych wieści... Jest pęcherzyk, w macicy- tam gdzie powinien, ale nie widać tętna... Niby doktorek powiedział, że faktycznie jest wcześnie, ale nie tryskał optymizmem. We wtorek następne podejście- jeśli nie będzie tętna.... to same wiecie...

Nie płaczę i nie wyrywam włosów, ale jakoś mi tak smutno. Wszystko przez te cholerne nieregularne cykle. Zrobiłam test- wyszedł negatywnie i poszalałam z alkoholem trochę- być może to jest przyczyna.

Dopóki bolą mnie piersi będę żyć nadzieją, jak tylko przestaną lub zacznę krwawić- nie będzie nawet czego ratować.

Powodzenia Kobietki :))
    Tulkam Was mocno :-*
    Nie denerwuj się słoneczko. Opowiem Ci moją historie z Marcelem jak w ciązy byłam. Poszłam do swojego gina , który leczył mnie już 7 lat , prywatnie bo panstwowo to mozna zapomniec o wizycie. To był wtorek, w środe kazał przyjechać do szpitala na usg. Pojechałam , usg zrobił i wyjechał mi z tekstem , że brak tętna i za 2 tygodnie z torbą na usg i łyżeczkowanie. Myślałam , że oszaleje ale siostra mi podała nr tel do swojej gin i kazała do niej iść. Poszłam w piątek i wszystko było super. Serduszko biło , maleństwo się dobrze rozwijało i teraz biega mi po domu i psoci. Miałam takiego wkurwa na tamtego lekarza , że chciałam iść jak młody się urodził do niego i pokazać mu jaki to był pusty pęcherzyk.
    Także nie denerwuj się słonko bo nie zawsze musi się skończyć źle. A lekaż pipka bo zamiast straszyć mógł normalnie wytłumaczyć , że za wcześnie na serduszko i że na następnym usg będzie napewno biło.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nika86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Kobietki :-)

Wielkość pęcherzyka odpowiada długości trwania ciąży. Tutaj nie ma żadnych wątpliwości- wydrukowałam sobie wykres i analizowaliśmy z doktorkiem. Doktorek mówi,że zdarzało mu się widzieć na tym aparacie tętno i dlatego go szukał, jednak wczoraj mimo szczerych chęci niczego słychać nie było.
    Nie załamuję się jakoś specjalnie, powiedział, żeby przyjść ponownie na (DARMOWE!!) usg i wtedy jak nie będzie to będziemy się martwić. Temperatura się utrzymuje, mniej więcej stale na jednym poziomie, rozpycha mnie w środku cały czas, czuję się dobrze- żadnych plamień i innych odchyłów.
    Liczę, że będzie dobrze :)) Choć smutno mi jakoś - wydawało mi się, że wypadnę z gabinetu rozentuzjazmowana do granic możliwości.

Dziś znów gniję w pracy, strasznie mi się nie chce- jeszcze te 5 godz. dałabym radę i to z chęcią, ale 8 to przegięcie. Jutro jedziemy na weselicho- milion razy bardziej wolałabym zostać w domu.

Alxa, Kochana, mojego Mikołajka nie ma już 3 tygodnie, tęsknię za nim okropnie- w tamtym roku zdecydowanie mniej (hihi), ale tak dla niego jest lepiej. Gdy wróci do domu- wróci do codziennego kieratu- pobudka- przedszkole-dom- spać itd. Nie płacz- takie rozstania z dzieciaczkami bardzo dobrze wpływają na relacje, budują je i zacieśniają :)

Ja również wykupiłam abonament- na 3 miesiące (opcja z lodami mnie przekonała :P) i też się zastanawiam czy śledzenie ciąży jest płatne czy za free? Ktoś wie?

Buziaczki na najpiękniejszy dzień tygodnia- piąteczek cały :D

cc5ceaf8a68d06df174fd3eb685ece83.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    Nika trzymam kciukasy!!!!!

ja mysle ze sie nie strulam... za duzo pomidorow zjadlam :P uwielbiam pomidory... moge na kilogramy jesc.. popilam woda i sie zagotowalo tam :P

takie smieszne uczucie mam z prawej strony... takie jakby bableki pekajace.. strasznie smieszne

macie jakies sposoby na zatwardzenie? drugi raz w zyciu mnie zlapalo tak mocno (pierwszy raz po kodeinie w szpitalu po operacji)
    przypomniałam sobie, musisz poprostu jeść więcej błonnika, albo w tych akitviach albo innych jogurtach, ale jest tez w saszetkach do kupienia w aptekach czy w sklepie zielarskim, i wsypujesz taką saszetne do jedzenia, np jogurtu i reguluje ci trawienie,u mojej koleżanki widziałam kiedyś sterte tego i teraz mi sie przypomniało o tym .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika86 wrote:

Wielkość pęcherzyka odpowiada długości trwania ciąży. Tutaj nie ma żadnych wątpliwości- wydrukowałam sobie wykres i analizowaliśmy z doktorkiem. Doktorek mówi,że zdarzało mu się widzieć na tym aparacie tętno i dlatego go szukał, jednak wczoraj mimo szczerych chęci niczego słychać nie było.
    Nie załamuję się jakoś specjalnie, powiedział, żeby przyjść ponownie na (DARMOWE!!) usg i wtedy jak nie będzie to będziemy się martwić. Temperatura się utrzymuje, mniej więcej stale na jednym poziomie, rozpycha mnie w środku cały czas, czuję się dobrze- żadnych plamień i innych odchyłów.
    Liczę, że będzie dobrze :)) Choć smutno mi jakoś - wydawało mi się, że wypadnę z gabinetu rozentuzjazmowana do granic możliwości.

Dziś znów gniję w pracy, strasznie mi się nie chce- jeszcze te 5 godz. dałabym radę i to z chęcią, ale 8 to przegięcie. Jutro jedziemy na weselicho- milion razy bardziej wolałabym zostać w domu.

Alxa, Kochana, mojego Mikołajka nie ma już 3 tygodnie, tęsknię za nim okropnie- w tamtym roku zdecydowanie mniej (hihi), ale tak dla niego jest lepiej. Gdy wróci do domu- wróci do codziennego kieratu- pobudka- przedszkole-dom- spać itd. Nie płacz- takie rozstania z dzieciaczkami bardzo dobrze wpływają na relacje, budują je i zacieśniają :)
    Ja również wykupiłam abonament- na 3 miesiące (opcja z lodami mnie przekonała :P) i też się zastanawiam czy śledzenie ciąży jest płatne czy za free? Ktoś wie?

kurcze niewiem co napisać, bardzo współczuje i chciało by się żeby to było nieprawdą, jednak żeszcze jest nadzieja że będzie ok, wiec nie załąmuj nam się :)
    od pracy na szczęscie dziś mam wolne ale jutro ide :( i w nd też :( ale już w pon będzie już w pl mój mąz także mam wolne :) :) :)
    żeby śledzić ciąze musisz mieć abonament, niestety, ja nie potrzebuje go bo temperatur nie badam i śluzu tez nie, zdaje sie tylko na czas od wystąpienia okresu do dni płodnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika będzie dobrze, zobaczysz :) Trzymam mocno kciuki :)

Aniqa, wirbażka lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika86 wrote:

nika86 śledzenie ciąży też jest płatne. Tutaj to już w ogóle nie masz do niczego dostępu jak nie wykupisz abonamentu. Tylko do szarego wykresu, dokładnie takiego jak wcześniej, no i podstawowych informacji, który to tydzień i miesiąc ciąży, wiek płodu i daty porodu, reszta jest zablokowana.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z forum można korzystać, jak się nie wykupi abonamentu?

Aniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chociaż tyle, bo muszę przyznać, że Wasze towarzystwo i wsparcie jest uzależniające :)

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja abonamentu nie wykupowałam. Na starym wykresie zaznaczam to co mi potrzebne jak idę na wizytę do lekarza, żebym wiedziała co kiedy mnie bolało i od kiedy jakie leki biorę :-)
    No i najważniejsze dla mnie to dostęp do forum i kontakt z dziewczynami :-)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też lubię tu przebywać, chociaz jak troche mnie niema , to momentalnie pojawia się dużoooooooo wpisów i muszę nadrobić czytanie,
    teraz idę zrobić ciasto bo mam na takie brzoskwiniowe na herbatnikach smaka, nie zamie mi to długo, z godzinke to wrócę zobaczec co u was :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kochane, to witam w takim razie w gronie uzależnionych od wzajemnego wsparcia :) hehe

wirbażka, Aniqa lubią tę wiadomość

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie, że tu trafiłam, bo wy moje Kochane znacie się na pomiarach, śluziku,szyjki itd:) mam z kim pogadać, bo niestety moje koleżanki bawi taka obserwacja a ciąża to zło ostateczne i nie rozumieją mnie w tej kwestii...

Ja jutro od rana będę piekła ciasto smerfowe dla dzieci,bo idziemy do męża siostry na urodzinki dwóch chłopców mają dzień po sobie i rok różnicy i są przekochani, to im zrobi niebieski wypiek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    fajnie, że tu trafiłam, bo wy moje Kochane znacie się na pomiarach, śluziku,szyjki itd:) mam z kim pogadać, bo niestety moje koleżanki bawi taka obserwacja a ciąża to zło ostateczne i nie rozumieją mnie w tej kwestii...

U mnie jest podobna sytuacja. WIększość znajomych robi wszystko żeby w ciąży nie być, więc mnie nie rozumieją...

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego dziewczyny na tym forum są najlepsze na świecie :-)
    Była ostatnio u mnie dobra koleżanka. Ja muszę leżeć w ciąży i jest duże prawdopodobieństwo, że aż do rozwiązania. Wstaję tylko do łazienki.
    Rozmawiałyśmy oczywiście na temat mojej ciąży i ona na to:
    "podziwiam Cię za poświęcenie i motywację, ale nie rozumiem jak można się aż tak poświęcać, świadomie zdecydować się na przykucie do łóżka i zrezygnować ze spacerów, wypadów do kawiarni, podróżowania i codziennej wolności i to wszystko dla jednego dziecka, które nawet nie wiadomo jakie będzie i czy Ci się kiedyś za to wszystko odwdzięczy".
    Usmiechnęłam się tylko, no bo o czym tu z nią dyskutować? I zmieniłam temat na bardziej oderwany od łóżka i ciąży ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2013, 10:54

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    ja też lubię tu przebywać, chociaz jak troche mnie niema , to momentalnie pojawia się dużoooooooo wpisów i muszę nadrobić czytanie,
    teraz idę zrobić ciasto bo mam na takie brzoskwiniowe na herbatnikach smaka, nie zamie mi to długo, z godzinke to wrócę zobaczec co u was :)

Aniqa to ciasto brzmi smacznie. Podzielisz się przepisem, poproszę mamę, żeby takie zrobiła.
    Chodzi za mną jakieś domowe ciacho.

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ