X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah ja też tak mam
    nie bedę piła wody..no jak zwierzę ;-)
    caffe wrote:
    No ja wody nie lubię :P

caffe, Viola, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wstawię wieczorem fotki, jak M wrzuci do kompa. Pokarzę Wam minę tej wariatki mojej jak na niego fuczy....

Ja za wodą też nie przepadam...ale wtedy wlewałam w siebie ze dwa litry dziennie plus herbatki i cola light....

Jeśli chodzi o dupka, to ja na niego byłam obecnie bardzo napalona, bo poprzednio mi pomógł, ale moja ginka właśnie się trzyma tego co piszesz...ma Pani dobry wynik progesteronu, więc tylko zacząć brać po dodatnim teście - wcześniej nie faszerować się nim...i bądź tu mądry....

Reni, Viola, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahah ja też tak mam
    nie bedę piła wody..no jak zwierzę ;-)
    najwyżej piję taką zabarwioną czymś i nie mam na myśli wód smakowych :P

Viola, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokażę* - powinnam się cofnąć do podstawówki...:)

Viola, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No tak...cytrynka i gorzka żołądkowa powinna nadać odpowiedniej barwy...:)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dupka/luteiny. To gdybym ich nie brała to na @ czekałabym nie wiadomo ile.
    A będąc w ciązy miałam niski progesteron, więc u mnie branie go jest jak najbardziej na miejscu.

Mango, Reni, Viola, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No tak...cytrynka i gorzka żołądkowa powinna nadać odpowiedniej barwy...:)
    hehehe

Mango lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No ja po powrocie z wakacji jestem fanką piwka ciemnego irlandzkiego :)

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    No ja po powrocie z wakacji jestem fanką piwka ciemnego irlandzkiego :)
    Mango Ty się opanuj...bo jak zadziałały te bzykoserca jodowane....to piwo irlandzkie za rok....;)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:07

caffe, Viola, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dziewczyny ja po poronieniu kiedy zaszłam w kolejną ciąże i dopiero po zrobieniu testu ok. 3 tyg.c.zaczęłam brałam progesteron na podtrzymanie( turinal)i kiedy trafiłam do lekarza ok 6 tyg.c. powiedział mi że dobrze zrobiłam i kazał mi brać jeszcze do połowy ciąży, a później odstawić.

Teraz mam nic nie brać dopóki wyniki hormonalne są w normie, a jeśli już coś koniecznie chcę, to jakieś ziółka (wiesiołki itp.)
    Jeśli masz dobre hormony to ok, ale właśnie ważne jest zrobienie ich niezwłocznie po zajściu w ciążę. Nie tylko betę, ale i progesteron. Bo jak to bywa z hormonami, dzisiaj są ok, a jutro będzie masakra.

Viola, Lucky, Iwone lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie racje, zgadzam sie z Wami...teraz tylko zastanawiam sie kiedy dojde do ladu skladu ze soba, bo chyba ten cykl bede miala jeszcze zaburzony, poniewaz dupek wplywa na nast. cykl o ile sie nie myle?

Lucky, Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola zostaw juz tego dupka w spokoju :) w sumie nie wiadomo co CI zaburzyło cykl....po prostu daj sobie teraz czas i się obserwuj...z tego co widzę, to po poronieniu trzeba czasu, żeby do siebie dojść, więc tak jak caffe obserwuj się i do przodu...:)

caffe, Lucky, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie obiecałam, że jak uda mi się z tym kupnem mieszkania (bo sprawa jest troszkę bardziej skomplikowana) to będę biegać.
    Diety nie dla mnie, bo jak jestem głodna to jestem zła i skacze mi prolaktyna
    Poza tym za dużo zachodu z przygotowaniem posiłków.. nie cierpie mieć narzucane co mam w danej chwili jeść ;-)
    więc pozostaje mi ograniczenie białego pieczywka i słodyczy, odwyk z coli i ruch i będzie gicior

Lucky, Andzia33, Iwone, Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Viola zostaw juz tego dupka w spokoju :) w sumie nie wiadomo co CI zaburzyło cykl....po prostu daj sobie teraz czas i się obserwuj...z tego co widzę, to po poronieniu trzeba czasu, żeby do siebie dojść, więc tak jak caffe obserwuj się i do przodu...:)
    Zgadzam się z Tobą, Bozia.
    Róże rzeczy mogą wpływać na cykl i nawet nie jesteśmy tego świadome. Przed poprzednią @ brałam dupka i w następnym cyklu miałam pęcherzyk. A teraz nie mam. Nie wiem co na to wpłynęło, ale co mi dadzą spekulacje?
    Nie jestem lekarzem, nie znam się na tym wszystkim, więc nie będę się sama diagnozowała. Póki co mam zaufanie do swojego lekarza. Gdybym miała co do niego wątpliwości, to bym go zmieniła.
    I fakt, jest mi przykro, że mam kłody pod nogami, że inni też mają, ale co mogę zrobić oprócz tego, że trzeba się leczyć dalej i próbować?

Co do różnych opinii lekarzy na różne tematy. Tak się zastanawiałam. Oni mają różne doświadczenia (mówię o tych PRAWDZIWYCH lekarzach)i tym się kierują, nawet gdy nie podejmują konwencjonalnych decyzji. Mają do tego prawo, mają prawo stosować różne metody, tak jak i niektóre z dziewczyn stosują co i rusz nowe "techniki" w próbach zajścia w ciąże, ryzykując nawet swoje zdrowie, np. łącząc różne medykamenty, których łączyć się nie powinno.

Też mi jest źle z tym co mam, ale tak sobie myślałam, że nakręcanie się w niczym nie pomaga, powoduje powstawanie wątpliwości, traci się sens wszystkiego. A ja nie chcę tracić sensu, nawet gdy przychodzi chwilowe załamanie.

Lucky, samira, Bozia3, Mango, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe brawo3.gif

Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny, ale po prostu ta stara-nowa ginekolzka mi powiedziala ze dupek mi namieszal w hormonach wiec tym sie teraz kieruje. Wiecie jakie mialam endometrium w 20 dc jak byla u niej? Slyszlyscie o endometrium trojlinijnym? to wlasnie takie mialam, a takie endometrium wystepuje tylko w I fazie cyklu i okolo owulacji, pozniej po owulacji linie powinny zanikac i endometrium powinno byc jednorodne...i to podobno jest spowodowane niepotrzebnym mieszaniem w hormonach, bo wczesniej tego nie mialam...zreszta sama ginekolozka byla mocno zdziwiona wygladem endo...

Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolałabym do góry temperaturę :) głowę jakoś udźwignę
    agafbh wrote:
    Witajcie,
    Lucky, głowa do góry :-)

caffe, Reni, Andzia33, Iwone, Bozia3, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój gin mówi, że trójlinijne jest prawidłowe ..ja mam takie zawsze
    wyluzuj trochę, bo zwariujesz
    Viola wrote:
    Wiem dziewczyny, ale po prostu ta stara-nowa ginekolzka mi powiedziala ze dupek mi namieszal w hormonach wiec tym sie teraz kieruje. Wiecie jakie mialam endometrium w 20 dc jak byla u niej? Slyszlyscie o endometrium trojlinijnym? to wlasnie takie mialam, a takie endometrium wystepuje tylko w I fazie cyklu i okolo owulacji, pozniej po owulacji linie powinny zanikac i endometrium powinno byc jednorodne...i to podobno jest spowodowane niepotrzebnym mieszaniem w hormonach, bo wczesniej tego nie mialam...zreszta sama ginekolozka byla mocno zdziwiona wygladem endo...

Viola, Bozia3, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzisiaj to znalazłam w necie

Czasem niepęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte bez uwolnienia jajeczka, dlatego też testy na progesteron w drugiej fazie cyklu mogą nie wykazywać nieprawidłowości, a w przypadku mierzenia temperatury podstawowej ciała obserwuje się hipertermię.
    Czyli bez jajeczka wykres też może iść do góry
    dziękuję tyle w temacie
    nie zmieniam gina dam mu szansę ;-)

caffe, Bozia3, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ