X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Czyli można dziś ugotować marchew a jutro ja zmiksować i podać? A jaka ma to mieć mniej więcej temperaturę?
    No a czemu nie ??Przeciez jak ugotujesz to schowasz do lodowki .No a jak wyciagniesz i zmiksujesz to podgrzewasz leciutko tak jak i sloiczkowe zarcie. No ja tak robilam.Czasem do takiej zmiksowanej papki dolewalam trochu wrzacej wody , dodawalam masełło.

Sabina, paszczakin lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Kurka, moje bedzie mialo 3. My do pracy, dzicie do zlobka :(
    U nas tez idą po 3, ja miałam lepiej, bo 4,5miesiaca macierzyński, teraz urlop, a potem mąż na 2 miesiące przejmuje opiekę. W grudniu biorę resztę urlopu. I od stycznia idzie..
    Zacznij Bisca juz urlop oszczędzać. Ja ucielam większość zeszlorocznego i wyblagalam szefa, zeby zatwierdził mi przeniesienie na ten rok. Nawet lipny powód niemożności wykorzystania urlopu mi do HR-ow wysłał ;) bo u nas przenosić bez powodu nie wolno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 18:19

moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    U nas tez idą po 3, ja miałam lepiej, bo 4,5miesiaca macierzyński, teraz urlop, a potem mąż na 2 miesiące przejmuje opiekę. W grudniu biorę resztę urlopu. I od stycznia idzie..
    Zacznij Bisca juz urlop oszczędzać. Ja ucielam większość zeszlorocznego i wyblagalam szefa, zeby zatwierdził mi przeniesienie na ten rok. Nawet lipny powód niemożności wykorzystania urlopu mi do HR-ow wysłał ;) bo u nas przenosić bez powodu nie wolno..

taaa. Oszczedzac urlop. W grudniu na tydzien do Polski, w lutym na 2 do Tajlandii. W roku platnych tylko 5. Jak dobrze policze, to ja chyba firmie wisze dni urlopu ;)
    Wmawiam sobie,ze jak inne mamy daly rade ti ja tez dam ...

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    taaa. Oszczedzac urlop. W grudniu na tydzien do Polski, w lutym na 2 do Tajlandii. W roku platnych tylko 5. Jak dobrze policze, to ja chyba firmie wisze dni urlopu ;)
    Wmawiam sobie,ze jak inne mamy daly rade ti ja tez dam ...
    Oczywiscie, że dasz.. Serce boli, ale jak się nie ma innej opcji to nic nie zrobisz..
    A co do oszczędzania urlopu, to wiesz- jak dobrze to zaplanujesz, to możesz mieć do wykorzystania 2: zachodzisz na koniec roku, rodzisz we wrześniu, macierzyński 3 miesiące, miesiąc urlopu i nowy rok! Nowy urlop ;)

kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8wrzesnia 22,45 na dwojce premiera 600gramow szczescia 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No a czemu nie ??Przeciez jak ugotujesz to schowasz do lodowki .No a jak wyciagniesz i zmiksujesz to podgrzewasz leciutko tak jak i sloiczkowe zarcie. No ja tak robilam.Czasem do takiej zmiksowanej papki dolewalam trochu wrzacej wody , dodawalam masełło.
    A ja wiem, jak nie wiem? Na forach po googlaniu przeczytałam: marcheweczka, mleczko, ziemniaczki i maselko, puściłam pawia i dałam spokój. Najlepsze było "je cycusia"..

kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jak się siedzi na wagarach, a nie na zajęciach w pierwszy dzień szkoły, to można sporo przegapić ;)
    Nie pitol lizusie, tylko fotke dawaj. Ta co na niej tak ponetnie wygladasz!

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja wiem, jak nie wiem? Na forach po googlaniu przeczytałam: marcheweczka, mleczko, ziemniaczki i maselko, puściłam pawia i dałam spokój. Najlepsze było "je cycusia"..
    Moj byl tak karmiony .Po domowemu .I chlop jak dąb wyrósł.Zupki tez jak by wiekszy gtowałam mu wiecej i zamykałam w słoiczki małe jak po przecierze i pasteryzowałam .A potem tylko pyk i po podgrzaniu było na zawołanie

Bozia3 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Adacho ostatnio wcina kazde zarcie. Kocha polskie zupy i smazony ryz z krewetkami od Chinczyka, awokado, wszystkie owoce, ryby, teraz wbil sie w parowki ( no, niestety, widzial jak jemy) A balam sie, ze bedzie niejadkiem.

Mega, Sabina, BISCA, kkisia, ania.g, megan8 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moj byl tak karmiony .Po domowemu .I chlop jak dąb wyrósł.Zupki tez jak by wiekszy gtowałam mu wiecej i zamykałam w słoiczki małe jak po przecierze i pasteryzowałam .A potem tylko pyk i po podgrzaniu było na zawołanie
    kompletnie nie skumała?

ComeToMeBaby, Mega, paszczakin, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Juz foty nie wstawie, bom sie przesiadla na telefon, mlody wstal ;) a z telefonu to ja robie glupoty, zdjecia z nazwiskiem wstawiam, takie tam.. ;)

Mam pytanie do matek nie czlonkow męskich. Jak robie mlodemu pape warzywna, to musze te warzywa gotowac przed samym podaniem? Czy to ma byc cieple? A jak ma byc cieple, to czy moge ugotowac warzywa wczesniej i potem pape wstawic do podgrzewacza?

I do tych co maja papourzadzenie (Caffe ma, pamietam).. Ile trwa przygotowane papy w tym?
    W zależności od tego co to jest, od 5 do 15 min.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    kompletnie nie skumała?
    Hihihi

Mega lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swinka morska juz nie jest swinka morska w pl tylko kawią O.o

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    kompletnie nie skumała?
    ????

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    kompletnie nie skumała?
    Chyba nie, budyń panie, budyń ;)

moremi, ComeToMeBaby, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ????
    Kapta, Paszcza mało się nie porzygała od tych zdrobnień, a Ty na poważnie tą wypowiedź potraktowałaś. Chyba u Ciebie to nieuleczalne niestety... ech...

BISCA, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    swinka morska juz nie jest swinka morska w pl tylko kawią O.o
    że co? o czym Ty do nas?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    że co? o czym Ty do nas?
    No to chyba do Ciebie bylo. Jakbys ewentualnie spotkala podczas rejsu swinke morska...

moremi, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kapta, Paszcza mało się nie porzygała od tych zdrobnień, a Ty na poważnie tą wypowiedź potraktowałaś. Chyba u Ciebie to nieuleczalne niestety... ech...
    Sama ,żes nieuleczalna pfff
    Ja nawiazalam do wczesniejszej swojej wypowiedzi .Nie odnioslam sie do jakichs zdrobnien ,cycania i chVj nie wie czegoo tylko do tego co paszcza napisala ,ze skad ma wiedziec.

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    że co? o czym Ty do nas?
    Bylo w tv ,ze w Polsce nie bedzie wiecej funkcjonowala nazwa swinka morska bo z morzem i swinia ma malo wspolnego tylko ,ze teraz bedzie nazwa kawia .
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Kawia_domowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:03

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 11019 11020 11021 11022 11023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ