X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Polarmiś pewnie w drodze do Polski a to potrwa :D
    DObrego wieczoru życzę bo widzę,że tu nie ma nikogo :)

samira, grosza, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wróciłam i dupa blada
    13dc
    a pęcherzyk lewy 1,19
    prawy 0,88
    endo 0,64
    więc prawdopodobnie cykl bez owulacji
    Możliwe, że przesunie się owulka na 17 dc więc mam obserwować tempki i robić testy.. zobaczymy ale raczej bezowulacyjny
    Nie robimy już monitoringu w tym miesiącu. Czekamy na @ i potem prawdopodobnie będziemy stymulować.
    Jak nie będzie ciąży to w grudniu trzeba będzie sprawdzić drożność.

samira, Mango, Lucky, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni współczuje ale i tak mam nadzieję,ze endometrium się wzmocni i bedzie owulacja. A powiedział dlaczego było tak długo plamienie?

samira, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium powiedział, ze jest idealne do zagniezdzenia ale nie ma pecherzyka dominującego jakies tylko popierdułki więc raczej nic z nich nie będzie
    Wyjazd na Mazury też mógł się do tego wszystkiego przyczynić...zmiana klimatu no i to zimno.. Ciągle mi było zimno. Organizm mógł się rozregulować. Tak się czasami zdarza
    Zobaczymy kiedy i jaka przyjdzie @
    intessa wrote:
    Reni współczuje ale i tak mam nadzieję,ze endometrium się wzmocni i bedzie owulacja. A powiedział dlaczego było tak długo plamienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2013, 21:59

Lucky, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o sodę.
    Zaśmiał się pod nosem i kategorycznie zabronił mi tego.
    Powiedział, że na pewno to nie poprawia niczego. A wręcz przeciwnie, bo wypłukuje florę bakteryjną. I można sobie więcej szkód narobić.

Tutaj jeszcze żadna z Nas o tym nie wspominała ale gin powiedział, że oprócz sody też ktoś zaleca płukanki z kefiru. Broń Boże!

grosza, Lucky, bliska77, inessa, Panda, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Monia T to tak ja ja hahahaha...wiec licze ze ktos moze cos gdzies czytal slyszal ;) widzial ;)
    Jesli chodzi o konsystencje spermy to nie ma znaczena czy jest w formie kisielu czy budyniu - wazne jest aby nie bylo w niej smuzek krwi. Jesli sie pojawi moze pan miec problem z gruczolem prostaty . Moze byc przejrzysta-moze byc mleczna i tak spelni swoja role. Zreszta z tego co wytrysnie i tak tylko 1/4 lub nawet 1/5 to goscie przez nas pozadani reszte stanowia plyny ustrojowe.

Lucky, Panda, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    w czwartek kończę 42 lata...tak się nastawiłam, że będzie prezent, że...szkoda gadać...stara d. jestem i tyle :(
    Dorka przestan chrzanic....jaka stara d. Ja w listopadzie koncze 43 i co z tego...nadaje sie tylko do muzeum

Lucky, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam test owl. Wyszly dwie krechy. I przystapilam do mini bara bara. Mimo lat jeszcze co nieco moge

Lucky, Panda, bliska77, Reni, inessa, Mango, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

Promyk
  • grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - niezły pomysł :)
    agafbh wrote:
    Inessa, ta strona to całkiem fajny pomysł, trzymam kciuki za powodzenie, mam również głęboką nadzieję, że w końcu uśmiechnie sie do Ciebie szczęście a słoneczko na dłużej zagości w Twoim życiu

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 najlepsze urodzinowe przesyłam :)

Lucky, bliska77, inessa, Dorka71 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś pamiętam o tobie !!! :)

agafbh wrote:
    Dorka, rozumiem Cię doskonale, ja też jestem coraz bliższa myśli, żeby po prostu zakończyć starania, ileż można, póki co termometr schowałam ale leki niestety biorę, bo bez nich nic sie u mnie nie rusza, kompletnie ale czy w kolejnym cyklu wezmę??? nie wiem
    tylko z Wami cholera jakoś nie mogę sie rozstać

• grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś pamiętam o tobie !!! :)

agafbh wrote:
    Dorka, rozumiem Cię doskonale, ja też jestem coraz bliższa myśli, żeby po prostu zakończyć starania, ileż można, póki co termometr schowałam ale leki niestety biorę, bo bez nich nic sie u mnie nie rusza, kompletnie ale czy w kolejnym cyklu wezmę??? nie wiem
    tylko z Wami cholera jakoś nie mogę sie rozstać

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez bardzo gorący okres w pracy po prostu masakra padnięta jestem ale jeszcze 2 dni i urlop :)
    Lucky wrote:
    witam
    ja kurcze blade też odstawiam wszystkie pomiary w tym miesiącu, proszę nie patrzeć na moje temp na wykresie, są fikcyjne
    muszę wyluzować
    z resztą nie mam na nic czasu, zapominam nawet o lekach
    pozdrawiam wszystkie
    nadrobię czytanie co u Was gdy minie gorący okres w pracy
    trzymammocno kciuki za każdą z Nas

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    Grosza fajnie, ze mnie rozumiesz, nie dość że zapycham od świtu do nocy to jeszcze ten upał

Dorka uściski urodzinowe, nie smuć z tym wiekiem, na każdą z nas przyszła lub przyjdzie ta kryska! Uszy do góry

Aguś, Mango przytulam i mocno wierzę, można się wkurzyć ale nie można stracić wiary, no i trzeba się pilnować z myślami: myślimy: mogę, umiem, jestem płodna!

bliska77, inessa, Mango, caffe, grosza lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni przykro mi bardzo,może bezowulacyjny a może wcale nie, te jaja potrafią nagle podrosnąć, teraz masz ciepło i dobre warunki, rób testy owu i nie odpuszczaj tak łatwo
    kciuczę!

Semirko jesteś po becie? mam nadzieję bo umieram z ciekawości

Inesso, pomysł na biznes dobry, na czasie, problemów każdy ma sporo i jak widać na naszym przykładzie, chętnie się nimi dzielimy internetowo bo niezobowiązująco. Trzymam kciuki!

bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio spytała się mnie moja o 10 lat młodsza koleżanka, czy nie boję się mieć W TYM WIEKU takich marzeń (tzn o dziecku)
    noszzzzz krew mnie zalała, czy to znaczy że zaraz po 39 urodzinach ma sobie kobieta w łeb strzelić bo się już do niczego nie nadaje?
    kurcze, a te wszystkie laski co w 45 i 46 rż rodzą boskie bobaski to co? no nakręcają nas, też tak chcemy, bo nam pokazano że można
    po za tym można się wyśmiewać z przebierania się dorosłej babki w nastolatkę, ale z instynktu macierzyńskiego?????
    eh powkurzałam się wczoraj

bliska77, Reni, inessa, anek42, caffe, szczęśliwa 2, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czym podkręcałaś endometrium że tak ładnie urosło?
    ja jem migdały i piję wino, ale o takim jakie ma Bozia to chyba mogę tylko pomarzyć

bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no i wróciłam i dupa blada
    13dc
    a pęcherzyk lewy 1,19
    prawy 0,88
    endo 0,64
    więc prawdopodobnie cykl bez owulacji
    Możliwe, że przesunie się owulka na 17 dc więc mam obserwować tempki i robić testy.. zobaczymy ale raczej bezowulacyjny
    Nie robimy już monitoringu w tym miesiącu. Czekamy na @ i potem prawdopodobnie będziemy stymulować.
    Jak nie będzie ciąży to w grudniu trzeba będzie sprawdzić drożność.
    Reni, ja w maju miałam dokładnie to samo i to mimo stymulacji, nie martw się to się zdarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 07:25

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Aga czym podkręcałaś endometrium że tak ładnie urosło?
    ja jem migdały i piję wino, ale o takim jakie ma Bozia to chyba mogę tylko pomarzyć
    Dzięki za pamięć,
    co do endometrium codziennie dwie lampki czerwonego półwytrawnego/wytrawnego winka no i migdały, miejmy nadzieję, że i u Ciebie odpowiednio urośnie ;-)

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle witajcie
    Dorka - wszystkiego najlepszego i głowa do góry :-)
    Grosza, dzięki za pamięć, u Ciebie całkiem ładnie
    co do wieku, koleżanka ostatnio też spytała mnie czy nie boję sie ryzyka związanego z wiekiem i ze stymulacja hormonalną, dodam dla ułatwienia, że ona "produkcję" zakończyła w wieku 32lat, ma dwójkę dzieci i ostatnio popłakała sie ze szczęścia, że okres dostała a już była umowa, ze jak coś, to ciążę mi odda a tu dupa ;-)
    miłego dnia

inessa, grosza lubią tę wiadomość

‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ