X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane w słonecznym ale nie upalnym dniu :D DObrego tego dnia i tygodnia życzę :)
    Ja zaraz ide zaprawiać ogórki dziś w zalewie musztardowej :P
    Jutro mam komisje w ZUSie i już mam stresa brbrbbrbr pamietajcie prosze o mnie :)
    PAmietam o każdej czytam nasze forum ale jest tyle tu wpisów,że nie jestem się teraz wstanie odnieść do każdego, powiem tylko,ze jest super bez tego mierzenia o stałej godzinie, wiadomo,że niektórych objawów nie jesteś sie wstanie nie zauważyć :P ale to jest już inaczej tak na luzie.
    Choć ja teraz jetsem troche zdenerwowana bo powinnam mieć już @ a jej nie ma jak dostane jutro na droge i na komisje to nie bedzie zbyt przyjemnie!!!
    ODezwe się jak zaprawie ogóreczki :) buziaki

bliska77, samira, Bursztyn, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie tak znikają :-(
    a szkoda.. człowiek tęskni ;-)

iza, iwka, Conducive też nie zaglądała dawno, 40...
    Bozia3 wrote:
    na nowe mieszkanko - może pojawi się nowy lokator..;)

Iza zniknęła jakoś zupełnie - chyba sobie odpuściłą ovu - może wroci za jakiś czas z brzuszkiem....bo odpuściła...:)

No Iwka sie nie odzywa - ta od czekolady...:) jestem ciekawa co u niej...

bliska77, inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tu ograniczają mnie też finanse
    jesteśmy w trakcie zakupu mieszkania więc każdy grosz się teraz przyda więc to mnie powstrzyma przed monitoringiem a jakby nie było 300 to tak na dzień dobry
    ja też jestem spokojniejsza jak gin mi powie czy jest pęcherzyk czy go nie ma ale myślę, że jeden miesiąc wytrzymam ;-)
    dokładnie, ta cholerna kasa......

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kurcze - może akurat do grudnia się uda...Aga nie myślałaś o in vitro? Może jakiś kredyt i zaryzykowac? :)
    Bozia, my mamy już kredyt na 30 lat i nikt wiecej nam nie da, no moze 1000zł a to akurat na badania niezbędne przy in vitro :-)

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ja też za chwile właduję się na trzydziechę więc zostanie mi tylko kupić sobie chomika
    taka sytuacja!
    agafbh wrote:
    Bozia, my mamy już kredyt na 30 lat i nikt wiecej nam nie da, no moze 1000zł a to akurat na badania niezbędne przy in vitro :-)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahaha ja też za chwile właduję się na trzydziechę więc zostanie mi tylko kupić sobie chomika
    taka sytuacja!
    wiemy zatem o co chodzi i jak jest, zyjemy niestety w chorym kraju w którym państwo finansuje leczenie np alkoholików ale ani grosza nie dokłada do leczenia niepłodności, co z tego że dofinansują in vitro a ile jest rodzin których nawet na "resztę" nie stać, nie mówiac o tym, że podstawowe badania i leki przy najprostszym leczeniu niepłodności to równowartość kilkuset złotych miesięcznie........a nie będę sie denerwować, to tak odnośnie polityki prorodzinnej i trąbienia, ze jest nas coraz mniej

inessa, samira, Bursztyn, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa wiesz, że Cię wspieramy i jesteśmy myślami przy Tobie. Bądź dzielna
    0ulan.gif

a może @ nie dostaniesz ;-)
    inessa wrote:
    Jutro mam komisje w ZUSie i już mam stresa brbrbbrbr pamietajcie prosze o mnie :)
    Choć ja teraz jetsem troche zdenerwowana bo powinnam mieć już @ a jej nie ma jak dostane jutro na droge i na komisje to nie bedzie zbyt przyjemnie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, jutro wszystkie jesteśmy myślami z Tobą, będzie ok :-)

inessa, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak nie ma co się denerwować prolaktyna te sprawy 0sarcastic.gif
    a tak na marginesie to ja jestem ciekawa co się będzie dalej działo.. bo trąbią na lewo i prawo, że polacy się starzeją mało młodych i co dalej..
    baaardzo jestem ciekawa co wymyślą
    05icon_ass.gif
    agafbh wrote:
    wiemy zatem o co chodzi i jak jest, zyjemy niestety w chorym kraju w którym państwo finansuje leczenie np alkoholików ale ani grosza nie dokłada do leczenia niepłodności, co z tego że dofinansują in vitro a ile jest rodzin których nawet na "resztę" nie stać, nie mówiac o tym, że podstawowe badania i leki przy najprostszym leczeniu niepłodności to równowartość kilkuset złotych miesięcznie........a nie będę sie denerwować, to tak odnośnie polityki prorodzinnej i trąbienia, ze jest nas coraz mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 10:49

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasa to cholerstwo....a w Pl to już porażka...taka Niemka czy Francuska to in vitro czy badania ma na pierdnięcie....stac ją na wszystko, jeśli tylko chce...a tutaj kiszka..jutro idę na monitoring (no chyba, że przylezie franca)- czy była owulka...raczej była - ale lekarka chce mieć pewność czy mi te hodowane jajca pękają - bo jak nie, to w następnym cyklu pregnyl...

Nie miałam pojęcia, że owulke można sprawdzić do końca cyklu, nawet dzień przed @ - chyba poznają to po ciałku żółtym?

bliska77, inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska - pamiętamy o Tobie - nic się nie martw...:) A @ niech CI się opóźnia jak najdłużej może..;)

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, że już i u nas zaczynają wprowadzać, że z nfz nie dostaje się nic na podtrzymanie ciąży w pierwszym trymestrze!
    chcieliśmy być w Europie to mamy :-/
    Bozia3 wrote:
    kasa to cholerstwo....a w Pl to już porażka...taka Niemka czy Francuska to in vitro czy badania ma na pierdnięcie....stac ją na wszystko, jeśli tylko chce...a tutaj kiszka..jutro idę na monitoring (no chyba, że przylezie franca)- czy była owulka...raczej była - ale lekarka chce mieć pewność czy mi te hodowane jajca pękają - bo jak nie, to w następnym cyklu pregnyl...

Nie miałam pojęcia, że owulke można sprawdzić do końca cyklu, nawet dzień przed @ - chyba poznają to po ciałku żółtym?

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jeszcze raz przeróbmy temat, bo już nie pamiętam

test owu mam cień ale nie cienia trochę mocniejszy

czy możliwe że będzie jeszcze owlacja? dzisiaj już 18dc a cykle mam raczej regularne..
    pęcherzyk był mały więc może jednak się jeszcze wykluje?

inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co zrobiłam test ciążowy przed chwila i mam cień ale widoczny drugiej kreski co ja mam zrobić teraz???

samira, Reni, bliska77, megan8, MoniaT, Mango, Andzia33, promyk, angela lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobra jeszcze raz przeróbmy temat, bo już nie pamiętam

test owu mam cień ale nie cienia trochę mocniejszy

czy możliwe że będzie jeszcze owlacja? dzisiaj już 18dc a cykle mam raczej regularne..
    pęcherzyk był mały więc może jednak się jeszcze wykluje?
    całkiem to możliwe, tempka CI spadła i śluz masz dobry...może po tych hormonach Ci się poprzesuwało. Ja tak miałam kilka miesięcy temu - byłam u gina w 11 czy 12 dc i powiedział mi, że będzie bezowulacyjny - bo nie ma dominanta...a potem miałam owulke na 90 procent chyba w 17dc czy w 18dc, bo tempka skoczyła i progesteron był ponad 20...
    Jutro powinien być teścior w takim razie wyraźniejszy...i do działania..:)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to co powtórzyć jutro rano
    nie przemęczać się ..ogórki niech Ci mąż zakręca
    i jak pozytyw to do gina marsz!
    inessa wrote:
    Dziewczyny wiecie co zrobiłam test ciążowy przed chwila i mam
    cień ale widoczny drugiej kreski co ja mam zrobić teraz???

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny wiecie co zrobiłam test ciążowy przed chwila i mam cień ale widoczny drugiej kreski co ja mam zrobić teraz???
    Boże Inesska...znowu ...:)
    Umawiaj się do lekarza swojego...tego stałego i uważaj na siebie i najważniejsze się nie nakręcaj....
    Nic na razie nie rób tylko się oszczędzaj...

Reni, inessa, promyk lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jutro muszę daleko jechać ponad 100 km do tego Zusu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    :O :O masz cieszyć się ,aż mi łzy w oczach stanęły <3
    i luteina bądź duphaston i do gina :*

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jedź
    100 to nie jest daleko
    z zusem musisz załatwić
    inessa wrote:
    Ale ja jutro muszę daleko jechać ponad 100 km do tego Zusu

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ