SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Uciekam walczyć dalej ! :)
    Miłego dnia , kciukam za wszystkie potrzebujące :)

dorbie, macduska, efcia, Sabina, Bliska 77, ComeToMeBaby, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coście się uparły na mnie dzisiaj?
    ja dzisiaj tylko łykam antybiotyk i widzę się z Dziobsonem
    czyli, że co? mogę nie przeżyć tego spotkania??? O.o

witam się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:08

efcia, Sabina, paszczakin, Dziobak, BISCA, ComeToMeBaby, kapturnica, Elfik, Bozia3, kkisia, moremi, gosia7122, gretka, Mega, Simba, stara.krycha lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Wczoraj wieczorem przeszla taka burza ze naprawde dawno takiej nie widziałam-nie lubie brrr

Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujace, a jest ich troszke :-)

Aasiula, Sabina, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka to nawet nie brak kondycji, tylko może być np. początek hipertermii
    Mówisz, że ona nadaje się na Alaskę czyli rozumiem, że to jakieś zafutrzone psisko?
    Przy takich temperaturach można doprowadzić psa do wysiłkowego udaru cieplnego!
    Bardzo ważne jest, żeby zaniechać zabaw, gonitw psów. Nawet te psy, które mieszkają w domu z ogródkiem i biegają i szczekają wzdłuż płotu mogą go dostać.
    Pies niestety nie kontroluje swojego stanu. I może ganiać do upadłego czy śmierci.
    Ciężko dyszy, bo się chłodzi.
    Zaleca się nawet zabieranie takiego zbyt aktywnego psa do domu. I zmuszenie go do odpoczynku.
    I broń Boże okładać psa lodem!
    Krakonka wrote:
    Cześć :)
    Miło się zrobiło, nie? Chłodno...Przynajmniej w Grodzie Kraka :)
    Poszłam z Suczysławą na spacerek, dzisiaj wcześniej, więc byłyśmy ponad godzinę. W sumie więcej chodzenia, mniej biegania za patykiem (okropnie obśliniony jest), a zwierzę, jak padło po powrocie, to dalej leży i dyszy. Chyba rzeczywiście nie ma kondycji. No i ona by się bardziej na Alaskę nadawała niż na tę naszą Polfrykę.
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 09:46

efcia, Sabina, Bliska 77, Krakonka, BISCA, Magdala, kkisia, moremi, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana kawką ;)
    Kciuki i co się da trzymam za wszystkie potrzebujące ;)
    u mnie troszeczkę chłodniej ;)

efcia, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba czymie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7b6f3d5b9e1.jpg

malgos741, BISCA, ComeToMeBaby, Bozia3, kkisia, moremi, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Mówisz, że ona nadaje się na Alaskę czyli rozumiem, że to jakieś zafutrzone psisko?
    Bardzo ważne jest, żeby zaniechać zabaw, gonitw psów. Nawet te psy, które mieszkają w domu z ogródkiem i biegają i szczekają wzdłuż płotu mogą go dostać.
    Pies niestety nie kontroluje swojego stanu. I może ganiać do upadłego czy śmierci.
    Zaleca się nawet zabieranie takiego zbyt aktywnego psa do domu. I zmuszenie go do odpoczynku.
    I broń Boże obkładać psa lodem!

Nasz juz jest starszym panem, jest nadal szalony ale w te upaly na podworkowa gonitwe za pilka pozwalamy mu dopiero poznym wieczorem

Reni, efcia, moremi lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    coście się uparły na mnie dzisiaj?
    ja dzisiaj tylko łykam antybiotyk i widzę się z Dziobsonem
    czyli, że co? mogę nie przeżyć tego spotkania??? O.o

witam się :-)
    Nooooo wlasnie, ja tu czytam i czytam, i juz nie wiem, czy cos znowu Reni przelozyli, czy jak, bo pamietalam, ze mlodego Reniacza robi przeciez w czwartek.
    A ta nocna burza to z okazji spotkania byla zamowiona? Specjalnie dla wiedzm? ;)

Bliska 77, dorbie, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, moremi, gosia7122, gretka, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Bry,

Krakonka, milo sie Cie czyta. Spokoj, entuzjazm i determinacja. Oby tak dalej. Niz bedzie Ci smutno jak oddasz psine ?

Bisca :)
    Rzeczywiście czuję się o niebo lepiej, mimo wszystko :) Nie muszę się szarpać, jakieś tam przystanie przede mną majaczą, mogę działać, mam plany. Chodzimy z M na terapię - nie wiem, jak długo, ale pomyślałam, że może jako cel powinniśmy wyznaczyć zwykłe porozumienie, zamiast jakichś wielkich bógwico. Zobaczę, jak M na to zareaguje. Postanowiłam nie spieszyć się, dać sobie, nam rok. Po roku podjąć ostateczną decyzję. Zaproponuję, żebyśmy spędzali niedziele z Małgosią razem - dla niej.
    Wyprowadzam się sama i oczywiście mam sporo obaw, które czasem mi dokuczają. Bywa, że jestem przygnębiona. Ale na szczęście nie trwa to długo i jakoś się otrząsam. Myślę, że cokolwiek będzie w przyszłości, to będzie to dobrze. Postaram się o to.

Z psem to cóż, ja nie jestem psowy człowiek. Lubię ją bardzo, jako ją, ale pies to innego rodzaju obowiązek, niż kot... Psa trzeba więcej dopieszczać i aktywniej się z nim bawić. Jak zatęsknię, zawsze mogę ją odwiedzić czy nawet zabrać na spacer - teraz będę mieszkała dwie ulice od Ex-M :) Ale nie chciałabym mieć psa w mieszkaniu. Chociaż przyznam, że te wieczorne spacery są naprawdę bardzo przyjemne :)

BISCA, Sabina, Bliska 77, macduska, ComeToMeBaby, efcia, Elfik, Bozia3, kkisia, moremi, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa
    żebyś nam trawników nie deptała (bo coś pisałaś poprzednio, że chcesz się na trawie uwalić)
    a u Nas kochana jest "szanuj zieleń"!
    Dziobak wrote:
    Nooooo wlasnie, ja tu czytam i czytam, i juz nie wiem, czy cos znowu Reni przelozyli, czy jak, bo pamietalam, ze mlodego Reniacza robi przeciez w czwartek.
    A ta nocna burza to z okazji spotkania byla zamowiona? Specjalnie dla wiedzm? ;)

BISCA, Bliska 77, moremi, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak z tym spotkaniem? bo ja nie mogę siedzieć na forumie dzisiaj....

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    I broń Boże okładać psa lodem!

Zafutrzona, długowłosa. Ile jest u mnie, tydzień? A już mogłabym dużą kołdrę mieć z jej sierści :)
    Teraz w te upały siedziała cały czas w domu i w dzień i w nocy. Syn wyprowadzał ją na 5 min spacerki, a ja dopiero wieczorem szłam na dłuższy, koło 21, jak już było chłodniej.
    Dopiero dzisiaj ją wystawiłam za drzwi, żeby sobie poszczekała swobodnie na spacerujące psy. A żebym mogła swobodnie poruszać się po domu, bo mam zagrodzone miejsca, gdzie nie może wchodzić - koty też muszą mieć część domu dla siebie. Na razie zwierzaki jakoś się dzielą, choć mój koci pupil lubi grać Suczyslawie na nosie i trochę się o niego boję, bo jest wielkości jej głowy.
    Kupiłam jej suche jedzenie i biegunka, którą miała już jak przyszła, minęła na szczęście. Fakt, że teraz więcej pije, ale niech pije. Łapa też się zagoiła i przestała boleć.
    Reni, ja z nią nie biegam, tylko chodzę i na koniec rzucam patyk, już prawie pod domem. Jak widzę, że goni za nim bez entuzjazmu, to odpuszczam, bo sobie myślę, że ona ma jakiś automat na patyk i biega za nim nawet, jak nie chce.
    Teraz tylko liczę, że będzie chłodniej ale bez deszczu. I będzie super :)

BISCA, Reni, Sabina, Bliska 77, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniek, to ja przez pomylke rzucilam haslo, bo myslalam, ze dzisiaj punkcja. Masz dzieki temu kciuki "na zas" ;)

Jak sie czujesz ?

Reni, Sabina, macduska, efcia, Elfik, kkisia, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry 16stp :-)

macduska, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecimy na pola mokotowskie
    ja kończę 16:15 więc będę tam w pół godziny
    Dziobak nie wiem jak ?
    caffe wrote:
    No jak z tym spotkaniem? bo ja nie mogę siedzieć na forumie dzisiaj....

Dziobak, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem ;-) ale patrz jak podłapały haha

czuję się spoko, chociaż boję się narkozy i czy mnie ktoś nie przeleci podczas niej
    lekarze są fajni, więc chciałabym pamiętać ;-)
    BISCA wrote:
    Reniek, to ja przez pomylke rzucilam haslo, bo myslalam, ze dzisiaj punkcja. Masz dzieki temu kciuki "na zas" ;)

Jak sie czujesz ?

dorbie, BISCA, paszczakin, Bliska 77, macduska, Dziobak, ComeToMeBaby, Bozia3, efcia, Elfik, kkisia, moremi, gosia7122, Mega, Simba, stara.krycha lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dziobak nie wiem jak ?
    a w które miejsce?

Dziobak lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    priv
    caffe wrote:
    a w które miejsce?

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    priv
    łotpisałam

Reni, Mega lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dziobak nie wiem jak ?
    Znaczy 16.45? Gdzie?

‹‹ 10359 10360 10361 10362 10363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ