SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Więc jak sprawdzić czy była owu i dlaczego mogę mieć takie krótkie cykle??
    Ja bedziesz przez kilka mcy prowadzila wykres to zobaczysz ile trwa faza lutealna, kiedy masz ovu a kiedy miesiaczka, bo ovu może byc wczesniej, a faza lutealna musi trwac 14 dni aby endonetrium przygotowalo się na zagnieżdżenie. Moja gin od razu dala mi luteine abym brala w 3. dzien po owulacji, bo w wywiadzie w poprzednich ciazach mialam krwawienia na poczatku ciazy, pomimo tego, ze mam wysoki progesteron we krwi.

Bliska 77, Magdala, Mega, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Tzn po temperaturze już można zobaczyć ?
    Sama tempka tez nie jest pewnikiem, kilka rzeczy raczej tak. Jeden krok do sukcesu

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Sama tempka tez nie jest pewnikiem, kilka rzeczy raczej tak. Jeden krok do sukcesu
    tzn co jest pewnikiem oprócz ciązy?

• Drica78 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich
    Jestem tu jak kazda z Was ... Szukajaca nadzieii na nowe zycie... Mam 2 dzieci z bezproblemowego zaplodnienia ! Hehe tzn chcialam I mialam ! Ale Bylam mlodsza .. Dzis mam 36 lat I chyba nawalam! Od stycznia pragne zajsc w ciaze I nie mogę ... Mieszkam w uk I az mnie skreca Ze nie mogę udac się do gina tylko musze gadac z ogolnym lekarzem ktory mowi ; " jest ok masz regularne miesiaczki do Roku czasu to Norma !!! Ale jā glupieje ! Ci mies urojone objawy widzialam Juz nawet kreske na brzuchu !!!! W tym mies okres nie przyszedl po 28 dniach test wyszedl negatywny hmmm ale zadzwonilam do polskiej lekarki ktora powiedziala ze testy sa rozne jak ich ceny ! Grosze lepsze I nie powinnam się sugerowac nimi ! A czekac
    Objawy teZ inne gdyz Zwykle po owulce mialam juz bole podbrzusza do okresu az ... Teraz nic ! Ani pryszczy ani bolu ... Tylko straszny bòl Krzyza I zawroty glowy ... Tak jakbym byla na haju !!!!! Dzis pobolewania podbrzusza ale jak to lekarka stwierdzila ( niestety telefonicznie) moZe to byc zagniezdzanie co na tescie nie wyjdzie ciaza jeszcze a moze @ !
    Brzuch mam twardy ale miewalam Dziwne zaparcia I opuchly mi kostki a podobno to Tez jest malo zauwazalny objaw ciazy !
    Co do temperatury of kilku dni zawalilam mierzenie bo zaspalam godzine o ktorej Zwykle mierze a Dr powiedzial ze tylko mam zapisywać te ktore mierze o 8 rano po przebudzeniu ... Dzis zmierzyłam o 9.30 czyli półtora godz pózniej niz zwykle i był spadek ale dr nie wzięła jej pod uwagę sugerowała jutro rano zmierzyć ale o 8 ..... 12 dni po owulacji temp utrzymywała sie do 37.1-37.0 a potem zawaliłam mierzenie hmmm
    Tak bardzo nie chce miesiączki jesli jutro tempka opadnie to chyba nadzieii brak ... Choć podobno wg opinii lekarza temperatura jest tak samo Gów....ym wykładnikiem jak naturalne metody antykoncepcyjne gdyż z rożnych innych czynnikow metoda kalendarzowa zawiodła wiele par których dzieci nie chcieli no i zawodzi tych ktorzy dzieci chcą ! Ja np pierwszy raz miałam piękny śluz ( wiesiołek) a wykres pokazał mi ze nie ma owulki w ten dzien hmmmm choć dla bezpieczeństwa było przytulanko z moim facetem ! Ten cykl jest zupełnie inny nie mam żadnych objawów ktore miałam dotychczas na @
    Ale przeciez to nie wystarczy
    Dzis powinnam dostać @ i nie ma !!! Cieszy mnie to ale juz tyle razy sie zawiodłam ze uwierzcie boje sie iść do toalety ze ujrzę @@@@ i zwariuje
    Pozdrawiam trzymajcie kciuki cxxxxx jak i ja trzymam za was wszystkie

Ferrari
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica78 a może by tak troche poluzowac warkoczyki ???

Mega, macduska, Bliska 77, moremi, BISCA, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    tzn co jest pewnikiem oprócz ciązy?
    Nie,no tylko ciąża, chociaż może byc tez owulka a ciąży niet.
    Ale jak jest skok tempki, śluz, inne objawy od hormonow i jeszcze ciałko żółte w usg, to wiemy że pecherzyk pękł, ale czy byl wartosciowy ibyla kom.jajowa, tonie wiemy.
    Jabylam na monitoringu przed ciąża i moja gin mówiła ok 15.00, że jeszcze mostki sa, jeszcze nie pękła, powinna pęknąć w weekend, a byl wtorek. A ja czułam,ze to będzie tego wieczoru i było, bo tempka wzrosła zaraz po tym dniu. Jakbym czekała do weekendu, to by ciazy nie było

Heretyczka, kapturnica, Bliska 77, ania.g, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica78, stres ci teraz nie pomoże. Wiem, że to najgorszy moment, czekanie... Kazda z nas to przechodziła. Tylko cierpliwość ci pomoże. Zmierz na spokojnie jutro tempke,mozesz zrobic znowu test, objawy moga byc takie same na miesiączkę jak i na ciążę.
    Powodzenia ci życzę :-)

Bliska 77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ledwo żywa po poprawinach. Przeprasowałam co nieco, świetne wesele takie swojskie, na luzie bez zadęcia. Inaczej już dzisiaj patrzę na świat! :-)
    Witaj Drica! Dobrze Kapta mówi. Zluzuj trochę. Jeszcze masz czas i nie starasz się tak strasznie długo. Spokojnie. :-)

A to dzisiaj był dzień rekrutacji? Nie wiedziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 20:53

dorbie, ania.g, kapturnica, paszczakin, Magdala, Sabina, Bliska 77, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Mam nadZieje, ze nikt nie bedzie jej dokuczal z powodu rudomiedzianych wloskow,bo za naszych czasow to roznie bywalo
    Dziewczyny mogą być rude.. Ładnie.
    Gorzej jak chłopak marchewka ;)

kapturnica, Sabina, Bliska 77, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj super dzień z super gośćmi.. Młody taki podekscytowany, że zamiast zasypiac to fika w łóżku. Było 2 jego kolegów i jeden przyszły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 21:25

moremi, Magdala, dorbie, anna maria, Simba, Sabina, Bliska 77, ComeToMeBaby, Mega, Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwowałam dzisiaj bociany. W największy upał jeden zawsze stał z rozłożonymi lekko skrzydłami i ocieniał młode.

paszczakin, kapturnica, ania.g, dorbie, anna maria, Simba, Sabina, Bliska 77, Reni, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, zazdroszczę tego wesela. Poszlo by się.
    Ja w ogóle Lubie wesela, a wiejskie czy góralskie to już bardzo!

kapturnica, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Obserwowałam dzisiaj bociany. W największy upał jeden zawsze stał z rozłożonymi lekko skrzydłami i ocieniał młode.

To tak jak ja na spacerze ;)

macduska, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dirka78, litości! Taka ilość tekstu to co najmniej 7 postów ;)

kapturnica, moremi, anna maria, Bliska 77, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    To tak jak ja na spacerze ;)

Też rozkładałaś skrzydła? :-D

moremi, kapturnica, Simba, paszczakin, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Wacia, zazdroszczę tego wesela. Poszlo by się.
    Ja w ogóle Lubie wesela, a wiejskie czy góralskie to już bardzo!

Masz czego! Zimne piwo z beczki, ogórki małosolne łowione ze słoika, pieczeń wieprzowa krojona własnoręcznie w grube plstry, ciasto pieczone przez sąsiadki ....

kapturnica, Simba, Sabina, anna maria, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, jak się objadłam :-D
    Bylismy w gosciach i było suuuper :-) a teraz kolejna impreza, goście międzynarodowi, a ja nawet napić się nie mogę, żeby wspomóc swój angielski ;-)

kapturnica, macduska, Magdala, dorbie, anna maria, Simba, Sabina, paszczakin, Bliska 77, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, kkisia, peppapig lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    O rany, jak się objadłam :-D
    Bylismy w gosciach i było suuuper :-) a teraz kolejna impreza, goście międzynarodowi, a ja nawet napić się nie mogę, żeby wspomóc swój angielski ;-)

Rozumiem i współczuję. Mam to samo! Co to jest, że na lekkiej bani dopiero z człowieka poliglota wychodzi i - "się słowa takie zna co się nie znało", że się wspomogę piosenką...

moremi, dorbie, anna maria, Simba, Sabina, Bliska 77, Mega, kkisia, peppapig lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napotkałam sarenkę nieopodal domu. Namawiałam Suczysławę, żeby nam kolację upolowała, ale ta nawet nie zwróciła uwagi na dziczyznę. Za to loda zjadła zjadła, owszem. Co za cywilizowane zwierzę...
    :)

ania.g, moremi, Bliska 77, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A ja napotkałam sarenkę nieopodal domu. Namawiałam Suczysławę, żeby nam kolację upolowała, ale ta nawet nie zwróciła uwagi na dziczyznę. Za to loda zjadła zjadła, owszem. Co za cywilizowane zwierzę...
    :)
    To tak jak nasz, kotka sąsiada to i owszem ale na bażanta w ogóle zero reakcji.

Krakonka, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 10312 10313 10314 10315 10316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ