X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka Caffe zapytaj - ona jest w temacie firanek 07icon_smile4.gif

moremi, kapturnica, caffe, kkisia, ania.g, paszczakin, efcia, Bozia3, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co lekarz na to?
    miałam katar ponad 2 tyg i okazało się, że krople rozpieprzyły śluzówkę (podobno można je tylko kilka dni stosować) i wdało się jakieś zapalenie zatok
    u dzieci jest chyba jeszcze poważniejszy temat
    Bliska 77 wrote:
    trwa to juz drugi tydzien, ile mozna krople wpuszczac, inhalacja odpada bomsie dziecko rzuca razem z inhalatorem....musze w czwartek isc do pracy....

Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn co konkretnie obstawiasz? że co się zdarzy???
    gretka wrote:
    aaa co do dat- ja obstawialam dzisiejsza (mam sentyment :-) )

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gód morning klas

najbliższe zajęcia wyrównawcze
    Bisca 17.09
    Kometa 22.09
    Reni 22.09
    Beates 23-24.09

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:55

Sabina, kapturnica, Dziobak, gretka, kkisia, macduska, malgos741, paszczakin, Bursztyn, efcia, ComeToMeBaby, BISCA, beates, Simba, Mala79, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    A w ogole zwaram sie do Was z ogromna prosba
    Znacie jakies sposoby na cholerny katar u rocznego dziecka????nie moge dac sobie rady, trwa to juz drugi tydzien, ile mozna krople wpuszczac, inhalacja odpada bomsie dziecko rzuca razem z inhalatorem....musze w czwartek isc do pracy....

Kup maść Mustela Bebe, Baume Reconfortant, kojący balsam Spokojny Sen
    można już noworodka smarować, pięknie odtyka - wypróbowałam na sobie ;)
    Poza tym do nawilżacza powietrza olejek eteryczny tylko musisz poczytać, albo zapytać w zielarskim jaki można dla takiego malucha.
    U nas jeszcze pomaga sól bocheńska rozpuszczona w gorącej wodzie, stawiana obok łóżeczka.

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:33

kapturnica, gretka, efcia, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    gretka wrote:
    aaa co do dat- ja obstawialam dzisiejsza (mam sentyment :-) )
    ciekawe jak bedzie dalej z datami- chlopaki zebrali daty urodzin z mojej rodzinki (4 i 14), ciekawe czy w listopadzie ktorys trafi( do wyboru- 2,9,10,13,16 ;-)
    Hehe, ja z zestawu listopadowego to chyba bym chciała 16 :) 16 listopada bardzo dawno temu umówiłam sie z moim na pierwsza randkę :) w okolice 1 listopada kojarzą mi sie grobowo, 9ty to urodziny Jaska, 10 i 13- nic do tych dat nie mam ;)

Kapta, ja myślałam ze ty zwiałas ze szpitala :D zmieniony awatar, nowy suwak :) no no :)

A, świeżo upieczone matki- napiszcie co wam sie sprawdziło z rzeczy pielęgnacyjnych. Bo dumam nad pieluchami ( ile kupić tych jedynek?) które chustki sa ok a które totalnie do bani ;) za duzo tego w sklepach
    Po wczorajszym kiepskim dni od razu marne cukry :/ diabetolog w czwartek, ciekawe co mi powie.

Za potrzebujące nieustająco trzymam kciuki.
    Miłego dnia!

kapturnica, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Kapta szalona kobieto :-)
    Ania uważaj na siebie <3
    Asiula kciuki za owocne <3
    Morka brzuch pierwsza klasa, wspaniały :-)
    Mega już niedługo i mąż wróci do domu a Ty na forum ;-)

Wszystkim dobrego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:58

kapturnica, Aasiula, moremi, kkisia, macduska, ania.g, efcia, Mala79, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a co lekarz na to?
    miałam katar ponad 2 tyg i okazało się, że krople rozpieprzyły śluzówkę (podobno można je tylko kilka dni stosować) i wdało się jakieś zapalenie zatok
    u dzieci jest chyba jeszcze poważniejszy temat
    No wlasnie lekarka tez powiedziala o tej sluzowce, sa jedne krople ktore mozna przez tydzien stosowac u dzieci, stawia na inhalacje ale ja nie jestem w stanie robic mojej corce inhalacji niestety, rowna sie to z walka i placzem....
    Dzieki za odzew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 08:58

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kup maść Mustela Bebe, Baume Reconfortant, kojący balsam Spokojny Sen
    można już noworodka smarować, pięknie odtyka - wypróbowałam na sobie ;)
    Poza tym do nawilżacza powietrza olejek eteryczny tylko musisz poczytać, albo zapytać w zielarskim jaki można dla takiego malucha.
    U nas jeszcze pomaga sól bocheńska rozpuszczona w gorącej wodzie, stawiana obok łóżeczka.
    Rowniez dzieki za pomoc
    Mi juz skonczyly sie pomysly, nawilzenia itp byly, w ogole mam wrazenie ze wczoraj bylo lepiej bo juz tylko woda byla a dzis znow zielonkawy gil...

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Cześć,

Hehe, ja z zestawu listopadowego to chyba bym chciała 16 :) 16 listopada bardzo dawno temu umówiłam sie z moim na pierwsza randkę :) w okolice 1 listopada kojarzą mi sie grobowo, 9ty to urodziny Jaska, 10 i 13- nic do tych dat nie mam ;)

Kapta, ja myślałam ze ty zwiałas ze szpitala :D zmieniony awatar, nowy suwak :) no no :)

A, świeżo upieczone matki- napiszcie co wam sie sprawdziło z rzeczy pielęgnacyjnych. Bo dumam nad pieluchami ( ile kupić tych jedynek?) które chustki sa ok a które totalnie do bani ;) za duzo tego w sklepach
    Po wczorajszym kiepskim dni od razu marne cukry :/ diabetolog w czwartek, ciekawe co mi powie.

Za potrzebujące nieustająco trzymam kciuki.
    Miłego dnia!
    Wszystko zalezy od oddzialu .Ja dla malego ze swoich rzeczy mam tylko chusteczki do dupska i krem .Reszta na oddziale 8) I mam dada te z promołszyn plus krem z linomagu na pupsko

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Znacie jakies sposoby na cholerny katar u rocznego dziecka????nie moge dac sobie rady, trwa to juz drugi tydzien, ile mozna krople wpuszczac, inhalacja odpada bomsie dziecko rzuca razem z inhalatorem....musze w czwartek isc do pracy....
    Ja na noc daje koło łóżka mokry ręcznik z kilkoma kroplami olejku Olbas, używam tego z J od początku, polecone przez moja pediatrę. W dzien tez rozkładam tam gdzie sie bawi. Sa chyba tez jakieś takie plastry co sie nakleja ba piżamkę ale nigdy tego nie miałam.
    Sa jeszcze te nasiviny itp ale nie polecam, bo na chwile tylko ulgę przyniesie a katar i tak swoje musi potrwać. A u was to on taki przezroczysty czy juz brzydki? Pediatra nie ma jakiegoś pomysłu?

Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam :-)
    Kapta szalona kobieto :-)
    Ania uważaj na siebie <3
    Asiula kciuki za owocne <3
    Morka brzuch pierwsza klasa, wspaniały :-)
    Mega już niedługo i mąż wróci do domu a Ty na forum ;-)

Wszystkim dobrego dnia :-)
    Ojj laski no jak maly spi , mi sie nie kce spac bo albo mi duszno albo za glosno to wchodze do Was.W domu juz pewnie nie bedzie az tyle czasu .Chociaz poki chlop jest to bedzie luzik 8)

Aasiula, moremi, Reni, gretka, dorbie, Sabina, kkisia, macduska, malgos741, ania.g, paszczakin, efcia, BISCA, Simba, Mala79, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tzn co konkretnie obstawiasz? że co się zdarzy???
    nie obstawiam - obstawialam- cz.przeszly juz bo nie zdazylam- a tu zdaje sie zaklady byly ;-)
    w ogole to zdalby sie jakis arkusz bo juz gine....
    albo Pani by chociaz z rana zapowiadala program dnia.....

moremi, kkisia, efcia, Magdala lubią tę wiadomość

gretka
  • Natka_79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Rowniez dzieki za pomoc
    Mi juz skonczyly sie pomysly, nawilzenia itp byly, w ogole mam wrazenie ze wczoraj bylo lepiej bo juz tylko woda byla a dzis znow zielonkawy gil...
    No to chyba pora na antybiotyk jak zurlonu sie zrobił...

Bliska 77 lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Ja zalewam sola fizjologiczna czesto i odciagam Frida. Najwazniejsze, zeby sie nie nadkazilo wtornie ( zielony gil ). Masc majerankowa pod nocha, wit c i trzeba przetrwac.

moremi, Bliska 77, kkisia, paszczakin, efcia, BISCA, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Rowniez dzieki za pomoc

Osłuchowo czysto jest? Bo zielony to bakteria jakaś może być.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • gretka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Gód morning klas

najbliższe zajęcia wyrównawcze
    Bisca 17.09
    Kometa 22.09
    Reni 22.09
    Beates 23-24.09
    o wlasnie tylko jakby dodac dokladnie z czego ;-)

moremi, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

gretka
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wszystko zalezy od oddzialu .Ja dla malego ze swoich rzeczy mam tylko chusteczki do dupska i krem .Reszta na oddziale 8) I mam dada te z promołszyn plus krem z linomagu na pupsko
    A te dada to nie śmierdzą? Bo jakis czas temu cos sie w nich zepsuło ale to było lata temu ;) u nas 5 lat temu tez chcieli tylko chustki i pieluchy, musze sie dowiedzieć jak jest teraz.

iwcia77 lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Że Maks jeszcze raz się urodzi :-D

Gretka, ja wolę końcówkę października. Masz tam coś?
    a pewnie- 26, 28(tu blizniaki - to nie wiem czy nie odpada, 30)

no tak troche niebezpiecznie kolo 1.11- moj chrzesniak wlasnie z 2 :-)

moremi, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

gretka
‹‹ 11275 11276 11277 11278 11279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ