Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane w słonecznym ale nie upalnym dniu :D DObrego tego dnia i tygodnia życzę :)
    Ja zaraz ide zaprawiać ogórki dziś w zalewie musztardowej :P
    Jutro mam komisje w ZUSie i już mam stresa brbrbbrbr pamietajcie prosze o mnie :)
    PAmietam o każdej czytam nasze forum ale jest tyle tu wpisów,że nie jestem się teraz wstanie odnieść do każdego, powiem tylko,ze jest super bez tego mierzenia o stałej godzinie, wiadomo,że niektórych objawów nie jesteś sie wstanie nie zauważyć :P ale to jest już inaczej tak na luzie.
    Choć ja teraz jetsem troche zdenerwowana bo powinnam mieć już @ a jej nie ma jak dostane jutro na droge i na komisje to nie bedzie zbyt przyjemnie!!!
    ODezwe się jak zaprawie ogóreczki :) buziaki

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie tak znikają :-(
    a szkoda.. człowiek tęskni ;-)

iza, iwka, Conducive też nie zaglądała dawno, 40...
    Bozia3 wrote:
    na nowe mieszkanko - może pojawi się nowy lokator..;)

Iza zniknęła jakoś zupełnie - chyba sobie odpuściłą ovu - może wroci za jakiś czas z brzuszkiem....bo odpuściła...:)

No Iwka sie nie odzywa - ta od czekolady...:) jestem ciekawa co u niej...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tu ograniczają mnie też finanse
    jesteśmy w trakcie zakupu mieszkania więc każdy grosz się teraz przyda więc to mnie powstrzyma przed monitoringiem a jakby nie było 300 to tak na dzień dobry
    ja też jestem spokojniejsza jak gin mi powie czy jest pęcherzyk czy go nie ma ale myślę, że jeden miesiąc wytrzymam ;-)
    dokładnie, ta cholerna kasa......

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kurcze - może akurat do grudnia się uda...Aga nie myślałaś o in vitro? Może jakiś kredyt i zaryzykowac? :)
    Bozia, my mamy już kredyt na 30 lat i nikt wiecej nam nie da, no moze 1000zł a to akurat na badania niezbędne przy in vitro :-)

nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ja też za chwile właduję się na trzydziechę więc zostanie mi tylko kupić sobie chomika
    taka sytuacja!
    agafbh wrote:
    Bozia, my mamy już kredyt na 30 lat i nikt wiecej nam nie da, no moze 1000zł a to akurat na badania niezbędne przy in vitro :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahaha ja też za chwile właduję się na trzydziechę więc zostanie mi tylko kupić sobie chomika
    taka sytuacja!
    wiemy zatem o co chodzi i jak jest, zyjemy niestety w chorym kraju w którym państwo finansuje leczenie np alkoholików ale ani grosza nie dokłada do leczenia niepłodności, co z tego że dofinansują in vitro a ile jest rodzin których nawet na "resztę" nie stać, nie mówiac o tym, że podstawowe badania i leki przy najprostszym leczeniu niepłodności to równowartość kilkuset złotych miesięcznie........a nie będę sie denerwować, to tak odnośnie polityki prorodzinnej i trąbienia, ze jest nas coraz mniej

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa wiesz, że Cię wspieramy i jesteśmy myślami przy Tobie. Bądź dzielna
    0ulan.gif

a może @ nie dostaniesz ;-)
    inessa wrote:
    Jutro mam komisje w ZUSie i już mam stresa brbrbbrbr pamietajcie prosze o mnie :)
    Choć ja teraz jetsem troche zdenerwowana bo powinnam mieć już @ a jej nie ma jak dostane jutro na droge i na komisje to nie bedzie zbyt przyjemnie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, jutro wszystkie jesteśmy myślami z Tobą, będzie ok :-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak nie ma co się denerwować prolaktyna te sprawy 0sarcastic.gif
    a tak na marginesie to ja jestem ciekawa co się będzie dalej działo.. bo trąbią na lewo i prawo, że polacy się starzeją mało młodych i co dalej..
    baaardzo jestem ciekawa co wymyślą
    05icon_ass.gif
    agafbh wrote:
    wiemy zatem o co chodzi i jak jest, zyjemy niestety w chorym kraju w którym państwo finansuje leczenie np alkoholików ale ani grosza nie dokłada do leczenia niepłodności, co z tego że dofinansują in vitro a ile jest rodzin których nawet na "resztę" nie stać, nie mówiac o tym, że podstawowe badania i leki przy najprostszym leczeniu niepłodności to równowartość kilkuset złotych miesięcznie........a nie będę sie denerwować, to tak odnośnie polityki prorodzinnej i trąbienia, ze jest nas coraz mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 10:49

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasa to cholerstwo....a w Pl to już porażka...taka Niemka czy Francuska to in vitro czy badania ma na pierdnięcie....stac ją na wszystko, jeśli tylko chce...a tutaj kiszka..jutro idę na monitoring (no chyba, że przylezie franca)- czy była owulka...raczej była - ale lekarka chce mieć pewność czy mi te hodowane jajca pękają - bo jak nie, to w następnym cyklu pregnyl...

Nie miałam pojęcia, że owulke można sprawdzić do końca cyklu, nawet dzień przed @ - chyba poznają to po ciałku żółtym?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska - pamiętamy o Tobie - nic się nie martw...:) A @ niech CI się opóźnia jak najdłużej może..;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, że już i u nas zaczynają wprowadzać, że z nfz nie dostaje się nic na podtrzymanie ciąży w pierwszym trymestrze!
    chcieliśmy być w Europie to mamy :-/
    Bozia3 wrote:
    kasa to cholerstwo....a w Pl to już porażka...taka Niemka czy Francuska to in vitro czy badania ma na pierdnięcie....stac ją na wszystko, jeśli tylko chce...a tutaj kiszka..jutro idę na monitoring (no chyba, że przylezie franca)- czy była owulka...raczej była - ale lekarka chce mieć pewność czy mi te hodowane jajca pękają - bo jak nie, to w następnym cyklu pregnyl...

Nie miałam pojęcia, że owulke można sprawdzić do końca cyklu, nawet dzień przed @ - chyba poznają to po ciałku żółtym?

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jeszcze raz przeróbmy temat, bo już nie pamiętam

test owu mam cień ale nie cienia trochę mocniejszy

czy możliwe że będzie jeszcze owlacja? dzisiaj już 18dc a cykle mam raczej regularne..
    pęcherzyk był mały więc może jednak się jeszcze wykluje?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co zrobiłam test ciążowy przed chwila i mam cień ale widoczny drugiej kreski co ja mam zrobić teraz???

nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny, megan8, MoniaT, Mango, Andzia33, promyk, angela lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobra jeszcze raz przeróbmy temat, bo już nie pamiętam

test owu mam cień ale nie cienia trochę mocniejszy

czy możliwe że będzie jeszcze owlacja? dzisiaj już 18dc a cykle mam raczej regularne..
    pęcherzyk był mały więc może jednak się jeszcze wykluje?
    całkiem to możliwe, tempka CI spadła i śluz masz dobry...może po tych hormonach Ci się poprzesuwało. Ja tak miałam kilka miesięcy temu - byłam u gina w 11 czy 12 dc i powiedział mi, że będzie bezowulacyjny - bo nie ma dominanta...a potem miałam owulke na 90 procent chyba w 17dc czy w 18dc, bo tempka skoczyła i progesteron był ponad 20...
    Jutro powinien być teścior w takim razie wyraźniejszy...i do działania..:)

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to co powtórzyć jutro rano
    nie przemęczać się ..ogórki niech Ci mąż zakręca
    i jak pozytyw to do gina marsz!
    inessa wrote:
    Dziewczyny wiecie co zrobiłam test ciążowy przed chwila i mam
    cień ale widoczny drugiej kreski co ja mam zrobić teraz???

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny wiecie co zrobiłam test ciążowy przed chwila i mam cień ale widoczny drugiej kreski co ja mam zrobić teraz???
    Boże Inesska...znowu ...:)
    Umawiaj się do lekarza swojego...tego stałego i uważaj na siebie i najważniejsze się nie nakręcaj....
    Nic na razie nie rób tylko się oszczędzaj...

Reni, nick nieaktualny, promyk lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jutro muszę daleko jechać ponad 100 km do tego Zusu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    :O :O masz cieszyć się ,aż mi łzy w oczach stanęły <3
    i luteina bądź duphaston i do gina :*

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jedź
    100 to nie jest daleko
    z zusem musisz załatwić
    inessa wrote:
    Ale ja jutro muszę daleko jechać ponad 100 km do tego Zusu

‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ