SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie. Nogi mnie bolą!!!!
    Na 15 poprawiny!

Cieszmy się upałami! Tak szybko odchodzą!
    :-)

BISCA, kkisia, Heretyczka, moremi, anna maria, Mega, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, Bozia3 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam niedzielnie. Nogi mnie bolą!!!!
    Na 15 poprawiny!

Cieszmy się upałami! Tak szybko odchodzą!
    :-)
    I niech odchodzą jak najszybciej:P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Goraco, goraco, goraco....
    Cala noc snila mi sie walizka z 200 tys €. O.o
    Jechalam z nia do siostry metrem ( wiecie, ta linia z Lyonu do Stokholmu ;-) ) . Zarabali mi ta walizke i cala noc sie w tym metrze meczylam, zeby Ja znalezc bo nie naleza la do mnie, tylko mialam przekazac komus. Przedziwni ludzie byli w moim snie. Ah a, byly tez pandy ?!?!
    Ide sobie wlaczy jeden odcinek "Nurse Jackie" , zeby "odetchnac" ;-) .
    Ale najpierw kawa. Kto chce ?

kkisia, moremi, anna maria, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dziś dyżur. Jest upał i o 12.00 jadę na wyjazd 15km. Ale jednak jak przyjde na dyżur od rana, to jest inaczej niz gdybym byla juz po nocce na dyzurze. Juz w lipcu nie mam skumulowanych dyżurów dzien po dniu. Obym wytrzymala jak najdłużej.
    Moje chlopaki jada na Jeziorak na jacht z dziadkiem do piątku, potem od razu na obóz w góry na 12 dni. Odpoczne na maksa od dzieci, zatesknie 100 razy :-)

kkisia, Dziobak, moremi, Bliska 77, kapturnica, macduska, Mega, Sabina, ComeToMeBaby, malgos741, Aasiula, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dobry,

Goraco, goraco, goraco....
    Cala noc snila mi sie walizka z 200 tys €. O.o
    Jechalam z nia do siostry metrem ( wiecie, ta linia z Lyonu do Stokholmu ;-) ) . Zarabali mi ta walizke i cala noc sie w tym metrze meczylam, zeby Ja znalezc bo nie naleza la do mnie, tylko mialam przekazac komus. Przedziwni ludzie byli w moim snie. Ah a, byly tez pandy ?!?!
    Ide sobie wlaczy jeden odcinek "Nurse Jackie" , zeby "odetchnac" ;-) .
    Ale najpierw kawa. Kto chce ?

Poproszę z mlekiem i w dużym kubku. :-)

kkisia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Wyspałam się :-)

kkisia, kapturnica, macduska, Mega, iwcia77, Magdala, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Czy mogę do Was dołączyć?? Mam 34 lata ale bliżej mi do Was niż do tych dziewczyn po 30 :) O drugie dziecko staram się ponad rok. Nie wiadomo co w końcu jest nie tak :( Moje cykle od początku starań bardzo się rozregulowały są krótkie od 24 do 26 dni. Ostatni trwał 23 dni, miesiączka też skąpa około 3 dni. Jestem po laparoskopii , jajowody drożne, ale jak leżałam w szpitalu to pielęgniarka powiedziała mi że z nią było tak samo jak ze mną, tzn. po cc była tak mocno oczyszczona że nie udało jej się zajść w drugą ciążę. Czuję owulację co miesiąc, może troszkę gorzej jest teraz ze śluzem. TSH za wysoki bo 2,7 ale biorę Euthyrox, mam Hashimoto , FSH też za wysokie bo 10, w 21 dniu cyklu progesteron 16, a prolaktyna 11, miałam dwa monitoringi. Mąż zbadał się i nie jest też źle , więc dlaczego się nie udaje??? W sobotę 11 lipca idę do ginekologa , nowego , wiążę z nim wielkie nadzieje że podobno jest bardzo dobry. Jestem też trochę ograniczona finansowo , nie mogę sobie pozwolić na jakieś wyjazdy bo nie mam za co :( Z mężem ciągle się ostatnio kłócimy , nie mam w nim wsparcia:( nie potrafi mnie zrozumieć , przytulić, chociaż też chce drugiego dziecka. Na dodatek moja koleżanka z którą razem się starałyśmy właśnie zaciążyła i jest mi jeszcze gorzej. Kochane proszę Was o wsparcie bo już nie wyrabiam :(

anna maria, kapturnica, macduska, Mega, iwcia77, ania.g, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, paszczakin, malgos741, Arwena, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Po wczorajszym koszmarnym dniu wreszcie odżyłam. Ciśnienie leży na podłodze to pozwoliłam sobie na małą kawkę z mlekiem :)
    My imiona mamy już wybrane jak będzie dziewczynka to Julia a jak chłopiec to Antoni. Mało oryginalnie ale co dla mnie ważne te imiona nie mają zdrobnień które mi się nie podobają. Np. bardzo podoba mi się imię Jan ale jak by ktoś wołał mi na dziecko Jaś to by mnie szlag trafił, albo Gabriel ale Gabryś to już odpada na całego i tak z większością.
    W każdym razie czy to będzie Julka czy Antek to najważniejsze żeby dziecko było zdrowe.
    Miłego :)

anna maria, dorbie, Bliska 77, kapturnica, Sabina, Dziobak, macduska, Mega, iwcia77, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, moremi, gosia7122, malgos741, Arwena, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Yesenia :-)
    Zaraz jeszcze dziewczyny zrobią Ci test ;-) parę pytań typu jakie masz cycki, czy kupy noworodka smierdzą i jaki masz stosunek do Kubusia Puchatka ;-)
    A bardziej poważnie - ile czasu się staracie? A mąż przebadany? Ile lat ma Twoje pierwsze dziecko?

Mnie prawdopodobnie za mocno wyłyżeczkowali po poronieniu, a później lekarz dobił moje endometrium clo, ale nawet przy endo 6 mm ciąża jest możliwa. Nie wierz pielęgniarce :-)

dorbie, anna maria, kapturnica, macduska, Mega, iwcia77, ania.g, Magdala, Sabina, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi wszystko napisałam wyżej :) teraz zmykam :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa kolezanke :-)rozgosc sie tu ,nie przestrasz sie testow sprawnosciowych ktore Cie pewnie nie Omina ;-)

dorbie, kapturnica, Mega, iwcia77, BISCA, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Yesenia!
    A robiłaś wykres? Nie masz przypadkiem za krotkiej fazy lutealnej? Kiedy masz owulke i skok tempki?
    Na pewno powinnas miec TSH ok 1,0, ponad 2 to stanowczo za wysoko

iwcia77, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yesenia, pojawiłas się i od razu zmykasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, tak, na pewno plażujecie...

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten cholerny upal :-)
    Anna Maria, obiecuje ze wrzuce jakies zdjecie agatki,
    Ania g., pewnie ze kawka z mlekiem nie zaszkodzi
    Dorbie, masz calkowita racje, idealne do zajscia tsh t w granicach 1
    Milego dnia laski

dorbie, kapturnica, macduska, Mega, gretka, iwcia77, ania.g, kkisia, moremi, anna maria, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Yesenia! Wpadłaś do nas na chwilkę, czy zdejmiesz buty i się rozgoscisz?

Mega, Bliska 77, iwcia77, dorbie, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, anna maria, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    My zaraz zmykamy nad wodę, czekamy tylko na dzieciaka, bo poleciała z koleżanka do sklepu na chwile i ja wsysło ;) pewnie za długo w tym upale nie wysiedzimy, ale zawsze coś :)
    Witam nowa koleżankę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 16:32

Bliska 77, macduska, iwcia77, dorbie, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska słodki ten twój kwiatuszek :) nareszcie go ujawniłas :) cudna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 16:31

Bliska 77, iwcia77, dorbie, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bliska słodki ten twój kwiatuszek :) nareszcie go ujawniłam :) cudna
    Dzieki :-) rozrabia jak diabli, tu siedzi w szufladzie na plyty, czywscie sama do niej wlazi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 12:16

dorbie, kkisia, moremi, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Witam! Czy mogę do Was dołączyć?? Mam 34 lata ale bliżej mi do Was niż do tych dziewczyn po 30 :) O drugie dziecko staram się ponad rok. Nie wiadomo co w końcu jest nie tak :( Moje cykle od początku starań bardzo się rozregulowały są krótkie od 24 do 26 dni. Ostatni trwał 23 dni, miesiączka też skąpa około 3 dni. Jestem po laparoskopii , jajowody drożne, ale jak leżałam w szpitalu to pielęgniarka powiedziała mi że z nią było tak samo jak ze mną, tzn. po cc była tak mocno oczyszczona że nie udało jej się zajść w drugą ciążę. Czuję owulację co miesiąc, może troszkę gorzej jest teraz ze śluzem. TSH za wysoki bo 2,7 ale biorę Euthyrox, mam Hashimoto , FSH też za wysokie bo 10, w 21 dniu cyklu progesteron 16, a prolaktyna 11, miałam dwa monitoringi. Mąż zbadał się i nie jest też źle , więc dlaczego się nie udaje??? W sobotę 11 lipca idę do ginekologa , nowego , wiążę z nim wielkie nadzieje że podobno jest bardzo dobry. Jestem też trochę ograniczona finansowo , nie mogę sobie pozwolić na jakieś wyjazdy bo nie mam za co :( Z mężem ciągle się ostatnio kłócimy , nie mam w nim wsparcia:( nie potrafi mnie zrozumieć , przytulić, chociaż też chce drugiego dziecka. Na dodatek moja koleżanka z którą razem się starałyśmy właśnie zaciążyła i jest mi jeszcze gorzej. Kochane proszę Was o wsparcie bo już nie wyrabiam :(
    witam nowy narybek i stare piranie ;D

ano co mamy robic? przygarniem cie , troche sie tu posmiejemy, troche opierniczymy, troche ponabijamy, troche poprzytualmy, troche pomorzemy , wyspowiadamy no wiec wilkommen :D

Bliska 77, dorbie, kapturnica, ania.g, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 10309 10310 10311 10312 10313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ