SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkisiel! Do boju!
    Ktos te kolejne twixy musi urodzic! Padlo na Ciebie
    kkisia wrote:
    No to jade :)

Elfik, kkisia, efcia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tylko powiem, że kaszlę od trzech tygodni, w środku to chyba wyglądam jak paczka lentilek, wszystko sobie krąży, bo wszystko już mi się pourywało..
    jestem absolutnie pewna, że raz czułam płuco za nerkami ;)

miałam skoki ciśnienia, ale oczywiscie zbagatelizowałam, plus inne atrakcje, a teraz gzrecznie biorę leki, tylko słaba jestem taka od infekcji nadciśnienia i ch wie co jeszcze, że codzienna wegetacja to wyzwanie..
    a, bo córka popłakuje nocami - przypomniało mi się, czemu ostatnio wlałam cały karton mleka do zlewu, zamiast do kawy, po czym pieczołowicie odstawiłam pusty karton do lodówki :)

dlatego nie mam siły pisać, ale wypada zdac relację, bo po tym jak niechcący zablokowałam wykres (brawo ja, a kiedyś sama sobie komputery składałam)
    i troszkę niektóre zdenerwowałam, to się wywnętrzę.

Na piatkowym usg pani moja ginkekolog zadowolona, wygadała się, że nie spodziewała się, że będzie tak nam dobrze szło - jakoś tak podejrzewałam, że jej wcześniejszy optymizm był lekko na pokaz ;)
    chciałam się pochwalić, że dziedzic waży prawie tyle co Maks Kapty czyli 1280 g, ale ona w międzyczasie zrobiła nowe badanie i znowu ma grubszego dziecia :)))

Tętnice jakoś ciągną, ale niestety dziecko ma poszerzone pętle jelit, co niestety oznacza, że gdzieś jest przewężenie. Wg ginki, albo moja wieczna infekcja, albo sterydy..
    Niestety coś za coś, od dawna jestem świadoma, że sterydy nie są dobre dla płodu :(
    Moja immunolog z kolei twierdzi, że to nie sterydy, ale dociągnęli mnie dość daleko i powolutku schodzę ze sterydów od wczoraj - stał się bowiem cud i po obdzwonieniu całej akademii udało mi się do niej dodzwonić i uzgodnić strategię przez telefon!

Simba, kapturnica, gretka, Sabina, moremi, efcia, Reni, peppapig, Magdala, macduska, kkisia, Dziobak, ania.g, Aasiula, dorbie, BISCA, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja parko Ty no nareszcie jakies grubsze zdanie relacji :) Ciesze sie,że zyjesz i jakos ciągneisz. Dziedzic tez nie jest malutki więc wszystko idzie ku dobremu..
    Co do jelit , kurde nie znam sie kompletnie na tym ale mam nadzieje ,że nie ejst to jakies grożne dla malucha..
    Pociesze ,ze ja jade teraz na wiekszej dawce dopegytu biere poltorej dziennie bo zem sie nastraszyla wczorajszym 160 u niego.Wiec wole dmuchac na zimne .Ale mysle ,ze to wpl temperatur.
    Teskniole za Twoimi poezjami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 11:13

efcia, Reni, Elfik, peppapig, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestes gigant! Ciesze sie, ze juz zaczelas 31 tydzien - jeszcze troche! Juz niedaleko!
    Elfik wrote:
    A ja tylko powiem, że kaszlę od trzech tygodni, w środku to chyba wyglądam jak paczka lentilek, wszystko sobie krąży, bo wszystko już mi się pourywało..
    jestem absolutnie pewna, że raz czułam płuco za nerkami ;)

miałam skoki ciśnienia, ale oczywiscie zbagatelizowałam, plus inne atrakcje, a teraz gzrecznie biorę leki, tylko słaba jestem taka od infekcji nadciśnienia i ch wie co jeszcze, że codzienna wegetacja to wyzwanie..
    a, bo córka popłakuje nocami - przypomniało mi się, czemu ostatnio wlałam cały karton mleka do zlewu, zamiast do kawy, po czym pieczołowicie odstawiłam pusty karton do lodówki :)

dlatego nie mam siły pisać, ale wypada zdac relację, bo po tym jak niechcący zablokowałam wykres (brawo ja, a kiedyś sama sobie komputery składałam)
    i troszkę niektóre zdenerwowałam, to się wywnętrzę.

Na piatkowym usg pani moja ginkekolog zadowolona, wygadała się, że nie spodziewała się, że będzie tak nam dobrze szło - jakoś tak podejrzewałam, że jej wcześniejszy optymizm był lekko na pokaz ;)
    chciałam się pochwalić, że dziedzic waży prawie tyle co Maks Kapty czyli 1280 g, ale ona w międzyczasie zrobiła nowe badanie i znowu ma grubszego dziecia :)))

Tętnice jakoś ciągną, ale niestety dziecko ma poszerzone pętle jelit, co niestety oznacza, że gdzieś jest przewężenie. Wg ginki, albo moja wieczna infekcja, albo sterydy..
    Niestety coś za coś, od dawna jestem świadoma, że sterydy nie są dobre dla płodu :(
    Moja immunolog z kolei twierdzi, że to nie sterydy, ale dociągnęli mnie dość daleko i powolutku schodzę ze sterydów od wczoraj - stał się bowiem cud i po obdzwonieniu całej akademii udało mi się do niej dodzwonić i uzgodnić strategię przez telefon!

Sabina, moremi, efcia, peppapig, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Cię widzieć Elfie.. Dziec się jeszcze dorobi i wszystko się wyprostuje.. A Ty jeszcze przenosisz ciaze, a tak, żeby było inaczej ;)

kapturnica, moremi, efcia, Sabina, Simba, Elfik, macduska, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi <3
    Cieszę się że się odezwalas :-) pociągnij jeszcze choć 6 tygodni, dacie radę i Ty i dziedzic <3

Elfik, macduska, dorbie, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja na chwilkę...czytam Was na bieżąco i kibicuję - natomiast coraz mniej możliwości pisania - padł mi komp w domu - odpalam go, a on za minutę się wyłącza...a w pracy kocioł...
    Podobnie, jak Wacie - mnie też wywołano z kąpieli wieczorem - bo na gwałt Kajtek coś tam coś tam. Wyszłam - załatwiłam sprawę i poszłam spać...rano zebranie w pracy - wierchuszka - sraty pierdaty....przynudzanie - więc zaczęłam się przyglądać sobie i patrzę - a ja w krótkiej spódnicy - wystają nogi...jedna ogolona, a druga nie.... - ja pierdziu - myślałam, że zejdę na zawał...tak więc zakręcenia ciąg dalszy :)
    Kapta - dobrze, że z małym wszystko dobrze
    Peppa -Kajtkowa drużyna rośnie....
    Dzięki za docenienie zdjęcia...
    Więcej grzechów nie pamiętam...ale jestem duchem z Wami :)

Sabina, kapturnica, moremi, gretka, Simba, Reni, Elfik, peppapig, Magdala, Bursztyn, macduska, kkisia, Dziobak, Aasiula, efcia, stara.krycha, paszczakin, megan8, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Elfik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek kopie matkę bez szacunku, czasem widać jak brzuch drga, chwilowo ma ksywę "Braciszek", bo imię nie wybrane, hehe
    tym razem pewnie tez decyzja zapadnie pod drzwiami urzędu, tyle, że wtedy się sprzeczaliśmy, obecnie żadne z nas nie ma zdecydowanego faworyta...

I zdałam sobie sprawę, że czas leci - zamiast szukać idealnego łózka podwójnego dla dzieci prze dwa miechy, a następnie czekać na wykonanie, kupiłam sofę dla córki na olx :)
    150 zł, stoi sobie w pokoiku, pasuje świetnie, za rok czy dwa się ją wywali czy coś (jest niestety różowa :) )
    Teraz nowa lepsza ja musi zdecydować się na szafę na wymiar, bez szukania idealnej linii, koloru, lustra, szyn..
    Jak powiedział mój małż, to jest tylko SZAFA.. i chyba ma rację :)

kapturnica, moremi, Bozia3, Sabina, peppapig, macduska, kkisia, ania.g, Aasiula, dorbie, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik, dobrze Cię widzieć :-)
    Z tym zarostem na twarzy, to wcale nie jest tak źle. Zawsze będziesz miała skad przeszczep zrobić na łepetynę.
    A jeszcze - mała miała operację, więc pytanie o jej samopoczucie.

I czy ktoś widział ostatnio Olę35?

kapturnica, Bozia3, Simba, Sabina, Elfik, peppapig, macduska, kkisia, ania.g, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • efcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiku wspieram całym sercem <3

Sabina, Elfik lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solar, szacun, mój ślub - o ile się zdecyduję - będzie podobny :)
    Szkoda, że papieru do domu nie przesyłają :))))))))))

moremi, Sabina, kapturnica, macduska, kkisia, ania.g, dorbie, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    PUMY??? O.o
    przecież oni teraz najki noszą i cziłałę na ręku

Myslisz, że adidas ma tez dresy ciążowe ? ;)
    a nie muszą spuszczasz spodnie na biodra, brzuch wywalasz i nawet jak zrobisz kupę, to się w kroku zmieści ;P

Simba, moremi, Sabina, Reni, kkisia, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Yhy. Bielsko Biała, czy Bielsk Podlaski? Wiesz, różnica jest. Niestety jakoś w google nie mogę znaleźć.

Bry :-)
    W końcu chłodniej :-)

Biała Podlaska!

kapturnica, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adidasa nosi motłoch ;-)
    a prawdziwa mafia najki i ewentualni riboki ;-) hahaha
    umrę ze śmiechu
    gangsta pełną gębą hahah
    Elfik wrote:
    Myslisz, że adidas ma tez dresy ciążowe ? ;)
    a nie muszą spuszczasz spodnie na biodra, brzuch wywalasz i nawet jak zrobisz kupę, to się w kroku zmieści ;P

Elfik, moremi, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn widzę Cię

funny074.gif

Elfik, kapturnica, moremi, Aasiula, BISCA, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko kończąc temat, w piatek mam kontolę znowu, żeby zobaczyć co z jelitami, a córkę diagnozujemy, eh...

moja mama twierdzi, że dziecko jest zastraszone, bo nie awanturuje się jak inne dzieci jak czegoś chce i wg niej, "przeprasza, że żyje"
    każdy ma inny charakter, pewnie na tle innych bachorów wypada słabo, bo za dużo przebywała z dorosłymi, ale...

sama sobie zaordynowałam lekarstwo na nadciśnienie - omijanie rodziców najdłużej jak się da :)

i wiecie co, 30 lipca mam urodziny - zamierzam chociaż do moich urodzin dociągnąć, a co!
    Paszcza, wszystko u mnie na przekór - kto wie? :)
    ale wtedy pewnie bym juz miała 6 kilowego grubasa :)

Simba, kapturnica, macduska, gretka, Sabina, moremi, ania.g, kkisia, Aasiula, efcia, ComeToMeBaby, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide jutro z Maxem na USG kontrolne tych zwapnien na watrobce. :-/
    Zaklepuje kolejke na trzymanie kciukow ;)

Wacia - to dzisiaj komisja? Tez trzymam

kapturnica, macduska, gretka, Sabina, moremi, Reni, ania.g, kkisia, efcia, BISCA, peppapig, ComeToMeBaby, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mogą być Pola Mokotowskie na Mokotowie
    można tam dojechać i metrem i tramwajem i rowerem ;-)
    akurat na 17 dojadę
    zobaczymy jak reszta
    Zostajemy do jutra w Wawie, wiec mogjem wczesniej niz 17. Tylko dead line 19 Mokotow mam. Reni, Ty mozesz wczesniej, nie? A Pola Mokotowskie to jakies pole? Namiot trza wziac? Zebym dzieciaka miala gdzie posadzic, a nie na klepisku. ;)
    Polar moze? Caffe jak? Ania dojedzie, bo mowila.

Mega lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dzięki za docenienie zdjęcia...
    Więcej grzechów nie pamiętam...ale jestem duchem z Wami :)
    Zdjecie jest zajefajne! Nie wiadomo, kto lepszy - kot czy Kajtek ( sorry! :P )

• moremi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ide jutro z Maxem na USG kontrolne tych zwapnien na watrobce. :-/
    Zaklepuje kolejke na trzymanie kciukow ;)

Wacia - to dzisiaj komisja? Tez trzymam
    Trzymamy. Może od razu Toto uda mi się zagonić do tego trzymania.

Simba, anna maria, macduska, Elfik, kkisia, peppapig, Magdala, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 10347 10348 10349 10350 10351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ