Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie !! Nie!! Ja tam nie rodze ,jeszcze nie w tym tygodniu.No dajcie spokój!
    Peppa to Twoj czas i Ty sie rozpakowywuj spokojnie .
    Ja se grzecznie jeszcze trochu w kącie posiedze .
    Ale właściwie dlaczego nie? I tak mówisz, że nie chcesz chłopa przy rodzeniu, to może się spóźnić.

BISCA lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale właściwie dlaczego nie? I tak mówisz, że nie chcesz chłopa przy rodzeniu, to może się spóźnić.
    Dlatego nie ,ze w przeciwienstwie do niektorych jestem sama jak palec z mlodym .I w razie czego musze wprowadzac plan awaryjny ,zeby jego na szybko z wszystkimi betami spakowac , wywiez do matki.Zadbac o zwierzeta na ten czas i kogos kto sie nimi zajmie. .Poza tym jak juz chlop bedzie w domu to jednak moje mysli nie beda krazyc wokol domu , syna itd tylko bede mogla skupic sie na porodzie i malym.A i zawiez i odebrac nas bedzie mial kto.Tym bardziej ,ze sindbad jezdzi tylko pon , sr , piatek z Antwerpii do nas i trwa to jednak 26h .Wiec 2dni z głowy .
    Nie jest to takie hop siup jakby sie wydawalo 8)
    Takze to ,ze nie bedzie przy porodzie to inna broszka. Bedzie czuwal nad reszta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 08:44

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, efcia, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Co do kolek, to ja wierzę w sab simplex. Z dwutygodniowym Adasiem do DE zesmy się wybrali, bo wił się, prezyl i płakał, cały czerwony. Sab simplex i po 2 karmieniu jak ręką odjal.

A o takim czymś jak katator rektalny slyszalyscie? ;) ;) windi się zwie, niektóre matki chwala bardzo. Dla mnie idea wkładania czegoś w tylek jest trochę straszna..
    O sab simplex też mówią w szkole rodzenia.
    A za ten katator dziękuję.

paszczakin lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dlatego nie ,ze w przeciwienstwie do niektorych jestem sama jak palec z mlodym .I w razie czego musze wprowadzac plan awaryjny ,zeby jego na szybko z wszystkimi betami spakowac , wywiez do matki.Zadbac o zwierzeta na ten czas i kogos kto sie nimi zajmie. .Poza tym jak juz chlop bedzie w domu to jednak moje mysli nie beda krazyc wokol domu , syna itd tylko bede mogla skupic sie na porodzie i malym.A i zawiez i odebrac nas bedzie mial kto.Tym bardziej ,ze sindbad jezdzi tylko pon , sr , piatek z Antwerpii do nas i trwa to jednak 26h .Wiec 2dni z głowy .
    Nie jest to takie hop siup jakby sie wydawalo 8)
    Ten Twoj mały, to prawie dorosły facet. Ja tam zostawałam w tym wieku na weekend sama, zwierzęta nakarmilam, chatę posprzątałam itp.

Dziobak, efcia, BISCA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza a ten katator to po to by dziec sie wypierdzial ???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No i trzymam kciuki - obyś tak miło wspominała poród jak ja!
    Eh, moj tez byl fajniutki. Taka bylam spanikowana, dzizas, a sie okazalo, ze porod moze byc przyjemnym, nieomal bezbolesnym wydarzeniem.
    I takich porodow wam zycze!

moremi, kapturnica, paszczakin, efcia, BISCA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam 23 tydzien
    Zleciało te 10 tyg, bo wczesniej to się dłużyło

moremi, kapturnica, ania.g, Aasiula, nick nieaktualny, efcia, Dorka.1979, BISCA, nick nieaktualny, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ten Twoj mały, to prawie dorosły facet. Ja tam zostawałam w tym wieku na weekend sama, zwierzęta nakarmilam, chatę posprzątałam itp.
    Byc moze zostawalas , ale ja bym nie zostawila .A do doroslosci mu jeszcze troche .14latek moze miec rozne glupie pomysly jeszcze.A denerwowac sie co sie z nim i chata dzieje nie zamierzam 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja Kapte, nawet oprócz tych praktycznych względów, rozumiem.
    Tez nie chciałam męża przy porodzie, ale chciałam, żeby był po wszystkim. Wiec wlazl do sali w momencie jak Adaś był już na zewnątrz. To było bardzo fajne, pomógł poloznym, wziął na ręce.. Zdjęcia porobił..
    No widzisz i o to wlasnie tez chodzi.A jeszcze jak wiesz ,ze wszystko reszte jest dopilnowane to spokoj w glowie jest.

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Moja corka po telefonie, ze zostajemy rodzic w szpitalu zwinela zagle i poszla spac do kolezanku ( a wlasciwie to nawalac na plejce cala noc). A kolejne 2 dni byla w domu sama pilnujac koty i dobytku ;-)

moremi, paszczakin, efcia, nick nieaktualny, BISCA, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam na kolki pomagał bobotic
    Kapta zaciskaj nogi to dotrwasz do soboty, a sobota to 05.09 a 5 wrzesień to dzień urodzin cioci Sandry także wiesz no..

kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Moja corka po telefonie, ze zostajemy rodzic w szpitalu zwinela zagle i poszla spac do kolezanku ( a wlasciwie to nawalac na plejce cala noc). A kolejne 2 dni byla w domu sama pilnujac koty i dobytku ;-)
    To dzie byl Twoj chlop 2dni w szpitalu ? O.o ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 08:51

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Paszcza a ten katator to po to by dziec sie wypierdzial ???
    Ano..
    To przynajmniej do tego służy. Jak młody się przytkal, to trochę poczytalam- babki wpychaly dzieciom termometr w tylek w tym samym celu :(

Morek, jak Ci się dziecię by zwijalo z bólu, to gwarantuje - próbuje się mu pomóc wszelkimi metodami. Ja ten katator z trzesacymi rękami użyłam raz i poszło jak przez gwizdek. Na szczęście więcej nie musiałam tego robić. A dziecku jakby słonia z brzucha zdjelo..

kapturnica, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ano..
    To przynajmniej do tego służy. Jak młody się przytkal, to trochę poczytalam- babki wpychaly dzieciom termometr w tylek w tym samym celu :(

Morek, jak Ci się dziecię by zwijalo z bólu, to gwarantuje - próbuje się mu pomóc wszelkimi metodami. Ja ten katator z trzesacymi rękami użyłam raz i poszło jak przez gwizdek. Na szczęście więcej nie musiałam tego robić. A dziecku jakby słonia z brzucha zdjelo..
    Dlatego ja mam wiaderko. Też nam w szkole rodzenia na odgazowanie radzą. Tylko tam mówią, że zwykłe wystarczy. Ale ja się juz boję.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Dawid mial moze ze 2razy kolke ale pamietam ten wrzask i jego skrecanie.Człek stawal na glowie by mu pomoc a wtedy nic nie bylo ,zadnych ropelek .To sie wsadzalo termometr . masowalo , nosilo i blagalo palec Bozy by przeszlo mu .
    Ciekawe czy u nas to dostanie ?

Reni, Magdala lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak, mielismy pokoj rodzinny, bylismy w 3 przez 4 dni. 3 dnia spala z nami corka.

moremi, BISCA, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    nam na kolki pomagał bobotic
    Kapta zaciskaj nogi to dotrwasz do soboty, a sobota to 05.09 a 5 wrzesień to dzień urodzin cioci Sandry także wiesz no..
    Mi sie marzy 11wrzesnia.Ale marzyc se moge 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U nas tez może mąż siedzieć w szpitalu, pomagać. Łóżko dostanie, posiłki.. Dzejms Simby siedział, pomagał przy blizniakach. Adaś spał głównie, wiec ja pomocy nie potrzebowałam, M wracał do domu na noc..

moremi, kapturnica, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mnie może oświecić? Skończony 38 tyd. ciąży to jest jak 38tyg+0 czy 38tyg+6. Pytam bo próbuję domyślić się terminu swojego cc. Lekarz mi ostatnio powiedział że w skończonym 38 tyg będzie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Tak, mielismy pokoj rodzinny, bylismy w 3 przez 4 dni. 3 dnia spala z nami corka.
    To kiedy pilnowala dobytku ?Jak piszesz ,ze 2dni byla sama ? Bo cos sie pogubilam .Byliscie az tydzien w szpitalu ??
    Tu o takich pokojach to se mzoesz pomarzyc hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 08:57

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 11044 11045 11046 11047 11048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ