X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A co ma robić? Słuchać potem pół dnia jak mały japę drze, bo się najadła bigosu? :-)
    Już lepiej się przemęczyć te parę miesięcy.

ciekawe jak smakuje mleko o smaku bigosu? O.o też bym darła ryja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:45

krycha.stara, BISCA, Mimbla, kapturnica, macduska, kkisia, malgos741, ComeToMeBaby, iwcia77, SolarPolar, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak skromnie o wlasnej osobie. Przylazla @. Jestem juz po zastrzyku Decapeptylu. Oficjalnie zaczelam procedure IVF.
    Punkcja za 28 dni.

:) :) :)

krycha.stara, Mimbla, gretka, kapturnica, Magdala, macduska, pierwiastka, kkisia, paszczakin, malgos741, ComeToMeBaby, iwcia77, Bozia3, SolarPolar, Sabina, moremi, Luna76, efcia, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Mowisz w moim jezyku , Reni. Bo np. takie mleko czekoladowe? Mmmm... Pycha! Zaraz chyba takie sobie zrobie! :-)

Niech cie dunder swisnie za to namawianie !

ide na kawe i Ferrero Rocher :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 13:45

krycha.stara, iwcia77, Sabina, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Wiesz co, Kaptur? Ty to jednak jestes gigantka. Tak sie ograniczac jedzeniowo dla cyckopijcy :-) Wszystkie matki tak w standardzie maja? Bo jak Cie czytam, to naprawde, czapka z glowy :-)
    Nie to nie tak.Ja po prostu chce karmic mlodego piersia bo uwazam(moje zdanie)ze jest to najlepsze dla niego.Latwiej pewnie by bylo na sztucznym ale wole przemeczyc sie kilka miesiecy i dac mu to co najlepsze dla niego .

krycha.stara, Alis, iwcia77, Aasiula, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Na zdrowie, dla coreczki. Albo synka. Albo parki. :-)

taaaa, prosto w zad ido czekoladki ! ;)

krycha.stara, efcia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    macie?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7616ec04112.jpg

Ja pierdziu. Mnie sie podoba. XD
    To musze tak na wczesna wiosne sie celowac z porodem?

krycha.stara, BISCA, dorbie, iwcia77, moremi, efcia lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    To ja tak skromnie o wlasnej osobie. Przylazla @. Jestem juz po zastrzyku Decapeptylu. Oficjalnie zaczelam procedure IVF.
    Punkcja za 28 dni.

:) :) :)

Czemu dopiero za 28 dni punkcja? To nie robi sie jej w polowie cyklu?

Ale i tak sie ciesze.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Rozumiem. Popieram. Tez sobie wyobrazam, ze bede ze dwa lata karmic, bo tak zaleca WHO. Tylko, ze ja sobie na razie wyobrazam, a Ty ciagle na diecie :-) Z drugiej strony przy IVF tez na diecie bylam i przezylam, bo wiedzialam, o co gram. Przegralam, diete w kat najdalszy rzucilam, ale jak bedzie trzeba, to znow dam rade :-)

Dwa lata! Wyobraź sobie jak takie dziecko szarpie cię za bluzkę w miejscu publicznym (najlepiej na przykład w kościele albo na jakiejś innej uroczystości) i wrzeszczy na całe gardło "mama cyca".

krycha.stara, dorbie, paszczakin, iwcia77, Sabina, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dwa lata! Wyobraź sobie jak takie dziecko szarpie cię za bluzkę w miejscu publicznym (najlepiej na przykład w kościele albo na jakiejś innej uroczystości) i wrzeszczy na całe gardło "mama cyca".

Bez przesad tak samo dziecko na butli moze matke szarpac za cokolwiek i drzec jape ze glodne..Mam kolezanke co karmila 3lata i mala jej nie szarpala tylko przytulala sie do niej a matka jak to matka wiedziala o co kaman.

Mysle ,ze to indywidualna sprawa kazdej osoby czy chce karmic miesiac, dzien czy 2lata.
    Ja tam mam zamiar minimum rok karmic malego a jak sie da to i dluzej .

krycha.stara, iwcia77, dorbie, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Zrobilam tak mojej mamie na plazy :-P
    I myslisz ze to wstyd ,ze dziecko wola do matki ,ze chce piers ???Bo dla mnie to jak najbardziej normalne .

krycha.stara lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Moja mama dalej mnie kocha. I sama mi ta anegdotke opowiedziala kiedys :-) "Pic Ci sie chcialo", stwierdzila :-)
    No i pewnie nie traktowala tego w kategoriach =siare mi dziecko robi bo powiedzialo w publicznym miejscu daj cycka.Wyciagla, napoila i wypuscila w swiat swoja Kryche =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:10

krycha.stara, BISCA, iwcia77, SolarPolar, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle jestem ostatnio sfrustrowana, więc teraz będę narzekać. Najpierw 9 miesięcy ciąża, potem 13 karmienia piersią i teraz kolejna ciąża i w ten sposób jakieś 4 lata nie korzystam z dobrodziejstw rynku kosmetyków i farmaceutyków. Bo to szkodzi, tamato szkodzi, a o tym nie wiadomo, bo nie zrobiono testów... Każdy ma prawo do tabletki na ból głowy oprócz kobiety w ciąży. Mam normalnie wrażenie, że to szowinistyczny spisek jest. To matki od tego są, żeby cierpieć, bo matka ma dla dziecka znieść wszystko i tyle, więc niech nie narzeka i leczy grypę cherbatą z cytryną, a ból głowy zaciskaniem zębów.

krycha.stara, kapturnica, iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Czemu dopiero za 28 dni punkcja? To nie robi sie jej w polowie cyklu?

Ale i tak sie ciesze.

To jest ten "dlugi protokol".
    Decapeptyl wycisza jajniki i hormony przed stymulacja i zapobiega przedwczsnemu pekaniu jaj. Efekty zastrzyku trwaja 28 dni.

Kurde, wlasnie sobie zdaje sprawe, ze nie nabralam zadnego dystansu po tej pierwszej nie udanej probie. Jestem podekscytowana tak jak za pierwszym razem. No i chooj.
    Kto mi zabroni sie nie cieszyc ?

Kkisiel, gonie Cie !!!!!!!!

krycha.stara, kkisia, kapturnica, Mimbla, Reni, malgos741, paszczakin, ComeToMeBaby, Magdala, iwcia77, SolarPolar, Sabina, pierwiastka, moremi, Luna76, efcia, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A w ogóle jestem ostatnio sfrustrowana, więc teraz będę narzekać. Najpierw 9 miesięcy ciąża, potem 13 karmienia piersią i teraz kolejna ciąża i w ten sposób jakieś 4 lata nie korzystam z dobrodziejstw rynku kosmetyków i farmaceutyków. Bo to szkodzi, tamato szkodzi, a o tym nie wiadomo, bo nie zrobiono testów... Każdy ma prawo do tabletki na ból głowy oprócz kobiety w ciąży. Mam normalnie wrażenie, że to szowinistyczny spisek jest. To matki od tego są, żeby cierpieć, bo matka ma dla dziecka znieść wszystko i tyle, więc niech nie narzeka i leczy grypę cherbatą z cytryną, a ból głowy zaciskaniem zębów.

W ciazy nie mozna dolipranu ?

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    AMEN.

Tym bardziej podziwiam ,ze kolejna ciąża i olejny maluch do ogarniecia w krotkim czasie

krycha.stara, Alis lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    To jest ten "dlugi protokol".
    Decapeptyl wycisza jajniki i hormony przed stymulacja i zapobiega przedwczsnemu pekaniu jaj. Efekty zastrzyku trwaja 28 dni.

Kurde, wlasnie sobie zdaje sprawe, ze nie nabralam zadnego dystansu po tej pierwszej nie udanej probie. Jestem podekscytowana tak jak za pierwszym razem. No i chooj.
    Kto mi zabroni sie nie cieszyc ?

Kkisiel, gonie Cie !!!!!!!!

Gonisz , gonisz
    Ciebie za chwile Reni i Krycha beda gonic :)

krycha.stara, BISCA, malgos741, iwcia77, Magdala, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Ale jakie kosmetyki masz na myśli? Ja zawsze używałam i używam tych co przed ciążą. Nie są jakieś specjalne a wszystko zawsze było ok.

BISCA, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I myslisz ze to wstyd ,ze dziecko wola do matki ,ze chce piers ???Bo dla mnie to jak najbardziej normalne .

Moje mnie próbowało rozebrać i serio nie zawsze mi to pasowało. Zwłaszcze, gdy musiałabym całą kiecę podciągnąć na szyję, bo pod koniec, gdy już karmiłam ją nie cały czas, ale co 2 godziny, wyskoczyłam z ciuchów do karmienia i zaczęłam nosić normalne... Właśnie - jeszcze noszenie ciuchów do karmienia przez 2 lata i to ciągłe eksponowanie biustu by mnie wykończyło. Bardzo się cieszę, że mój biust jest znów mój po roku wspólnego używania. I mogę sobie go schować, jak chcę i pokazać komu chcę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 14:20

ania.g, iwcia77, Magdala, moremi lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Gonisz , gonisz
    Ciebie za chwile Reni i Krycha beda gonic :)

Obysmy wszystkie dotarly do mety. Jak najszybciej

<3

ania.g, kkisia, gretka, malgos741, Magdala, pierwiastka, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ale jakie kosmetyki masz na myśli? Ja zawsze używałam i używam tych co przed ciążą. Nie są jakieś specjalne a wszystko zawsze było ok.

Doczytałam, że trzeba sprawdzać skład, bo np. kwas salicylowy jest szkodliwy, witamina A, reszty nie pamiętam, ale na te przeciwzmarszczkowe i przecitrądzikowe trzeba uważać w ciąży. Ponieważ nie rozumiem składu na etykietkach, więc kupiłam sobie dla kobiet w ciąży. Nie mówię, że normalne zaszkodzą, pewnie nie, ale wolę chuchać... No i oczywiście farbowanie włosów...

iwcia77 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 11873 11874 11875 11876 11877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ