35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:Ja w ciąży miałam wciąż ochotę na mandarynki, wodę mineralną i cheeseburgery z McDonalda....więc to różnie bywa....ale jednak to lepsze od wódki...
Gdyby mi sie udało zajść w ciążę, to łapie się na tym, że chciałabym podobnie jak Wy ciężarówki mieć mdłości...bo wtedy nie jadłabym dużo i przyrost wagi by mnie nie zabił - taka dieta ciążowa...bo niestety kocham jeść...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:07
inessa, Mango, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Tempka może skoczyć, bo organizm działa cały czas "jakby była owulka" - chociaż, zwykle jeśli jaja nie pękają, to jednak tempka nie rośnie. Najpewniej zrobić badanie progesteronu chyba 6-7 dni po skopku tempki - jeśli będzie wysoki to owulka była no i można też wtedy zrobić USG- to lekarz Ci potwierdz, czy pękają Ci jaja - caffe warto to sprawdzić - bo będziesz wiedzieć co się dzieje....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:08
bliska77, inessa, Mango, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny. Ja juz chyba nie powinnam sie tlumaczyc bo kazda z Was wie ze u mnie ciagly brak czasu na uczestniczenie w forum ale zawsze o was mysle i mocno trzymam kciuki, zeby kazdej sie udalo.
Inessa kochana gratuluje nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze z Twojego szczesicia. Wszystko bedzie dobrze. Zobaczysz.
Bozia caly czas Ci kibicuje i mam nadzieje ze tempka pojdzie niebawem w gore. Wierze w to a wiara czyni cuda.
Iwone wszystkiego naj z okazji rocznicy slubu.
Kochane nie ma dnia zebym o Was nie myslala, a na forum jestem codziennie i czytam. Czasami jestescie przezabawne,mozna sobie tu humor poprawic. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo goraco z zimnej i deszczowej Irlandii o zycze milego dzionka.Andzia33, Mango, Lucky, bliska77, caffe, Dorka71, inessa, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję wszystkim dziewczynom za życzenia.
Jesteście kochane. Rzadko tu zaglądam bo mam urlop. Od poniedziałku wracam do pracy i uzupełnię lekturę na ile się da. Przytulam i wspieram.
Andzia33, Lucky, Reni, szczęśliwa 2, bliska77, caffe, Dorka71, inessa, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość
-
Aha u mnie w tym cyklu pewnie dupa blada bo brzuch boli na @ i tempka spada, a do tego nadal za krotka faza lutealna. Macie moze jakis pomysl na wydluzenie FL ale nie hormony tylko naturalnie, bo witamina B 6 nie pomaga.(biore od miesiaca)
Lucky, caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Tempka może skoczyć, bo organizm działa cały czas "jakby była owulka" - chociaż, zwykle jeśli jaja nie pękają, to jednak tempka nie rośnie. Najpewniej zrobić badanie progesteronu chyba 6-7 dni po skopku tempki - jeśli będzie wysoki to owulka była no i można też wtedy zrobić USG- to lekarz Ci potwierdz, czy pękają Ci jaja - caffe warto to sprawdzić - bo będziesz wiedzieć co się dzieje....
no właśnie u mnie to się nie sprawdza, bo wykresy mam książkowe, nawet gdy ysg nie potwierdza owulacji, co więcej poziom progesteronu też jest wysoki w 21dc, bo ja ogólnie mam wysoki i jego badanie nic nie daje, bo nie wiadomo nigdy czy on taki jak z okazji owulacji, czy bez
ja bym sugerowała usg, bo wtedy wyraźnie widać czy jest ciałko żółte, czy został niepęknięty pęcherzyk, czy są jakieś pęcherzyki na nast cykl.... jakie jest endometrium...
trzymam kciuki Cafe
a co do skoku temp? masa czynników na to wpływa: alkohol, stres, niewyspanie, sex.... życzę jednak by u Ciebie to był skok owulacyjnyMango, bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
anek42 wrote:Aha u mnie w tym cyklu pewnie dupa blada bo brzuch boli na @ i tempka spada, a do tego nadal za krotka faza lutealna. Macie moze jakis pomysl na wydluzenie FL ale nie hormony tylko naturalnie, bo witamina B 6 nie pomaga.(biore od miesiaca)
wydaje mi się ,że dziewczyny co piły zioła ojca sroki 3 powinny sie odezwac,bo regulowały cukl i wydłużały fl[o ile dobrze pamiętam,bo jeszcze ich nie brałam],ja biorę luteinę i też wydłuża,ale ty nie chcesz..inessa lubi tę wiadomość
Andzia33 -
ja tam przyjmę mdłości i inne ciążowe dolegliwości z pokorą i nawet radością,
nie martwię się że przytyję, bo najwyżej schudnę
jedyne co mnie trochę przeraża to hemoroidy i te ciągłe zatwardzenia, pamiętam że bałam się isć do wc, a gdy doszłam to płakałam, mimo anyzatwardzeniowej dietyReni, Andzia33, Mango, bliska77, caffe, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
ja piłam zioła ale nie miały wpływu na mój cykl, tzn na jego długość
jedynie pamiętam że gdy brałam castagnus to cykl się zrobił piękny 28 dniowy a nie jak wcześniej 33-34 dniAndzia33, Mango, anek42, szczęśliwa 2, szczęśliwa 2, szczęśliwa 2, caffe, inessa, megan8 lubią tę wiadomość