X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Polarmiś pewnie w drodze do Polski a to potrwa :D
    DObrego wieczoru życzę bo widzę,że tu nie ma nikogo :)

samira, grosza, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wróciłam i dupa blada
    13dc
    a pęcherzyk lewy 1,19
    prawy 0,88
    endo 0,64
    więc prawdopodobnie cykl bez owulacji
    Możliwe, że przesunie się owulka na 17 dc więc mam obserwować tempki i robić testy.. zobaczymy ale raczej bezowulacyjny
    Nie robimy już monitoringu w tym miesiącu. Czekamy na @ i potem prawdopodobnie będziemy stymulować.
    Jak nie będzie ciąży to w grudniu trzeba będzie sprawdzić drożność.

samira, Mango, Lucky, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni współczuje ale i tak mam nadzieję,ze endometrium się wzmocni i bedzie owulacja. A powiedział dlaczego było tak długo plamienie?

samira, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium powiedział, ze jest idealne do zagniezdzenia ale nie ma pecherzyka dominującego jakies tylko popierdułki więc raczej nic z nich nie będzie
    Wyjazd na Mazury też mógł się do tego wszystkiego przyczynić...zmiana klimatu no i to zimno.. Ciągle mi było zimno. Organizm mógł się rozregulować. Tak się czasami zdarza
    Zobaczymy kiedy i jaka przyjdzie @
    intessa wrote:
    Reni współczuje ale i tak mam nadzieję,ze endometrium się wzmocni i bedzie owulacja. A powiedział dlaczego było tak długo plamienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2013, 21:59

Lucky, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o sodę.
    Zaśmiał się pod nosem i kategorycznie zabronił mi tego.
    Powiedział, że na pewno to nie poprawia niczego. A wręcz przeciwnie, bo wypłukuje florę bakteryjną. I można sobie więcej szkód narobić.

Tutaj jeszcze żadna z Nas o tym nie wspominała ale gin powiedział, że oprócz sody też ktoś zaleca płukanki z kefiru. Broń Boże!

grosza, Lucky, bliska77, inessa, Panda, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Monia T to tak ja ja hahahaha...wiec licze ze ktos moze cos gdzies czytal slyszal ;) widzial ;)
    Jesli chodzi o konsystencje spermy to nie ma znaczena czy jest w formie kisielu czy budyniu - wazne jest aby nie bylo w niej smuzek krwi. Jesli sie pojawi moze pan miec problem z gruczolem prostaty . Moze byc przejrzysta-moze byc mleczna i tak spelni swoja role. Zreszta z tego co wytrysnie i tak tylko 1/4 lub nawet 1/5 to goscie przez nas pozadani reszte stanowia plyny ustrojowe.

Lucky, Panda, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    w czwartek kończę 42 lata...tak się nastawiłam, że będzie prezent, że...szkoda gadać...stara d. jestem i tyle :(
    Dorka przestan chrzanic....jaka stara d. Ja w listopadzie koncze 43 i co z tego...nadaje sie tylko do muzeum

Lucky, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam test owl. Wyszly dwie krechy. I przystapilam do mini bara bara. Mimo lat jeszcze co nieco moge

Lucky, Panda, bliska77, Reni, inessa, Mango, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

Promyk
  • grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - niezły pomysł :)
    agafbh wrote:
    Inessa, ta strona to całkiem fajny pomysł, trzymam kciuki za powodzenie, mam również głęboką nadzieję, że w końcu uśmiechnie sie do Ciebie szczęście a słoneczko na dłużej zagości w Twoim życiu

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 najlepsze urodzinowe przesyłam :)

Lucky, bliska77, inessa, Dorka71 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś pamiętam o tobie !!! :)

agafbh wrote:
    Dorka, rozumiem Cię doskonale, ja też jestem coraz bliższa myśli, żeby po prostu zakończyć starania, ileż można, póki co termometr schowałam ale leki niestety biorę, bo bez nich nic sie u mnie nie rusza, kompletnie ale czy w kolejnym cyklu wezmę??? nie wiem
    tylko z Wami cholera jakoś nie mogę sie rozstać

• grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś pamiętam o tobie !!! :)

agafbh wrote:
    Dorka, rozumiem Cię doskonale, ja też jestem coraz bliższa myśli, żeby po prostu zakończyć starania, ileż można, póki co termometr schowałam ale leki niestety biorę, bo bez nich nic sie u mnie nie rusza, kompletnie ale czy w kolejnym cyklu wezmę??? nie wiem
    tylko z Wami cholera jakoś nie mogę sie rozstać

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez bardzo gorący okres w pracy po prostu masakra padnięta jestem ale jeszcze 2 dni i urlop :)
    Lucky wrote:
    witam
    ja kurcze blade też odstawiam wszystkie pomiary w tym miesiącu, proszę nie patrzeć na moje temp na wykresie, są fikcyjne
    muszę wyluzować
    z resztą nie mam na nic czasu, zapominam nawet o lekach
    pozdrawiam wszystkie
    nadrobię czytanie co u Was gdy minie gorący okres w pracy
    trzymammocno kciuki za każdą z Nas

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    Grosza fajnie, ze mnie rozumiesz, nie dość że zapycham od świtu do nocy to jeszcze ten upał

Dorka uściski urodzinowe, nie smuć z tym wiekiem, na każdą z nas przyszła lub przyjdzie ta kryska! Uszy do góry

Aguś, Mango przytulam i mocno wierzę, można się wkurzyć ale nie można stracić wiary, no i trzeba się pilnować z myślami: myślimy: mogę, umiem, jestem płodna!

bliska77, inessa, Mango, caffe, grosza lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni przykro mi bardzo,może bezowulacyjny a może wcale nie, te jaja potrafią nagle podrosnąć, teraz masz ciepło i dobre warunki, rób testy owu i nie odpuszczaj tak łatwo
    kciuczę!

Semirko jesteś po becie? mam nadzieję bo umieram z ciekawości

Inesso, pomysł na biznes dobry, na czasie, problemów każdy ma sporo i jak widać na naszym przykładzie, chętnie się nimi dzielimy internetowo bo niezobowiązująco. Trzymam kciuki!

bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio spytała się mnie moja o 10 lat młodsza koleżanka, czy nie boję się mieć W TYM WIEKU takich marzeń (tzn o dziecku)
    noszzzzz krew mnie zalała, czy to znaczy że zaraz po 39 urodzinach ma sobie kobieta w łeb strzelić bo się już do niczego nie nadaje?
    kurcze, a te wszystkie laski co w 45 i 46 rż rodzą boskie bobaski to co? no nakręcają nas, też tak chcemy, bo nam pokazano że można
    po za tym można się wyśmiewać z przebierania się dorosłej babki w nastolatkę, ale z instynktu macierzyńskiego?????
    eh powkurzałam się wczoraj

bliska77, Reni, inessa, anek42, caffe, szczęśliwa 2, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czym podkręcałaś endometrium że tak ładnie urosło?
    ja jem migdały i piję wino, ale o takim jakie ma Bozia to chyba mogę tylko pomarzyć

bliska77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no i wróciłam i dupa blada
    13dc
    a pęcherzyk lewy 1,19
    prawy 0,88
    endo 0,64
    więc prawdopodobnie cykl bez owulacji
    Możliwe, że przesunie się owulka na 17 dc więc mam obserwować tempki i robić testy.. zobaczymy ale raczej bezowulacyjny
    Nie robimy już monitoringu w tym miesiącu. Czekamy na @ i potem prawdopodobnie będziemy stymulować.
    Jak nie będzie ciąży to w grudniu trzeba będzie sprawdzić drożność.
    Reni, ja w maju miałam dokładnie to samo i to mimo stymulacji, nie martw się to się zdarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 07:25

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Aga czym podkręcałaś endometrium że tak ładnie urosło?
    ja jem migdały i piję wino, ale o takim jakie ma Bozia to chyba mogę tylko pomarzyć
    Dzięki za pamięć,
    co do endometrium codziennie dwie lampki czerwonego półwytrawnego/wytrawnego winka no i migdały, miejmy nadzieję, że i u Ciebie odpowiednio urośnie ;-)

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle witajcie
    Dorka - wszystkiego najlepszego i głowa do góry :-)
    Grosza, dzięki za pamięć, u Ciebie całkiem ładnie
    co do wieku, koleżanka ostatnio też spytała mnie czy nie boję sie ryzyka związanego z wiekiem i ze stymulacja hormonalną, dodam dla ułatwienia, że ona "produkcję" zakończyła w wieku 32lat, ma dwójkę dzieci i ostatnio popłakała sie ze szczęścia, że okres dostała a już była umowa, ze jak coś, to ciążę mi odda a tu dupa ;-)
    miłego dnia

inessa, grosza lubią tę wiadomość

‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ