X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    hehe :D nadałabyś się na gina :D a przynajmniej na świetną położną ;)
    Do 36tyg ciązy nie odwazyłam sie tam cokolwiek sprawdzac bo sie bałam i nie ze wzgl na infekcje bo na szczescie nie mam sklonnosci do nich ale balam sie wywolac skurcze (nie licze poczatkow ciazy kiedy musialam faszerowac piczkinsa lutka )

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattt no to przekroczylas bariere 30tego tygodnia. Gratki!!!

dorbie lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Do 36tyg ciązy nie odwazyłam sie tam cokolwiek sprawdzac bo sie bałam i nie ze wzgl na infekcje bo na szczescie nie mam sklonnosci do nich ale balam sie wywolac skurcze (nie licze poczatkow ciazy kiedy musialam faszerowac piczkinsa lutka )

Kapta ma bardzo duża wiedzę teoretyczną to tym gmeraniem chce się i w praktykę pobawić ;) zobaczycie że jeszcze sama sobie poród odbierze, masaż już próbuje robić ;)

kapturnica, Sabina, BISCA, ComeToMeBaby, kkisia, gosia7122, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Teraz jest dobra pora, pod warunkiem że na baldachimach wszystkie owoce sa dojrzałe. Pamiętaj żeby nie jeść surowych bo są trujące.

Ja mam sok z kwiatów czarnego bzu, chyba jest bardziej popularny niż z owoców, ale może się mylę :)
    Drazac temat
    Będę robić sok w parwoniku. Czy do tego też mam usuwać wsZystkie lodyzki? Czy mogę iść na latwizne? :-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kapta ma bardzo duża wiedzę teoretyczną to tym gmeraniem chce się i w praktykę pobawić ;) zobaczycie że jeszcze sama sobie poród odbierze, masaż już próbuje robić ;)
    Do masazu mam za krotkie rece XD

BISCA, sandra80 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Dzięki, wiem już teraz chociaż czego się trzymać, co z amh jak są zrosty uniemożliwiające zajście. Właśnie przeglądam wątek laparo i czytam Twoje wpisy. Jednak pomogła Ci laparoskopia :)
    mnie po laparo z histero wyszło -że jestem zdrowa jak ryba....nic kompletnie nie znaleźli, do czego można by było się doczepić...żadnych zatkanych rur itp.. a jednak nie żałuję - bo cykl później zaszłam w ciążę. Moja ginka potwierdziła, że dobrze zrobiłyśmy - bo często jest tak, że nawet jeśli nic nie znajdą - to jednak przepchają te rury i jakieś może niewidoczne przeszkody zostaną posprzątane.....tak więc działaj....

sandra80, kapturnica, kkisia, macduska lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    No. Fakt autentycZny :-)

Kapta Ty mas strasznie długie ręce, że tak sobie wszędzie siegasz, aż do macicy! XD

sandra80, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nattt no to przekroczylas bariere 30tego tygodnia. Gratki!!!
    Dzięki :) wiesz, ja tak się broniłam do wczuwania w ten stan ale wczoraj do mnie dotarło że kurka, to już nie długo, trzeba się szykować. Już nie mogę mówić: "mam jeszcze czas, później". Pora sprawdzić stan ciuszków, zaplanowac przemeblowanie. Na szczęście listę mam przygotowaną, mniej więcej powybierane rzeczy. Będę powoli ogarniać mieszkanie, potem przestawimy meble, jeszcze chce zmolestowac chłopa na kupno nowych ;) i pozbycie się spadkowych po teściowej ;)
    Najdziwniejsze jest to że czuje sie ostatnio barzo dobrze. Chyba to ochłodzenie tak na mnie wpłynęło. Co prawda wieczormi szybciej padam, i ciągle o coś uderzam brzuchem ;) Trochę mnie niepokoi moja waga, dziś kolejne 0,5kg mniej, osiągnełam wagę startową...

sandra80, kapturnica, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Do masazu mam za krotkie rece XD

i Bogu dzięki ;)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Mnie tez meczy ostatnio o klinike. A ja boje sie i chyba wstydze tam poksc bo gruba, bo stara i bez jajek.
    Misiek - nie odkładaj bo naprawdę nie masz czasu - a zachowujesz w najgorszym wypadku tylko iluzję...
    Jeśli mąż gotowy - to wykorzystaj moment....Ty i tak chyba prywatnie musiałabyś robić in vitro - więc znajdź dobrego lekarza, który być może jakoś Cię podstymuluje i coś jeszcze wyciągnie z Ciebie - żebys mogła z własnych jajek spróbować - a przecież co miesiąc tracisz kolejne szanse....już te ciotki masz coraz rzadsze... i lepiej przecież nie będzie...
    A to że stara i gruba to olej....ja też wczoraj siedziałam w poczekalni z młodymi...no i co? A na dodatek doczekałam się, że przyszła też matrona mniej więcej w moim wieku....więc sama nie byłam.....

sandra80, kapturnica, SolarPolar, ComeToMeBaby, kkisia, ania.g, Bursztyn, gosia7122, Mala79, macduska, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    No. Fakt autentycZny :-)

Kapta Ty mas strasznie długie ręce, że tak sobie wszędzie siegasz, aż do macicy! XD
    każdy fakt jest autentyczny....;)

ComeToMeBaby, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie po laparo z histero wyszło -że jestem zdrowa jak ryba....nic kompletnie nie znaleźli, do czego można by było się doczepić...żadnych zatkanych rur itp.. a jednak nie żałuję - bo cykl później zaszłam w ciążę. Moja ginka potwierdziła, że dobrze zrobiłyśmy - bo często jest tak, że nawet jeśli nic nie znajdą - to jednak przepchają te rury i jakieś może niewidoczne przeszkody zostaną posprzątane.....tak więc działaj....

masz naprawdę świetną tą ginkę, taki lekarz to skarb :) najgorzej jak człowiek musi sam się dogrzebywać do wszystkiego prosić, kombinować itd.

Bozia3, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może już dawno bym miała dziecko, ale na moje pytanie o hsg lekarz mi odpowiedział, ze muszę być drożna skoro zaszłam w ciąże biochemiczną, że po prostu czasu trzeba, stymulował mnie pół roku i nic nie dało, Wołczyński jak to zobaczył to stwierdził, że to było bez sensu i weź tu bądź mądry i pisz wiersze

Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Drazac temat
    Będę robić sok w parwoniku. Czy do tego też mam usuwać wsZystkie lodyzki? Czy mogę iść na latwizne? :-)
    podobno mozna tych młodych łodyżek nie usuwać, szkodliwe sa te już stwardniałe. Ja bym jednak obrała owoce, no ale Ty zrobisz jak Ci wygodnie :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    może już dawno bym miała dziecko, ale na moje pytanie o hsg lekarz mi odpowiedział, ze muszę być drożna skoro zaszłam w ciąże biochemiczną, że po prostu czasu trzeba, stymulował mnie pół roku i nic nie dało, Wołczyński jak to zobaczył to stwierdził, że to było bez sensu i weź tu bądź mądry i pisz wiersze
    No widziszto tak jak u mnie jeden mowil od razu laparo by zobaczyc co slychac w srodku, drugi stymulacje i potem zobaczymy .Wybralam opcje szybsza 8)

sandra80, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    każdy fakt jest autentyczny....;)
    Wiem, to byl żart. Nie zauważyłaś uśmiechu na końcu? ;-)

ComeToMeBaby, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No widziszto tak jak u mnie jeden mowil od razu laparo by zobaczyc co slychac w srodku, drugi stymulacje i potem zobaczymy .Wybralam opcje szybsza 8)

ja też bym pewnie wybrała gdybym wiedziała wtedy o niej, dopiero Wołczyński mi powiedział o tej możliwości, zawsze myślałam że ta laparo to jak są widoczne jakieś torbiele, albo przy pco się robi, a teraz jak czytam wątek "laparoskopia" to widzę że jest to często zalecane tak diagnostycznie i dziewczyny po tym często zachodzą

kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    podobno mozna tych młodych łodyżek nie usuwać, szkodliwe sa te już stwardniałe. Ja bym jednak obrała owoce, no ale Ty zrobisz jak Ci wygodnie :)
    Pojechalaś mi na ambicję ;-) każdą jagodke obiore!
    A tak na serio, sok będzie dla Młodej, nie chce jej zaszkodzić, dlatego pytałam. :-)

kapturnica, caffe, macduska lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Drazac temat
    babcia mi mówiła (przy okazji porzeczek), kiedy darowywała mi parownik, że spokojnie z gałązkami może być.

A propos- czy sekcja gospodyń domowych przeoczyła moje pytanie o listki świeżej bazylii w sosie pomidorowym? wyjmować czy nie wyjmować przed włożeniem sosu do słoików na zimę? bo bym wolała nie wyjmować, a w jakimś przepisie widziałam że kazali wyjąć. nie wiem, czy to ze względów smakowych czy praktycznych- listki się psują czy co?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    babcia mi mówiła (przy okazji porzeczek), kiedy darowywała mi parownik, że spokojnie z gałązkami może byc
    Tak. Porzeczka może być, ale czarny bez jest trujący

‹‹ 11214 11215 11216 11217 11218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ