X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    chyba nikt w to nie wątpi ;)
    hahaha a już na pewno nie ja :-)

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    hej dziewczyny
    na youtube sa te odcinki wlasnie ogladam :-)
    widze ze sie lenicie gdzie te kropki zielone :-)
    czekam na szybka poprawe i wspieram Was w staraniach i prosze wyluzujcie wiem ze trudno ale inaczej jest trudno
    witaj,
    liczymy na to, że zieloność niedługo zawita u nas ;-)

szczęśliwa 2, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    chyba nikt w to nie wątpi ;)
    Caffe, jak mój M to przeczyta, to powie że już do reszty zgłupiałam

Mango, caffe, Iwone, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, jak mój M to przeczyta, to powie że już do reszty zgłupiałam
    Który mąż? :P Bo już się pogubiłam, Ty jesteś żoną czy mężem? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2013, 14:01

bliska77, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam leczo
    Mango wrote:
    Witajcie dziewczęta ;) Na szybko to proponuję leczo ;) Dobre i można się zapchać ;)

szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango kiedy powinnas miec @? ,co to u Ciebie za plamiena? podejzana jestes;-)

Mango, Lucky lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię leczo...a papryka teraz po 3 zł...więc można szaleć..ja dziś robię zupę meksykańską na ostro do wódeczki...kanapeczki przeróżne na krakersach, sałatka brokułowa i sałatka gyros...jakieś sery, wędlina...może jeszcze śledzik...aż się boję o moją jutrzejszą tempkę...;)

caffe, bliska77, Mango, samira, szczęśliwa 2, Lucky, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i oczywiście ciasto Natankowe..już dochodzi w piekarniku...;)

Mango, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Też lubię leczo...a papryka teraz po 3 zł...więc można szaleć..ja dziś robię zupę meksykańską na ostro do wódeczki...kanapeczki przeróżne na krakersach, sałatka brokułowa i sałatka gyros...jakieś sery, wędlina...może jeszcze śledzik...aż się boję o moją jutrzejszą tempkę...;)
    Brzmi fajnie :)

A ja mam dzisiaj wolne od gotowania, bo mam zupę z wczoraj właściwie nie ruszoną, bo męża wcześniej sycie nakarmiłam i nie dał rady w siebie już nic wcisnąć.

Jutro będę nadziewała i piekła cukinie.

bliska77, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Który mąż? :P Bo już się pogubiłam, Ty jesteś żoną czy mężem? :P
    no ja jestem żoną i do tego idealną ale fakt, mam kilku mężów, wszystkich kocham tak samo.....;-)

szczęśliwa 2, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Mango kiedy powinnas miec @? ,co to u Ciebie za plamiena? podejzana jestes;-)
    Termin @ mam na jutro, ale te plamienia to już masakra :( Raczej w każdej chwili spodziewam się :( @ :(

bliska77, szczęśliwa 2, anna maria, Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o kurcze ale mi apetytu narobiłaś, ja właśnie kończę pomidorówkę, ze świeżych pomidorków, ta z przecieru nie ma jednak porównania :-)

szczęśliwa 2, Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam leczo z jajkiem tz. jajecznica z leczo i do tego ziemniaczk ,pycha od przyszłej teściowej dostałam ale sama tez robię do słoiczków i potem tylko jajeczka dodaję ,pycha :)

a mi głowa napier...chyba to od kręgosłupa aż mi niedobrze jest :(

szczęśliwa 2, bliska77, MoniaT, Bozia3 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:24

bliska77, Iwone, Bozia3 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan, może nie wszystko jeszcze stracone, trzymam kciuki

Iwone, Lucky, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś takiego znalazłam:

Pomysł, aby zwiększyć szanse na donoszenie trudnej ciąży poprzez nakaz leżenia plackiem w łóżku, można włożyć już między bajki – tak twierdzą amerykańscy ginekolodzy. Co gorsza, wszystkie leżące ciężarne mają większe ryzyko na urodzenie wcześniaka…
    Nie kłaść ciężarnych do łóżek

Osobiście leżałam w ciąży dwa razy po wycieczce do szpitala – dwa tygodnie z powodu krwiaka w macicy i tydzień z powodu rzekomo skracającej się szyjki. W tym czasie zdążyłam znienawidzić widok sufitu oraz pasywny sposób „leczenia” trudnej ciąży. Na szczęście, mój osobisty ginekolog zawsze podczas wizyty kontrolnej kazał mi natychmiast wstawać i zachowywać się normalnie (z wyjątkiem jazdy konnej, która ponoć naprawdę może zaszkodzić).

Problem w tym, że olbrzymia większość lekarzy wciąż każdą dolegliwość brzemiennego okresu stara się wyeliminować kładąc przysłowiową babę do łóżka. Jakby pozycja pozioma miała uchronić dziecko przed wypadnięciem…

Bajka z brzuszkiem
    Babcinych opowieści o ciąży, które można śmiało wsadzić między czarnego kota a przepowiadanie pogody z łupin cebuli, jest wiele: że niby nie wolno podnosić rąk ani myć okien, że przy seksie można puknąć dzidziusia w głowę, że z kształtu brzucha można odczytać płeć, itd. Pomysł na leżenie w czasie ciąży utrwalił się szczególnie mocno, zwłaszcza w środowisku medycznym, dla którego wypisywanie recept na pobyt w łóżku jest zdecydowanie najwygodniejszym rozwiązaniem.
    polecamy Tygrysie matki poskromione

Leży się więc m.in. z sączącą się wodą płodową, z krwawieniami, z ciążą mnogą, ze skracającą się szyjką, z rozwarciem i z łożyskiem przodującym. Kładą też przy skurczach macicy, wysokim ciśnieniu i innych zagadkach, które funduje okres oczekiwania na dziecko. Mamy zalegają więc w pościeli ze strachem przewracając się na drugi bok, tyją ponad miarę, cierpią na bóle pleców i szyi, i zapewniają sobie ciężki poród po leniwej ciąży. Ale to nie wszystko…

Natura nie lubi lenistwa
    Badania przeprowadzone przez położników z Uniwersytetu Północnej Karoliny potwierdziły wcześniejsze podejrzenia o bezużyteczności ciążowego leżenia. Z żadnych statystyk i obserwacji nie wynika bowiem, aby przymusowe leżakowanie dawało oczekiwane rezultaty. W oficjalnym czasopiśmie Amerykańskiego Kongresu Położników i Ginekologów ukazał się wręcz apel i zalecenie dla lekarzy, aby przestali skazywać oczekujące matki na łóżko. Z obserwacji wynika, że ciężarne leżące w domach i szpitalach często cierpią na depresję, problemy emocjonalne, zakrzepicę, poważne osłabienie mięśni, demineralizację kości i utratę masy kostnej oraz bóle całego ciała spowodowane bezruchem. Matki posiadające już dzieci są dodatkowo podwójnie zestresowane faktem, że nie mogą się pociechami zająć. Efekt dla płodu? Łatwy do przewidzenia…

Eksperyment łóżkowy
    W jednym z eksperymentów będących podstawą dla nowych wytycznych dla ginekologów zbadano dwie grupy ciężarnych z diagnozą skracającej się szyjki macicy, grożącej przedwczesnym porodem. Pierwszą grupę poddano reżimowi łóżka z zakazem chodzenia, uprawiania seksu, pracy i innych aktywności. Druga grupa nie zmieniła nic w swojej codziennej rutynie dalej pracując i normalnie żyjąc. Jak skończyły się te ciąże? Zaskakująco! W pierwszej, leżącej grupie przed terminem urodziło 37 proc. kobiet, w drugiej tylko 17 proc. W Stanach Zjednoczonych, gdzie pobyty w szpitalu i tak są kosztowną rzadkością w stosunku do europejskiej rzeczywistości, do łóżka kładzie się co piątą ciężarną. Z ankiet wynika, że 95 proc. lekarzy rekomenduje leżenie lub przynajmniej poważne ograniczenie aktywności fizycznej swoim oczekującym pacjentkom.

Wybór należy do ciebie
    Niestety, kobiety brzemienne są prawdopodobnie najbardziej posłuszną grupą pacjentek - łykają bez wahania wszystkie witaminy i dla świętego spokoju przestrzegają każdego zalecenia. Efekt tego ślepego posłuszeństwa może być jednak bardzo nieciekawy, więc zawsze należałoby chociaż zasięgnąć drugiej i trzeciej opinii.

W Stanach Zjednoczonych każdy lekarz zobowiązany jest obecnie do poinformowania kobiety o możliwości wyboru i naukowych faktach dotyczących skutków leżenia w trakcie ciąży. Za nieetyczne uważa się kładzenie ciężarnych od razu do łóżka, bo w świetle medycyny nie jest to lekarstwo, a jedynie brak pomysłu na inną pomoc i swojego rodzaju placebo. W przypadku trudnych ciąż tak naprawdę rozstrzygająca jest zwykle sama natura i ginekolodzy mają naprawdę bardzo ograniczone możliwości niesienia efektywnej pomocy. Naturalnie, każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie, tak z punktu widzenia medycyny, jak i psychologii danej kobiety. Są matki, które będą wolały poleżeć, nawet jeśli to nie pomoże i są problemy, takie jak wspomniane sączenie się wody płodowej, które wymagają hospitalizacji. Jednak w olbrzymiej większości przypadków związanych z krwawieniami oraz skracającą się szyjką, ciążę można spokojnie przejść na własnych nogach unikając jedynie dźwigania i ekstremalnego wysiłku. I poród będzie łatwiejszy, i matka z dzieckiem w zdecydowanie lepszej formie…

Iwone, samira, Reni, promyk, grosza, anek42, bliska77, anna maria, angela, Lucky, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale naplodzilas :-) :-) :-)

samira, anek42, caffe, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

Promyk
  • grosza Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam was gorąco
    Ja weeckend nad jeziorkiem Żarnowieckim spędzam piękne duże jeziorko - pływanie na łódce wieczorem grill i winko i jest super
    Buziaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2013, 08:26

promyk, anek42, anna maria, caffe, bliska77, Lucky, Anulka55, Bozia3, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mass grosza rajce trzeba wykorzystac koniec lata :-) :-)

caffe, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Promyk
  • anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Korzystajcie poki mozecie. u mnie za oknem okolo 15 stopni. Tak ze warto czerpac ostatnie chwile lata. Milego dzionka Wam zycze

caffe, bliska77, anna maria, Iwone, samira, Lucky lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ