X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Džisiaj troszke lepiej :)
    Milego dnia ;)

Margolcia88, kapturnica, Dziobak, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, Mimik, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Ja w sumie nie bardzo rozumiem, co to ta stymulacja, w jakim sensie ,,podpasienie jajek", że będą lepsze czy że będzie ich więcej. Uważam, że bardziej logiczne jest, żeby były lepszej jakości.
    i to i to - po stymulacji są lepszej jakości i zwykle jest ich więcej. W kolejnych cyklach ta jakość się powinna utrzymać - ilość już nie...

malgos741, kapturnica, Aasiula, Sabina, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A z Dawidem miałam 27 na plusie XD .
    Myśle ,że to przez to ,że startowałam z wyższej półki wagowej już przed ciążą i dwa dieta cukrzycowa też ma swoje wymagania.

To 6 kg to waga samego brzuszka :) No laska :)

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ladny wynik dodatni :)

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i to i to - po stymulacji są lepszej jakości i zwykle jest ich więcej. W kolejnych cyklach ta jakość się powinna utrzymać - ilość już nie...

Ojej, no to ciąża mnoga może być!

malgos741 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Kapta ladny wynik dodatni :)
    Jak sie zmieszcze w 10 to bede zadowolona :)

malgos741, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Ojej, no to ciąża mnoga może być!
    Myslisz ,ze to tak łatwo od razu o te ciąże mnogie ;) Wiele tu z nas miało stymulacje i po kilka jajec i wychodziło z tego hu hu . Ja w jednym stymulowanym cyklu mialam 4jaja i co ? I pusto ! ;3

malgos741, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba.
    Ale ale - moje dzielne dziecko nr 2 - Don Leonsio - pomedzil, pomedzil, poslinil sie, ja pacze a juz mu sie pierwszy zab przebil :) Z wlosami i zebami to juz takie prawdziwe ludziki.

Zabieram sie do roboty.
    Milego dnia Babki

malgos741, Dziobak, Margolcia88, BISCA, Bozia3, Reni, ania.g, ComeToMeBaby, Aasiula, Bliska 77, Sabina, kkisia, moremi, anna maria, kapturnica, Zofia8, Heretyczka, gosia7122, Mega, peppapig, iwcia77, SolarPolar, Elfik, megan8 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Chyba.
    Ale ale - moje dzielne dziecko nr 2 - Don Leonsio - pomedzil, pomedzil, poslinil sie, ja pacze a juz mu sie pierwszy zab przebil :) Z wlosami i zebami to juz takie prawdziwe ludziki.

Zabieram sie do roboty.
    Milego dnia Babki
    Dzizas, Twixy maja juz prawie 7 miesiecy?? Jak to?? Przeciez one sie przedwczoraj urodzily!

malgos741, Margolcia88, BISCA, Bozia3, ania.g, Simba, Aasiula, Bliska 77, Sabina, kkisia, moremi, Mimik, gosia7122, Mega, peppapig, iwcia77, SolarPolar, Elfik, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Myslisz ,ze to tak łatwo od razu o te ciąże mnogie ;) Wiele tu z nas miało stymulacje i po kilka jajec i wychodziło z tego hu hu . Ja w jednym stymulowanym cyklu mialam 4jaja i co ? I pusto ! ;3

Aha, ok, ja się tylko wystraszyłam, że tak może być. Ja w ogóle jestem za wszystkim, co naturalne - mleko od krowy, jajka prosto od kur, warzywa z ogrodu, brak makijażu, krem tylko Nivea, mydło w kostce. No jak najmniej ingerencji medycznych. Ale cóż, czasem się nie da.
    Raz nowy lekarz , nie znając mego cyklu itp. , na wszelki wypadek dał mi zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka ( choć na wiedziałam, że pękają same, a potem i on o tym sam się przekonał i nigdy już mi tego zastrzyku nie dał), i wtedy jakoś psychicznie źle się czułam, że mi się ingeruje w pracę organizmu niepotrzebnie.
    No taka jestem :)

Mimik, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dzizas, Twixy maja juz prawie 7 miesiecy?? Jak to?? Przeciez one sie przedwczoraj urodzily!
    Też tak pomyślałam... dzieci forumowe tak szybko rosną...

Margolcia88, Bozia3, Simba, Aasiula, Bliska 77, Sabina, kkisia, Dziobak, Mimik, kapturnica, Mega, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Też tak pomyślałam... dzieci forumowe tak szybko rosną...

I ciąże szybko mijają.

malgos741, Mimik, megan8 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    No ja tez lubie chlodne nocki, w ogole jestem jakas dziwna, uwielbiam ciepla zlota jesien a w upalne letnie dni lepiej do mnie nie podchodzic :-)
    Kapta, fajnie, ze pozbylas sie wody, bardzo ladny wynik, tym bardziej na tym etapie ciazy :-)
    To ja też jestem dziwna, bo też uwielbiam ciepłą złotą jesień, zapach liści i ich kolory, kasztany i ten dźwięk pod stopami kiedy się chodzi po liściach, zapach ogniska ( tylko jesienią tak pachnie). Na drugim miejscu jest wiosna, kiedy zieleń jest taka świeża, wszystko budzi się do życia i ziemia inaczej pachnie :)

Simba, Bliska 77, Sabina, Natka_79, Dziobak, Aasiula, kapturnica, gosia7122 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się kawy napiłam! Chlusnęłam pół kubka na podłogę, krzesło, ubranie, biurko, na szczęście nie na komputer jakimś cudem!

malgos741 lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra spadam do roboty... ale mi się nie chce.. ;)

Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Kulczyk zmarl

Mega lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co nie?
    Jutro 7 :)
    Dziobak wrote:

Sabina, moremi, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To ja też jestem dziwna, bo też uwielbiam ciepłą złotą jesień, zapach liści i ich kolory, kasztany i ten dźwięk pod stopami kiedy się chodzi po liściach, zapach ogniska ( tylko jesienią tak pachnie). Na drugim miejscu jest wiosna, kiedy zieleń jest taka świeża, wszystko budzi się do życia i ziemia inaczej pachnie :)
    U mnie klejnosc dokladnie taka sama :-) :-) :-) :-)

ania.g lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do niedawna uwielbiałam lato, ale teraz nie przepadam za upałami.
    Nie znoszę natomiast zimy.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Czas na kawę.

Teściowa... Też nie mam jeszcze. Ale to już stan niestety chwilowy :-(

Aasiula, wracaj do zdrowia <3
    Kapta, ładny wynik kilogramowy
    Dziobak, uśmiałam się z historii z piłką. Może następnym razem nie będzie się już z matki śmiała.
    Mega, no też bym się wkurzyła ;-)
    Ania, miłego okopywania przez niespodziankę :-)
    Mimik, życzę pociesze kontrolowanych sikań w miejscach i czasie przez ciebie wyznaczonych ;-)

Chyba wszystko.
    A my byliśmy wczoraj na basenie. Kocham basen, jest świetny na zakwasy hyhy Ogarnęliśmy parę rzeczy na ślub i zarezerwowalismy sobie windowsa 10. Dobrze mieć już chłopa w domu :-D

Edit: tak paczam a to mój 6666 post. Taki szatański. I to bardzo... Kuźwa, a ja tu o teściowej pisałam. To by się zgadzało. No, to chyba wielkiej miłości z tego nie będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:46

Margolcia88, Sabina, Aasiula, ania.g, kkisia, Dziobak, Mimik, Mega, Elfik, megan8 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 10666 10667 10668 10669 10670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ