35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja tylko powiem, że kaszlę od trzech tygodni, w środku to chyba wyglądam jak paczka lentilek, wszystko sobie krąży, bo wszystko już mi się pourywało..
jestem absolutnie pewna, że raz czułam płuco za nerkami
miałam skoki ciśnienia, ale oczywiscie zbagatelizowałam, plus inne atrakcje, a teraz gzrecznie biorę leki, tylko słaba jestem taka od infekcji nadciśnienia i ch wie co jeszcze, że codzienna wegetacja to wyzwanie..
a, bo córka popłakuje nocami - przypomniało mi się, czemu ostatnio wlałam cały karton mleka do zlewu, zamiast do kawy, po czym pieczołowicie odstawiłam pusty karton do lodówki
dlatego nie mam siły pisać, ale wypada zdac relację, bo po tym jak niechcący zablokowałam wykres (brawo ja, a kiedyś sama sobie komputery składałam)
i troszkę niektóre zdenerwowałam, to się wywnętrzę.
Na piatkowym usg pani moja ginkekolog zadowolona, wygadała się, że nie spodziewała się, że będzie tak nam dobrze szło - jakoś tak podejrzewałam, że jej wcześniejszy optymizm był lekko na pokaz
chciałam się pochwalić, że dziedzic waży prawie tyle co Maks Kapty czyli 1280 g, ale ona w międzyczasie zrobiła nowe badanie i znowu ma grubszego dziecia
))
Tętnice jakoś ciągną, ale niestety dziecko ma poszerzone pętle jelit, co niestety oznacza, że gdzieś jest przewężenie. Wg ginki, albo moja wieczna infekcja, albo sterydy..
Niestety coś za coś, od dawna jestem świadoma, że sterydy nie są dobre dla płodu
Moja immunolog z kolei twierdzi, że to nie sterydy, ale dociągnęli mnie dość daleko i powolutku schodzę ze sterydów od wczoraj - stał się bowiem cud i po obdzwonieniu całej akademii udało mi się do niej dodzwonić i uzgodnić strategię przez telefon!
Simba, kapturnica, gretka, Sabina, moremi, efcia, Reni, peppapig, Magdala, macduska, kkisia, Dziobak, ania.g, Aasiula, dorbie, BISCA, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
-
Moja parko Ty no nareszcie jakies grubsze zdanie relacji
Ciesze sie,że zyjesz i jakos ciągneisz. Dziedzic tez nie jest malutki więc wszystko idzie ku dobremu..
Co do jelit , kurde nie znam sie kompletnie na tym ale mam nadzieje ,że nie ejst to jakies grożne dla malucha..
Pociesze ,ze ja jade teraz na wiekszej dawce dopegytu biere poltorej dziennie bo zem sie nastraszyla wczorajszym 160 u niego.Wiec wole dmuchac na zimne .Ale mysle ,ze to wpl temperatur.
Teskniole za Twoimi poezjami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 11:13
efcia, Reni, Elfik, peppapig, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

-
Jestes gigant! Ciesze sie, ze juz zaczelas 31 tydzien - jeszcze troche! Juz niedaleko!Elfik wrote:A ja tylko powiem, że kaszlę od trzech tygodni, w środku to chyba wyglądam jak paczka lentilek, wszystko sobie krąży, bo wszystko już mi się pourywało..
jestem absolutnie pewna, że raz czułam płuco za nerkami
miałam skoki ciśnienia, ale oczywiscie zbagatelizowałam, plus inne atrakcje, a teraz gzrecznie biorę leki, tylko słaba jestem taka od infekcji nadciśnienia i ch wie co jeszcze, że codzienna wegetacja to wyzwanie..
a, bo córka popłakuje nocami - przypomniało mi się, czemu ostatnio wlałam cały karton mleka do zlewu, zamiast do kawy, po czym pieczołowicie odstawiłam pusty karton do lodówki
dlatego nie mam siły pisać, ale wypada zdac relację, bo po tym jak niechcący zablokowałam wykres (brawo ja, a kiedyś sama sobie komputery składałam)
i troszkę niektóre zdenerwowałam, to się wywnętrzę.
Na piatkowym usg pani moja ginkekolog zadowolona, wygadała się, że nie spodziewała się, że będzie tak nam dobrze szło - jakoś tak podejrzewałam, że jej wcześniejszy optymizm był lekko na pokaz
chciałam się pochwalić, że dziedzic waży prawie tyle co Maks Kapty czyli 1280 g, ale ona w międzyczasie zrobiła nowe badanie i znowu ma grubszego dziecia
))
Tętnice jakoś ciągną, ale niestety dziecko ma poszerzone pętle jelit, co niestety oznacza, że gdzieś jest przewężenie. Wg ginki, albo moja wieczna infekcja, albo sterydy..
Niestety coś za coś, od dawna jestem świadoma, że sterydy nie są dobre dla płodu
Moja immunolog z kolei twierdzi, że to nie sterydy, ale dociągnęli mnie dość daleko i powolutku schodzę ze sterydów od wczoraj - stał się bowiem cud i po obdzwonieniu całej akademii udało mi się do niej dodzwonić i uzgodnić strategię przez telefon!
Sabina, moremi, efcia, peppapig, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Dobrze Cię widzieć Elfie.. Dziec się jeszcze dorobi i wszystko się wyprostuje.. A Ty jeszcze przenosisz ciaze, a tak, żeby było inaczej
kapturnica, moremi, efcia, Sabina, Simba, Elfik, macduska, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja na chwilkę...czytam Was na bieżąco i kibicuję - natomiast coraz mniej możliwości pisania - padł mi komp w domu - odpalam go, a on za minutę się wyłącza...a w pracy kocioł...
Podobnie, jak Wacie - mnie też wywołano z kąpieli wieczorem - bo na gwałt Kajtek coś tam coś tam. Wyszłam - załatwiłam sprawę i poszłam spać...rano zebranie w pracy - wierchuszka - sraty pierdaty....przynudzanie - więc zaczęłam się przyglądać sobie i patrzę - a ja w krótkiej spódnicy - wystają nogi...jedna ogolona, a druga nie.... - ja pierdziu - myślałam, że zejdę na zawał...tak więc zakręcenia ciąg dalszy
Kapta - dobrze, że z małym wszystko dobrze
Peppa -Kajtkowa drużyna rośnie....
Dzięki za docenienie zdjęcia...
Więcej grzechów nie pamiętam...ale jestem duchem z Wami
Sabina, kapturnica, moremi, gretka, Simba, Reni, Elfik, peppapig, Magdala, Bursztyn, macduska, kkisia, Dziobak, Aasiula, efcia, stara.krycha, paszczakin, megan8, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
-
Synek kopie matkę bez szacunku, czasem widać jak brzuch drga, chwilowo ma ksywę "Braciszek", bo imię nie wybrane, hehe
tym razem pewnie tez decyzja zapadnie pod drzwiami urzędu, tyle, że wtedy się sprzeczaliśmy, obecnie żadne z nas nie ma zdecydowanego faworyta...
I zdałam sobie sprawę, że czas leci - zamiast szukać idealnego łózka podwójnego dla dzieci prze dwa miechy, a następnie czekać na wykonanie, kupiłam sofę dla córki na olx
150 zł, stoi sobie w pokoiku, pasuje świetnie, za rok czy dwa się ją wywali czy coś (jest niestety różowa
)
Teraz nowa lepsza ja musi zdecydować się na szafę na wymiar, bez szukania idealnej linii, koloru, lustra, szyn..
Jak powiedział mój małż, to jest tylko SZAFA.. i chyba ma rację
kapturnica, moremi, Bozia3, Sabina, peppapig, macduska, kkisia, ania.g, Aasiula, dorbie, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
Elfik, dobrze Cię widzieć

Z tym zarostem na twarzy, to wcale nie jest tak źle. Zawsze będziesz miała skad przeszczep zrobić na łepetynę.
A jeszcze - mała miała operację, więc pytanie o jej samopoczucie.
I czy ktoś widział ostatnio Olę35?
kapturnica, Bozia3, Simba, Sabina, Elfik, peppapig, macduska, kkisia, ania.g, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Reni wrote:PUMY???

przecież oni teraz najki noszą i cziłałę na ręku
Myslisz, że adidas ma tez dresy ciążowe ?
a nie muszą spuszczasz spodnie na biodra, brzuch wywalasz i nawet jak zrobisz kupę, to się w kroku zmieści ;P
Simba, moremi, Sabina, Reni, kkisia, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
adidasa nosi motłoch

a prawdziwa mafia najki i ewentualni riboki
hahaha
umrę ze śmiechu
gangsta pełną gębą hahahElfik wrote:Myslisz, że adidas ma tez dresy ciążowe ?
a nie muszą spuszczasz spodnie na biodra, brzuch wywalasz i nawet jak zrobisz kupę, to się w kroku zmieści ;P
Elfik, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
to tylko kończąc temat, w piatek mam kontolę znowu, żeby zobaczyć co z jelitami, a córkę diagnozujemy, eh...
moja mama twierdzi, że dziecko jest zastraszone, bo nie awanturuje się jak inne dzieci jak czegoś chce i wg niej, "przeprasza, że żyje"
każdy ma inny charakter, pewnie na tle innych bachorów wypada słabo, bo za dużo przebywała z dorosłymi, ale...
sama sobie zaordynowałam lekarstwo na nadciśnienie - omijanie rodziców najdłużej jak się da
i wiecie co, 30 lipca mam urodziny - zamierzam chociaż do moich urodzin dociągnąć, a co!
Paszcza, wszystko u mnie na przekór - kto wie?
ale wtedy pewnie bym juz miała 6 kilowego grubasa
Simba, kapturnica, macduska, gretka, Sabina, moremi, ania.g, kkisia, Aasiula, efcia, ComeToMeBaby, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
Ide jutro z Maxem na USG kontrolne tych zwapnien na watrobce.

Zaklepuje kolejke na trzymanie kciukow
Wacia - to dzisiaj komisja? Tez trzymam
kapturnica, macduska, gretka, Sabina, moremi, Reni, ania.g, kkisia, efcia, BISCA, peppapig, ComeToMeBaby, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
Zostajemy do jutra w Wawie, wiec mogjem wczesniej niz 17. Tylko dead line 19 Mokotow mam. Reni, Ty mozesz wczesniej, nie? A Pola Mokotowskie to jakies pole? Namiot trza wziac? Zebym dzieciaka miala gdzie posadzic, a nie na klepisku.Reni wrote:mogą być Pola Mokotowskie na Mokotowie
można tam dojechać i metrem i tramwajem i rowerem
akurat na 17 dojadę
zobaczymy jak reszta
Polar moze? Caffe jak? Ania dojedzie, bo mowila.
Mega lubi tę wiadomość
-
Trzymamy. Może od razu Toto uda mi się zagonić do tego trzymania.Simba wrote:Ide jutro z Maxem na USG kontrolne tych zwapnien na watrobce.

Zaklepuje kolejke na trzymanie kciukow
Wacia - to dzisiaj komisja? Tez trzymam
Simba, anna maria, macduska, Elfik, kkisia, peppapig, Magdala, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

)