X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Na górze jest galeria wykresów, można tam porównać wykresy: owulacyjne, bezowulacyjne i ciążowe. Można nawet poobserwować wg. wieku, przyjmowania ew. leków a nawet późnej owulacji. Bardzo ciekawa lektura.
    Iwone, mój wykres jest moim pierwszym i ostatnim :) Nie mam zbyt dobrego termometru, ale ze swoich odczuć wiem, że to zabawa nie dla mnie. Nie chcę zeby wykres i jego interpretacja zdominowała moje życie codzienne, a tak czuję ze by się stało. Wolę, jeśli już będziemy się starali, monitoring, bo przynajmniej w większym stopniu będę miała czarno na białym czy coś się u mnie dzieje, czy nie. Na ten moment prawie nic się nie dzieje i jestem na etapie badań i dociekań czemu się pochrzaniło :) Potem pewnie będzie leczenie i czekanie na efekty.

Ale rozumiem, że dla każdej z nas dobre i wygodne jest coś innego i tego się trzeba trzymać :)

Ja się w tym momencie nie nastawiam na nic. Będzie co będzie i nawet nie będę rozczarowana tym, że za tydzień na monitoringu lekarz mi powie, ze np. pęcherzyk się wchłonął, bo się na taką informację nastawiam biorąc pod uwagę moją sytuację.

Za Ciebie trzymam kciuki i życzę miłej zabawy z owu :P ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2013, 12:58

Iwone, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe co robimy z tymi naszymi synowym akceptujemy czy jakies inne rozwiazanie?

caffe, Mango, inessa lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam dziewczyny .MANGO a Ty mialas wczoraj urodziny? bo cos mi sie tak zdaje,czy sie myle? Jezeli tak to wszystkiego co najpiekniejsze i najcudowniejsz no i oczywiscie malenkiej istotki.
    To ja się podpinam pod życzenia jakby co :P

anna maria, Mango, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Caffe co robimy z tymi naszymi synowym akceptujemy czy jakies inne rozwiazanie?
    Wiesz, nie pozostaje nam nic jak tylko wyrażać swoje zdanie, bo nakazać nic nie można. Mnie ona wkurza bo manipuluje jego emocjami, a on jest bardzo za nią i to potem strasznie przeżywa. Jakbym mu powiedziała żeby ją zostawił, to i tak mnie nie posłucha. Ale mnie wysłuchać musi co mam do powiedzenia i mam nadzieję, ze sobie to przemyśli i wyciągnie z tego wnioski. teraz mam do niego dostęp ograniczony bo przez wakacje nie ma go w domu, ale jak wróci to będę starała się mu tłuc do głowy różne rzeczy, zeby nie dał sobą manipulować i starał się podchodzić do wszystkiego bardziej z dystansem i rozważniej. Żeby sobie po prostu krzywdy sam w życiu nie wyrządził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2013, 13:04

inessa, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, nie mam czasu poczytać, nadrobię póxniej, robimy grilla, przy sprawdzaniu poczty wpadłam na taki artykuł

http://dzieci.pl/kat,1024231,title,Rodzicielski-debiut-po-czterdziestce,wid,15851463,wiadomosc.html

i się dzielę :)

pozdrawiam Was

caffe, Iwone, inessa, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wiesz, nie pozostaje nam nic jak tylko wyrażać swoje zdanie, bo nakazać nic nie można. Mnie ona wkurza bo manipuluje jego emocjami, a on jest bardzo za nią i to potem strasznie przeżywa. Jakbym mu powiedziała żeby ją zostawił, to i tak mnie nie posłucha. Ale mnie wysłuchać musi co mam do powiedzenia i mam nadzieję, ze sobie to przemyśli i wyciągnie z tego wnioski. teraz mam do niego dostęp ograniczony bo przez wakacje nie ma go w domu, ale jak wróci to będę starała się mu tłuc do głowy różne rzeczy, zeby nie dał sobą manipulować i starał się podchodzić do wszystkiego bardziej z dystansem i rozważniej. Żeby sobie po prostu krzywdy sam w życiu nie wyrządził.
    Przedstawic swoje zdanie zawsze mozna. Problem w tym ze mlodzi za miedzy mlotem a kowadlem. Musi kazde z nich rozsadzic czy rzeczywiscie przypadkiem nie masz racji. A ze jajko jest lub stara sie byc madrzejsze od kury -cos w tym jest. Najlepiej odczuc to na wlasnej skorze, a przed tym nie da sie nikogo chronic....i tak zrobi jak chce. Zreszta same bylysmy przyszlymi synowymi- czy bylo tak fajnie - ja nie sadze. Choc moj ma 43 na karku,zone, dzieci, dom mamusia i tak mu matkuje ja robie ciagle bledy a ona startuje na matke polke. Nie ma konkurencji w ktorej nie bedzie lepsza

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

Promyk
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Przedstawic swoje zdanie zawsze mozna. Problem w tym ze mlodzi za miedzy mlotem a kowadlem. Musi kazde z nich rozsadzic czy rzeczywiscie przypadkiem nie masz racji. A ze jajko jest lub stara sie byc madrzejsze od kury -cos w tym jest. Najlepiej odczuc to na wlasnej skorze, a przed tym nie da sie nikogo chronic....i tak zrobi jak chce. Zreszta same bylysmy przyszlymi synowymi- czy bylo tak fajnie - ja nie sadze. Choc moj ma 43 na karku,zone, dzieci, dom mamusia i tak mu matkuje ja robie ciagle bledy a ona startuje na matke polke. Nie ma konkurencji w ktorej nie bedzie lepsza
    Własnie to miałam na myśli, że my możemy sobie tylko pogadać, a oni zdecydują.

Ja teściową mam dobrą i ona się nie wtrąca i nie manipuluje :)

Mango, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam dziewczyny .MANGO a Ty mialas wczoraj urodziny? bo cos mi sie tak zdaje,czy sie myle? Jezeli tak to wszystkiego co najpiekniejsze i najcudowniejsz no i oczywiscie malenkiej istotki.
    No niestety miałam :( Strasznie mnie to dobiło, ale serdecznie dziękuję za pamięć :)Może będzie z tego taki pożytek, że życzenie się spełni ;)

caffe, inessa, bliska77, anna maria, Dorka71 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:38

caffe, inessa, megan8, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:38

caffe, Mango, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Caffe dzięki, ja za Ciebie i inne dziewczyny też trzymam kciuki. :) Chciałabym żeby nam wszystkim się udało :)
    Caffe nie wiem dlaczego, ale jakoś wydaje mi się, że się troszkę podłamałaś po poronieniu. Jakbyś była zrezygnowana...
    Ja jeszcze o tym nie pisałam tu na forum, ale też poroniłam w 11 tc. Była to moja pierwsza ciąża. Długo nie mogłam się z tym pogodzić.
    Częściowo pogodziłam się z tym rodząc zdrowego syna a później kolejnego. Do dziś wspominam mojego aniołka, ale łatwiej mi to teraz sobie wytłumaczyć. W tamtym czasie nie było to łatwe.
    Iwone, trochę podłamana jakaś jestem, ale teraz nie z powodu poronienia. Poronienie przeżyłam ciężko, ale się z tym w pewien sposób pogodziłam i nie drążę juz tematu czemu, dlaczego itd.

Czasami baby tak mają, że im się wszystkiego odechciewa i teraz ja tam mam :) może to przez hormony i zbliżającą się @ ? Biorę dupka i nie wiem kiedy nadjedzie @ bo moje cykle są w cały świat. Przejdzie mi pewnie niebawem, przynajmniej taką mam nadzieję.

Dzięki za zainteresowanie :) <3 i też bardzo mi przykro, że musiałaś doświadczyć takiej tragedii <3

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:47

inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 :D :D

megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was już z kraju. Jestem w totalnym szoku cywilizacyjnym, szczęśliwa, zaskoczona. Polska jest piękna, cudowna i nigdzie więcej się nie ruszam a chłop jak chce niech sam się włóczy (na razie nie chce). dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe - spędziłam je w gronie najlepszych przyjaciół więc nie muszę mówić jak mi było dobrze.
    Organizacja życia na nowo jest trudna i czasochłonna. Nie mam jeszcze neta więc nie będę zbyt często wpadać - no chyba, że dorwę jakieś ups by mi założyli ale mam inne zajęcia, więc może lepiej jak dłużej pożyję w realu a nie w cyberprzestrzeni. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za "owoce".

Mango, inessa, promyk, megan8, samira, Panda, bliska77, caffe, Bursztyn, anna maria, Dorka71, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w Polsce kochana!!! :D :D :D
    Zadomawiaj się z powrotem :P

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:39

inessa, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:40

• Mango Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Miśku w kraju :) Tęskniłyśmy :)

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta i dobranoc. Poczytałam.

Witaj Miśka nareszcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2013, 22:11

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, już nadrobiłam dwa dni ;-)
    Polarmisiu witaj :-)
    Iwona, miło że do nas dołączyłaś
    Olena wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ;-)
    Jubilatkom wszystkiego NAJ ;_)
    Wreszcie nieco chłodniej i człowiek od razu inaczej funkcjonuje :-)
    Dziewczyny miłego dnia

caffe, Mango, Iwone, inessa, Bursztyn, megan8, Dorka71 lubią tę wiadomość

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ