35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakonka albo pracuje, albo zaspała

Bry piątunio moje drogie!
Kawka dla wszystkich
Krakonka, stara.krycha, moremi, kkisia, BISCA, efcia, Magdala lubią tę wiadomość
-
Nie wstałam. Miałam być kwitem lotosu, ale ze względu na Małgoś poczułam się urażona, zirytowałam się i dopiero po 2 godzinach zasnęłam. Nawet nie słyszałam budzika.
Ale dzień dobry
Mam nadzieję, że lepszy, niż wczoraj.
Rozdaję kawę
stara.krycha, Mega, moremi, Sabina, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Tak, też mi się wydaje, że są istotne różnice w pojmowaniu świata pomiędzy babkami i facetami. Do tego wszyscy jesteśmy ludźmi, nikt nie zły do końca i przez cały czas i w każdej sytuacji, nikt nie jest też święty.
Złe jest oferowanie 300zł na dziecko w sytuacji, gdy na pety wydaje się więcej.
Mój ex daje niewiele więcej... Ten znów uważa, że skoro syn jest u niego niecałe dwa dni w tygodniu, to się wszystko wyrównuje
Zaiste, faceci myślą inaczej. Nawet matematykę mają inną. Może stąd te problemy z maturą, może należałoby dzielić klasy według płci i dawać im nauczyciela tej samej płci, co grupa
Mega, Sabina, ania.g, kkisia, gretka, ComeToMeBaby, stara.krycha, efcia, Magdala, megan8 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
A to wszystko przez to, ze chciałaś byc kwitem lotosu a nie kwiatemKrakonka wrote:Nie wstałam. Miałam być kwitem lotosu, ale ze względu na Małgoś poczułam się urażona, zirytowałam się i dopiero po 2 godzinach zasnęłam. Nawet nie słyszałam budzika.
Ale dzień dobry
Mam nadzieję, że lepszy, niż wczoraj.
Rozdaję kawę

moremi, kkisia, Krakonka, kapturnica, ComeToMeBaby, stara.krycha, efcia lubią tę wiadomość
-
Paracetamol możesz spokojnie. A kawę dasz rady pić? Czasami działa lepiej niż tabletka.ania.g wrote:Dzień dobry
Boli mnie głowa od wczoraj
ciśnienie w normie a nawet niskie jak na mnie. Chyba mogę paracetamol wziąć?
Bry
Wczoraj wymieniliśmy siatkę na balkonie i okrutnie się przy tym wymęczyliśmy. Przy okazji kotom coś przez to siedzenie pod łóżkiem odwaliło i latały po mieszkaniu o 4 nad ranem. Jak już przegalopowały i mogłam zasnąć, to Toto mnie skopał
Dzisiaj sporo roboty przede mną. Aniu, kawę z ekspresu podać?
Mega, Sabina, ania.g, kkisia, kapturnica, ComeToMeBaby, Simba, efcia, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyZaspalam!
Wstalam o 7.10 a do pracy na 7.30! To przez Wacie, obiecała mnie obudzić
Ja dziś o suchym pysku, a pić się chce. Maja nam robić badania krwi, pracodawca nam zasponsorowal
Mega, ania.g, moremi, BISCA, ComeToMeBaby, stara.krycha, efcia, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość
-
To pewnie przez te ciemności w nocyDziobak wrote:Dziecko wylo mi pol nocy. Wakacje mu nie sluza.
Ide sie zmasakrowac na rolkach.
Kuzwa, znowu bedzie goraco dzis.
Milego dnia!
Sabina, kapturnica, dorbie, BISCA, ComeToMeBaby, Simba, stara.krycha, efcia, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Mogłabym sporo opowiedzieć o babkach robiących na złość (mimo ułożenia sobie życia z innym facetem, płacenia przez faceta alimentów, rachunków, dbania o dziecko). Zosia ma rację. Baby nie są lepsze, tylko stoją zwykle na lepszej pozycji, bo to im przyznawane jest dziecko.
Ja sobie tak myślę, że babki generalnie są lepiej dbające (oczywiście nie odnosimy się do patologii, bo to w dyskusji takiej nie ma sensu), a to, że dostają więcej opieki nad dzieckiem czasami jest właśnie argumentem, dzięki któremu mniej boją się odejść od zadręczającego je faceta. Bo mimo wszystko finansowo i pracowo babki stoją gorzej. Rzadziej awansują, jak trzeba coś dla dziecka to one się zwalniają, biorą miej nadgodzin itp.
A z tym robieniem na złość, to też zależy od punktu widzenia. Znam "dobrych" tatusiów, dają kasę, biorą dziecko na łikend, kupują mu coś, ale ani wolnego z pracy na chore nie wezmą, ani na wywiadówkę nie pójdą, ani lekcji nie odrobią. Płacenie na dziecko to nie wszystko. Facet jeśli daje alimenty i bierze dziecko na łikend to już jest dobry. Zwykle osoby bezdzietne i inni faceci pomijają ogrom czasu i wysiłku, jaki trzeba włożyć w wychowanie. Ten czas facet poświęca na pracę i przyjemności własne. Matka na szereg czynności codziennych związanych z opieką, domem itp. No i w ocenie niektórych taki facet jest tym dobrym ojcem, bo płaci i kupuje i się widuje, a matka złą, bo się awanturuje o kolejne święta i "złosliwie" jedzie na urlop właśnie wtedy, kiedy ojciec też ma ten urlop.
A czasami oczywiście jest tak, że kobieta rozżalona naprawdę utrudnia kontakty czy nastawia dziecko przeciwko ojcu.
Chcę powiedzieć, że osoby z zewnątrz zazwyczaj nie mają na tyle dogłębnego wglądu w sprawy pary, żeby obiektywnie ocenić sytuację. Zawsze po każdej stronie stoją ludzie, ze swoją niedoskonałością, ze swoimi emocjami i racjami. A oceniający też mają za sobą doświadczenia, przekonania, sympatie.
ania.g, paszczakin, ComeToMeBaby, efcia, Magdala, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Ja sobie tak myślę, że babki generalnie są lepiej dbające (oczywiście nie odnosimy się do patologii, bo to w dyskusji takiej nie ma sensu), a to, że dostają więcej opieki nad dzieckiem czasami jest właśnie argumentem, dzięki któremu mniej boją się odejść od zadręczającego je faceta. Bo mimo wszystko finansowo i pracowo babki stoją gorzej. Rzadziej awansują, jak trzeba coś dla dziecka to one się zwalniają, biorą miej nadgodzin itp.
A z tym robieniem na złość, to też zależy od punktu widzenia. Znam "dobrych" tatusiów, dają kasę, biorą dziecko na łikend, kupują mu coś, ale ani wolnego z pracy na chore nie wezmą, ani na wywiadówkę nie pójdą, ani lekcji nie odrobią. Płacenie na dziecko to nie wszystko. Facet jeśli daje alimenty i bierze dziecko na łikend to już jest dobry. Zwykle osoby bezdzietne i inni faceci pomijają ogrom czasu i wysiłku, jaki trzeba włożyć w wychowanie. Ten czas facet poświęca na pracę i przyjemności własne. Matka na szereg czynności codziennych związanych z opieką, domem itp. No i w ocenie niektórych taki facet jest tym dobrym ojcem, bo płaci i kupuje i się widuje, a matka złą, bo się awanturuje o kolejne święta i "złosliwie" jedzie na urlop właśnie wtedy, kiedy ojciec też ma ten urlop.
A czasami oczywiście jest tak, że kobieta rozżalona naprawdę utrudnia kontakty czy nastawia dziecko przeciwko ojcu.
Chcę powiedzieć, że osoby z zewnątrz zazwyczaj nie mają na tyle dogłębnego wglądu w sprawy pary, żeby obiektywnie ocenić sytuację. Zawsze po każdej stronie stoją ludzie, ze swoją niedoskonałością, ze swoimi emocjami i racjami. A oceniający też mają za sobą doświadczenia, przekonania, sympatie.
To ja po przeczytaniu tego wszystkiego o tych złych babach , wstrętnych ojcach ide dac wielkiego kissa mojemu sprawdzonemu , wysłużonemu chUopu za to jaki jest .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 08:18
Sabina, moremi, Krakonka, Reni, Zofia8, paszczakin, ComeToMeBaby, stara.krycha, efcia, Magdala, Mega, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

-
A tak wogóle to dzień bry
Mój dojechał późnym wieczorem ale cały i zdrowy .No dobra troche sponiewierany pogoda
. Jak dobrze bo przejmie większość spraw ,ja mam fajrant
Sabina, moremi, paszczakin, ComeToMeBaby, Simba, stara.krycha, ania.g, efcia, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

-
Ale nie masz karpatkikapturnica wrote:A tak wogóle to dzień bry
Mój dojechał późnym wieczorem ale cały i zdrowy .No dobra troche sponiewierany pogoda
. Jak dobrze bo przejmie większość spraw ,ja mam fajrant 
kapturnica, Sabina, dorbie, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Nie no mi i tak nie wolno.A widok prującego kawałek po kawałku ciasta przez mojego po północy był rozczulającymoremi wrote:Ale nie masz karpatki

Hehhehhehe
Sabina, dorbie, paszczakin, ComeToMeBaby, efcia, stara.krycha, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

-
Naprawdę? Nie wolno Ci? Nie wiedziałamkapturnica wrote:Nie no mi i tak nie wolno.A widok prującego kawałek po kawałku ciasta przez mojego po północy był rozczulający
Hehhehhehe
Mega lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyHello!
Wczoraj uspokojona, ze jest ok, a dzis rano znowu plamienia. Zwariuje, wiem , ze jest ok, ale boje sie ze może nie być ok.
Idę dziś jeszcze do tej mojej starej gin. Glupio mi sie wyplątac z tych wizyt, mam nadzieje, ze nie pojdzie jakis przeciek ze chodze podwojnie, bo mi będzie glupio. Nie chcialabym zawieść mojej koleżanki, przyjmuje mnie gratis i ciągle ja bombarduję smsami
Sabina, Simba, Arwena, ania.g, efcia, Mega lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH