X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzi sie synek naszych przyjaciol :-)

Dzien Dobry :-)

PS. Po wczorajszej kapieli Ancymon gubil siersc. Jak moj M dzis odkurzal, odkurzyl i psa. A temu to sie chyba nawet podobalo :-)

ania.g, moremi, Aasiula, Simba, Sabina, kapturnica, Margolcia88, kkisia, BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, Mimik, dorbie, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega <3 w końcu się uda.

Sabina, kapturnica, Aasiula, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, trzymam kciuki za wizyty :-)

Sabina, kapturnica, Aasiula, Margolcia88, kkisia, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wiedzmy
    Dzisiaj w nocy bylysmy wszystkie razem na wakacjach, z mezami, z dzieciami, z psami, kotami i chce sie poskarzyc, ze Dziobak narobil jakiegos rabanu, bo nie chciala z nami jechac na wycieczke po okolicy - chlop sie na nia obrazil, ja ja poszlam przekonywac zeby z nami jechala i przypomnialam sobie ze zostawilam Leona zamknietego w samochodzie O.o Hooj nie matka!

Jesli chodzi o rzeczywistosc - twixy koncza dzisiaj 7 miesiecy. Max postanowil uczcic miesiecznice placzac cala noc. Dzis rano bylismy z M zombiakami. Powiedzialam: to pierwsza taka noc od ich urodzenia - pomysl ze niektorzy maja tak caly czas!

A z inszych inszosci. 14 lat temu bylam tutaj przez rok nianka dwojki dzieci - 4 i 2 latkow. Ostatnio na silce spotkalam ich matke i wczoraj wybralismy sie do nich w komplecie z twixami. Boze jakie piekne dzieci! Znaczy nastolatki! Lza mi sie w oku zakrecila :) Powspominalismy, posmialismy sie a na koniec Juliette powiedziala ze jesli bede potrzebowala nianki do dzieci, to ona chetnie w wieczory weekendowe z twixami posiedzi. Zycie jest zaskakujace :)

Milego dnia babki!
    Nie poddajemy sie - w zadnej sprawie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 08:43

moremi, macduska, Sabina, kapturnica, Heretyczka, Mala79, ania.g, Aasiula, megan8, Margolcia88, kkisia, Dziobak, Bozia3, ComeToMeBaby, Zofia8, Bursztyn, SolarPolar, anna maria, Reni, iwcia77, Mimik, Mega, paszczakin, gosia7122, Sonya lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry belly powitało mnie w nowym tygodniu taka wiadomością ;D

(...)Jeśli martwiłaś się przedwczesnym porodem, możesz teraz odetchnąć. Urodzone teraz, Twoje dziecko nazwane zostałoby dzieckiem urodzonym przedwcześnie, a nie wcześniakiem. Różnica polega na tym, że przedwcześnie urodzone dziecko ma już prawdopodobnie rozwinięte płuca, zatem jest niewielkie ryzyko że trafi na oddział intensywnej terapii. Generalnie dzieci nie mające problemów zdrowotnych, urodzone pomiędzy 34-37 tygodniem, radzą sobie na świecie już całkiem dobrze i w dłuższej perspektywie nie odstępują kroku dzieciom urodzonym o czasie. (...)

Znaczy sie łapie psycho-luzik :)
    Mega kurde cykl był piękny.Musi się udać wreszcie!!
    Wacia awatar zajebisty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:07

Mala79, macduska, ania.g, moremi, Margolcia88, Aasiula, kkisia, BISCA, Bozia3, ComeToMeBaby, Sabina, Zofia8, Bursztyn, SolarPolar, iwcia77, Mimik, Mega, paszczakin, gosia7122, Sonya lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Mega sciskam i tule ale za pasem urlop wiec sie odstresujesz a to duzo daje
    Kapta no widzisz coraz blizej dnia w ktorym dziecie przytulisz
    Magduska Pozdrawiam rowniez :-)
    Co do mnie mam w glowie mase planow na dzis a i kolejny termin do zusu tym razem na 11 sierpnia ale mnie kochaja tam :-)
    Gdybym nie wpadla z powodu braku czasu to milego dnia dla wszystkich

moremi, macduska, kapturnica, Margolcia88, Aasiula, kkisia, Sabina, iwcia77, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już wiem że ze starą gin się nie spotkam. Zadzwoniła do mnie jej asystentka że pani doktor nie zdecyduje się na prowadzenie mojej ciąży ze względu na to że będzie to czwarta cc a na takie coś to w szpitalu powiatowym lepiej się nie porywać. Nie wnikam czy na pewno z tego powodu, widocznie tak ma być. W takim razie zostaję u obecnego gina który z tego co wiem pracuje też w szpitalu Bielańskim. Mam u niego wizytę 7 sierpnia.
    W ogóle to od kilku dni wertuję w necie opinie o Warszawskich szpitalach położniczych i mam już mózg zlasowany. Wiadomo nie ma idealnego i za cholerę nie wiadomo jak to będzie w tym Bielańskim. Opinie są różne. Najświeższą mam od sąsiadki mojej siostry która urodziła tam przez cc w zeszłym tygodniu. Ona jest zadowolona, obym ja też była i nie miała takiej jazdy jak w Zośce.

Simba, Mala79, moremi, kapturnica, Margolcia88, Aasiula, kkisia, Dziobak, ComeToMeBaby, Sabina, Bursztyn, Heretyczka, iwcia77, Mimik, dorbie, Mega, paszczakin, gosia7122, Sonya lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jak tak czytam o Twojej ciąży, to na myśl przychodzi mi Matka. Ciekawe ja tam u niej. Też miała 3 cc.

Simba, kapturnica, Aasiula, kkisia, ania.g, ComeToMeBaby, Sabina, efcia, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie zadreczaj sie masz jeszcze czas a cesarke musza wykonac jesli jest ku temu faktyczny powod

Od jakiegos czasu lekarze maja troche inne podejscie do tego tematu stad ta reakcja starej ginekolog ze ma obawy chociaz jak dla mnie bezpodstawne

ania.g lubi tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Wczoraj to nie był mój dzien, dawno rak zle mi nie było. Na szczęście przeszło i dzis czuje sie normalnie.
    Kapta, pamietam jak cieszyłas sie z granicy 25tc :) jutro bedzie u mnie i juz mi lepiej :)

moremi, kapturnica, Simba, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina, Mala79, Mega, malgos741, gosia7122 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Cześć
    Wczoraj to nie był mój dzien, dawno rak zle mi nie było. Na szczęście przeszło i dzis czuje sie normalnie.
    Kapta, pamietam jak cieszyłas sie z granicy 25tc :) jutro bedzie u mnie i juz mi lepiej :)
    Kurde patrz .Najpierw człowiek liczy od @ do owulacji i od owulacji do testu lub @ .
    Potem jak zobacyz 2krechy to modli sie o dobre zagnieżdżenie i serducho .Potem o minięcie pierwszego trymestru. Nastepnie granice rpzeżywalności.Wiecznie do jakiegoś momentu sie odlicza i na cos czeka.
    Ja teraz byle do 26sierpnia i ciąży donoszonej .Nie ma łatwo 8)

Margolcia88, Natka_79, megan8, moremi, ania.g, ComeToMeBaby, Zofia8, efcia, Bursztyn, Mala79, iwcia77, Mimik, Sabina, Mega, malgos741, gosia7122, Sonya lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Zimno dzisiaj. A ja wczoraj u gina nie dostałam żadnej stymulacji, tylko trochę zwiększył dawki stałych leków, zerknął na endometrium, stwierdził, że jeszcze grube (w końcu pierwszy dzień @ (raczej plamienie)), powiedział, że wszystko ok, i przyjść za dwa miesiące, a, a jakby @ była taka nieśmiała przez następne dni, albo się skróciła, to jeszcze zrobić test, ale na to to nie liczę, bo coś mnie zaczyna pobolewać.

Rzekł, że jesteśmy zdrowi i nie ma co się denerwować, i żeby przestać tak skrupulatnie liczyć dni :)

moremi, Sabina, efcia, Mala79, paszczakin, malgos741, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurde patrz .Najpierw człowiek liczy od @ do owulacji i od owulacji do testu lub @ .
    Potem jak zobacyz 2krechy to modli sie o dobre zagnieżdżenie i serducho .Potem o minięcie pierwszego trymestru. Nastepnie granice rpzeżywalności.Wiecznie do jakiegoś momentu sie odlicza i na cos czeka.
    Ja teraz byle do 26sierpnia i ciąży donoszonej .Nie ma łatwo 8)
    Oj tak... Same granice i etapy aż do finału :) staram sie delektować tą ciążą bo to mój ostatni raz, ale chciałabym juz listopad :)

ania.g, kapturnica, Mimik, dorbie, paszczakin, Sonya lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Ania nie zadreczaj sie masz jeszcze czas a cesarke musza wykonac jesli jest ku temu faktyczny powod

Od jakiegos czasu lekarze maja troche inne podejscie do tego tematu stad ta reakcja starej ginekolog ze ma obawy chociaz jak dla mnie bezpodstawne
    Mała, jestem po trzech cc i na pewno ani ja ani lekarz nie zdecydujemy się na poród siłami natury :)

moremi, Sabina, efcia, Mala79, dorbie lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ania, jak tak czytam o Twojej ciąży, to na myśl przychodzi mi Matka. Ciekawe ja tam u niej. Też miała 3 cc.
    Też się zastanawiałam co u niej.

efcia, dorbie lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zosia, trzymam kciuki za wizyty :-)

Dzieki Moremi :-)

moremi lubi tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja idę robić jagodzianki według przepisu Efci. Tylko zamiast jagód będą borówki. To jak mam te bułki nazwać?
    I gdzie ta cholera przepadła? Gdzie jest Efcia?

efcia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To ja idę robić jagodzianki według przepisu Efci. Tylko zamiast jagód będą borówki. To jak mam te bułki nazwać?
    borówianki, borówczaki, boródzianki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:42

Simba, BISCA, moremi, efcia, Bursztyn, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A gdzie jest przepis? Bo mi tez jagodzianki po glowie ostatnio chodzily.

efcia lubi tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A gdzie jest przepis? Bo mi tez jagodzianki po glowie ostatnio chodzily.
    U nas w przepisach :)

efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 10672 10673 10674 10675 10676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ