X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf a jak malaMałz z nia był /jest w spzitalu na tych badaniach ???\
    editWidze ,ze wlasnie napisalas =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 17:45

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawszych wątków rozmowy, przedostatnio ja poinformowałam, że od lipca każda rodząca ma prawo do znieczulenia, podobno w moim szpitalu raczej i tak nie ma z tym problemu, pod warunkiem, że jest wolny anestezjolog..

Na ostatniej wizycie już uaktualniłam informację wyjaśniając jej, że minister zdrowia się zreflektował widać, że chodzi o Kobiety, w dodatku rodzące, czyli pacjenta drugiej kategorii, bo trzy dni temu zarządził, że o znieczuleniu i o tym czy kobietę boli ma decydować lekarz..
    Przecież wystarczy rozmowa z psychologiem i wsparcie rodziny…hłe, hłe, hłe..

kapturnica, moremi, Dziobak, kkisia, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Elf!
    A ja już listy gończe miałam za Tobą po Trójmiescie rozsyłać! :-)

kapturnica, moremi, Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki temu sympatycznemu wątkowi dowiedziałam się, że w sumie ja nie mogę mieć zewnątrzoponowego znieczulenia do 24 godz po clexanie przy moich dawkach, a że biorę go raz na dobę, to gdyby się coś działo rodzę w narkozie ogólnej…

To mi szczęka spadła najpierw na kolana, potem na posadzkę… nie to, że nie myślałam kiedyś co jest lepsze (znaczy gorsze), ale… to dla mnie nowość…
    I tu znowu mam schizofrenie, pani doktor po raz kolejny powtórzyła, że nie spodziewała się, że tak dobrze nam pójdzie, tak daleko dociągnę, to ja się pytam czy mam szansę dociągnąć do terminu czyli 38 tc. Pani doktor odparła, że jakaś szansa niby jest, bo dwie najważniejsze tętnice działają..
    A potem mówi, że jednak dziecko było na 30 centylu, potem na 15, teraz jest na 11… czyli trzeba będzie szybciej rozwiązać, bo na tym etapie dziecko jeszcze nie powinno zwalniać wzrostu, czyli niby jest ok, a jednak coś nie gra..

Oczywiście dostałam zaproszenie na pobyt w szpitalu. W przyszłym tygodniu muszę iść. Myślę o czwartku, bo jeszcze muszę pogadać o tej szafie, znaleźć laktator i ciuchy dla młodego, skręcić łóżeczko… jak widać trzymam się zębami klamki..

Wiem, że Peppa ma rację, w szpitalu bezpieczniej, ale wiem, że ta atmosfera, budzenie i rozmowy pacjentek rodem z horrorów na pewno nie wpływają dobrze na mój stan :))))))))))))))))
    Ale laski, w przyszłym tygodniu to już 36 tc… :)

macduska, kapturnica, ComeToMeBaby, SolarPolar, moremi, paszczakin, caffe, kkisia, Aasiula, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Od jakiegoś czasu, chyba miesiąca, jakby mi ktoś prąd wyłączył, albo baterię wyjął – podejrzewam Wacię, że mi baterię zap… bo to po jej wizycie :P

Co Ty mi imputujesz????
    Wypraszam sobie! ;-)

Elfik, kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak, najlepszego dla Adasia!
    Sporo tych Adamków, jak i nam odbije i dołączymy do gangu, to trzeba będzie im przydomki nadać, jak królom ;)

SolarPolar, moremi, Dziobak, kkisia, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, może mamy wspólną matkę… U nas też ostatnio kryzys, nawet pisać mi się nie chce…
    Ale tak samo jak ty rozważam na poważnie wzięcie opiekunki. Wszystko jasne i przed nikim nie musisz się płaszczyć i być wdzięcznym. Bez wożenia w te i nazad, bez…. Eh lista jest długa…
    O fajkach nie wspomnę…

Moje dziecko będąc z babcią zapytało przy jakiejś czynności, czy mamusia nie będzie się złościła jak coś zrobią…
    Wniosek, dziecko jest katowane, zastraszane i mało radosne, bo się boi..
    I mam poważne podejrzenia, że matka w to wierzy.

Dlatego jej pewnie nie zapraszam, bo dziecko siedzi na co dzień w piwnicy…

macduska, SolarPolar, moremi, paszczakin, caffe, kkisia, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, nie wiem jak znosisz swoje upały, ja w ten piątek miałam wrażenie, że spuchłam tak, że pęknę.
    Zasnęłam w dzień a siostrzenica zajmowała się Idą, bo ja nie miałam siły się na drugi bok obrócić.

Przestałam się wyzywać od mięczaków, leniwych śmieci itd.. gdyż wyzwiska przestały już robić na mnie wrażenie ;) po prostu nie mam siły i już…
    Waże już 87 kilo i podniesienie się z łóżka, zwłaszcza zastawionego kartonami jak u mnie przypomina wydobycie Titanica z dnia oceanu…

I mam to w dupie. Potem się raczej nie należę w łóżeczku, hłe, hłe, hłe…;)

kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, Bliska 77, SolarPolar, moremi, Dziobak, kkisia, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf niw martw się. Moja matka ciagle twierdzi, że ja swoje dzieci głodzę i zaniedbuję. To normalka.

kapturnica, Elfik, SolarPolar, moremi, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Elf spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe-zapomnialam calkiem.
    No fakt u Was to naprawde jakos dziwnie.U nas jak cos sie nie tak dzieje ciezarna idzie bezposrednio na trakt porodowy i tam od reki polozna dyzurujaca bada ja podlaczajac podktgWiem to bo sama nam w szkole rodzenia mowila ,ze zawsze jest dyzurujaca co sie zajmuje naglymi przypadkami.Nigdzie sie nie czeka na nic ale moze to jest jeden z urokow malych miasteczek gdzie rodzacych jest naprawde nie duzo.
    Co do Twoich przejsc to jestem w szoku ,ze tyle czekania i taki olewawczy stosunek majaPrzykre

SolarPolar, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kapta, nie wiem jak znosisz swoje upały, ja w ten piątek miałam wrażenie, że spuchłam tak, że pęknę.
    Zasnęłam w dzień a siostrzenica zajmowała się Idą, bo ja nie miałam siły się na drugi bok obrócić.

Przestałam się wyzywać od mięczaków, leniwych śmieci itd.. gdyż wyzwiska przestały już robić na mnie wrażenie ;) po prostu nie mam siły i już…
    Waże już 87 kilo i podniesienie się z łóżka, zwłaszcza zastawionego kartonami jak u mnie przypomina wydobycie Titanica z dnia oceanu…

I mam to w dupie. Potem się raczej nie należę w łóżeczku, hłe, hłe, hłe…;)
    Ja ich wogole nie znosze U nas jest afryka dzika takie upaly na południu.Wy nad morzem macie ejdnak trochu chlodniej.Ja tez puchne jak cholera , rece i nogi jak jeVane parowki

Elfik, SolarPolar lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    , na stronie googla jest obrazek z tortem i balonami, pomyślałam, ciekawe kto ma urodziny – nie ma cyrkli, probówek, instrumentów, albo ktoś z Googla, albo gość od wymyślania teorii...
    Kliknęłam z ciekawości, któż to ma te urodziny - wyszło, że JA )))))))))))))))))))))
    O kurczę, a mi ten cały Google nie napisał, że masz. Wiecie co? Złożę zażalenie.
    No to stówka, zdrówka dla ciebie i malucha. Wszystkiego najlepszego.

Elfik, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapcia, nie mają olewczego stosunku, bo miło mnie podpięły i zbadały.. tylko przede mną były inne panie na ktg..
    widzisz, mnie się po prostu wydawało, że mozna inaczej.. jak lezałam na patologii, to pani przychodziła co trzy godziny, podstawiała ci jakiejś ustrojstwo do brzucha (małe i poręczne) na 5 sek i bylo wiadomo, że dziecko ma tętno..
    dlaczego takiego czegoś nie ma w tym miejscu?
    nie ma osobnego miejsca dla kobiet które są w sytuacji jak ja i dla takich co przychodzą sobie na rutynową kontrolę bo to już ten tydzień..

i to jest chyba problem..

kapturnica, ComeToMeBaby, SolarPolar, moremi, kkisia, iwcia77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzonka :)

nawet mnie te urodziny umknęły, bo młody postanowił akurat tego dnia strzelić focha..

Odbiję sobie w przyszłym roku, młode na przechowanie, a ja...

no nie wiem, takie bezeceństwa mi po głowie chodzą - położę się w spa na masaż a potem poleże z ksiązką nad basenem? ;) sama, samiusieńska,może z przyjaciółką? i nic nikt nie będzie chciał?
    te matki to mają fanaberie..
    :))))))))))))))))))

kapturnica, ComeToMeBaby, macduska, SolarPolar, moremi, paszczakin, Dziobak, kkisia, Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kapcia, nie mają olewczego stosunku, bo miło mnie podpięły i zbadały.. tylko przede mną były inne panie na ktg..
    widzisz, mnie się po prostu wydawało, że mozna inaczej.. jak lezałam na patologii, to pani przychodziła co trzy godziny, podstawiała ci jakiejś ustrojstwo do brzucha (małe i poręczne) na 5 sek i bylo wiadomo, że dziecko ma tętno..
    dlaczego takiego czegoś nie ma w tym miejscu?
    nie ma osobnego miejsca dla kobiet które są w sytuacji jak ja i dla takich co przychodzą sobie na rutynową kontrolę bo to już ten tydzień..

i to jest chyba problem..
    A aaa to teraz jarze jaki jest tego powódU nas na ktg chodza do przychodni a na oddzial te co maja nagly przypadek sie pojawiaja No i oprocz tego kazda polozna ma detektor tetna plodu na wypadek jesli by ktg bylo zajete przez inna potrzebujaca Kurde ale ,ze co ,ze za tydzien bys sie rozpakowywala juz ???

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duska, wiem, wiem, każda swojej matce do pięt nie dorasta, ale jak jeszcze raz usłyszę, że dzieci w Szwecji biegają na bosaka (matka niedawno wróciła od rodziny) Ida tak musi, to zdejmę córce sandałki i wepchnę je babci do gardła...

dasz mi alibi?
    ;)

macduska, moremi, paszczakin, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No i oprocz tego kazda polozna ma detektor tetna plodu na wypadek jesli by ktg bylo zajete przez inna potrzebujaca

czyli mozna?, mozna!!!!!

wrrrrrrrrr

moremi lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    czyli mozna?, mozna!!!!!

wrrrrrrrrr
    Dlatego mnie to dziwi ,ze w trojmiescie takie cuda wianki Przeciez powinnas byc przyjeta na cito i zaraz sprawdzone tetnoA maly moze sie slabo ruszal przez upalU mnie jak cos robie mlody siedzi cicho ale jak tylko usiade albo poloze sie to wypina dupine i smyra dosc mocno

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Duska, wiem, wiem, każda swojej matce do pięt nie dorasta, ale jak jeszcze raz usłyszę, że dzieci w Szwecji biegają na bosaka (matka niedawno wróciła od rodziny) Ida tak musi, to zdejmę córce sandałki i wepchnę je babci do gardła...

dasz mi alibi?
    ;)

Zawsze!

Elfik, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kometka, cieszę się, że panieński wyszedł dobrze :)

i mama się postarała...

niby nic, a humor się poprawia :)

to juz teraz z górki - dwa tygodnie...
    to chyba w miesiąc miodowy musisz zaciązyć, po bożemu :)

kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 10759 10760 10761 10762 10763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ