35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
a co lekarz na to?
miałam katar ponad 2 tyg i okazało się, że krople rozpieprzyły śluzówkę (podobno można je tylko kilka dni stosować) i wdało się jakieś zapalenie zatok
u dzieci jest chyba jeszcze poważniejszy temat
Bliska 77 wrote:trwa to juz drugi tydzien, ile mozna krople wpuszczac, inhalacja odpada bomsie dziecko rzuca razem z inhalatorem....musze w czwartek isc do pracy....
Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość
-
Gód morning klas
najbliższe zajęcia wyrównawcze
Bisca 17.09
Kometa 22.09
Reni 22.09
Beates 23-24.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:55
Sabina, kapturnica, Dziobak, gretka, kkisia, macduska, malgos741, paszczakin, Bursztyn, efcia, ComeToMeBaby, BISCA, beates, Simba, Mala79, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:A w ogole zwaram sie do Was z ogromna prosba
Znacie jakies sposoby na cholerny katar u rocznego dziecka????nie moge dac sobie rady, trwa to juz drugi tydzien, ile mozna krople wpuszczac, inhalacja odpada bomsie dziecko rzuca razem z inhalatorem....musze w czwartek isc do pracy....
Kup maść Mustela Bebe, Baume Reconfortant, kojący balsam Spokojny Sen
można już noworodka smarować, pięknie odtyka - wypróbowałam na sobie
Poza tym do nawilżacza powietrza olejek eteryczny tylko musisz poczytać, albo zapytać w zielarskim jaki można dla takiego malucha.
U nas jeszcze pomaga sól bocheńska rozpuszczona w gorącej wodzie, stawiana obok łóżeczka.
Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Cześć,Hehe, ja z zestawu listopadowego to chyba bym chciała 16gretka wrote:aaa co do dat- ja obstawialam dzisiejsza (mam sentyment
)
ciekawe jak bedzie dalej z datami- chlopaki zebrali daty urodzin z mojej rodzinki (4 i 14), ciekawe czy w listopadzie ktorys trafi( do wyboru- 2,9,10,13,16
16 listopada bardzo dawno temu umówiłam sie z moim na pierwsza randkę
w okolice 1 listopada kojarzą mi sie grobowo, 9ty to urodziny Jaska, 10 i 13- nic do tych dat nie mam 
Kapta, ja myślałam ze ty zwiałas ze szpitala
zmieniony awatar, nowy suwak
no no 
A, świeżo upieczone matki- napiszcie co wam sie sprawdziło z rzeczy pielęgnacyjnych. Bo dumam nad pieluchami ( ile kupić tych jedynek?) które chustki sa ok a które totalnie do bani
za duzo tego w sklepach
Po wczorajszym kiepskim dni od razu marne cukry
diabetolog w czwartek, ciekawe co mi powie.
Za potrzebujące nieustająco trzymam kciuki.
Miłego dnia!
kapturnica, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam

Kapta szalona kobieto
Ania uważaj na siebie
Asiula kciuki za owocne
Morka brzuch pierwsza klasa, wspaniały
Mega już niedługo i mąż wróci do domu a Ty na forum
Wszystkim dobrego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:58
kapturnica, Aasiula, moremi, kkisia, macduska, ania.g, efcia, Mala79, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
No wlasnie lekarka tez powiedziala o tej sluzowce, sa jedne krople ktore mozna przez tydzien stosowac u dzieci, stawia na inhalacje ale ja nie jestem w stanie robic mojej corce inhalacji niestety, rowna sie to z walka i placzem....Reni wrote:a co lekarz na to?
miałam katar ponad 2 tyg i okazało się, że krople rozpieprzyły śluzówkę (podobno można je tylko kilka dni stosować) i wdało się jakieś zapalenie zatok
u dzieci jest chyba jeszcze poważniejszy temat
Dzieki za odzewWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:58
-
Rowniez dzieki za pomocsandra80 wrote:Kup maść Mustela Bebe, Baume Reconfortant, kojący balsam Spokojny Sen
można już noworodka smarować, pięknie odtyka - wypróbowałam na sobie
Poza tym do nawilżacza powietrza olejek eteryczny tylko musisz poczytać, albo zapytać w zielarskim jaki można dla takiego malucha.
U nas jeszcze pomaga sól bocheńska rozpuszczona w gorącej wodzie, stawiana obok łóżeczka.
Mi juz skonczyly sie pomysly, nawilzenia itp byly, w ogole mam wrazenie ze wczoraj bylo lepiej bo juz tylko woda byla a dzis znow zielonkawy gil... -
Wszystko zalezy od oddzialu .Ja dla malego ze swoich rzeczy mam tylko chusteczki do dupska i krem .Reszta na oddzialeNatka_79 wrote:Cześć,
Hehe, ja z zestawu listopadowego to chyba bym chciała 16
16 listopada bardzo dawno temu umówiłam sie z moim na pierwsza randkę
w okolice 1 listopada kojarzą mi sie grobowo, 9ty to urodziny Jaska, 10 i 13- nic do tych dat nie mam 
Kapta, ja myślałam ze ty zwiałas ze szpitala
zmieniony awatar, nowy suwak
no no 
A, świeżo upieczone matki- napiszcie co wam sie sprawdziło z rzeczy pielęgnacyjnych. Bo dumam nad pieluchami ( ile kupić tych jedynek?) które chustki sa ok a które totalnie do bani
za duzo tego w sklepach
Po wczorajszym kiepskim dni od razu marne cukry
diabetolog w czwartek, ciekawe co mi powie.
Za potrzebujące nieustająco trzymam kciuki.
Miłego dnia!
I mam dada te z promołszyn plus krem z linomagu na pupsko
iwcia77 lubi tę wiadomość

-
Ja na noc daje koło łóżka mokry ręcznik z kilkoma kroplami olejku Olbas, używam tego z J od początku, polecone przez moja pediatrę. W dzien tez rozkładam tam gdzie sie bawi. Sa chyba tez jakieś takie plastry co sie nakleja ba piżamkę ale nigdy tego nie miałam.Bliska 77 wrote:A w ogole zwaram sie do Was z ogromna prosba
Znacie jakies sposoby na cholerny katar u rocznego dziecka????nie moge dac sobie rady, trwa to juz drugi tydzien, ile mozna krople wpuszczac, inhalacja odpada bomsie dziecko rzuca razem z inhalatorem....musze w czwartek isc do pracy....
Sa jeszcze te nasiviny itp ale nie polecam, bo na chwile tylko ulgę przyniesie a katar i tak swoje musi potrwać. A u was to on taki przezroczysty czy juz brzydki? Pediatra nie ma jakiegoś pomysłu?
Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość
-
Ojj laski no jak maly spi , mi sie nie kce spac bo albo mi duszno albo za glosno to wchodze do Was.W domu juz pewnie nie bedzie az tyle czasu .Chociaz poki chlop jest to bedzie luzikSabina wrote:Witam

Kapta szalona kobieto
Ania uważaj na siebie
Asiula kciuki za owocne
Morka brzuch pierwsza klasa, wspaniały
Mega już niedługo i mąż wróci do domu a Ty na forum
Wszystkim dobrego dnia
Aasiula, moremi, Reni, gretka, dorbie, Sabina, kkisia, macduska, malgos741, ania.g, paszczakin, efcia, BISCA, Simba, Mala79, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

-
nie obstawiam - obstawialam- cz.przeszly juz bo nie zdazylam- a tu zdaje sie zaklady bylyReni wrote:tzn co konkretnie obstawiasz? że co się zdarzy???

w ogole to zdalby sie jakis arkusz bo juz gine....
albo Pani by chociaz z rana zapowiadala program dnia.....
moremi, kkisia, efcia, Magdala lubią tę wiadomość
gretka -
No to chyba pora na antybiotyk jak zurlonu sie zrobił...Bliska 77 wrote:Rowniez dzieki za pomoc
Mi juz skonczyly sie pomysly, nawilzenia itp byly, w ogole mam wrazenie ze wczoraj bylo lepiej bo juz tylko woda byla a dzis znow zielonkawy gil...
Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
Ja zalewam sola fizjologiczna czesto i odciagam Frida. Najwazniejsze, zeby sie nie nadkazilo wtornie ( zielony gil ). Masc majerankowa pod nocha, wit c i trzeba przetrwac.Bliska 77 wrote:A w ogole zwaram sie do Was z ogromna prosba
moremi, Bliska 77, kkisia, paszczakin, efcia, BISCA, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:Rowniez dzieki za pomoc
Mi juz skonczyly sie pomysly, nawilzenia itp byly, w ogole mam wrazenie ze wczoraj bylo lepiej bo juz tylko woda byla a dzis znow zielonkawy gil...
Osłuchowo czysto jest? Bo zielony to bakteria jakaś może być.
Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
A te dada to nie śmierdzą? Bo jakis czas temu cos sie w nich zepsuło ale to było lata temukapturnica wrote:Wszystko zalezy od oddzialu .Ja dla malego ze swoich rzeczy mam tylko chusteczki do dupska i krem .Reszta na oddziale
I mam dada te z promołszyn plus krem z linomagu na pupsko
u nas 5 lat temu tez chcieli tylko chustki i pieluchy, musze sie dowiedzieć jak jest teraz.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
a pewnie- 26, 28(tu blizniaki - to nie wiem czy nie odpada, 30)moremi wrote:Że Maks jeszcze raz się urodzi

Gretka, ja wolę końcówkę października. Masz tam coś?
no tak troche niebezpiecznie kolo 1.11- moj chrzesniak wlasnie z 2
moremi, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
gretka