X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie !! Nie!! Ja tam nie rodze ,jeszcze nie w tym tygodniu.No dajcie spokój!
    Peppa to Twoj czas i Ty sie rozpakowywuj spokojnie .
    Ja se grzecznie jeszcze trochu w kącie posiedze .
    Ale właściwie dlaczego nie? I tak mówisz, że nie chcesz chłopa przy rodzeniu, to może się spóźnić.

BISCA lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale właściwie dlaczego nie? I tak mówisz, że nie chcesz chłopa przy rodzeniu, to może się spóźnić.
    Dlatego nie ,ze w przeciwienstwie do niektorych jestem sama jak palec z mlodym .I w razie czego musze wprowadzac plan awaryjny ,zeby jego na szybko z wszystkimi betami spakowac , wywiez do matki.Zadbac o zwierzeta na ten czas i kogos kto sie nimi zajmie. .Poza tym jak juz chlop bedzie w domu to jednak moje mysli nie beda krazyc wokol domu , syna itd tylko bede mogla skupic sie na porodzie i malym.A i zawiez i odebrac nas bedzie mial kto.Tym bardziej ,ze sindbad jezdzi tylko pon , sr , piatek z Antwerpii do nas i trwa to jednak 26h .Wiec 2dni z głowy .
    Nie jest to takie hop siup jakby sie wydawalo 8)
    Takze to ,ze nie bedzie przy porodzie to inna broszka. Bedzie czuwal nad reszta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 08:44

dorbie, Sabina, Mala79, efcia, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Co do kolek, to ja wierzę w sab simplex. Z dwutygodniowym Adasiem do DE zesmy się wybrali, bo wił się, prezyl i płakał, cały czerwony. Sab simplex i po 2 karmieniu jak ręką odjal.

A o takim czymś jak katator rektalny slyszalyscie? ;) ;) windi się zwie, niektóre matki chwala bardzo. Dla mnie idea wkładania czegoś w tylek jest trochę straszna..
    O sab simplex też mówią w szkole rodzenia.
    A za ten katator dziękuję.

paszczakin lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dlatego nie ,ze w przeciwienstwie do niektorych jestem sama jak palec z mlodym .I w razie czego musze wprowadzac plan awaryjny ,zeby jego na szybko z wszystkimi betami spakowac , wywiez do matki.Zadbac o zwierzeta na ten czas i kogos kto sie nimi zajmie. .Poza tym jak juz chlop bedzie w domu to jednak moje mysli nie beda krazyc wokol domu , syna itd tylko bede mogla skupic sie na porodzie i malym.A i zawiez i odebrac nas bedzie mial kto.Tym bardziej ,ze sindbad jezdzi tylko pon , sr , piatek z Antwerpii do nas i trwa to jednak 26h .Wiec 2dni z głowy .
    Nie jest to takie hop siup jakby sie wydawalo 8)
    Ten Twoj mały, to prawie dorosły facet. Ja tam zostawałam w tym wieku na weekend sama, zwierzęta nakarmilam, chatę posprzątałam itp.

Dziobak, efcia, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza a ten katator to po to by dziec sie wypierdzial ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No i trzymam kciuki - obyś tak miło wspominała poród jak ja!
    Eh, moj tez byl fajniutki. Taka bylam spanikowana, dzizas, a sie okazalo, ze porod moze byc przyjemnym, nieomal bezbolesnym wydarzeniem.
    I takich porodow wam zycze!

moremi, kapturnica, paszczakin, efcia, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam 23 tydzien
    Zleciało te 10 tyg, bo wczesniej to się dłużyło

moremi, kapturnica, ania.g, Aasiula, Mala79, efcia, Dorka.1979, BISCA, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ten Twoj mały, to prawie dorosły facet. Ja tam zostawałam w tym wieku na weekend sama, zwierzęta nakarmilam, chatę posprzątałam itp.
    Byc moze zostawalas , ale ja bym nie zostawila .A do doroslosci mu jeszcze troche .14latek moze miec rozne glupie pomysly jeszcze.A denerwowac sie co sie z nim i chata dzieje nie zamierzam 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja Kapte, nawet oprócz tych praktycznych względów, rozumiem.
    Tez nie chciałam męża przy porodzie, ale chciałam, żeby był po wszystkim. Wiec wlazl do sali w momencie jak Adaś był już na zewnątrz. To było bardzo fajne, pomógł poloznym, wziął na ręce.. Zdjęcia porobił..
    No widzisz i o to wlasnie tez chodzi.A jeszcze jak wiesz ,ze wszystko reszte jest dopilnowane to spokoj w glowie jest.

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Moja corka po telefonie, ze zostajemy rodzic w szpitalu zwinela zagle i poszla spac do kolezanku ( a wlasciwie to nawalac na plejce cala noc). A kolejne 2 dni byla w domu sama pilnujac koty i dobytku ;-)

moremi, paszczakin, efcia, Arwena, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam na kolki pomagał bobotic
    Kapta zaciskaj nogi to dotrwasz do soboty, a sobota to 05.09 a 5 wrzesień to dzień urodzin cioci Sandry także wiesz no..

kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Moja corka po telefonie, ze zostajemy rodzic w szpitalu zwinela zagle i poszla spac do kolezanku ( a wlasciwie to nawalac na plejce cala noc). A kolejne 2 dni byla w domu sama pilnujac koty i dobytku ;-)
    To dzie byl Twoj chlop 2dni w szpitalu ? O.o ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 08:51

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paszcza a ten katator to po to by dziec sie wypierdzial ???
    Ano..
    To przynajmniej do tego służy. Jak młody się przytkal, to trochę poczytalam- babki wpychaly dzieciom termometr w tylek w tym samym celu :(

Morek, jak Ci się dziecię by zwijalo z bólu, to gwarantuje - próbuje się mu pomóc wszelkimi metodami. Ja ten katator z trzesacymi rękami użyłam raz i poszło jak przez gwizdek. Na szczęście więcej nie musiałam tego robić. A dziecku jakby słonia z brzucha zdjelo..

kapturnica, moremi, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ano..
    To przynajmniej do tego służy. Jak młody się przytkal, to trochę poczytalam- babki wpychaly dzieciom termometr w tylek w tym samym celu :(

Morek, jak Ci się dziecię by zwijalo z bólu, to gwarantuje - próbuje się mu pomóc wszelkimi metodami. Ja ten katator z trzesacymi rękami użyłam raz i poszło jak przez gwizdek. Na szczęście więcej nie musiałam tego robić. A dziecku jakby słonia z brzucha zdjelo..
    Dlatego ja mam wiaderko. Też nam w szkole rodzenia na odgazowanie radzą. Tylko tam mówią, że zwykłe wystarczy. Ale ja się juz boję.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Dawid mial moze ze 2razy kolke ale pamietam ten wrzask i jego skrecanie.Człek stawal na glowie by mu pomoc a wtedy nic nie bylo ,zadnych ropelek .To sie wsadzalo termometr . masowalo , nosilo i blagalo palec Bozy by przeszlo mu .
    Ciekawe czy u nas to dostanie ?

Reni, Magdala lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak, mielismy pokoj rodzinny, bylismy w 3 przez 4 dni. 3 dnia spala z nami corka.

moremi, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    nam na kolki pomagał bobotic
    Kapta zaciskaj nogi to dotrwasz do soboty, a sobota to 05.09 a 5 wrzesień to dzień urodzin cioci Sandry także wiesz no..
    Mi sie marzy 11wrzesnia.Ale marzyc se moge 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U nas tez może mąż siedzieć w szpitalu, pomagać. Łóżko dostanie, posiłki.. Dzejms Simby siedział, pomagał przy blizniakach. Adaś spał głównie, wiec ja pomocy nie potrzebowałam, M wracał do domu na noc..

moremi, kapturnica, BISCA, kkisia, peppapig lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mnie może oświecić? Skończony 38 tyd. ciąży to jest jak 38tyg+0 czy 38tyg+6. Pytam bo próbuję domyślić się terminu swojego cc. Lekarz mi ostatnio powiedział że w skończonym 38 tyg będzie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Tak, mielismy pokoj rodzinny, bylismy w 3 przez 4 dni. 3 dnia spala z nami corka.
    To kiedy pilnowala dobytku ?Jak piszesz ,ze 2dni byla sama ? Bo cos sie pogubilam .Byliscie az tydzien w szpitalu ??
    Tu o takich pokojach to se mzoesz pomarzyc hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 08:57

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 11044 11045 11046 11047 11048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ