35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:ja uciekam juz z pracy 8 godzin na ovu wystarczy
zajrzę potem
Caffe idę mojemu kupić stanik.. bo marudził ostatnio, że okulary słoneczne zgubiłKup koronkowy żeby coś przez "szkiełka" widział, może być różowy
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze trochę niecała godzinka
i też spadam z tej wstrętnej pracy ale nie mogę narzekać dobrze że mamy klimę bo bez niej to dziś nie dała bym rady wysiedzieć
Reni wrote:ja uciekam juz z pracy 8 godzin na ovu wystarczy
zajrzę potem
Caffe idę mojemu kupić stanik.. bo marudził ostatnio, że okulary słoneczne zgubiłinessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnna39 wrote:Ja też myślałam,że ten acard to przy chorobach serca i udarach się bierze i też byłam lekko zdziwiona jak kazali mi go brać,więc brałam,a teraz od 20 dni się kuje Clexanem to dopiero hardcor,brzuch,nogi całe w siniakach,jakbym na wojnie była.
ulotka
Wskazania: W chorobie niedokrwiennej serca, w zapobieganiu powikłaniom zawałowym, profilaktyce wtórnego zawału.
Dawkowanie: Doustnie. Początkowa, jednorazowa dawka - 150 mg na dobę, potem 75 mg na dobę. Przyjmować w czasie posiłku, nie rozgryzać. Jednoczesne spożywanie alkoholu zwiększa niebezpieczeństwo wystąpienia krwawienia z przewodu pokarmowego. Nie stosować na 5-7 dni przed planowanym zabiegiem operacyjnym. Nie stosować u dzieci poniżej 12 roku życia.
Możliwe skutki uboczne: Lek jest na ogół dobrze tolerowany. Może wydłużyć czas krzepnięcia, rzadko powodować odczyny uczuleniowe, objawy ze strony przewodu pokarmowego.
Poinformuj lekarza: Gdy masz nadwrażliwość na leki z grupy salicylanów i inne niesteroidowe leki przeciwzapalne, astmę oskrzelową, czynną chorobę wrzodową, zaburzenia krzepnięcia krwi, polipy nosa, małą liczbę płytek krwi. Gdy przyjmujesz leki przeciwzakrzepowe, leki obniżające ciśnienie krwi, doustne leków przeciwcukrzycowe, stosujesz wkładki wewnątrzmaciczne. Jeśli jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią.
To po prostu kwas acetylosalicylowy ,taki jest w aspirynie która można brać na przeziębienie i zabójczy dla żołądka...inessa, bliska77, marynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Tym razem nic nie dostanę na pęknięcie pęcherzyka.
Powiedziałam lekarzowi, że poprzedni mi zalecił leki jak odstawię anty, gdybyśmy decydowali się na ciążę. Ten mi powiedział, że mi nie da żadnych leków póki badań nie zrobię. I uważam, ze to podejście jest ok i się z nim zgadzam
A co dow tym czasie to się zobaczy
czy będzie atmosfera i zdecydowanie
inessa, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Ale Wy tu tematy macie hohohohoho
Ja znam historie Lenusi i mój mąż mnie tylko podbudowuje tym,zę mówi iz ona jest młodsza ode mnie i dlatego jej się udaje. Ale ona odstawiła leki aby zajść wciąże a teraz masakra. Ona mi zadaje mnóstwo pytań takich,że czasmi miałąm Was ochote prosic o pomoc w pomocy dla niej. A co do jej faceta to wiecie nie wiem czy go kocha czy nie ale moim zdaniem jest od niego uzależńiona a najgorsze,ze oni mieszkają w wielkim własnym domu. Wiecie ona piszę różne rzeczy o sobie o facecie ale pamietajcie ( ja w każdym bądź razie tak się staram) ona jest chora tka jak pisze ma psychoze a jak nie bierze leków to ona inaczej patrzy na świat i na życie i miesz prawde z swoją wyobraźnią -chorą wyobraźnią w tym momencie- i może pisać takie rzeczy,że szok a wcale nie musi to być prawda. No cóż i tak bywa. Ja mam nadzieję,że kazdej z Was się uda.
Szukajcie plemniczków w wannach, na plaży nudystów,w górach, na parapecie okna ale znajdźcie jeinessa, caffe lubią tę wiadomość