X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gretka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wlasnie odnosnie badan- bo zglupialam i zastanawiam sie czy to mozliwe, czy tak sie zmienia, czy to blad....otoz- LH:FSH- powszechnie wiadomo ze najlepiej jak kolo 1. i na jesieni 2014 u mnie 0,6 w czerwcu 2015 - 0,5 i uwaga uwaga- bo robilam ostatnio badania tutaj u siebie- to co brakuje mi do kliniki- przyslali, ale ten sam lab i dodatkowo dostalam z maja 2014- i uwaga! LH:FSH- wtedy- 1,2 - co wsazywalo by na Pcos- czy to wogole mozliwe??? ( fakt faktem usg z styczen 2014- jest uwaga o b, duzej ilosci grobnych pecherzykow w obrazie jajnikow......)

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech.. i nikogo to ide.....

gretka
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Plan zajęć OF
    Malgos741 21.10
    Luna76 21.10 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Mega 22.10 egzamin
    Asiula 23.10 egzamin
    KKisia 23.10 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Satori 26.10 egzamin
    Gretka 02.11
    Kometa 03.11
    Yesenia 03.11 egzamin
    Ania.G 06.11
    Bisca listopad http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Gretka 27 dni do zakończenia Visanne
    Magdala czeka na termin (do 6 tyg. licząc od 22.09-03.11)
    Reni 16.12
    krycha.stara styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    No, nareszcie ktoś mnie wziął pod uwagę, dzięki Reni :-*. Ja jeśli będę testować to dopiero 24, bo na 22 mam termin@. Trzymajcie trochę za mnie także, coooo...

Reni, gretka, kkisia, BISCA, iwcia77, moremi, efcia lubią tę wiadomość

• Luna76 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Czuje sie calkowice normalnie :)
    Bol brzucha poszedl w las
    Zostal tylko syf gigant
    No dobra nie mam wcale apetytu
    Wszystko mi smierdzi
    Nawet wczoraj ugotowalam sobie rosol i tez smierdzial

Bete robie w piatek , choc nie powiem kusi zeby jakiego testa kupic i zrobic ;)
    Ja czuje sie podobnie. Ból podbrzusza minął, ale ciagle zwracam uwagę na zapachy. Poza tym kompletnie nic. Aha, głowa mnie boli codziennie, ale przed @ tak mam :-/

Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zmień lepiej gina. Większość z nas poleca jednak kliniki. Badaja Cię kompleksowo i szybko wdrażają wszelkie procedury. Ja się rok bujałam u zwykłego gina (trzy poronienia, stymulacja clo przy cienkim endometrium O.o, brak jakichkolwiek badań poza badaniem nasienia), a jak trafiłam do kliniki, to raz dwa, monitoring na cyklu stymulowanym clo (zalecone przez poprzedniego gina), badania hormonów i po pierwszej stymulacji trafienie. Szkoda czasu i kasy na "próbowanie". Jeżeli gin nie zleca badań, nie robi monitoringu, nie bada przy tym estradiolu i progesteronu, nie zleca nawet badania nasienia (zdarza się baaaaaardzo często), to nawet się nie zastanawiaj. Jeżeli przyczyną jest wiek, to należy wspomóc organizm, a nie stawiać diagnozę, że to jest przyczyną.
    Dziękuję za poradę :-)
    Na początku grudnia endokrynolog zobaczy wyniki to zdecyduje co dalej robimy
    Tzn czy on coś zaleci czy klinika od razu, taki mam plan :-)

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Luna76 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Marcelka 8-)

ania.g lubi tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a wlasnie odnosnie badan- bo zglupialam i zastanawiam sie czy to mozliwe, czy tak sie zmienia, czy to blad....otoz- LH:FSH- powszechnie wiadomo ze najlepiej jak kolo 1. i na jesieni 2014 u mnie 0,6 w czerwcu 2015 - 0,5 i uwaga uwaga- bo robilam ostatnio badania tutaj u siebie- to co brakuje mi do kliniki- przyslali, ale ten sam lab i dodatkowo dostalam z maja 2014- i uwaga! LH:FSH- wtedy- 1,2 - co wsazywalo by na Pcos- czy to wogole mozliwe??? ( fakt faktem usg z styczen 2014- jest uwaga o b, duzej ilosci grobnych pecherzykow w obrazie jajnikow......)

1,2 nie wskazuje na pco, to dobry wynik. Nie wiem dziewczyny czy u Was lekarze przykładają aż tak dużą wagę do tego stosunku? U mnie żaden gienek nie zwracał na to uwagi a jak zapytałam jednego (mam 0,53) to powiedział, że jest ok.

moremi lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Niestety dziwnym trafem, jestem przymulona po weekendzie. Nie przez alkohol chyba jednak, tylko przez to przestawienie zegara biologicznego. Rano się nie dobudzam, nocą bym pracowała. Jestem ciągle wymęczona. No i płaczliwa dzisiaj. 39 dc.....Przypływu jeszcze ciągle nie ma.

Gin, otrzymawszy wczoraj wieczorem na maila wyniki mojej bety i PRG + opis relacji jak sobie zredukowałam ilości PRG (sama bez porozumienia z nim, od środy) każe mi dziś do siebie zadzwonić po 16.00....

Coś czuję że dostanie mi się ochrzan że nie zadzwoniłam nawet w zeszłym tygodniu, po ani jednej becie. Ani skonsultować jak się czuję i czeo ile biorę....No, realnie to muszę przyznać mu rację. Ale fizycznie to wszystko było momentami nie do zniesienia a PRG był taki wysoki, że nie umiałam inaczej...

A poza tym napisałam mu maila z tymi wynikami z konta gdzie mam strasznie głupią sygnaturę, z czego zdałam sobie sprawę dzisiaj rano budząc się o godzinie 7.00.

no to zasłaniam kurtynę, przepraszam za ten bełkot, dziękuję za uwagę...postaram się wrócić wieczorem

Sabina, macduska, Reni, ComeToMeBaby, dorbie, kkisia, Aasiula, BISCA, ania.g, malgos741, Magdala, paszczakin, iwcia77, SolarPolar, moremi, Mega, efcia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    1,2 nie wskazuje na pco, to dobry wynik. Nie wiem dziewczyny czy u Was lekarze przykładają aż tak dużą wagę do tego stosunku? U mnie żaden gienek nie zwracał na to uwagi a jak zapytałam jednego (mam 0,53) to powiedział, że jest ok.
    faktycznie sprawdzilam od 1,5 - ja tylko chcialam bardziej doswidczonych zapytac czy mozliwa taka zmana w pol roku- z 1,2 na 0,6????
    Widocznie przywiazuje wage- bo na kartce z wynikami- u mnie jest osobna pozycja LH/FSH- w pl zdaje sie trzeba samemu liczyc.

gretka
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna76 wrote:
    Ja czuje sie podobnie. Ból podbrzusza minął, ale ciagle zwracam uwagę na zapachy. Poza tym kompletnie nic. Aha, głowa mnie boli codziennie, ale przed @ tak mam :-/
    Ooo to u mnie tak samo bol minął został tylko globus ;)
    I nudnosci ale to akurat u mnie zwiastuje @

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka nuda przez tą pogodę dzisiaj, że zajęłam się programami wyborczymi O.o kuźwa starzeję się
    wypełniłam barometr wyborczy, latarnika wyborczego i już wiem na kogo głosować
    muszę tylko popatrzeć kto ładniejszy i nie bedzie mnie irytował jak go pokażą w telewizji czy w prasie, bo w sumie jeden ch.j, wszyscy kłamią i obiecują a potem kał robią. Ważne, żeby mnie nie irytowali na wizji

Sabina, sandra80, ComeToMeBaby, gretka, kkisia, Mimbla, ania.g, malgos741, iwcia77, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    taka nuda przez tą pogodę dzisiaj, że zajęłam się programami wyborczymi O.o kuźwa starzeję się
    wypełniłam barometr wyborczy, latarnika wyborczego i już wiem na kogo głosować
    muszę tylko popatrzeć kto ładniejszy i nie bedzie mnie irytował jak go pokażą w telewizji czy w prasie, bo w sumie jeden ch.j, wszyscy kłamią i obiecują a potem kał robią. Ważne, żeby mnie nie irytowali na wizji

Oglądałaś starcie Kopacz-Szydło? Która ładniejsza bo sama nie wiem?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/727d40a70567.jpg

iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7616ec04112.jpg

kkisia, BISCA, Mimbla, Magdala, iwcia77, moremi, Luna76, efcia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Oglądałaś starcie Kopacz-Szydło? Która ładniejsza bo sama nie wiem?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/727d40a70567.jpg

nie wiem
    oglądałam na trzeźwo (dałam radę 10 min), nie chciałam pić, bo na jednym mogłoby się nie skończyć
    Do Kopaczki oszustki już się przyzwyczaiłam, ale ta druga mówi jakby miała mega hemoroida w dupie, albo miała się co najmniej popłakać. Poza tym przy niej zawsze będzie stał facet z włosem w nosie, a jego nie zdzierżę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:48

Mimbla, Sabina, kapturnica, iwcia77, sandra80, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry drugi raz.Przyszełłam se pomarudzic troche =Jak chcecie zjeVac ,że mam co chciałam to ani mi się ważta!.Będę się chwile użalać nad sobą ...
    Uwaga!! Zaczynam

Pogoda chVjowa ,że psa z kulowa noga nie wygoniłby.Leje , mokro i sennie.A moje dziecko co ??? od wpól do7mej nie spi z lekkimi drzemkami po kilka minut.Nosz ku...Nic nie idzie zrobić bo co chwile marudzi i ględzi.Teraz jakimś cudem udało mi się go dopiero spacyfikowac i zasnął ale i tak się kręci.Słyszałyscie o skokach rozwojowych ??? Jedna laska na wrzesniowkach na fb dodala to http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03c32a46639f.jpg I ze moze to dzialac tydzien w tył i tydzien w przód.
    Fak cały taki tydzien i racice wyciagnE!

Dobra pomarudziłam ,pouzalalam sie nad soba jak mi zle i Zbieram dupe w troki i ide cokolwiek do jedzenia przygotowac bo kichy mi hejnal grajOM.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 12:48

Reni, kkisia, Aasiula, ania.g, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta niektórzy mają skoki rozwojowe w tył przez całe życie ;-)

kkisia, macduska, Mimbla, ania.g, BISCA, Magdala, iwcia77, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kapta niektórzy mają skoki rozwojowe w tył przez całe życie ;-)
    Ha!! Dobre Renek i tym stwierdzeniem pomogłas mi sie pozbierac 8) Muahhhh <3

Reni, kkisia, Sabina, iwcia77, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a proszę bardzo
    polecam się

kapturnica, kkisia, macduska, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiace i te co karmily.Macie jakies przepisy na salatki czy surowki co mozna jest przy kp ?? Wacia nadrzedny kucharzu forumowy poratuj potrzebujaca!!
    Bo ja juz pomyslu nie mam wiecznie buraki ,marchew,seler , pietrucha , salata ,ogorki i pomidory.Brakuje mi brokula,kalafiora ,kapusty itp. Jessu jakbym wciela salatke z kukurydza a tu chVjnia z grzybnia! 0fool.gif

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaliczylam drzemke o.O
    Nawet mi stukanie , pukanie i wiercenie chlopa nie przeszkadzalo o.O

Wlasnie wstalam ale w sumi moglabym dalej isc spac :)

Aasiula, malgos741, BISCA, Magdala, ania.g, iwcia77, moremi, Luna76, efcia, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 11871 11872 11873 11874 11875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ