WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates, kciuki :)

beates lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    ja też, pierwszy raz odkąd sie staram nie nasikałam na test, hm... czy to znaczy ze wyluzowałam i będe w cionży ;-)

kiedy masz dostać?
    mam nadzieję, że to "wyluzowanie" nam pomoże

efcia, Simba lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates <3 <3 <3

beates, Simba lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    normalnie scena jak z seksmisji :) swoja droga fajne takie testy by byly :)

uwaga tlumaczenie snu:

Nie mozesz doczekac sie Bozego Narodzenia i ubierania choinki ;-)

:-)

Zapamietam, ze masz zdolnosci i zwroce sie w odpowiednim momencie po proroctwa.

moremi, iwcia77, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę już godzinę z młodym w kolejce do urologa w Prokocimiu... Tu to się trochę optyka zmienia na świat, jak się człowiek napatrzy na te dziesiątki chorych dzieci... Masakra

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Bede sikac, co se mam zalowac,ale martwie sie, ze cycki mnie nie bola wcale. A jak bylam w ciazy przedtem to bolaly bardzo. Troche mi to odbiera nadzieje. Temka tez taka sobie.
    W kółko o tych cyckach które nie są wyznacznikiem ciąży! Każda ciąża u tej samej kobiety jest inna. Wiem o czym mówię ;) W pierwszych dwóch ciążach, cycki mało mi nie odpadły z bólu. Rok temu z Marcelem zero bolących i większych, normalnie eric clapton na maxa. Teraz coś tam troszkę od czasu do czasu. Nie chodzi mi też o nakręcanie ale o eliminację cycków jako objawu ewentualnej ciąży :)

moremi, Bursztyn, iwcia77, ComeToMeBaby, caffe, efcia, kkisia, Mega, Magdala lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Dzień dobry :) !
    Ja się nie chwale , ale pierwsza obstwiałam 14. Mowiłam Kapcie : Tobie wyciągną a mi włoźą :)
    Tak ze ten dziewczyny ,tez proszę o kciuki. Za godzinę jadę po Krzysia i Amelkę. Trzymajcie proszę, aby po miesiącach spędzonych na zimowisku udało im się zaklimatyzować w nieco cieplejszym środowisku
    Kciuki zacisniete. Bede tu za Ciebie odprawiac podwojna mantre za Twixy2 :)

moremi, iwcia77, Reni, beates, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Hmmm...
    Cieszę się, że rodzina męża nie robi problemów z tego, że jestem od niego starsza. Wprost przeciwnie - z jego siostrą dobrze się dogaduję, a matka ponoć się modliła o nasz ślub.
    Też mam brata i mam z nim bardzo dobre relacje. Na tyle dobre, że jak raz się poklocilismy, to jego była żona (wtedy jeszcze nią byla) mało nie posikała się z radości.
    Nie wyobrażam sobie, by jego wybory mogły wpłynąć na nasze stosunki. Jest dorosły i ja mogę go tylko wspierać.
    Ale my nie robimy problemu z tego powodu. Taką kobietę sobie wybrał, skoro tak chce to tak będzie. Moi rodzice mimo że należą do osób raczej konserwatywnych, nie tłuką mu do głowy żeby się z nią rozstał. Myślę że tak po cichu, myślą jak ja..wnuków z tego związku nie będzie, trochę żal. Ona ma juz dwoje dorosłych synów, jest po 40-tce, i wiem że więcej dzieci nie chce. Zobaczymy co życie przyniesie, dla mnie liczy sie tylko jedno: żeby mój brat był szczęśliwy. W związkach układało mu sie różnie, w tym też łatwo nie ma bo A miewa ataki wątpliwości.

hGXkp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates, trzymamy bardzo mocno!

beates lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Ja się nie chwale , ale pierwsza obstwiałam 14. Mowiłam Kapcie : Tobie wyciągną a mi włoźą :)
    Tak ze ten dziewczyny ,tez proszę o kciuki. Za godzinę jadę po Krzysia i Amelkę. Trzymajcie proszę, aby po miesiącach spędzonych na zimowisku udało im się zaklimatyzować w nieco cieplejszym środowisku
    Trzymam mocno!

beates lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates <3

beates lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:36

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Siedzę już godzinę z młodym w kolejce do urologa w Prokocimiu... Tu to się trochę optyka zmienia na świat, jak się człowiek napatrzy na te dziesiątki chorych dzieci... Masakra
    z ktorym mlodym?
    mam nadzieje ze nic powaznego

477706bb5ioid7xx.jpg
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tym znieczuleniem przy porodzie, naprawdę dużo mniej boli? Czuje się wtedy te skurcze parte?

iwcia77 lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    jak ładnie powiedziane <3
    trzymam!

beates lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tym znieczuleniem przy porodzie, naprawdę dużo mniej boli? Czuje się wtedy te skurcze parte?
    Nic nie czułam po znieczuleniu oprócz szczęścia, że już mnie nie boli...

sandra80, iwcia77, Reni, ania.g, anna maria, caffe, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast przejmować się niedolą dzieci - zaczęłam przykładem Reni oglądać buty mamuś. Z dedykacją dla Reni i krychy... http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a7f105f1d13.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 11:53

ComeToMeBaby, Bursztyn, Reni, iwcia77, moremi, caffe, Mimbla, efcia, BISCA, kkisia, ania.g, macduska, paszczakin, krycha.stara, gretka, Mega, megan8, kapturnica lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    W związkach układało mu sie różnie, w tym też łatwo nie ma bo A miewa ataki wątpliwości.
    kto to A- on czy ona?

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, zdrówka dla młodego! :)

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz Bozia jakie ciekawe zajęcie ;-)

czy ona jest przykuta do podłogi?? O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 11:57

iwcia77, moremi, Mimbla, BISCA, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 11257 11258 11259 11260 11261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ