X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zrobiłam 1szy step
    w badaniu fiyzkalnym i usg wszystko ok
    krew pobrana na poziom hormonóów
    od 2go dnia cyklu mam brac Clomifen Ferring przez 5 dni i 12dc bedzie mi oglądał jajcolki...potem zdecydujemy co dalej

SolarPolar, ania.g, macduska, iwcia77, efcia, kkisia, Bursztyn, moremi, BISCA, Krakonka, Mega, Dziobak, Zofia8, ComeToMeBaby, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar nie znalazłam tego postu z cenami..podawałas jakies?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera, czyli ruszylas ;-) obys jak najszybciej zaszła :-)

Heretyczka, ania.g, macduska, efcia, moremi, Krakonka, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    no to zrobiłam 1szy step
    od 2go dnia cyklu mam brac Clomifen Ferring przez 5 dni i 12dc bedzie mi oglądał jajcolki...potem zdecydujemy co dalej
    Masz juz wyniki homonow?

efcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Masz juz wyniki homonow?
    nie, moge zadzwonic w przyszlym tyg ale umówilismy sie że przy usg w 12dc kompleksowo wszystko przedyskutujemy

SolarPolar, efcia, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Do odchudzania? Tez cierpie i to bardzo i nie wiem na ile mi starczy samozaparcia. Co do reszty to jestem w szoku bo maz do tej pory byl przeciwny a tu w samochodzie zaczal mruczec pod nosem cos o sprobowaniu iv. Wiec go uswiadomilam o KD ale ze plemniki jego wiec dziecko biologicznie byloby moje a genetycznie przynajmnie w polowie jego.
    Jeszcze nie wiem co zrobie bo jak pomysle o tym rozczarowaniu i calej procedurze to sie zwyczajnie obsrywam.
    Tak. O odchudzaniu gadam. Nie potrafię się umartwiać. Lubię jeść. Nie dam rady żyć glodna

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:11

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Tak dwie strony temu a na poprzedniej cytowala mnie Paszcza. Dwie proby - jedna z wlasnymi druga z dawczyni to koszt 40000 tys pln.
    ale ciebie to chyba nie ruszyłó ? ;)

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    nie, moge zadzwonic w przyszlym tyg ale umówilismy sie że przy usg w 12dc kompleksowo wszystko przedyskutujemy
    Fajnie ze wzielas sie za dzialanie. Hodowli dorodnych jajek Ci zycze!

Sabina, Heretyczka, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura, przyszły moje jeansy z h&m :)
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0296904001.html

SolarPolar, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    ale ciebie to chyba nie ruszyłó ? ;)
    Ze 40000 tys. Malo to nie jest. Na szczescie kupke na koncie mam wiec dam rade. Ale martwi mnie to max 5% szansy a byc moze i mniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ze 40000 tys. Malo to nie jest. Na szczescie kupke na koncie mam wiec dam rade. Ale martwi mnie to max 5% szansy a byc moze i mniej.
    czy te szanse zależą ylko od wieku?

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    czy te szanse zależą ylko od wieku?
    Tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Tak.
    to jakie szanse miały kobiety ktore zaszły naturalnie w tym wieku?
    nierozumiem...

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    W ogole dzieki za odzew. Licze ze jeszcze pare chudzinek napisze swoje dzienne menu.
    Misiek, moge Ci napisac, ale i tak nie skorzystasz, i nie chodzi tutaj o nie jedzenie trupow. Dzis na sniadanie mialam kawe, 3 kromki zytniego razowego z humusem robionym w domu, na obiad ryz pelnoziarnisty z cukinia i baklazanem, pozniej bede wciagac mus marchewka-burak-kiwi- banan- skladniki surowe (fakt, nie ppwinno sie laczyc owocow z warzywami) bo dobrze ta miesznka wplywa na cere -zauwazylam, a wieczorem wroce pozno bo mam dyzur w poradni wiec tylko platki jeczmienne na cieplo z jogurtem sojowym kokosowym bez cukru z dodatkiem suszonych sliwek i rodzynek. Kazdy dzien wyglada inaczej, a jeszcze lepiejkiedy maz gotuje, to tylko byl przyklad z dzisiaj.
    Moj stan twarzy wymusil na mnie calkowita rezygnacje z cukru i serow, niestety i bardzo mnie to boli, nawet nie brakuje mi slodyczy natomiast za serami tesknie straszliwie. Ale wezmy sery w nawias.
    Mysle, ze cholernie wazne jest odpowiednie laczenie zarcia, poniewaz inne enzymy sa odpowiedzialne za trawienie bialek a inne za wegle. Zasade pewnie kazdy zna: jesli jesz trupa lub bialko roslinne to nigdy z weglami. Wegle tylko z warzywami, bialka rowniez tylko z warzywami. Jesli wiec zwloki kurczaka zjadasz to np. z salata czy innym brokulem, nigdy z ryzem badz ziemniakami itd. Jesli pieczywo, ryz czy makaron czy platki to tylko pelnoziarniste, nizszy duzo indeks glikemiczny. Czyli: rozdzielnosc produktow, niski indeks, ZERO cukru. I wystarczy. Moja waga jest taka sama od 100 lat i chodze w tch samych ciuchach co 15, 20 lat temu (mam kilka takich sztuk) czyli zarcie lub nie zwlok nie ma tu zadnego znaczenia. Nie wiem czy to Ci w czyms pomoze. Ale gdyby, to fajnie.

Bozia3, efcia, SolarPolar, macduska, ania.g, iwcia77, Krakonka, ComeToMeBaby, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    To powinnam byc jak Bursztny ( ona wazy w ekwipunku dla nurka moze 45 kg) -
    bez ekwipunku

efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    No wlasnie jak nie jem chleba to jestem na glodzie. Staram sie unikac plus oczywiscie slodycze. Zobaczymy. Mam cel wiec moze bedzie latwiej choc perspektywa KD ( komorka dawczyni) ciagle jest dla mnie daleka ale pewnie bez tego sie nie da. Musze przetrawic takie rozwiazanie. Maz jest za jesli nie wyjdzie z moimi. Patrzylam na koszty min 15000 wlasne i 15000 z KD. Jesli udaloby sie wlasne to jeszcze badania genetyczne 10000. Czyli 40000 tys. Malo to nie jest na 5% powodzenia.
    invicta w Gdansku calkiem niedawno miala pakiet all inclusive z badaniami genet. za 17.000, ale moze cos sie zmienilo

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bez ekwipunku
    nie oszókuj
    sam habit i rórzaniec 5kg
    A.

Bursztyn, efcia, iwcia77, BISCA, moremi, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    no to zrobiłam 1szy step
    fantastycznie! :)

efcia lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    nie oszókuj
    sam habit i rórzaniec 5kg
    A.
    ale to zimowy
    letni jest letki... ;)

Heretyczka, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 10569 10570 10571 10572 10573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ