35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:tezmi sie zawsze podobaly pietrowe, i w takim mieszkam, ale sypialnie mam na gorze na przeciwleglym koncu domu, kuchnia na dola na drugim koncu, i musze ilesset razy biegac z gory na dol, dla zdrowia niby dobre, ale nie chce mi sie, nie wspominajac o wnoszeniu czegos
wzielabym teraz parterowy
dlatego pytam Bozi, bo część znajomych mówi, że teraz by budowali parterowy, my na starość możemy się przenieść na dół do sypialni -
Krycha - jakbys z powietrza zachodzila w ciaze to moze by mialo to znaczenie ( zmiana godz przyjmowania antykow) ale tak to nie rozumiem czego sie boisz. Najwyzej zaliczysz wpadke:-)
Bozia3, caffe, krycha.stara, BISCA, moremi, efcia lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:dlatego pytam Bozi, bo część znajomych mówi, że teraz by budowali parterowy, my na starość możemy się przenieść na dół do sypialni
Nam się po prostu takie domy podobają - są duże, rozłożyste, ale niewysokie...i jeśli jest miejsce na działce - to czemu nie?
Jeśli chodzi o koszt budowy - kalkuluje się to podobnie...
Więc to po prostu kwestia gustu....sandra80, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
sandra80 wrote:tak, ale zapowiedziałam mężowi, że musimy mieć dla kogo budować, bo on w sprawie invitro np. to ciężki do przekonania
widzisz Pan Polarowy tez się przekonał....moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:no my musimy sprzedać jedno, a drugie wynajmiemy - żeby było na raty...cieszy mnie to - takie tworzenie od podstaw....tylko, trochę nerwów, czasu i kasy pochłania...
My chcemy miec dom parterowy - bez poddasza...ale duży - 5 pokoi i salon...i weź tu znajdź projekt....no ale się znalazł...po kilku tygodniach poszukiwań...
moremi lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:a ja do dzis sie czuje winna, ze tak Cie gnalam przez miasto noca, serio
mam tylko nadzieje ze gin&tonic troche znieczulilW ogóle, to musimy się bardziej naprasować i w jakimś większym gronie...
Bo nam Kometa po jednym piwie uciekła...
Bursztyn, BISCA, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Super, też mi się podobają bungalowy, ale u nas plan zagospodarowania nrzucał uzytkowe poddasze i wtedy chcieliśmy miec poddasze. Teraz to mi się podobaja takie proste długie domy,jak stodoła bez wykuszy czy balkonów
ale jakoś nie znalazłam odpowiedniego projektu.
U nas plan zagospodarowania wymusza kąt nachylenia dachu 35 stopni...trochę takie grzyby powstają - no ale niech im będzie..no... -
nick nieaktualnyania.g wrote:Dorbie, czemu straszysz tą dziunią z awatara?
Okropna jest, no nie? Wrr!!!
w pracy jestem to nie moge zasmiecac kompa zdjęciami a czasu tez nie mam wielekrycha.stara, moremi, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:też mi się stodoły podobają....
ale jakoś nie znalazłam odpowiedniego projektu.
U nas plan zagospodarowania wymusza kąt nachylenia dachu 35 stopni...trochę takie grzyby powstają - no ale niech im będzie..no...Bozia3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Krycha - jakbys z powietrza zachodzila w ciaze to moze by mialo to znaczenie ( zmiana godz przyjmowania antykow) ale tak to nie rozumiem czego sie boisz. Najwyzej zaliczysz wpadke:-)
krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ee no żart? następnym razem ubiorę trampki...i tak Cię przegonię w tych Twoich szpiluniach, że Ci dobry Boże nie pomoże...
W ogóle, to musimy się bardziej naprasować i w jakimś większym gronie...
Bo nam Kometa po jednym piwie uciekła...
nie to, że mi się nie spodobałyście na tej pierwszej randce, wręcz przeciwnie... ale było "poszukiwany- poszukiwana".Bursztyn, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysandra80 wrote:O takim myślimy, chcę mieć taras zacieniony, chcemy go powiększyć o 1 metr, żeby salon i kuchnia były większe.
http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-tamaryszkach-4-n/m8072114ad7d66
A tamaryszki tez przerabialiśmy, bardzo sie nam podobaly, tyle, ze mamy wejscie od południa i chcieliśmy miec kuchnie z tyłu domu od pólnocyBozia3 lubi tę wiadomość