X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze po prostu wziasc sie w garsc!

Niech mi ktora przywali w ta mozgownice co by klepki wpadly na prawidlowe miejsce!

Byle nie za mocno:-P

Sabina, ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez się przyznam. Mam kryzys staraniowy. Byłam wczoraj na usg. Przyjęła mnie inna lekarka. Nawet się ucieszyłam. Pomyslałam, spojrzy świezym okiem na moją sytuację.
    No bo kurcze ,tak na chłopski rozum. Miałam podane 4 zarodki z czego 3 były bardzo wysokiej jakości, 1 trochę słabszy ale tez dobry- to chyba u mnie problem z zagniezdzaniem jest.
    No i myśle zagadam tą lekarke , pdpytam. Moze by wykonać jakieś dodatkowe badania, lub nie wiem, coś by pomóc tym zarodkom w zagniezdzeniu.
    A ona do mnie ze mam prowadzić zdrowy tryb zycia, jeść duzo warzywi zazywac kwas folioy.
    No cóz to za rada jest ?!
    Normalnie , rozwaliła mnie na łopatki

Sabina, ComeToMeBaby, efcia, ania.g, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurfa no nie dosc ze mi sie we lbie pierdzieli znaczy jestem na karuzeli to jeszcze ovu swiruje zjada posty albo ich nie wysyla wrr

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa, pojscie w balerinkach w deszcz i 10 stopni, to byl slaby pomysl. Kopyta mi zmarzly i telepie nimi pod biurkiem. Chyba sie dzis zerwe z pracy wczesniej i w domu wleze do wanny. Jesli mi dadza... Dzis Adas zrobil pobudke o 5.30 i wyl godzine. Sama rozkosz. Niewyspana, zmarznieta, w pracy. Moze byc gorzej??

Magdala, ComeToMeBaby, efcia, moremi, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak jakas farelke se wlacz na raciczki
    Pod biurkiem nie widac
    Ja w swojej mialam taka na stale niezaleznie od pory roku

Magdala, Dziobak, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Kuzwa, pojscie w balerinkach w deszcz i 10 stopni, to byl slaby pomysl. Kopyta mi zmarzly i telepie nimi pod biurkiem. Chyba sie dzis zerwe z pracy wczesniej i w domu wleze do wanny. Jesli mi dadza... Dzis Adas zrobil pobudke o 5.30 i wyl godzine. Sama rozkosz. Niewyspana, zmarznieta, w pracy. Moze byc gorzej??

Niezły przeskok po tych polskich upałach. U nas nie lepiej. Trudno się przestawic.
    Choć...zaraz, zaraz....właśnie wyszło słońce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 12:55

Dziobak lubi tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie zjada posty

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmeldowuje sie, musze sie zbierac...
    Tymczasem

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała <3 trzymaj się :-)
    Dziobak a może jakąś sliwowice na rozgrzewkę? Taki mały lyczek, żeby zrobiło się milej na ciele :-)

Magdala, Dziobak, efcia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    To ja tez się przyznam. Mam kryzys staraniowy. Byłam wczoraj na usg. Przyjęła mnie inna lekarka. Nawet się ucieszyłam. Pomyslałam, spojrzy świezym okiem na moją sytuację.
    No bo kurcze ,tak na chłopski rozum. Miałam podane 4 zarodki z czego 3 były bardzo wysokiej jakości, 1 trochę słabszy ale tez dobry- to chyba u mnie problem z zagniezdzaniem jest.
    No i myśle zagadam tą lekarke , pdpytam. Moze by wykonać jakieś dodatkowe badania, lub nie wiem, coś by pomóc tym zarodkom w zagniezdzeniu.
    A ona do mnie ze mam prowadzić zdrowy tryb zycia, jeść duzo warzywi zazywac kwas folioy.

Rada do kitu rzeczywiscie.
    Ile sama nie wygrzebiez tyle bedziesz wiedziala. Grzeb wiec, szukaj.
    Zagniezdzenie to endometrium. Endometrium mozna podrasowac. Estrogen mialas badany? Zagniezdzenie to rowniez unikanie w tym okresie ekstremalnych wysilkow. Nawadniac sie. Acard Ci przepisali? Co jeszcze moze dziewczyny podpowiedza?

beates, ComeToMeBaby, efcia, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Genialna, po prostu Genialna :-P

beates, efcia, moremi lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala tak ja mysle, ze my tu marne pocieszycielki jestesmy, merytorycznie ja przynajmniej tematu nie zglebialam. Smutno mi jest i tyle, ze cierpisz. Ale mow i dziel sie jak masz potrzebe, to choc wirtualnie przytulimy lub, kiedy poprosisz, nakopiemy. <3

beates, Sabina, Mala79, peppapig, efcia lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Rada do kitu rzeczywiscie.
    Ile sama nie wygrzebiez tyle bedziesz wiedziala. Grzeb wiec, szukaj.
    Zagniezdzenie to endometrium. Endometrium mozna podrasowac. Estrogen mialas badany? Zagniezdzenie to rowniez unikanie w tym okresie ekstremalnych wysilkow. Nawadniac sie. Acard Ci przepisali? Co jeszcze moze dziewczyny podpowiedza?

Nic nie przepisali. To ma być transfer na cyklu naturalnym. Nawet progesteronu nie dostanę

• Magdala Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

A ryj chcesz? Juz czwarty dzien bedzie jak nie moge spokojnie isc spac bo jeszcze ten seks trzeba odhaczyc. No wez sie zamien. ;-)

Sabina, Dziobak, ComeToMeBaby, macduska, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Nic nie przepisali. To ma być transfer na cyklu naturalnym. Nawet progesteronu nie dostanę

Ale jak to? A mozesz ponegocjowac? Wiesz, co lekarz to opinia. Moze o konsultacje popros. Bo to klinika tak? Czy to tak wszystko ustalone odgornie i nic nie mozna zmienic?

Sabina lubi tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Ale jak to? A mozesz ponegocjowac? Wiesz, co lekarz to opinia. Moze o konsultacje popros. Bo to klinika tak? Czy to tak wszystko ustalone odgornie i nic nie mozna zmienic?

Próbowałam poprzednim razem z moją gin. Wczoraj teź na ten temat rozmawiałam. Oni mają swoje metody i swoje procedury.
    Nic nie mogę zrobić. No jedynie brać coś na własną ręke.
    Nie wiem czy to jest polityka stosowana w całej Nl czy tylko wtym szpitalu

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A ryj chcesz? Juz czwarty dzien bedzie jak nie moge spokojnie isc spac bo jeszcze ten seks trzeba odhaczyc. No wez sie zamien. ;-)
    Myslisz, ze mi brak seksu?
    Chlop w domu z dzieciakiem siedzi, sprzata, pierze i gotuje, nie moge w takiej sytuacji odmawiac. Jakos ladnie trzeba podziekowac...
    No zesz i musialas mi przypomniec, no...

beates, Reni, ComeToMeBaby, kkisia, anna maria, Magdala, Heretyczka, efcia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i doszłam do wniosku , ze to jednak wszystko ładnie się łączy. Bo nawet przy in vitro trzeba liczyćna palec Boźy

Reni, ComeToMeBaby, kkisia, Magdala, BISCA, efcia, ania.g, moremi lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Myslisz, ze mi brak seksu?
    Chlop w domu z dzieciakiem siedzi, sprzata, pierze i gotuje, nie moge w takiej sytuacji odmawiac. Jakos ladnie trzeba podziekowac...
    No zesz i musialas mi przypomniec, no...

Biedna Ty
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:34

Sabina, Dziobak, Magdala, Mimik, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę tochę popracować.
    Miłego popołudnia !

moremi lubi tę wiadomość

‹‹ 11029 11030 11031 11032 11033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ