35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
O faken, nieźle. W 15 min to ja nawet marchewki nie ugotuje na parze, bo se wymyslilam dziś nieobrana gotować. A tam się wrzuca surowe, obrane warzywa w kawałkach i wyjmuje ugotowana, gotowa papę? To może jednak zainwestuje, przy 5 min przygotowaniu to mogę robić codziennie, nie opłaca robić więcej i mrozic..caffe wrote:W zależności od tego co to jest, od 5 do 15 min.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:34
-
W temacie gotowania to powiem tylko że już rzygam słoikami.
A w szczególności mam dość ogórków, cukini itp.
Codziennie się z tym pierdo...
moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
kapturnica wrote:Sama ,żes nieuleczalna pfff
Ja nawiazalam do wczesniejszej swojej wypowiedzi .Nie odnioslam sie do jakichs zdrobnien ,cycania i chVj nie wie czegoo tylko do tego co paszcza napisala ,ze skad ma wiedziec.
Dzięki Ci Kapta, dobra kobieto, Ty jedna powinnaś dostać 5 z "przygotowania do życia w rodzinie ", bo się papowiedza podzieliłas
kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
No to mi teraaa pocukrowałaś. Az mi się chłodniej zrobiłopaszczakin wrote:Dzięki Ci Kapta, dobra kobieto, Ty jedna powinnaś dostać 5 z "przygotowania do życia w rodzinie ", bo się papowiedza podzieliłas

paszczakin, nick nieaktualny, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

-
Moje dziecko leży w łóżku i zamiast spać to rży i chichocze. Do rybek z karuzeli.
W ogóle te karuzele nie są do usypiania, tylko do zabawy, nie wiem kto wymyślił, zeby to nad łóżkiem wieszać..
moremi, nick nieaktualny, Dziobak, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Mega, BISCA lubią tę wiadomość
-
Marchewke się robi w 5 minut. Tak, wrzucasz obrane warzywa i wlewasz do osobnego pojemniczka tyle wody żeby starczyło na 5, 10 czy 15 minut gotowania (w instrukcji masz ile co powinno się gotować). Po ugotowaniu warzyw odwracasz pojemnik i bez wyjmowania ich miksujesz do pożądanej konsystencji.paszczakin wrote:O faken, nieźle. W 15 min to ja nawet marchewki nie ugotuje na parze, bo se wymyslilam dziś nieobrana gotować. A tam się wrzuca surowe, obrane warzywa w kawałkach i wyjmuje ugotowana, gotowa papę? To może jednak zainwestuje, przy 5 min przygotowaniu to mogę robić codziennie, nie opłaca robić więcej i mrozic..
Ja jak miałam warzywa "swojskie" to je pogotowałam i zamroziłam w kostkarce do lodów. Potem tylko wyjmowałam to co chciałam i tyle ile chciałam i było gotowe po rozmrożeniu i podgrzaniu.
kapturnica lubi tę wiadomość
-
jak się zrobi sałatkę z cukinii, to smakuje jak z ogórków. Cukinia jest świetna to tego typu przetworów.paszczakin wrote:A jak cukinię w słoiki wpychasz? Na co?
Cukinię się trze na plasterki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:40
kapturnica, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:A jak cukinię w słoiki wpychasz? Na co?
Kapta i Cafe już w sumie odpowiedziały.
Kroję na paski i zalewam zalewą octową.
Do prasowania będzie jak znalazł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:45
caffe, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Mnie jeszcze dzisiaj czeka robienie wiśnie w syropie. Od 3 dni je robię i dzisiaj już muszę w słoiki wkładać. Nie chce mi się też...Niuta wrote:W temacie gotowania to powiem tylko że już rzygam słoikami.
A w szczególności mam dość ogórków, cukini itp.
Codziennie się z tym pierdo... -
nick nieaktualny
-
Do przecieru to nigdy nerwów nie miałam.macduska wrote:Ja też ale chyba się skuszę. Dzisiaj robiłam przecier pomidorowy do słoików.
Z przetworów to tylko takie które wkładam do słoików i już.
No ewentualnie mogę trochę pokroić
Leniwe ze mnie babsko
moremi, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
Nie taka znowu leniwa, niektórzy nie robią w ogóle nic z tych rzeczyNiuta wrote:Do przecieru to nigdy nerwów nie miałam.
Z przetworów to tylko takie które wkładam do słoików i już.
No ewentualnie mogę trochę pokroić
Leniwe ze mnie babsko
kapturnica, Niuta, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość