X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    babcia mi mówiła (przy okazji porzeczek), kiedy darowywała mi parownik, że spokojnie z gałązkami może być.

A propos- czy sekcja gospodyń domowych przeoczyła moje pytanie o listki świeżej bazylii w sosie pomidorowym? wyjmować czy nie wyjmować przed włożeniem sosu do słoików na zimę? bo bym wolała nie wyjmować, a w jakimś przepisie widziałam że kazali wyjąć. nie wiem, czy to ze względów smakowych czy praktycznych- listki się psują czy co?

ja nigdy nie robilam zadnych sosow z bazylią na zime ;) mrozilam natomiast gulasz w sosie pomidorowym z bazylia i nic jej nie bylo.. oprocz tego, ze robi sie czarnym zwitkiem. Moze dlatego kazali wyjac- bo nieladnie bedzie wygladac?

caffe, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myslalam, ze sok z czarnego bzu to z kwiatow.. ;)

Reni, Simba lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    babcia mi mówiła (przy okazji porzeczek), kiedy darowywała mi parownik, że spokojnie z gałązkami może być.

A propos- czy sekcja gospodyń domowych przeoczyła moje pytanie o listki świeżej bazylii w sosie pomidorowym? wyjmować czy nie wyjmować przed włożeniem sosu do słoików na zimę? bo bym wolała nie wyjmować, a w jakimś przepisie widziałam że kazali wyjąć. nie wiem, czy to ze względów smakowych czy praktycznych- listki się psują czy co?
    Ja robiłam truskawki z listami bazylii. Pogotowały sie chwilę (kilka minut) z truskawkami i włożyłam do słoików. Po 2 miesiącach nie widziałam żeby się coś psuło.
    Możesz część zrobić z bazylią, a część nie. Wtedy sama się przekonasz.

Jeśli chcesz zrobić bazylię na zimę w sposób taki żeby nie straciła ona na walorach smakowych (bo suszona traci), to posiekaj listki i dodaj trochę oleju. Potem tę "papkę" możesz zamrozić w pojemnikach do robienia kostek lodu lub możesz zamrozić w folii do mrożenia (w formie takiego węża) i potem będziesz sobie odkrawała takie kawałeczki jakie Ci pasują.

ComeToMeBaby, Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzien dobry!
    Niewiele pisze, bo za Wacie kciuki czymam.. Jak puszcze, to pojde chate ogarniac, bo pogoda jest, trzba korzystac, prac, wietrzyc ;)

A jutro w nagrode na grzyby z Simbowskimi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:35

ComeToMeBaby, kapturnica, kkisia, Aasiula, Reni, gosia7122, Mala79, macduska, Simba, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    może już dawno bym miała dziecko, ale na moje pytanie o hsg lekarz mi odpowiedział, ze muszę być drożna skoro zaszłam w ciąże biochemiczną, że po prostu czasu trzeba, stymulował mnie pół roku i nic nie dało, Wołczyński jak to zobaczył to stwierdził, że to było bez sensu i weź tu bądź mądry i pisz wiersze

Sandra, w ciąży biochemicznej najczęściej do poronienia dochodzi zanim zarodek zagnieździ się w jamie macicy. Dochodzi do zapłodnienia i zarodek kieruje się w stronę macicy, ale do niej nie dociera, jest wydalony razem z krwawieniem.
    Więc to badanie niegłupie by było.

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inspiracja na dzis ;)

sol-cukier-jednak-sol-sloik.jpg

caffe, Dziobak, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, kapturnica, ania.g, dorbie, Aasiula, gosia7122, Mala79, macduska, Simba, BISCA, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tak. Porzeczka może być, ale czarny bez jest trujący
    Niektórzy piszą, że ilości tych trujących substancji są niewielkie i nie zaszkodzą. jednak jesli to ma być dla dziecka, to ja bym się przylożyła i obrała. Ważne też jest zeby nie miażdżyć pestek z tych owoców, bo one też coś tam w sobie mają.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, jak badanie? Prl robilas tez?
    Do mnie dzis dzwonil moj lekarz z wynikami prl. Jest 950, norma 90- 400. Jeszcze karmie, wiec ok, ale widze, ze mleka ciut mniej niz poszlam do pracy i cycki mi pekaly o 15.

dorbie lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    aaa, aaaa... czarny bez.
    obrałabym

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Paszcza, jak badanie? Prl robilas tez?
    Do mnie dzis dzwonil moj lekarz z wynikami prl. Jest 950, norma 90- 400. Jeszcze karmie, wiec ok, ale widze, ze mleka ciut mniej niz poszlam do pracy i cycki mi pekaly o 15.

prl bede robic blizej wizyty u endo. A wyniki z wczoraj tez do niego bezposrednio ida..
    Wizyta 5-go pazdziernika, w ostatni dzien wolnosci :(

ja jestem juz na pigulach, wiec nie podejrzewam, zebym prolaktyne miala wysoka.. byle ten gnoj na przysadce nie ruszyl..
    a moze bedzie jak u Ciebie- cud ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:40

Dziobak, Simba lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, ja mam kolejny powod na to, zeby nie robic kolejnego dziecka. ;-) Toc ja wszystkie ciuchy ciazowe i dzieciece do rozm. 68 na forumie rozdalam. Kupowac nowych nie bede, o nie! :-P

kapturnica, dorbie, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki. to może wyjmę te listki, skoro sos smakiem przejdzie? tylko weź tu człowieku dłub z całego garnka. dwa razy... :) o! sitko- to jest to :) jakież to taktyczne przedsięwzięcie!

co do mrożenia- super pomysł. Ale ja mam niestety mini lodówkę dla singielki anorektyczki (coś takiego jak w pokojach hotelowych), w związku z tym zamrażarka w niej to jest właściwie jedna cienka półka, na bieżące potrzeby. A nie chcę mamie zapychać jej zamrażarki- choć ma sporą. Już tam upchnęliśmy pierogi i musy truskawkowe po przyjeździe m ze Szwecji. Dlatego w moim przypadku zamiast zamrażania wymyśliłam słoiki i do piwnicy myk.

Mega lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Sandra, w ciąży biochemicznej najczęściej do poronienia dochodzi zanim zarodek zagnieździ się w jamie macicy. Dochodzi do zapłodnienia i zarodek kieruje się w stronę macicy, ale do niej nie dociera, jest wydalony razem z krwawieniem.
    Więc to badanie niegłupie by było.

a widzisz a ten mi mówi że to dowód, ze jajowody są drożne, zdecydowałam się na laparo, tam przy okazji hsg też robią przynajmniej będę grzecznie spała i nie będę czuła bólu :)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien bry!!!
    Nie Kapta nie urodziła czeka na lepszy dzień.Dziś młody obstawiał i lekko zawiedziony ,że nic sie nie dzieje.
    Ja juz wyluzowałam i od przyszłego czwartku dopiero zaczne dupe spinać jak mina równe 40tygodni ciąży.
    A teraz kwiat lotosu na jebanej tafli jeziora .

Waciulek kciuki mnocno zaciskam za zabieg.Niech sie okaże ,że było więcej strachu .

Reszcie potrzebujących też dobrej energii .

no tak ,musi być "pełnia" brzucha -równe 40 tygodni ;D"

kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Drazac temat
    Będę robić sok w parwoniku. Czy do tego też mam usuwać wsZystkie lodyzki? Czy mogę iść na latwizne? :-)
    Owoce powinny być ciemne. Pozbywasz się łodyżek wszystkich. Najprościej to kup zwykłą szczotkę do włosów i sczesuj owoce do miski. To najszybsza metoda i sama tak robię.

ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Na surowo tak.

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bozia, ja mam kolejny powod na to, zeby nie robic kolejnego dziecka. ;-) Toc ja wszystkie ciuchy ciazowe i dzieciece do rozm. 68 na forumie rozdalam. Kupowac nowych nie bede, o nie! :-P

oj tam dziobak- to sie przecie prawie nie niszczy- wrocą do Ciebie, a i nowe dolozymy. Ja tyle tego dostalam, ze niektorych nawet nie mam szans dziecku zalozyc..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 11:57

megan8, Dziobak, dorbie, kkisia, Simba, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Podasz adres to Ci w mig zorganizujemy paczkę ciuchów we wszelkich rozmiarach :)

megan8, Dziobak, Sabina, dorbie, kkisia, Mala79, Bozia3, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Owoce powinny być ciemne. Pozbywasz się łodyżek wszystkich. Najprościej to kup zwykłą szczotkę do włosów i sczesuj owoce do miski. To najszybsza metoda i sama tak robię.
    oooooooooooooooooooo gdzieś ty była jak ja się męczyłam nad porzeczkami....
    wykorzystam ten patent za rok dobra kobieto :)

ania.g lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Niektórzy piszą, że ilości tych trujących substancji są niewielkie i nie zaszkodzą. jednak jesli to ma być dla dziecka, to ja bym się przylożyła i obrała. Ważne też jest zeby nie miażdżyć pestek z tych owoców, bo one też coś tam w sobie mają.
    Nic nie będę gniesc, wrzuce obrane owoce do parownika i on sam zrobi sok.

‹‹ 11215 11216 11217 11218 11219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ