SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chętnie! dam dobre referencje
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Przyjme pracowitą panią na darmową praktykę do sprzątania, prasowania i gotowania. Ktoś coś?

Simba, Mega, stara.krycha, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    plan znakomity, ale ja przecież pić nie mogę

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/289c937309ef.jpg
    Bardzo lubie w jezyku polskim slowo "znakomity"
    W ogole uwielbiam ten jezyk

Reni, dorbie, Mega, Krakonka, moremi, Aasiula, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a408f797626c.jpg

kapturnica, Reni, Bozia3, Mega, moremi, Aasiula, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja nie mam nic do jedzenia, ale cos sobie zorganizuje.
    Chodzi za mna jakas salatka z makaronem. Ma ktos jakis przepis? Tylko bez majonezow prosz
    sałatka waciowa z kolorowych makaronów, rukoli, fety i suszonych pomidorów - jest w przepisach - pycha !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:31

Simba, dorbie, moremi, Aasiula, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    sałatka waciowa z kolorowych makaronów, rukoli, fety i suszonych pomidorów - jest w przepisach - pycha !!!
    Biere!

Bozia3, moremi, Aasiula, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ja do Krakonki

Dzięki :)
    A mogę coś zrobić, żeby mnie słuchała? Przelewać w mój głos autorytet, albo stanowczość, albo dawać jej jedzenie ( znaczy tylko ja)? Albo się modlić...
    Z Małgosią przebywa niezbyt długo, tyle, co ją wpuszczam w dzień do domu i zawsze obserwuję. To nie jest agresywna suka, nie wobec ludzi. Jest za to niezwykle "terytorialna". Nie lubi innych psów. Ale po 4 dniach przestała szczekać na moje koty, choć nadal ma je ochotę zjeść. Ale napięcie wyraźnie opadło, bo one się już nie jeżą.
    Ja rozumiem, że ona szczeka. Zawsze siedziała w mieszkaniu, a teraz jest na polu i tyle rzeczy jest do skomentowania. Inne psy też szczekają, to ona grzecznie odpowiada. Ja może nie jestem psiarą, ale to nie jest tak, że nie lubię psów. Po prostu nie umiem z nimi rozmawiać i wolę je lubić z daleka, a na pewno nie u siebie w domu.
    W nocy byłam z nią na spacerze (ciągnie, ale przynajmniej inne psy nie łażą, więc nie muszę się denerwować), a potem zabrałam do domu (w nocy szczeknęła parę razy na koty. Trudno :) ). Opcja z bramkami się sprawdziła, pies nie chodzi na górę ani do dużego pokoju - moje koty nie mogą zostać całkiem wyrugowane z własnego domu. Wypuściłam ją na pole dopiero o 9 - chyba w dzień psy mogą szczekać...? Już jest po spacerze, koło południa pójdzie na następny. Myślę, że 4 w tym jeden bardzo długi, powinny ją zaspokoić.
    Jak będzie tak, że w dzień na polu siedzi a na noc ją biorę to sobie damy radę przez ten czas. Będzie dobrze :) Jutro idę na plac, może jej kupię jakieś ucho świńskie czy co tam się daje psom do gryzienia. Może kość z krowy?

Reni, moremi, paszczakin, Sabina, ComeToMeBaby, stara.krycha, SolarPolar, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tez by mi sie dzis przydała .Bo cokolwiek robie to sie poce jak sFFinia :( Naszlo mnie upiec chUopu jeszcze karpatke.Chyba mnie pojebało bo dodatkowo sie dogrzewam :-/
    Dzis to sernik na zimno :-)

Krakonka, moremi, efcia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam :-)
    Krakonka w końcu się odezwalas :-) widzę że u Ciebie nie potrafi być spokojnie ;-) zdrowka dla Malgosi :-)

Dzięki od Małgosi:)
    Tak, już to tu słyszałam z tym spokojem. Chodzi mi to po głowie. Taki może mam charakter, lubię wyzwania.
    Problem raczej tkwił w podejściu, zbyt nerwowym. Ale nad tym pracuję i jest o niebo lepiej :)
    Odpowiadałoby mi tak, że wokół może się dużo dziać, a ja jak w oku cyklonu, zenolotos :)
    Opanowałam już pierwszą postawę jogi :)

moremi, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aaa i muszę napisać jakiś obraźliwy, ale kulturalny tekst na kartce
    wywieszę na klatce

jakaś pała niemyta przypomniała sobie wczoraj o 23, że musi coś powiesić na ścianie
    moje zatyczki do uszu przegrały z udarówką
    kurwa co naród zjebany!

jakieś pomysły?

Odpuść. Chyba że znów to zrobi. :)
    No i zawsze możesz wezwać policję :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka
    tu nawet nie chodzi o obserwację psa
    musisz od razu korygować zachowanie dziecka (żeby nie właziło na psa, nie ciągnęło za uszy czy łapy)
    bo nawet rzucenie do psa ostrego "nie" może nie zadziałać, to są sekundy

miesiąc to za mało, żeby wypracować pewne zasady ;-)
    tym bardziej, że ona wyczuwa, że masz do niej dystans itp
    pies potrzebuje przewodnika w stadzie
    ważna jest konsekwencja i krótkie komendy
    ludzie często krzyczą np Aza choć tutaj nie wolno tego ruszać, bo się udławisz, a pies się patrzy zdezorientowany, po czym stwierdza, że chyba nie do niego i robi swoje

mój pies wie, że nie może szczekać i jest taki cwany, ze jak nadaje na balkonie to patrzy w stronę mieszkania czy nas nie ma ;-) a jak się pojawiamy, to udaje, że to nie on haha np. śpi. Dostaje bana na balkon i ma iść do siebie.

dużo spacerów powinno trochę pomóc
    przeżyjecie ;-)

kości nie polecam - nie przypilnujesz, żeby zabrać tę część z rurką i perforacja gotowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:50

dorbie, moremi, Simba, Sabina, Krakonka, Mega, stara.krycha, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dzis to sernik na zimno :-)
    Zjadłabym ale nie moj małz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 10:50

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    w
    ludzie często krzyczą np Aza choć tutaj nie wolno tego ruszać, bo się udławisz, a
    kości nie polecam - nie przypilnujesz, żeby zabrać tą część z rurką i perforacja gotowa
    Hmm a moj zre kości od zawsze. I to różne.Nie dostaje jedynie tych z kurczaka ostrych . Chuj nie włascicielka ? ;)

Krakonka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Czwartek to u mnie piatek ;-)
    Bede jadla bagietke (kiwi juz bylo) na lunch sledz w pomidorach, salata normalna z pomidorami, ogorkami i sosem vin oraz maliny.
    Na obiad mam jeden stek to musze dac go malemu :-/. Ale m wrocil i cos przywiozl, bo pod lodowka zwalil wieczorem wiec mniemam ze fud jakis :-)

Reni wywies plakacik home made widoczny bardzo i napisz, Uprzejmie uprasza sie....i, ze jak nie uszanuja ciszy nocnej to czyjas glowa spadnie.

Simba, moremi, stara.krycha, Mega, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz, akurat miał szczęście
    nie mówię, że zawsze ma się coś stać, ale
    mojej siostry pies miał 2 razy akcję (na szczęście obeszło się bez operacji), ale przez parę dni bardzo męczył się, zanim leki zaczęły działać
    jak jeździliśmy na chemię, to parę razy przywieźli psy po kościach, własnie z porozrywanymi jelitami
    i to nie były kości z kurczaka, tylko te takie gnaty (po obgryzieniu chrząstek zostaje rurka), które po rozgryzieniu zmieniają się w drzazji

widziałam na własne oczy cierpiące psy i wolę nie ryzykować
    kapturnica wrote:
    Hmm a moj zre kości od zawsze. I to różne.Nie dostaje jedynie tych z kurczaka ostrych . Chuj nie włascicielka ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:09

moremi, Krakonka, efcia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie napisałam :-)
    Magdala wrote:

Reni wywies plakacik home made widoczny bardzo i napisz, Uprzejmie uprasza sie....i, ze jak nie uszanuja ciszy nocnej to czyjas glowa spadnie.

kapturnica, moremi, Sabina, Magdala, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no widzisz, akurat miał szczęście
    nie mówię, że zawsze ma się coś stać, ale
    mojej siostry pies miał 2 razy akcję (na szczęście obeszło się bez operacji), ale przez parę dni się bardzo męczył zanim leki zaczęły działać
    jak jeździliśmy na chemię, to parę razy przywieźli psy po kościach, własnie z porozrywanymi jelitami
    i to nie były kości z kurczaka, tylko te takie gnaty (po obgryzieniu chrząstek zostaje rurka), które po rozgryzieniu zmieniają się w drzazji

widziałam na własne oczy cierpiące psy i wolę nie ryzykować
    Moj jest tak maly ,ze taki gnat to tylko moze zlizywac XD

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą napisała mi koleżanka, której bardzo mocno kibicowałam, że jest bladzioch :-)

kapturnica, Reni, Sabina, Krakonka, Simba, Zofia8, Aasiula, paszczakin, ComeToMeBaby, Mega, Magdala, ania.g, gretka, kkisia, beates, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to spoko :-)
    kapturnica wrote:
    Moj jest tak maly ,ze taki gnat to tylko moze zlizywac XD

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Przed chwilą napisała mi koleżanka, której bardzo mocno kibicowałam, że jest bladzioch :-)
    I to nie jestem ja ;-)

Simba, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zien dobry, witam sie z tropikow.. wczoraj wietrzylismy upaly prawie do polnocy (saczac biale z lodowata woda gazowana), a dzis obudzilam sie ze znaczkiem "honorowy dawca krwi" przyklejonym przez komary. A niby ich w tym kraju nie ma, bo jakiegos kilerskiego proszka zarzucaja do wiekszosci zbiornikow wodnych..

nad morze pojedziemy jutro, dzis musze kupic jakies ciemne rolety do sypialni, bo mi dziecko mowi "jak spac matka, jak slonce napier....a".. i werande trzeba odpajeczyc, bo przeplyw powietrza musi byc udrozniony..

moremi, Sabina, Simba, kapturnica, Aasiula, stara.krycha, Mega, Magdala, gretka, kkisia, beates, efcia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 10276 10277 10278 10279 10280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ