X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
Odpowiedz

Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂

Oceń ten wątek:
  • malrzrz Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nigdy, ale to nigdy nie mow matce ze wszystko jest kwestia organizacji. I nie tylko matce. Nikomu nie powinno sie tak mowic. Bo dopoki nie pochodzisz w czyis butach to nie wiesz z czym ta osoba sie mierzy. Mozesz powiedziec, ze to lwestia priorytetow ale nie organizacji. Bo sa rzeczy ltprych nawet najlepiej zorganizowana osoba nie przeskoczy

Do listy „nigdy, ale to nigdy nie mów…”, oprócz „to kwestia organizacji”, dołożyłabym:
    -nie zrozumiesz, bo nie jesteś matką
    -nie zrozumiesz, bo nie organizowałaś wesela
    -co ja ci będę mówić, jak ty masz takie super życie bez dziecka 🙃

kikix0o, Dżozu, S_va_88, ater, karczoch321, cysterka95, Agat99, Mimi7, Powder, Kirby, Marzycielka94, Meggi_** lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 + 🧑🏻‍🦱 +🐕‍🦺

👩🏻‍🦰 33
    Pregna start, wit. d3 (Juvit), mio-inozytol, magnez (MagneB6)
    🧑🏻‍🦱41
    Profertil

Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
    👩🏻‍🦰🧑🏻‍🦱 - wyniki badań ok

04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle ⚪️
    05.2025 - lametta + ovitrelle ⚪️
    06.2025 - mamy kwalifikację do ivf, chillout 🌴
    07.2025 - start stymulacji 💉 gonal-f
    16.07 - monitoring 🔍
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malrzrz wrote:
    Do listy „nigdy, ale to nigdy nie mów…”, oprócz „to kwestia organizacji”, dołożyłabym:
    ⬆️⬆️⬆️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 11:11

malrzrz, S_va_88 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Locus Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę tekst o tym, że wszystko jest kwestią organizacji to się odpalam. Mam niepełnosprawne dziecko i nic nie jest kwestią organizacji. Nawet nie mogę pracować w konkretne dni bo muszę jechać 50 km co tydzień na zajęcia na które termin jest tylko jeden. Muszę nagiąć się do jego jedzenia, zachowania. Muszę wszystkie pieniądze w niego włożyć, mimo że mam ograniczone możliwości chodzenia do pracy przez wszystkie terapie i lekarzy. Muszę za nim chodzić krok w krok, nie mogę sobie ugotować obiadu sama w kuchni. Nie mogę go puścić samego na plac zabaw i sobie usiąść. Nie mogę go zabrać do Lidla bo wpada w szał i bije mnie i przechodniów.
    A po tym wszystkim wieczorem zamiast odpocząć to trzeba pisać kolejne pismo do sądu o orzeczenie o niepełnosprawności w sprawie która trwa od 2023r i państwo jest już mi winne 50 tys w zaległych zasiłkach 🤡😡😡😡

Sagi, kikix0o, Dżozu, S_va_88, cysterka95, Agat99, Mimi7, cukrzyk1991, bambusek-94, Ounai lubią tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechobecny plastik na pewno jest jedną z przyczyn, ale też warto zauważyć że problemy z płodnością były zawsze, pewnie na mniejsza skale, bo jak juz zauwazylyscie, kobiety rozpoczynały staranie o potomstwo w biologicznie najbardziej odpowiednim czasie.
    Pol życia mieszkałam na wsi i uwielbiam słuchać historii starszych i znam naprawdę wiele małżeństw w sąsiedztwie i w rodzinie, którzy się nigdy potomstwa nie doczekali, chociaż żyli w świecie bez plastiku (a nawet prądu :D) jeszcze za czasów moich rodziców zupełnie normalna była praktyka oddawania dzieci na wychowanie bezdzietnym małżeństwom. Jeśli jeden brat miał 10 dzieci to jedno lub dwoje oddał bratu który dzieci nie miał. Znam też historie gdzie małżeństwo które dzieci nie miało rok po przyjęciu do siebie syna brata spłodzili zdrowego synka :)

Uważam że żyjemy w fantastycznych czasach, bo mimo problemów z płodnością mamy możliwość diagnozowania i leczenia. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu tej możliwości nie było i praktycznie niepłodność równała się bezpłodności

Najbardziej w tych historiach lubię ta radość w oczach, że ktoś chce słuchać, że kogoś to interesuje

S_va_88, cysterka95, Mimi7, Powder, bambusek-94, Remedios, Marzycielka94, Wianek lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dziewczyny, nie martwcie się na zapas, samotne matki dają radę, to my, staraczki weteranki nie damy rady ogarnąć brzdąca z gorączką lub z jelitówką? Proszę Was, ogarniemy to z palcem w nosie, tylko no MIEJMY JUŻ TE BOBASY!!! 👶🏼👶🏼👶🏼👶🏼
    Dokładnie:D ja dziś z opóźnieniem, produkujecie masę stron 😄

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak pokręcicie telefonem w cztery strony świata, weźmiecie lupę a następnie zrobicie fikołka, to widzicie cień cienia cienia cienia? 🤣 9dpo

IMG-5439.jpg

ater, S_va_88, krolik, Lani, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Locus Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tych pinkach zawsze widzę fabryczną linie :(
    Teraz ich nie kupiłam. Mam moje z allegro i do tego na próbę viola super czuły 5 i elektroniczny first response 6,3 i clearblue 10. Może ta wyświetlona informacja zamiast biegania pod każdy rodzaj światła z paskiem mnie uspokoi 🥵 Niestety mogę chodzić na betę tylko w poniedziałek i piątek jak test wypada w inny dzień to bez szans 👎

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malrzrz wrote:
    Jak ja się z tobą zgadzam.

malrzrz lubi tę wiadomość

Cykle: 25-28 dni
    1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
    🔹Acard 75.

...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Jak widzę tekst o tym, że wszystko jest kwestią organizacji to się odpalam. Mam niepełnosprawne dziecko i nic nie jest kwestią organizacji. Nawet nie mogę pracować w konkretne dni bo muszę jechać 50 km co tydzień na zajęcia na które termin jest tylko jeden. Muszę nagiąć się do jego jedzenia, zachowania. Muszę wszystkie pieniądze w niego włożyć, mimo że mam ograniczone możliwości chodzenia do pracy przez wszystkie terapie i lekarzy. Muszę za nim chodzić krok w krok, nie mogę sobie ugotować obiadu sama w kuchni. Nie mogę go puścić samego na plac zabaw i sobie usiąść. Nie mogę go zabrać do Lidla bo wpada w szał i bije mnie i przechodniów.
    A po tym wszystkim wieczorem zamiast odpocząć to trzeba pisać kolejne pismo do sądu o orzeczenie o niepełnosprawności w sprawie która trwa od 2023r i państwo jest już mi winne 50 tys w zaległych zasiłkach 🤡😡😡😡
    Hej. Mamusiu jesteś bohaterką🥹 Nie zapominaj o tym. 🩵

PS. Słyszałam że właśnie są problemy z wydawaniem orzeczenia o niepełnosprawność. Mówią że to taki pocovidowe obsówki. Ale czy faktycznie🤔

Mimi7, Sagi, Locus, hope♥ lubią tę wiadomość

1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• ater Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Czy jak pokręcicie telefonem w cztery strony świata, weźmiecie lupę a następnie zrobicie fikołka, to widzicie cień cienia cienia cienia? 🤣 9dpo

IMG-5439.jpg

Kurcze narazie nie widze 🙈 a zaraz potem coś przebija. Nie wieem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 11:43

kikix0o lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

IMG-5439.jpg
    Wkoncu ktoś pokazał test w lipcowym wątku.

kikix0o, cukrzyk1991, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malrzrz wrote:

+ nieśmiertelne "nie masz dzieci to czym ty możesz być zmęczona"

malrzrz, Agat99, ater, Mimi7, Powder, bambusek-94, Kirby, S_va_88, AnMiPe, Świeżynka97, Marzycielka94, Wianek lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
    🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Wszechobecny plastik na pewno jest jedną z przyczyn, ale też warto zauważyć że problemy z płodnością były zawsze, pewnie na mniejsza skale, bo jak juz zauwazylyscie, kobiety rozpoczynały staranie o potomstwo w biologicznie najbardziej odpowiednim czasie.
    Pol życia mieszkałam na wsi i uwielbiam słuchać historii starszych i znam naprawdę wiele małżeństw w sąsiedztwie i w rodzinie, którzy się nigdy potomstwa nie doczekali, chociaż żyli w świecie bez plastiku (a nawet prądu :D) jeszcze za czasów moich rodziców zupełnie normalna była praktyka oddawania dzieci na wychowanie bezdzietnym małżeństwom. Jeśli jeden brat miał 10 dzieci to jedno lub dwoje oddał bratu który dzieci nie miał. Znam też historie gdzie małżeństwo które dzieci nie miało rok po przyjęciu do siebie syna brata spłodzili zdrowego synka :)

Uważam że żyjemy w fantastycznych czasach, bo mimo problemów z płodnością mamy możliwość diagnozowania i leczenia. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu tej możliwości nie było i praktycznie niepłodność równała się bezpłodności

Najbardziej w tych historiach lubię ta radość w oczach, że ktoś chce słuchać, że kogoś to interesuje

O tak, to też wszystko prawda!

👫 30 & 30

📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

🔹kwiecień - lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    + nieśmiertelne "nie masz dzieci to czym ty możesz być zmęczona"
    Ten tekst wygrywa. ......😈😈😈😈😈😈😈

malrzrz, Mimi7 lubią tę wiadomość

1cs
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 👼🖤

Suplementacja:
    🔹Pregna Start,
    🔹Acard 75.

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

IMG-5439.jpg

no po tym fikołku to coś tam jakby delikatnie minimalnie... ale mnie też pinki zwodziły fabrycznymi liniami więc nie ufam

Powder, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

👫 30 & 30

• Milo113 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Nie było mnie tu dawno, prwnie nikt mnie nie pamieta. Wyłączyłam się z forum bo chcialam nie myśleć. Ale coś jednak nie wyszło, wiec wracam. A tonący brzytwy się chwyta iii dzisiaj 30dc. Z reguły mam cykle 31-36 dni. W tym cyklu byłam przekonana ze owu się przesunęła albo jej nie było. Ogółem w tym cyklu stresik, podróż itp. Wiec byłam na to przygotowana, No ale wczoraj po dniu na słońcu na bieliźnie plamienie brązowo różowe. Sobie myśle ze jutro pewnie będzie @ ale dziwne bo jestem przekonana ze 14 dni temu do owulacji nie doszło, ewentualnie 7 dni później, wiec może plamienie implantacyjne? No jasne ze sobie narobiłam nadziei, ale stwierdziłam ze do rana czekam i pewnie będzie @ a jak nie to zrobię test w niedziele. No i dzisiaj rano przy 💩 patrzę na papierze mocniejsze plamienie niż wczoraj, wiec sobie myśle o przyszła @, ubrałam podpaske No i w sumie nic. Od 7 rano do tej pory nic. Nie cmi mnie w brzuchu jak wczoraj i przez kilka dni, jak włożę palca do pochwy to mam brązowawy śluz wiec niby jak na okres. No ale tak jak mówię tonący brzytwy się chwyta i robi sobie nadzieje, pewnie niepotrzebna. Ja nawet nie wiem jak takie plamienie powinno wyglądać ale chyba nie tak.. zrobiłam do tego test LH bo
    Miałam ostatni a przecież z reguły w ciąży wychodzi pozytywny No to negatyw jakich mało,
    Wręcz kreski widać nie było 🫣🤷‍♀️

S_va_88 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:

IMG-5439.jpg

Ja widze 😅 Ja bym to rozmontowała 😅

• Reja13 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie w kwestii organizacji, każdej z nas codzienność wygląda inaczej. Znajomi akurat przyzwyczaili dziecko do spania w łóżku małżeńskim nawet podczas dziennej drzemki. I podczas tej drzemki, która trwa u małej prawie 2-latki 2-3h pilnują obok, aby nie spadła z łóżka i siedzą na FB w telefonie. Potem słyszę, że przy 1 dziecku jest ogromna orka! Słoiki z jedzeniem dostarczane przez rodziców, a walizka po wyjeździe nierozpakowana tydzień w sypialni. I tutaj mam na myśli organizację, zaglądasz do dziecka, robisz coś w tym czasie, a nie narzekasz na rodzicielstwo.

Ostatnio sąsiadka zaprosiła nas przy 9miesiecznym bobo na obiad, dzień wcześniej jako fryzjerka cały dzień na nogach i uwaga podała dwudaniowy obiad i ciasto z kremem na deser 😱😍 mąż zerknął na dziecko oczywiście.

Widziałam ostatnio nowy pomysł na baby shower - w domu spotykają się załóżmy mama babcia przyjaciółki siostry i gotują zapasy na minimum 1 miesiąc połogu, mrożą sosy, zupy, warzywa, lecza itd. Jeśli ktoś nie ma obok obiadów domowych czy instytucji babci może to być ratujące życie, a raczej żołądek 😅 chyba że kogoś stać na diety pudełkowe dla rodziny.

karczoch321, Powder, cysterka95, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Też przez ostatnie dni mocno analizowałam temat i od siebie dodam żywotność plemnika to nie to samo co jego zdolność do zapłodnienia i plemnik może żyć nawet do 5 dni ale zdolność do zapłodnienia to w zależności od źródła 48-72h (i są to źródła w miarę aktualne, po 2020 r)
    Największą zdolność do zapłodnienia plemniki maja ok 12-24h po wytrysku. Pierwsze 6-12 h w ogóle nie są zdolne do zapłodnienia, bo muszą w drogach rodnych kobiety przejść proces kapacytacji, więc seks dokładnie w momencie owulacji też może być mało skuteczny. Po 24 h zdolność do zapłodnienia spada, a po 48 godzinach leci na łeb na szyję.
    Inseminacja głównie jest skuteczna przy problemach z nasieniem, bo odpowiednio przygotowane zwiększa ruchliwość plemników i podaję je bezpośrednio do macicy, a właśnie w szyjce najwiecej ich padnie

Wow - nie wiedziałam o tym ! :D Czyli to się pokrywa z moją teorią (i chyba naprotechnologia się na tym też opiera ?) że największy śluz płodny ma się 2-3-4 dni przed owulacją. Mam wrażenie, że w dniu w którym ta owulacja jest ten śluz już jest zdecydowanie mniej intensywny.

Mimi7, _Hope, cysterka95, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

nowy cel : schudnąć 5 kg

nie ok ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40

ok ✅️ FSH/LH, jajowody drożne, potwierdzone owulacje, zespół antyfosf, regularne cykle, MUCHa, czynnik V i protrombina

Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    🤞 13 cykl starań o drugie dziecko ! (bez lametty 💉)

👩34 lata
    🧔‍♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat), insulinooporność

3.10.25 I wizyta in-vitro

• krolik Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Wow - nie wiedziałam o tym ! :D Czyli to się pokrywa z moją teorią (i chyba naprotechnologia się na tym też opiera ?) że największy śluz płodny ma się 2-3-4 dni przed owulacją. Mam wrażenie, że w dniu w którym ta owulacja jest ten śluz już jest zdecydowanie mniej intensywny.

Całkiem możliwe, jak obserwuje swoje owu to na przykładzie wczorajszym. Owu była albo w nocy albo nad ranem, gpt też mi potwierdza 🤣 rano przy ostrym bólu jajnika poczułam wilgoć, ale śluz zmienił się już na kremowy. Do czwartku początkowo było mokro, potem rozciągliwy i moment po owu śluzu niemalże brak, a jak już to kremik. Przesledzilam swoje cykle i zawsze to tak wygląda, w udanym cyklu z córką to samo.

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ