35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:No to ja tak czytam i czytam i zanotowałam, że do mycia dzieciów som dwa sprzęty. Wanienki i wiaderka. I że można je powykładać gąbkami, pieluchami albo niczym. I że trzeba uważać, by głowa nie odpadła. Dzieckom i rodzicom. I jeszcze, że jak człowiek dokona prawidłowego wyboru to i jeszcze ovu poczyta.
Tylko mi umknęło, jaki to ten prawidłowy wybór? Za moich czasów (jak ja byłam niemowlakiem) to funkcjonowały jeno wanienki. Wiadra to mi się z ziemniakami (nie wiedzieć czemu) kojarzą.ComeToMeBaby, kapturnica, efcia, anna maria, Sabina, Magdala, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Kometa, za uwazanie na lekcji masz od higienistki dodatkowe 2 witaminy ce. Oby tak dalej moja droga, wroze ci swietlana przyszlosc w szkole.
Dziobak lubi tę wiadomość
-
Dzien bry! Mel;duje sie i ja!
Widze ,że za Peppola wzięli sie ostro.Ja sie modle by nie miec indukowanego porodu bo to ani miłe ani przyjemne nie jest.A nie ma to jak własna akcja skurczowa.Także Peppa oby szybko poszło bo u mnie taki indukowany trwał prawie tydzienPrzeszłam poniedzialek , sroda i piatek wszystkie 3lozka porodowki bo 3razy wywoluywali skurcze.Dopiero jak wody odeszly rankiem w piatek to się ruszyło ale tylko po cholernej oxy.Brr!!
Poza tym ciemno i chlodno.Ale tego chlodu wypatrywalam.Popadalo i jest rzeskie powietrze.Moge zyc.
Skurczaki straszyly mnie cala noc tak jak i ten odchodzacy czop.Powiem Wam ,ze przez to jak pisalyscie wczsoraj troche zaczelam sie bac zeby moj zdazyl wrocic . Dobrze ,ze juz czwartek jest!
No i 39ty tydziewn sie zaczal.Jestesmy podwojnie donoszeniWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 08:00
ania.g, macduska, Aasiula, efcia, Mala79, moremi, anna maria, Sabina, ComeToMeBaby, Magdala, Arwena, BISCA, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
peppapig wrote:Późno już ale może któraś z Was miała indukowany poród? Zamierzają za`plikować mi żel do szyjki z prostalglandyną co powoduje wywołanie skurczy i otwarcie szyjki.
Nie ukrywam,że mam stracha.
Także szykować popkorny!!
Kciukam!efcia, moremi, Magdala, Arwena, BISCA, kkisia lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ania, u mnie to samo. Adas ostatnio budzi sie z placzem w nocy, praktycznie co pol godziny. Kolejny dzien w pracy bede wygladala jak zombie.
Kurczę, nawet przeciwbólowy nic nie dał. Ciekawe ile kaw mogę ciąży wypić.
Dziobak lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Dzieńdoberek z rańca!
Nie ma to jak wrócić na dwa porody:) Peppa będzie dobrze będziesz miała to w końcu za sobą, ja miałam cesarkę więc się nie znam na tych wszystkich indukcjach srukcjach i oxytocynach, Kapta Ty jeszcze w dwupaku?
efcia, kapturnica, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Klub zombie
Kurczę, nawet przeciwbólowy nic nie dał. Ciekawe ile kaw mogę ciąży wypić.
Aaaaaa to było pytanie retoryczne?
Bry
Peppa, ale do 13 się uwiniesz? Bo później na gimnastykę idę.kapturnica, ania.g, Sabina, Aasiula, Magdala, efcia, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyDzien Dobry
Witam sie i trzymam kciuki za Pepcie i Kapta za Ciebie tyz także bo za troche sie rozpakujecie
Wspieram obie!
Ja niebawem zbieram sie do lekarza na wizytę trzymta kciuki
Miłego dniamoremi, kapturnica, Sabina, Aasiula, Magdala, efcia, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:Dzieńdoberek z rańca!
Nie ma to jak wrócić na dwa porody:) Peppa będzie dobrze będziesz miała to w końcu za sobą, ja miałam cesarkę więc się nie znam na tych wszystkich indukcjach srukcjach i oxytocynach, Kapta Ty jeszcze w dwupaku?Aasiula, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Hejooo
Peppa, ja miałam indukowany porod-najpierw to na dojrzewanie szyjki (ale kroplowka), tez mialo to długo trwać, a po 3h odeszły mi wody. Potem 2h później epidural, potem po następnej oksytocyne. Super było, nic nie czułam. Także ani jedno ani drugie nie wyklucza znieczulenia.
Na samą akcje porodowa juz zdecydowałam nie brać kolejnej dawki epiduralu i tez nie było źle. 30 min i Adaś był..moremi, Dziobak, Sabina, Aasiula, Magdala, efcia, Arwena, anna maria, BISCA, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Nie !! Nie!! Ja tam nie rodze ,jeszcze nie w tym tygodniu.No dajcie spokój!
Peppa to Twoj czas i Ty sie rozpakowywuj spokojnie .
Ja se grzecznie jeszcze trochu w kącie posiedze .paszczakin, ania.g, Sabina, Aasiula, Mala79, efcia, macduska, anna maria, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość