35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
paszczakin wrote:Czyli można dziś ugotować marchew a jutro ja zmiksować i podać? A jaka ma to mieć mniej więcej temperaturę?
Sabina, paszczakin lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Kurka, moje bedzie mialo 3. My do pracy, dzicie do zlobka
Zacznij Bisca juz urlop oszczędzać. Ja ucielam większość zeszlorocznego i wyblagalam szefa, zeby zatwierdził mi przeniesienie na ten rok. Nawet lipny powód niemożności wykorzystania urlopu mi do HR-ow wysłałbo u nas przenosić bez powodu nie wolno..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 18:19
moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:U nas tez idą po 3, ja miałam lepiej, bo 4,5miesiaca macierzyński, teraz urlop, a potem mąż na 2 miesiące przejmuje opiekę. W grudniu biorę resztę urlopu. I od stycznia idzie..
Zacznij Bisca juz urlop oszczędzać. Ja ucielam większość zeszlorocznego i wyblagalam szefa, zeby zatwierdził mi przeniesienie na ten rok. Nawet lipny powód niemożności wykorzystania urlopu mi do HR-ow wysłałbo u nas przenosić bez powodu nie wolno..
taaa. Oszczedzac urlop. W grudniu na tydzien do Polski, w lutym na 2 do Tajlandii. W roku platnych tylko 5. Jak dobrze policze, to ja chyba firmie wisze dni urlopu
Wmawiam sobie,ze jak inne mamy daly rade ti ja tez dam ...
-
BISCA wrote:taaa. Oszczedzac urlop. W grudniu na tydzien do Polski, w lutym na 2 do Tajlandii. W roku platnych tylko 5. Jak dobrze policze, to ja chyba firmie wisze dni urlopu
Wmawiam sobie,ze jak inne mamy daly rade ti ja tez dam ...
A co do oszczędzania urlopu, to wiesz- jak dobrze to zaplanujesz, to możesz mieć do wykorzystania 2: zachodzisz na koniec roku, rodzisz we wrześniu, macierzyński 3 miesiące, miesiąc urlopu i nowy rok! Nowy urlopkapturnica, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No a czemu nie ??Przeciez jak ugotujesz to schowasz do lodowki .No a jak wyciagniesz i zmiksujesz to podgrzewasz leciutko tak jak i sloiczkowe zarcie. No ja tak robilam.Czasem do takiej zmiksowanej papki dolewalam trochu wrzacej wody , dodawalam masełło.
kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:A ja wiem, jak nie wiem? Na forach po googlaniu przeczytałam: marcheweczka, mleczko, ziemniaczki i maselko, puściłam pawia i dałam spokój. Najlepsze było "je cycusia"..
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
A moj Adacho ostatnio wcina kazde zarcie. Kocha polskie zupy i smazony ryz z krewetkami od Chinczyka, awokado, wszystkie owoce, ryby, teraz wbil sie w parowki ( no, niestety, widzial jak jemy) A balam sie, ze bedzie niejadkiem.
Mega, Sabina, BISCA, kkisia, ania.g, megan8 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Moj byl tak karmiony .Po domowemu .I chlop jak dąb wyrósł.Zupki tez jak by wiekszy gtowałam mu wiecej i zamykałam w słoiczki małe jak po przecierze i pasteryzowałam .A potem tylko pyk i po podgrzaniu było na zawołanie
ComeToMeBaby, Mega, paszczakin, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
paszczakin wrote:Juz foty nie wstawie, bom sie przesiadla na telefon, mlody wstal
a z telefonu to ja robie glupoty, zdjecia z nazwiskiem wstawiam, takie tam..
Mam pytanie do matek nie czlonkow męskich. Jak robie mlodemu pape warzywna, to musze te warzywa gotowac przed samym podaniem? Czy to ma byc cieple? A jak ma byc cieple, to czy moge ugotowac warzywa wczesniej i potem pape wstawic do podgrzewacza?
I do tych co maja papourzadzenie (Caffe ma, pamietam).. Ile trwa przygotowane papy w tym? -
kapturnica wrote:????
BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Kapta, Paszcza mało się nie porzygała od tych zdrobnień, a Ty na poważnie tą wypowiedź potraktowałaś. Chyba u Ciebie to nieuleczalne niestety... ech...
Ja nawiazalam do wczesniejszej swojej wypowiedzi .Nie odnioslam sie do jakichs zdrobnien ,cycania i chVj nie wie czegoo tylko do tego co paszcza napisala ,ze skad ma wiedziec. -
moremi wrote:że co? o czym Ty do nas?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kawia_domowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:03