Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martusska wrote:Dziewczyny zrobiłam test jest POZYTYWNY :D co prawda troszke jasniejsza kreska ale jest bardzo widoczna ale jestem szczęśliwaaa
Gratulacje! SUper wiadomość, teraz życzę spokojnych 9 miesięcy i pozdrowienia dla fasolki
Jesteś moja imienniczką i biorę to za dobry znak -
KotkaPsotka wrote:
Trudno powiedzieć ja słyszałam, że plemnik może żyć nawet do 5 dni,ale to różnie bywa i zależy od wielu czynników - jakości plemników, "pokarmu" w środku (hehehe) itd. -
KotkaPsotka wrote:
szczerze mówiąc to po sobie wiem że niestety żadko się zdarza aby przetrwały ..dzisiejsza cywulizacja sprawia plemniki są mniej żywotne. u mnie było dzień przed owulacją i sie nie udalo..a teraz to było w każdy dzień i zaskoczyło także musisz próbować dalej ale zawsze jest nadzieja -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywiecie co jest najgorsze...że ja nie mam takich standardowych śluzów jak to powinno prawidłwow być...jak już mam nawet i śluz płodny to mnie tak zalewa że z wkłądkami musze chodzić i jak tu przepraszam uprawiać sex, albo mieć na niego ochotę ja się pytam!!! a to niby dni płodne wtedy są! Masakra jakaś!!
-
Aga_Andzia wrote:wiecie co jest najgorsze...że ja nie mam takich standardowych śluzów jak to powinno prawidłwow być...jak już mam nawet i śluz płodny to mnie tak zalewa że z wkłądkami musze chodzić i jak tu przepraszam uprawiać sex, albo mieć na niego ochotę ja się pytam!!! a to niby dni płodne wtedy są! Masakra jakaś!!
a może to nie jest płodny śluz .. ja jak miałam płodny to miałam taką ochote na seks że to az nie w moim stylu..i to za każdym razem tak poznałam u siebie płodne bo oprócz śluzu była meega ochota..ja nie wiem aga bo mnie ostatnio też zalał śluz w sumie to najpierw był kremowy a pozniej mnie zalało wodą..a teraz mam znowu mokro ale kremowy. nie wiem czemu u ciebie takie dziwne zjawiska -
nick nieaktualnyMartusska wrote:a może to nie jest płodny śluz .. ja jak miałam płodny to miałam taką ochote na seks że to az nie w moim stylu..i to za każdym razem tak poznałam u siebie płodne bo oprócz śluzu była meega ochota..ja nie wiem aga bo mnie ostatnio też zalał śluz w sumie to najpierw był kremowy a pozniej mnie zalało wodą..a teraz mam znowu mokro ale kremowy. nie wiem czemu u ciebie takie dziwne zjawiska
u mnie zawsze są same dziwne zjawiska! Ja największą ochotę na sex mam teraz...czyli praktycznie przed samym okresem i tak jest zawsze. Przed i po okresie! -
KotkaPsotka wrote:
w moim przypadku by nie było. Myślę, że dziewczyny mają rację pisząc o wpływie naszego aktualnego życia i środowiska. U mnie w ciążę zachodziłam tylko wtedy, gdy trafialiśmy w dzień owulacji. Jak przytulalismy się dzień przed (kilka takich cykli było) nie zachodziłam w ciążę. Mąż wyniki nasienia ma dobre, z plemnikami jest wszystko okej.
Jest jeszcze jedna opcja, że ovu źle Ci na wykresie zaznaczyło owulację. Cykl w którym zaszłam teraz w ciążę ovu owulację wyznaczyło mi dzień wcześniej niż lekarz i moje obliczenia też były inne niż ovufriend,Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć jestem tu nowa. żałuje ze nie zaliczyłam "wpadki" tak jak niektóre moje koleżanki. wtedy nie musiałabym się martwic i zastanawiać czy uda się zajść w ciąże. od pół roku chcę zostać mamą, a od miesiąca ta myśl nie daje mi spokoju, za pare dni zaczynamy starania, ale widzę, że to wcale może nie być takie proste. już nie mogę się doczekać.