35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Hahaha, nadrobiłam i co? Gdzie wszystkie? Świętują?!
Ja peasuję, prasuję znaczy.
Świętujemy urodziny!
Jeszcze dłuugo będziemy swiętować!moremi, ComeToMeBaby, anna maria, Bozia3, peppapig, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:TŻ funcjonuje od dawna w internecie i oznacza towarzysz życia... jest to popularne określenie i nie powstało na tym forum (mnie się akurat podoba)...podobnie się można czepiać określenia mauż...czy jakoś tak - to dopiero jest dziwoląg..
Bozia3, dorbie, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Bozia3 wrote:stara dziwaczka - tyle w temacie...w tym wieku płodzić dzieci - to trzeba mieć nie po kolei w głowie i kosztem tych dzieci desperacko spełniać własne niespełnienia - na dodatek łże w żywe oczy o naturalnym poczęciu....żenua....a o zasiłek mogła dowiedzieć się wcześniej.....prawdziwa artystka jak dla mnie - oni wszyscy są od czapy...
anna maria, Bozia3, dorbie, iwcia77, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Towarzysz życia, jak to brzmi w ogóle. Bleeee tak prawie bezuczuciowo, bezosobowo, tak oschle jakoś.
Określenie mauż to już całkiem dziwoląg.
Tu na forum piszę o moim m jako man, a za tydzień przejdę na polskobrzmiące mążbez zmiany pisowni, więc się nie pogubicie
moremi, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
Zaklinam rzeczywistość: jak ma przyjść @ to niech szybko przychodzi, żeby zdążyła się skończyć przed ślubem. Tak to sobie wymarzyłam
proszę, proszę, proszę
anna maria, macduska, moremi, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Zaklinam rzeczywistość: jak ma przyjść @ to niech szybko przychodzi, żeby zdążyła się skończyć przed ślubem. Tak to sobie wymarzyłam
proszę, proszę, proszę
dorbie, ComeToMeBaby, peppapig, macduska, moremi, iwcia77, caffe, gosia7122, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Właśnie przetestowaliśmy z m ślubne szpilki.
No, zdały egzamin hyhyhyComeToMeBaby, Bozia3, dorbie, ania.g, moremi, iwcia77, anna maria, caffe, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ja na swoim kościelnym, dawno temu miałam @ - to była jazda... chodziłam do kibla z kumpelą - zarzucała mi kieckę na głowę, żeby się nie poplamić - a ja po omacku zmieniałam tampony....lepiej zaklinaj dalej.
jeśli przyjdzie standardowo wg mojej fazy lutealnej to w dniu ślubu będę kończyć @...w sumie lepsze to niż 2-3 dzień, kiedy mnie zalewa. Ale wolałabym, żeby zdążyła się skończyć. Poprzedni cykl mi namieszał, bo miałam opóźnienie. Byłoby wszystko dobrze. Kurdę. No cóż, zaklinam
Bozia3, moremi, iwcia77, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Kometa jeszcze tydzien i bedziesz zona
Uuuuuuu to się właśnie będzie działo. O 15stej. Hehe. Fajne uczucie.
dorbie, moremi, iwcia77, anna maria, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Kurde leże tu już tydzień sama w tym szpitalu,buuu chciałabym żeby mnie mój chłop śmignął. No albo chociaż poprzytulał
poprzytulać zawsze może.
dorbie, moremi, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość
-
Ej, a te perseidy to jeszcze śmigają po niebie? Powinny jeszcze jakieś być widać? Planujemy sobie dziś wieczorem pojechać nad jeziorko i popatrzeć w gwiazdy. Aaaa, w sumie - nawet jak nie będzie widać to i tak go wyciągnę, najwyżej będziemy sobie patrzeć w oczy
dorbie, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:Byliśmy dziś u mojej kuzynki na urodzinowej kawce z tortem, jakoś tak tuż przed 15stą. Coś wspomniała, że za tydzień o tej porze... My na zegarki: 15:03
Uuuuuuu to się właśnie będzie działo. O 15stej. Hehe. Fajne uczucie.
W grudniu na rejsie dostałam zaproszenie od kapitana na "kawkę". Ponieważ dysponował ekspresem, to zgłosiłam się skor świt o ósmej po tą obiecaną kawkę. Zapytał czy jestem pewna. Głupie pytanie. Dostałam kawę z wkładką %. Tym się różni kawa od kawki. A ja głupia jeszcze mleko do niej dolałamBozia3, iwcia77, gosia7122, megan8, dorbie, Heretyczka, Dziobak, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
+Bozia3 wrote:dziobak - powiedz mi dobra kobieto - ile Ty pijesz tego tranu dziennie. Obecnie jestem pod wpływem rad Gabriela - tego od schudnięcia 100 kg On zaleca bardzo dużo spożywać omega 3 A więc muszę zakupić olej lniany, siemię lniane w ziarnach do mielenia i zaleca suplementy - tabletki z omega 3 - 10 gr dziennie. Żadne tabletki tyle nie mają w pl - szukam w necie, ale trudno jest. Pomyślałam o tym tranie norweskim - czy Ty się orientujesz jakie jest w nim stężenie tych omega i i jak dużo Wy tego pijecie dziennie?
Tu sa rozne rozniste. Z wieksza zawartoscia vit D, z wieksza zawartoscia kwasow omega.
Pijemy 5ml dziennie, to jest dawka dla doroslych i dzieci.
W 5 ml jest:
kwasy omega - 1,1 g, w tym DHA (0,6g ) i EPA ( 0,4g)
wit D - 10 µg
wit A - 250 µg
wit E - 10 mg
Jesli masz miec 10 g kwasow dziennie, to znaczy, ze tego tranu musialabys pic 50 ml dziennie? Duzo troche... W tranie jest sporo wit D i A, wiec pijac go wiecej przekroczysz dzienne dawki. Ja co prawda jem jeszcze witaminy prenatalne go tego, wiec tez mam wiecej. Ale chyba czesc tych kwasow musisz wziac z innych zrodel.
Bozia3, moremi lubią tę wiadomość