X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hahaha, nadrobiłam i co? Gdzie wszystkie? Świętują?!

Ja peasuję, prasuję znaczy. :-)
    Świętujemy urodziny!

Jeszcze dłuugo będziemy swiętować!

moremi, ComeToMeBaby, anna maria, Bozia3, peppapig, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    TŻ funcjonuje od dawna w internecie i oznacza towarzysz życia... jest to popularne określenie i nie powstało na tym forum (mnie się akurat podoba)...podobnie się można czepiać określenia mauż...czy jakoś tak - to dopiero jest dziwoląg..
    Wiem że powstalo to nie na tym forum. Mi się nie podoba ani TŻ, ani mauż (niby dlaczego mój mąż to skorupiak?). Tak samo nie lubię zwrotów zw, omg i inne.

Bozia3, dorbie, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    stara dziwaczka - tyle w temacie...w tym wieku płodzić dzieci - to trzeba mieć nie po kolei w głowie i kosztem tych dzieci desperacko spełniać własne niespełnienia - na dodatek łże w żywe oczy o naturalnym poczęciu....żenua....a o zasiłek mogła dowiedzieć się wcześniej.....prawdziwa artystka jak dla mnie - oni wszyscy są od czapy...
    Na leczenie i ivf miała kasę, a teraz zgrywa biedną panienkę.

anna maria, Bozia3, dorbie, iwcia77, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przetestowaliśmy z m ślubne szpilki. :-P
    No, zdały egzamin hyhyhy

peppapig, ania.g, iwcia77, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Towarzysz życia, jak to brzmi w ogóle. Bleeee tak prawie bezuczuciowo, bezosobowo, tak oschle jakoś.

Określenie mauż to już całkiem dziwoląg.

Tu na forum piszę o moim m jako man, a za tydzień przejdę na polskobrzmiące mąż :-D bez zmiany pisowni, więc się nie pogubicie ;-)

moremi, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaklinam rzeczywistość: jak ma przyjść @ to niech szybko przychodzi, żeby zdążyła się skończyć przed ślubem. Tak to sobie wymarzyłam ;-) proszę, proszę, proszę :-)

anna maria, macduska, moremi, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa jeszcze tydzien i bedziesz zona :-)

dorbie, ComeToMeBaby, peppapig, ania.g, iwcia77, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Zaklinam rzeczywistość: jak ma przyjść @ to niech szybko przychodzi, żeby zdążyła się skończyć przed ślubem. Tak to sobie wymarzyłam ;-) proszę, proszę, proszę :-)
    ja na swoim kościelnym, dawno temu miałam @ - to była jazda... chodziłam do kibla z kumpelą - zarzucała mi kieckę na głowę, żeby się nie poplamić - a ja po omacku zmieniałam tampony....lepiej zaklinaj dalej.:)

dorbie, ComeToMeBaby, peppapig, macduska, moremi, iwcia77, caffe, gosia7122, megan8, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dorbie, fajny suwak :)
    Ciekawe o której godzinie mi się zmieni jutro ;-)
    Jego juz chyba zostawię, mam dość kombinowania

peppapig, ania.g, moremi, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Właśnie przetestowaliśmy z m ślubne szpilki. :-P
    No, zdały egzamin hyhyhy
    Kurde leże tu już tydzień sama w tym szpitalu,buuu chciałabym żeby mnie mój chłop śmignął. No albo chociaż poprzytulał :/

ComeToMeBaby, Bozia3, dorbie, ania.g, moremi, iwcia77, anna maria, caffe, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja na swoim kościelnym, dawno temu miałam @ - to była jazda... chodziłam do kibla z kumpelą - zarzucała mi kieckę na głowę, żeby się nie poplamić - a ja po omacku zmieniałam tampony....lepiej zaklinaj dalej.:)
    O jezusicku... Zaklinam :-) jeśli przyjdzie standardowo wg mojej fazy lutealnej to w dniu ślubu będę kończyć @...w sumie lepsze to niż 2-3 dzień, kiedy mnie zalewa. Ale wolałabym, żeby zdążyła się skończyć. Poprzedni cykl mi namieszał, bo miałam opóźnienie. Byłoby wszystko dobrze. Kurdę. No cóż, zaklinam :-D

Bozia3, moremi, iwcia77, megan8, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Kometa jeszcze tydzien i bedziesz zona :-)
    Byliśmy dziś u mojej kuzynki na urodzinowej kawce z tortem, jakoś tak tuż przed 15stą. Coś wspomniała, że za tydzień o tej porze... My na zegarki: 15:03 :-) Uuuuuuu to się właśnie będzie działo. O 15stej. Hehe. Fajne uczucie.

dorbie, moremi, iwcia77, anna maria, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Kurde leże tu już tydzień sama w tym szpitalu,buuu chciałabym żeby mnie mój chłop śmignął. No albo chociaż poprzytulał :/
    A na wizyty nie przychodzi? :-D poprzytulać zawsze może.

dorbie, moremi, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a te perseidy to jeszcze śmigają po niebie? Powinny jeszcze jakieś być widać? Planujemy sobie dziś wieczorem pojechać nad jeziorko i popatrzeć w gwiazdy. Aaaa, w sumie - nawet jak nie będzie widać to i tak go wyciągnę, najwyżej będziemy sobie patrzeć w oczy ;-)

dorbie, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, a jak się dzisiaj czujesz? Bo czytałam, że na razie odstąpili od zamiaru krojenia cię? To teraz czekasz na swój czas na rodzenie? :-D

dorbie lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy w Kościele?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Byliśmy dziś u mojej kuzynki na urodzinowej kawce z tortem, jakoś tak tuż przed 15stą. Coś wspomniała, że za tydzień o tej porze... My na zegarki: 15:03 :-) Uuuuuuu to się właśnie będzie działo. O 15stej. Hehe. Fajne uczucie.
    Kawce?
    W grudniu na rejsie dostałam zaproszenie od kapitana na "kawkę". Ponieważ dysponował ekspresem, to zgłosiłam się skor świt o ósmej po tą obiecaną kawkę. Zapytał czy jestem pewna. Głupie pytanie. Dostałam kawę z wkładką %. Tym się różni kawa od kawki. A ja głupia jeszcze mleko do niej dolałam :-D

Bozia3, iwcia77, gosia7122, megan8, dorbie, Heretyczka, Dziobak, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...chyba wszystkie ogladaja Joe Black :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +
    Bozia3 wrote:
    dziobak - powiedz mi dobra kobieto - ile Ty pijesz tego tranu dziennie. Obecnie jestem pod wpływem rad Gabriela - tego od schudnięcia 100 kg On zaleca bardzo dużo spożywać omega 3 A więc muszę zakupić olej lniany, siemię lniane w ziarnach do mielenia i zaleca suplementy - tabletki z omega 3 - 10 gr dziennie. Żadne tabletki tyle nie mają w pl - szukam w necie, ale trudno jest. Pomyślałam o tym tranie norweskim - czy Ty się orientujesz jakie jest w nim stężenie tych omega i i jak dużo Wy tego pijecie dziennie?
    Wlasnie kupilam nowa flaszke.
    Tu sa rozne rozniste. Z wieksza zawartoscia vit D, z wieksza zawartoscia kwasow omega.
    Pijemy 5ml dziennie, to jest dawka dla doroslych i dzieci.
    W 5 ml jest:
    kwasy omega - 1,1 g, w tym DHA (0,6g ) i EPA ( 0,4g)
    wit D - 10 µg
    wit A - 250 µg
    wit E - 10 mg

Jesli masz miec 10 g kwasow dziennie, to znaczy, ze tego tranu musialabys pic 50 ml dziennie? Duzo troche... W tranie jest sporo wit D i A, wiec pijac go wiecej przekroczysz dzienne dawki. Ja co prawda jem jeszcze witaminy prenatalne go tego, wiec tez mam wiecej. Ale chyba czesc tych kwasow musisz wziac z innych zrodel.

Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam czekam na bitwe warszawska na jedynce. 8)

iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 10832 10833 10834 10835 10836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ