X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie odebrałam
    i cieszy mnie to, że tak wcześnie urodzone dzieci mają szansę na przeżycie
    Chociaz jedna..

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nie odebrałam
    i cieszy mnie to, że tak wcześnie urodzone dzieci mają szansę na przeżycie
    Ja tez tego tak nie odebralam. Tylko mi sie ich strasznie szkoda zrobilo. Mialam ochote je zabrac, otulic i schowac przed swiatem zeby mogly spokojnie dochodzic do siebie. Nie wiem jak to wyrazic. Mam wrazenie ze takim pokazywaniem ich swiatu zostaje naruszony ich spokoj, ze jest im zimno i ze zabiera im sie sily O.o
    A moze to ja jestem pierdolnieta?

Reni, moremi, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to na prawdę fascynuje
    to wszystko tak poszło do przodu, że nawet takie miniaturowe dzieci są w stanie uratować
    mało tego te operacje w łonie matki np serca O.o jak takie malusie serducho operować
    dla mnie to czary
    kapturnica wrote:
    Widzisz 14lat tem u bylo to samo .Lezalam w 29tym tygodniu ciazy po wypadku samochodowym .Dachowalismy na sliskiej drodze.
    Wtedy na usg waga mlodego byla w granicach 700gram (ciaz mlodsza ze wzgl na dlugi cykl) i gin dajac leki na wyciszenie skurczy poowiedzial ,ze dziecko nie ma szans na rpzezycie jesliby teraz sie urodzilo..Kilkanascie lat pzoniej szanse sa i to duze,.

kapturnica, Simba, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no już już.. picgifs-animals-cats-pets-264582.gif no już dobrze

wszystko z Tobą w porządku
    Simba wrote:

Simba, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, BISCA, Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no już już.. picgifs-animals-cats-pets-264582.gif no już dobrze

wszystko z Tobą w porządku
    http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-rabbit/boohoo-crazy-rabbit-emoticon.gif
    Bo ja mam hoooormoooonyyyyyy u uuuuuuu uuuu

moremi, kkisia, ComeToMeBaby, BISCA, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chociaz jedna..
    Nie jedna.
    Ja tylko się zaczełam zastanawiać czy w ogóle gdziekolwiek wrzucac swoje zdjęcia, jeżeli mozna je skopiować bez pytania i puścić dalej.
    No i chyba daruję sobie.

Simba, kkisia, ComeToMeBaby, efcia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja tez tego tak nie odebralam. Tylko mi sie ich strasznie szkoda zrobilo. Mialam ochote je zabrac, otulic i schowac przed swiatem zeby mogly spokojnie dochodzic do siebie. Nie wiem jak to wyrazic. Mam wrazenie ze takim pokazywaniem ich swiatu zostaje naruszony ich spokoj, ze jest im zimno i ze zabiera im sie sily O.o
    Mysle ,ze im matkom dodanie zdjecia i uslyszenie od innych ,ze maluch dzielnie walczy daje otuchy.
    Nie wiem ja to bym tak odebrala.Bo kazddy komentarz napawa optymizmem .Zwl od mamusiek wczesnych dzieciaczkow ,. ktore pisaly ,ze dzieciaki daja rade i sie rozwijaja dobrze.. To chyba taka terapia troche i dla tych kobiet , ktore sa przerazone ,ze maluch juz na swiecie.

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to wszystko tak poszło do przodu, że nawet takie miniaturowe dzieci są w stanie uratować
    mało tego te operacje w łonie matki np serca O.o jak takie malusie serducho operować
    dla mnie to czary
    Gdyby nie @ to naprawde pomyslalabym ze jestem w ciazy. Od rana sie wzruszam do lez. I to nie tylko przy robieniu kupy.

PS Tez mi praca przeszkadza.

Reni, kkisia, BISCA, iwcia77, Bozia3, efcia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie jedna.
    Ja tylko się zaczełam zastanawiać czy w ogóle gdziekolwiek wrzucac swoje zdjęcia, jeżeli mozna je skopiować bez pytania i puścić dalej.
    No i chyba daruję sobie.
    No ale taka prawda.Wszystko co jest w necie krąży...

iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mysle ,ze im matkom dodanie zdjecia i uslyszenie od innych ,ze maluch dzielnie walczy daje otuchy.
    Nie wiem ja to bym tak odebrala.Bo kazddy komentarz napawa optymizmem .Zwl od mamusiek wczesnych dzieciaczkow ,. ktore pisaly ,ze dzieciaki daja rade i sie rozwijaja dobrze.. To chyba taka terapia troche i dla tych kobiet , ktore sa przerazone ,ze maluch juz na swiecie.
    Moze i tak.

ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętaj, że podwójne
    no łyknij tabletusię, popij
    wszystko będzie dobrze :-)
    Simba wrote:
    http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-rabbit/boohoo-crazy-rabbit-emoticon.gif
    Bo ja mam hoooormoooonyyyyyy u uuuuuuu uuuu

Simba, kkisia, BISCA, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ale taka prawda.Wszystko co jest w necie krąży...
    Czyli ta tajna grupa to o kant dupy, bo nikomu nie mozna zaufać.

Simba, kkisia, efcia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dla mnie to czary
    Ja wtedy bylam przerazona szczeroscia lekarza i tym ,ze mlody moze nie przezyc.Chyba wtedy dopiero do mnie dotarlo ,ze moze go nie byc.
    Moze dlatego teraz widzac takie maluchy w duzo mlodszych tygodniach , ktore radza sobie napawa mnie otucha ,ze maja duze szanse zyc.W niektorych publikacjach od 7mego miesiaca szanse to nawet 85% wiec naprawde kolosalne.

Reni, kkisia, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Widzisz 14lat tem u bylo to samo .Lezalam w 29tym tygodniu ciazy po wypadku samochodowym .Dachowalismy na sliskiej drodze.
    Wtedy na usg waga mlodego byla w granicach 700gram (ciaz mlodsza ze wzgl na dlugi cykl) i gin dajac leki na wyciszenie skurczy poowiedzial ,ze dziecko nie ma szans na rpzezycie jesliby teraz sie urodzilo..Kilkanascie lat pzoniej szanse sa i to duze,.
    No to w PL. Bo moja prezeska 22 lata temu urodzila blizniaki w 26 tygodniu i juz wtedy takie dzieci przezywaly.

kapturnica, moremi, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie jedna.
    No i chyba daruję sobie.
    No wlasnie...
    Ja tez bym nie chciala zeby ktos kopiowal zdjecia moich dzieci i puszczal je dalej. Moze Paszczak ma racje i trzeba sie zewszad wykasowac? O.o

Tylko jak sie wykasowac ze zdjec japonskich turystow? Oni sa wszedzie!!! O.o

kapturnica, Reni, moremi, kkisia, ania.g, BISCA, iwcia77, megan8, efcia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ufasz wszystkim ??Morka ??
    Ja kurwa czasem sobie nie ufam a co dopiero innym ......
    Nie sadze ,ze dodajac te zdj tutaj naruszylam czyjac prywatnosc.Nie ma tam ani danych osobowych , ani miejsca urodzenia ani nic z tych rzeczy.

megan8 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No to w PL. Bo moja prezeska 22 lata temu urodzila blizniaki w 26 tygodniu i juz wtedy takie dzieci przezywaly.
    No niestety wtedy to jednak rpzepasc technologiczna byla miedzy byla sciana wschodnia a zachodem..

dorbie lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wypraszam sobie
    każda, która naruszy warunki paktu zostanie wypierdolona na zbity pysk
    tak tak wy pier do lo na
    moremi wrote:

Simba, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Dziobak, BISCA, iwcia77, megan8, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o wypraszam sobie
    każda, która naruszy warunki paktu zostanie wypierdolona na zbity pysk
    tak tak wy pier do lo na
    A mozna prosic 2razy..Bo mnie juz nosi po takim czasie postu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:29

Reni, kkisia, ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na wrzesniowkach na fb nie ejst to tajna grupa I sa tam baby z calego swiata kompletnie ze soba nie zwiazane niczym..Wiec chyba ta nasza sie troche rozni od takiej zbieraniny chociazby jak to forum co Renek dodala o napalencach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:29

Reni, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 10110 10111 10112 10113 10114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ