X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska jedź do Zusu - przecież podróż taka nic Ci nie zrobi....Ty masz inne problemy, niż jakaś niedomoga ciałka czy niski progesteron...Jeśli Twój organizm sobie poradzi i nie będzie niczego zwalczał - to wydaje mi się, że podróż CI nie zaszkodzi...:) Zrelaksuj się po prostu i postaraj się być spokojna....

inessa, Reni, megan8, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnego plamienia za to zaczęło się mnóstwo sluzu jak śmietana.
    Boje się,że znów nic nie bedzie

megan8, MoniaT lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane nie wiem co mnie podkusiło do zrobienia testu???
    Ja jade pociągiem lub autobusem.
    Módlcie się dalej o cud błagam ale wiecie co wydaje mi się,że to dzięki św. DOminikowi oraz Acardowi :P

bliska77, Mango, promyk, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny wiecie co zrobiłam test ciążowy przed chwila i mam cień ale widoczny drugiej kreski co ja mam zrobić teraz???
    Inwssa, lekarz natychmiast i jeśli jest szansa na ciążę to progesteron!!!!!!!

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Módlcie się dalej o cud błagam ale wiecie co wydaje mi się,że to dzięki św. DOminikowi oraz Acardowi :P
    Dzięki serduszkom przede wszystkim..;0 Tak myślę....
    Inesska trzymam mocno kciuki...:)

Reni, inessa, Andzia33, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    @ powinnam mieć planowo 4.08
    a co ja mam powiedzieć dziś 39dc a od 36dc (23:00) lekkie plamienia bardziej różowe,dziś już nic tylko na papierze po siku !? i co to jest bo @ na pewno nie ,w środę mam ginke bo zapisałam się wcześniej,ciekawe co na to powie ,luteinę odstawiam w czwartek ...

a jutro mam gastrologa (nawet to ten który mi własnie kolonoskopie robił i chodziłam już kiedyś do niego na NFZ i troszkę prywatnie) ,trzymajcie kciuki żeby zapisał dobre,skuteczne i bez skutków ubocznych leczenie moich jelit i żołądka tez bo przy tym refluksie znów mi dokucza

poza tym stawy mnie strasznie pieką i bolą tak dziwnie aż mi słabo od tego
    zaczynam wierzyć ze to skutek własnie chorych jelit...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 11:25

bliska77, Reni, inessa, megan8, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko nie ważne dzięki komu czy czemu
    ważne, że nadal masz szansę :-) a to już dużo
    inessa wrote:

bliska77, inessa, promyk, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym baaardzo chciała, żeby złą passę przerwała właśnie Inessa.. przeleciałyśmy już tyle stron i nadal nic :-(

bliska77, inessa, Mango, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Inessko nie ważne dzięki komu czy czemu
    ważne, że nadal masz szansę :-) a to już dużo
    dokładnie, także Ineesa, NIE STRESUJ się

inessa, inessa, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka wykorzystaj tych lekarzy i to bardzo musza CI pomóc :)
    Dziewczyny dzięki za wszystkie słowa dobre wiem też,że o mnie pamietacie a to już bardzo dużo :D
    Do lekarza mam się dopiero zgłosic jakw 6 tygodniu o ile beta bedzie rosnąć bo na test nie mam patrzeć tylko na przyrost odpoiweni bety

bliska77, megan8, Mango, Iwone, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A ja bym baaardzo chciała, żeby złą passę przerwała właśnie Inessa.. przeleciałyśmy już tyle stron i nadal nic :-(
    oj tak, taki marazm tu nastał a jak Inesce się uda, to zobaczycie, jedna po drugiej będzie "zielona" ;-)

inessa, megan8, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Samirka wykorzystaj tych lekarzy i to bardzo musza CI pomóc :)
    Dziewczyny dzięki za wszystkie słowa dobre wiem też,że o mnie pamietacie a to już bardzo dużo :D
    Do lekarza mam się dopiero zgłosic jakw 6 tygodniu o ile beta bedzie rosnąć bo na test nie mam patrzeć tylko na przyrost odpoiweni bety
    to badaj betę co drugi dzień i pamiętaj, progesteron to podstawa

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, trzymamy kciuki za wizytę u lekarza a właściwie to lekarzy :-)

Reni, inessa, samira, Lucky lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka a robiłaś sobie badania kiedyś w kierunku boleriozy? Często Cię bolą stawy - a to podstawowy objaw..Moj syn był ugryziony przez kleszcza i złapał to cholerstwo...i też ciągle go bolały stawy, z tym, że on jest juz przeleczony....a kiedyś w latach naszej młodości nie było takiej wiedzy co do kleszczy i ludzie latami chodzą z tą chorobą, nie wiedząc, że ją mają...
    Niestety badania w kierunku boleriozy to co najmniej 150 zl.....

A to plamienie, które masz ...i te cykle - to ja już pisałam - na moje oko powinnaś zmonitorować dokładnie przynajmniej jeden cykl...bo coś nie halo z hormonami - lekarz powinien przyglądnąć się dokładnie od początku do końca cyklu z pakietem badań - bo może to coś mało ważnego jest...a blokuje Cię już tyle cykli....

bliska77, samira, inessa, Reni, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Samirka a robiłaś sobie badania kiedyś w kierunku boleriozy? Często Cię bolą stawy - a to podstawowy objaw..Moj syn był ugryziony przez kleszcza i złapał to cholerstwo...i też ciągle go bolały stawy, z tym, że on jest juz przeleczony....a kiedyś w latach naszej młodości nie było takiej wiedzy co do kleszczy i ludzie latami chodzą z tą chorobą, nie wiedząc, że ją mają...
    Niestety badania w kierunku boleriozy to co najmniej 150 zl.....

A to plamienie, które masz ...i te cykle - to ja już pisałam - na moje oko powinnaś zmonitorować dokładnie przynajmniej jeden cykl...bo coś nie halo z hormonami - lekarz powinien przyglądnąć się dokładnie od początku do końca cyklu z pakietem badań - bo może to coś mało ważnego jest...a blokuje Cię już tyle cykli....
    dokładnie, badania to podstawa

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia nie robiłam w kierunku boreliozy ale chciałam i już miała mi dać na nie skierowanie neurolog jak kiedyś byłam ale w końcu nie dała ,ale pójdę znów jak nie da to zrobię sama tylko nie wiem który test bo są rożne od jakiegoś się podobno zaczyna a jak jest wątpliwy to robi się jakiś inny...czytałam dużo na temat boreliozy i ja nie jest tak łatwo wykryć...a leczenie tez długie ,antybiotyki skojarzone nawet przez rok się niekiedy bierze ....

inessa, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to znalazłam teraz takie podstawowe objawy a i rumien wystepuje tylko u 30% a borelioza może być i tak

Najbardziej charakterystyczne objawy dla boreliozy

skoki ciśnienia, kołatanie serca
    szumy w uszach połączone z utratą słuchu i halucynacjami słuchowymi
    psychozy
    gorączka, poty, dreszcze, wrażenia skórne gorąca i zimna bez powodu
    jednostronny paraliż twarzy
    problemy z czytaniem, z koncentracją , trudności w znalezieniu słowa
    podwójne widzenie
    nagłe ostre bóle, opuchlizna i silne bóle stawów, często kolanowych czy biodrowych
    drętwienie kończyn lub palców

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Bozia nie robiłam w kierunku boreliozy ale chciałam i już miała mi dać na nie skierowanie neurolog jak kiedyś byłam ale w końcu nie dała ,ale pójdę znów jak nie da to zrobię sama tylko nie wiem który test bo są rożne od jakiegoś się podobno zaczyna a jak jest wątpliwy to robi się jakiś inny...czytałam dużo na temat boreliozy i ja nie jest tak łatwo wykryć...a leczenie tez długie ,antybiotyki skojarzone nawet przez rok się niekiedy bierze ....
    tak wiem Samirka - ja u młodego zauważyłam rumien dwa tygodnie po ukąszeniu, więc działanie było natychmiastowe...ale to były czasy, kiedy juz o boleriozie sie trąbiło...Lekarka mi powiedziała właśnie wtedy, że wiele osób dojrzałych łazi z tym cholerstwem i nawet nie wie, bo nie kojarzy ugryzienia sprzed lat z tymi bólami. Ja mojemu młodemu powtarzam komplet tych badań co 2-3 lata, bo pomimo przeleczenia antybiotykiem (nie pamiętam - chyba miesiąc lub dwa zażywał) mogło już to dziadostwo zostawić ślady... i tak właśnie wychodzą badania - bo od razu biorę pakiet...pierwsze zwykle wątpliwe, czyli ślady są i od razu potwierdzające drugie - na razie wycvhodzi w porządku...a stawy go czasami bolą - lekarka uspokaja, że to dlatego, że on rośnie...mam nadzieję, że ma rację..:)

inessa, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bawiłyście się w badanie szyjki? Dla mnie to czarna magia...:) jaka powinna być przed @?

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie ona jest w dotyku jak język kota hahaha
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny bawiłyście się w badanie szyjki? Dla mnie to czarna magia...:) jaka powinna być przed @?

bliska77, inessa, promyk, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ